nfz

(11 wyników)
  • Moje znamię zaczęło rosnąć (miało 1,7cm, teraz 2,6 średnicy, w czasie dwóch lat, po 30 latach spokoju) i przed panią dr X specjalistkę od znamion skierowane na wycięcie w ramach nfz. Niestety, po oczekiwaniu (półrocznym) szpital odwołał tydzień przed zabiegiem całą akcję, z powodu oszczędności. Kolejne pójście do pani dr X skutkowało tekstem: proszę zrobić to sobie prywatnie, drugiego skierowania nie wypiszę, skoro raz szpital odmówił. Niestety, prywatnie zabieg ten kosztuje ok. 6000 zł...
  • Witajcie, Chyba będę musiała zdecydować się na ten zabieg. Jestem po 2 porodach naturalnych, w krótkim odstępie czasu, bez nacinania. Drugi poród prawie 11 miesięcy temu. Nie planuję więcej dzieci. Ostatnio, gdy byłam u ginekolog (prywatnie), stwierdziła, że kwalifikuję się na plastykę pochwy. Kazała ćwiczyć Kegla i nie dźwigać (łatwo powiedzieć przy dwójce małych dzieci;). Ciąże i porody pogłębiły mi tyłozgięcie macicy. Szyjkę macicy mam prawie na zewnątrz, od 2 tygodni noszę nuv...
  • zawsze chodziłam do dentysty prywatnie, przekonana,ze zapewnia mi to lepsze plomby czy skuteczniejsze znieczulenie. Teraz nie mam kompletnie na to pieniedzy, a musze iść, strasznie boli mnie ząb. Nie orientuję się ,jaki zakres usług u stomatologa może byc bezpłatny "na fundusz". Czy np. pierwsza wizyta- przeglad zębów + rtg bedzie calkowicie bezpłatna?
  • Czy jest możliwość wykonania tego badania w ramach NFZ w Warszawie??Chyba złapałam grzybice paznokci dużych palców u stóp już rok temu i dopiero teraz się o tym utwierdziłam (choć nie jestem pewna) i potrzebuje zrobić szybko takie badanie by ewentualnie wyeliminować grzybicę..
  • jak w temacie.. czy któraś z Pań orientuje się gdzie w Krakowie można bezpłatnie usunąć nadżerkę?
  • Czy jest to zabieg refundowany przez NFZ w całości czy częściowo a może wcale. Nie mogę wyszukać nowego wykazu zabiegów na ten rok a dzisiaj dowiedziałam się, że wypelnienia światłoutwardzalne nie są refundowane wcale i zabuliłam 80 zł na kasę chorych.
  • witajcie jestem w nastepujacej sytuacji: jestem w ciazy poszlam na 1 wizyte do lekarza nfz i dostalam skierowania na badania i usg. Jak sie okazuje na usg trezba czekac miesiac w kolejce. Wiec nie wiem co teraz zrobic czy zrobic usg prywatnie nie czekac tyle, czy poczekac na te z nfz. Obecnie jestem okolo 6-7 tydzien ciazy. Czy warto czekac na usg za miesiac czy zrobic je jak najszybciej.
  • Który z lekarzy enodkrynologów-ginekologów w Warszawie (najlepiej na nfz choć nie tylko) przepisuje kobietom Flutamid na PCO ,za wysokie androgeny? Czy ktoś wam przepisał to jako lek pierwszego rzutu? I czy leczyła się któraś z was lekami metformax + flutamid. Mam dość lekrzy którzy przepisują mi leki nieskuteczne. Androcur na mnie źle działa. Dziękuje za pomoc.
  • to jest refundowane??
  • Czesc, jak w temacie. Wiem, ze o nadzerkach bylo juz tysiac razy, ale odpowiedzi na moje pytanie nie znalazlam. Gdzie i jak w Wawie zrobic krio nadzerki jak najtaniej - czy Fundusz to refunduje? Jak to zalatwic? Jestem ubezpieczona, ale do tej pory leczylam sie u prywatnego gin., a tam nie robia wymrazania, niestety. Mozecie pomoc?
  • mam pytanko... zawsze chodziłam do ginekologa prywatnie, teraz chciałabym iść bezpłatnie. Jak to z tym jest?? trzeba mieć skierowanie??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się