Forum   niepokój

niepokój

(188 wyników)
  • Witam zrobiłam sobie standardowe badanie krwi. martwią mnie jednak wyniki. niskie limfocyty, niska hemoglobina, niskie monocyty. Proszę zerknijcie i powiedzcie co o tym myślicie. naczytałam się o hiv i białaczce, nie spie po nocach. Morfologia WBC 5,0k/uL norma (4,0-9,0) NE% 67% (3,300) norma (55-70) LYM% 23,6 % (1,200) norma (20,0-45,0) MO% 5,6% (0,300) norma 1,0-8,0 EO% 3,7% (0,200) norma (0,0-4,0) BA% 0,1% (0,000) norma 0,0-1,0 RBC 4,24m/ul norma 4,10-5,10 ...
  • niepokój(15)

    od kilku tygodni mam dość dobrze ustawione leki - depralin 10mg i pernazyna50mg na dobę. Leków nie chcę zmieniać, bo dużo juz z lekarzem kombinowaliśmy nad nowościami i na tej pernazynie z depralinem chyba jest najbardziej ok. Często jednak czuje niepokój, cos mnie w środku trzęsie, krzyczę na dzieci, wszystko mnie drażni no i żrę od razu, bo to na chwilę pomaga. Teraz trzyma mnie już od wczoraj, rano miałam doła, potem niepokój, potem troche spokoju i teraz wieczorem znowu mnie trzęsie. Dzie...
  • oczywiście wiedziałam zawsze, że, jakby co, to ja sobie nie poradzę z sytuacją, gdy Kociczka byłaby chora albo...szkoda gadać. no i się fatalnie robi. zanim się sprawa nie wyjaśni, badania krwi itd., to jest lęk wielki. do tego doszła sprawa wyników badań moich własnych do odebrania dziś. i z tego wszystkiego weszłam w taki niepokój, że, gdy listonosz przyniósł list i rzekł był : - Z prokuratury - tom głos jego natychmiast odebrała jako grobowy. cały racjonalizm uleciał, choć wiedział...
  • Witam wszystkich, bywa, że odczuwam nieuzasadniony niepokój, nie ma on bliżej określonej przyczyny. Po prostu się pojawia i jest. Stan ten najczęściej pojawia się rano i wieczorem. Nie zawsze jest tego samego nasilenia, jednakże to dość "dokuczliwe" uczucie. Jak sobie z tym radzicie? pozdrawiam serdecznie
  • Witam, Zacznę od początku: kilka lat temu ugryzł mnie kleszcz, co najmniej jeden. Mieszkam w pobliżu lasu, często wychodzę z psem na spacery tak więc sposobności na złapanie kleszcza miałem wiele. Rumienia nie zauważyłem. Od kilku lat mam problemy ze zdrowiem, jednak „przełom” nastąpił jakieś pół roku temu kiedy to moje serce zaczęło wariować, a stan ogólny znacznie się pogorszył. Wykonałem różne profile badań i generalnie wszystko jest w normie. Echo, EKG, Holter 24h jak na...
  • Witam śledze stale wasze forum. Poradazono mi na kołatane serca i niepokój parzyć sobie herbatkę z ziela serdecznika. Jedna łyżeczja na szklanke raz dziennie. Potwierdzam że działa a zdrowsze to niż persen czy valerin. Polecam i pozdrawiam
  • Po przeczytaniu kilku wątków zaczęłam się niepokoić zachowaniem mojego synka. Mały 27 października skończył dwa lata. Bardzo mało mówi (kilka słów:mama, tata, dym, dom, baba, auto, pa pa, tu, dach i trochę po swojemu). Synek jest wesoły. W stosunku do obcych nieśmiały. W obcych miejscach trzyma się mojej nogi. Potrafi się zlościć. Rzuca sie na podłogę. Rozrzuca rzeczy. Wydaje mi sie, że to bunt dwulatka. Uwielbia wszystko co się kręci: koła od samochodów, wiatraki, wentylator, włączoną pralk...
  • Nie boicie się tego wiatru?
  • zwiększono mi dawkę kwetiapiny, z 200 na 400. samowolnie łykał tylko 300, wolę tę setkę zostawić na wojnę. Mam tylko problem z niepokojem w ciele. cały czas mam przymus ruchu, zwłaszcza w nogach, takie mrowienie. upierdliwe.
  • Witajcie Wczoraj wyszliśmy ze szpitala. Dziecko ma poparzoną nóżkę II i III stopnia. Rana wygląda paskudnie a opatrunek mamy zmieniać 2x dziennie. W szpitalu nie zostałam pouczona jakie objawy mają mnie zaniepokoić. Dziecko jest pogodne, nie ma gorączki, biega i wydaje się, że go nie boli choć od poparzenia minął tydzień. No właśnie, czy to powinno boleć a jak nie boli to czy to oznacza, że jest martwica i powinien być przeszczep? Wydaje mi się, że rana bardziej ropieje, zwiększa się żółta ...
  • powiem tak, mialam te dolegliwosci wczesniej ale teraz jest tragedia,od 2 tygodni mam zatrzymanie gazow i stolca,brak apetytu,wciaz mdlosci,najpierw bylo uczucie pelnosci w brzuchu a teraz jest ciagle ssanie takie, uczucie lęku i niepokoju nie daje mi zyc,wczoraj rzygalem,najpierw zolcia,potem zracym kwasem ze skrzepami krwi na czerwono,,wczesniej tego samego dnia mialem gastroskopie i odziwo nic nie wykazalo, wiec problem lezy chyba nizej, albo jelita,albo wyrostek albo worecze...
  • Moja mama miesiąc temu miała robioną mammografię i z opisu wynika, że ma jakieś dwa niezłośliwe torbielki. Poza tym węzły chłonne czyste, żadnych innych zmian nie stwierdzono. Dostała jednak skierowanie na usg w celu obejrzenia tych zmian tą metodą. I wszystko jest ok rzeczywiście są to torbielki, ale lekarz znalazł coś na prawej piersi i powiedział że ma jakieś zmiany które go niepokoją. Kazał przynieść zdjęcia z mammografii, bo był zdziwiony, że nie ma nic o tych zmianach w opisie...
  • Wątek ten założyłam na "W oczekiwaniu", a umieszczając go tutaj liczę na więcej głosów, bo zaiste bardzo mnie ten temat nurtuje. Będę wdzięczna za odzew :) Sory,że tak dramatycznie, ale teściówka mnie nieco niechcący nastraszyła. Zawsze myślałam, że takie pobolewanie w dole pleców to normalka w ciązy, ale to moja pierwsza to moge się nie znac. Teściowa (dobra kobieta)miała ciężkie przejścia- cztery ciąże :dwie zagrożona, jedna stracona w 6 miesiącu:()więc norma, że przeczulona . Powiedział...
  • Witam, pisze tu pierwszy raz. Niestety moja pani doktor, ktora zleciła mi badanie krzywej cukrowej i insulinowej jest na zwolnieniu do odwołania i nie wiem, czy powinnam szukać innego lekarza. Dlatego pytam Was, czy moje wyniki powinny mnie niepokoić? Niestety sama nie umiem zinterpretować tych krzywych. Glukoza na czczo 82 mg/dl (70 - 110) po 75g glukozy glukoza 1h po obciążeniu 63 mg/dl glukoza 2h po obciążeniu 67 mg/dl glukoza 3h po obciążeniu 64 mg/dl Insulina na cz...
  • O fobiach każdy coś tam wie. Dotyczy konkretnego lęku przed konkretnymi rzeczami,zwierzętami,sytuacjami itd.Pojawia się przyczyna (np.pająk) i jest skutek(np.mdleję). Czasami jednak jestem w takich sytuacjach, gdy strach przychodzi bez przyczyny. Jest to irracjonalny niepokój który nagle się nasila,obezwładnia,zaczynam wpadać w panikę że coś się dzieje i nie wiem dlaczego.Kółko się zamyka. Przy mojej fobii przed zamknietymi pomieszczeniami,jeśli już taka sytuacja zachodzi, siadam...
  • witam corka ma 9,5 miesiaca, sama raczkuje i siada ale wczoraj i dzis zachowywala sie pare razy bardzo dziwnie: usiadla, oparla sie plecami o sciane i zaczela tylem glowy uderzac w sciane ??? nie bardzo mocno ale robila to z premedytacja, to samo dzisiaj siedzac w lozeczku :((( dlaczego tak robi ? co sie dzieje
  • Witam. Z góry przepraszam, za to pytanie, pewnie znalazlabym odpowiedz w poprzednich watkach, ale mam tylko krotki dostep do netu. Choruje od kilku lat na hashimoto. Dotad wyniki ok, chociaz dokucza mi nadwaga i zmecznie. Poniewaz od 2 mc dokucza mi pocenie sie w nocy i bezsennos zrobilam kontrolnie wynik: TSH 0,01 mU/L norma 0,27 — 4,20 Czy to oznacza, że wchodze w nadczynność i stąd to pocenie? Obecnie mam Euthyrox 75. Może jakaś życzliwa dusza rozwieje moje wątpliwości, bo te...
  • lekarz zapisał mi venlectine, biorę je. Miałam przerwę w leczeniu, teraz znów muszę, niestety przyjmować leki. Odkąd zaczęłam je brać czuję dziwny niepokój, jakby "nawał myśli". nie wiem, czy to normalne, może ktoś z Was przyjmował ten lek? Niestety, wizytę mam dopiero w następnym tygodniu, po świętach.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się