djkoval 28.04.06, 13:57 mam pytanko... zawsze chodziłam do ginekologa prywatnie, teraz chciałabym iść bezpłatnie. Jak to z tym jest?? trzeba mieć skierowanie?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_marta_m Re: ginekolog nfz 28.04.06, 14:26 dzwonisz do przychodni, pytasz w jaki sposób możesz się umówić (czy telefonicznie, czy osobiście, bo róznie bywa). bierzesz ze sobą jakiś świstek że jesteś ubezpieczona - książeczkę zdrowia lub RMUA i już Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: ginekolog nfz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 16:06 Przeważnie wystarczy mieć pesel. Skieorwanie nie ejst potrzebne, możesz za każdym razem chodzić do innej przychodni. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_1988 Re: ginekolog nfz 28.04.06, 19:08 nie trzeba skierowania.chodze do gin w przychodni od jakis 3 lat(jakies 3 lata temu poszlam ogolnie, a od roku chodze po pigulki) i dopiero teraz kazali mi wypisac deklaracje przynaleznosci do przychodni. u mnie jest tak:dzwonie rano, w dniu w ktorym przyjmuje gin i podaje swoj numer karty pacjenta, pani sprawdza czy to "ja" i podaje numerek kolejnosci.przychodze o tej godz o ktorej przyjmuje gin i ustalam z paniami na korytarzu kolejnosc jak mamy wchodzic. gdy jeszcze sie osobiscie rejestrowalam to w okienku podawalam karte chipowa nfz (ktora wydala mi przychodnia ogolna, do ktorej chodzilam do lekarza I kontaktu) i pani wyciagala z szafki karte pacjenta i dopiero zanosila do lekarza. czasami podczas rejestracji tel, rejestratorka prosi mnie abym przyszla wraz z karta chipowa w celu wydrukowania kuponow. wiec pewnie autorka bedzie musiala wypisac deklaracje-przynaleznosc(lekarz ogolny, pielegniarka i polozna), tak jak mnie kazali za I razem w innej przychodni, nie bardzo mi sie tam podobalo( zglupialam, za I razem kazali dzwonic o tej, za II o tej a przy nastepnym zas lekarza nie bylo, a mial byc), wiec wrocilam do starej w ktorej tez musialam wypelnic deklaracje (jak napisalam wyzej) 66.249.93.104/search?q=cache:46wHqdFugSoJ:www.nfz-lodz.pl/swiadczen/konkurs_ofert_2005/poz/deklaracja_wyb_pol.pdf+deklaracja+NFZ&h l=pl&ct=clnk&cd=1 tu jest akurat deklaracja poloznej. Odpowiedz Link Zgłoś
agusia_1988 Re: ginekolog nfz 28.04.06, 19:10 66.249.93.104/search?q=cache:46wHqdFugSoJ:www.nfz-lodz.pl/swiadczen/konkurs_ofert_2005/poz/deklaracja_wyb_pol.pdf+deklaracja+NFZ&h Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: ginekolog nfz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 23:32 Ja nic nie wypełniałam, mam karty w 2 przychodniach. A niedługo idę do 3. Odpowiedz Link Zgłoś
piedor Re: ginekolog nfz 30.04.06, 08:48 Jesli jestes w W-wy to polecam dr Barbare Kurek.Przyjmuje w Przychodni na Elekcyjnej (Wola). Jesli masz jakies pytania to pisz piedor@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś