Dodaj do ulubionych

ginekolog nfz

28.04.06, 13:57
mam pytanko... zawsze chodziłam do ginekologa prywatnie, teraz chciałabym iść
bezpłatnie. Jak to z tym jest?? trzeba mieć skierowanie??
Obserwuj wątek
    • agatka_to_ja Re: ginekolog nfz 28.04.06, 14:01
      nie trzeba miec skierowania.
    • m_marta_m Re: ginekolog nfz 28.04.06, 14:26
      dzwonisz do przychodni, pytasz w jaki sposób możesz się umówić (czy
      telefonicznie, czy osobiście, bo róznie bywa). bierzesz ze sobą jakiś świstek
      że jesteś ubezpieczona - książeczkę zdrowia lub RMUA i już
      • Gość: K Re: ginekolog nfz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 16:06
        Przeważnie wystarczy mieć pesel. Skieorwanie nie ejst potrzebne, możesz za
        każdym razem chodzić do innej przychodni.
        • agusia_1988 Re: ginekolog nfz 28.04.06, 19:08
          nie trzeba skierowania.chodze do gin w przychodni od jakis 3 lat(jakies 3 lata
          temu poszlam ogolnie, a od roku chodze po pigulki) i dopiero teraz kazali mi
          wypisac deklaracje przynaleznosci do przychodni.
          u mnie jest tak:dzwonie rano, w dniu w ktorym przyjmuje gin i podaje swoj numer
          karty pacjenta, pani sprawdza czy to "ja" i podaje numerek
          kolejnosci.przychodze o tej godz o ktorej przyjmuje gin i ustalam z paniami na
          korytarzu kolejnosc jak mamy wchodzic.
          gdy jeszcze sie osobiscie rejestrowalam to w okienku podawalam karte chipowa nfz
          (ktora wydala mi przychodnia ogolna, do ktorej chodzilam do lekarza I kontaktu)
          i pani wyciagala z szafki karte pacjenta i dopiero zanosila do lekarza.
          czasami podczas rejestracji tel, rejestratorka prosi mnie abym przyszla wraz z
          karta chipowa w celu wydrukowania kuponow.

wiec pewnie autorka bedzie musiala wypisac deklaracje-przynaleznosc(lekarz
          ogolny, pielegniarka i polozna), tak jak mnie kazali za I razem w innej
          przychodni, nie bardzo mi sie tam podobalo( zglupialam, za I razem kazali
          dzwonic o tej, za II o tej a przy nastepnym zas lekarza nie bylo, a mial byc),
          wiec wrocilam do starej w ktorej tez musialam wypelnic deklaracje (jak
          napisalam wyzej)

66.249.93.104/search?q=cache:46wHqdFugSoJ:www.nfz-lodz.pl/swiadczen/konkurs_ofert_2005/poz/deklaracja_wyb_pol.pdf+deklaracja+NFZ&h
          l=pl&ct=clnk&cd=1

tu jest akurat deklaracja poloznej.
          • agusia_1988 Re: ginekolog nfz 28.04.06, 19:10
            66.249.93.104/search?q=cache:46wHqdFugSoJ:www.nfz-lodz.pl/swiadczen/konkurs_ofert_2005/poz/deklaracja_wyb_pol.pdf+deklaracja+NFZ&h
          • Gość: K Re: ginekolog nfz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.06, 23:32
            Ja nic nie wypełniałam, mam karty w 2 przychodniach. smile A niedługo idę do 3.
            • piedor Re: ginekolog nfz 30.04.06, 08:48
              Jesli jestes w W-wy to polecam dr Barbare Kurek.Przyjmuje w Przychodni na
              Elekcyjnej (Wola). Jesli masz jakies pytania to pisz piedor@gazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka