non

(18 wyników)
  • Cześć dziewczyny, Mam policystyczne jajeczka- czyli okres raz na ruski rok. Po urodzeniu syna, dostałam okres dopiero ok 14 miesiąca. Okres trwał non stop ponad 3 tygodnie, był tak intensywny, że nie mogłam normalnie funkcjonować. Zakrwawiałam wszystko, a zmiana podpaski zajmowała mi ok 10-15 minut, średnio co 1.5h. Zakładałam dwie/trzy podpaski na raz. Zużywałam średnio 3-4paczki podpasek dziennie. Tampony nie wchodziły w grę, ponieważ te najdłuższe wytrzymywały średnio 45minut i przy wyjm...
  • Czy któraś z Was bierze tabletki antykoncepcyjne non stop np przez pół roku? Np żeby nie czuć comiesięcznego bólu podczas okresu?
  • Dziewczyny, od 10 dni non stop chce mi sie sikać. Siadam - robię siku i uczucie , że muszę ani troche nie mija. Byłam u internisty, dostałam antybiotyk CIPRONEX i Furaginum. Kurację skończyłam dzisiaj i ZERO poprawy. Już drugi dzień non stop płaczę, bo nie umiem już znieść tego wrednego uczucia. W badaniu moczu wszystko OK. Jezu... co to jest??? Błagam - wie ktoś może JAK MAM SOBIE ULŻYĆ??? Ludzie, znacie jakiś sposób, żeby chociaż na godzinę odechciało mi się sikać... . Co to za zmora???
  • Proszę poradzcie. Chodzi omoją mamę. Od września jest non stop chora: katar, kaszel, w listopadzie prawie zapalenie płuc. Rtg zatok pokazał zapalenie, wyniki krwi: hemoglobina 7,6; OB 25/50; żelazo 4 (gdzie norma od 10 bodajże). Uczucie w gardle jakby coś przeszkadzało, pękająca skóra na palcu ręki. Rodzinny lekarz bagatelizuje sprawę, jedno co to kobieta dała skierowanie na hormon tarczycy. Już nie wiem, gdzie mam z mamą iść. Wg mnie niewykluczone, że pewne dolegliwości ma na tle...
  • jak się przyjmuje ten lek? Robi się przerwy po 21 tabletkach?
  • Szukam informacji na ten temat. Ania
  • Od dwóch lat męczy mnie ból głowy . Zlokalizowany jest od czubka poprzez odcinek nad uchem do szyi czyli tylko jedna strona. Praktycznie przeszlłm wszystkie badania : TK, MRI, morfologia, hormony,okulista, nawet borelioza-wszystko w normie. Ostatnio doszły zawroty głowy, brakuje mi powietrza i mam wrażenie ze zaraz zemdleje,a jak to się stanie to już nie wrócę do życia. Lekarz rodzinny stwierdził, ze mam lęki, wiec nerwica jak nic-dał leki antydepresyjne, które przyjmuje od dwóch dni. Lęki j...
  • Prosze o rade.Ide w piatek do lekarza (wczesniej sie nie dalo)ale zastanawiam sie czy do tego czasu wytrzymam. Miesiaczka miala mi sie skonczyc w sobote ale wlasnie wtedy jakby sie "zwiekszyla",doslownie zuzywam 3 paczki podpasek na dzien i krew jest bardzo intensywnie czerwona.Kolezanka,ktore miala kiedys cyste zasugerowala z e miala takie same objawy i ze do piatku moge sie wykrwawic? (Nie biore zadnyhc lekarstw ani tabletek anty,miesiac temu mialam kompleksowe badania i wtedy ...
  • WItam, nigdy wczesniej nie uzywalam zadnych tabletek antykoncpecyjnych. Jednak niedawno zmuszona bolami podbrzusza poszlam do ginekologa. okazalo się, ze mam torbiel w jajowodzie. Ginekolog przypisala mi MICROGYNON 21. wlasnie skonczylam brac pierwsze opakowanie i mialam zrobic 7 dniowa przerwe zanim rozpoczne kolejne. Krwawienie powinno wystapic u mnie z dniem kiedy wezme pierwsza tabletke micorgynon z drugiego opakowania (czyli po 28 dniach od pierwszego dnia, ostatniego krwiew...
  • biore pigulki juz 3 lat i w trakcie 3 lat zrobilam moze ze 2 przerwy.planuje dziecko mniej wiecej w wieku 28 lat. Czy moge brac non stop tabletki do tego czasu czyli 7 lat (oczywiscie przerwy 7 dniowe miedzy kolejnymi opakowaniami by byly).Tak dlugie branie, jakie mogloby miec skutki uboczne?
  • Ja juz nie moge! Od 15 roku zycia, tj od momentu kiedy zaczełam miesiączkowac, czyli od 10 lat mam upławy.Psychika mi wysiada. Lekarze nie pomagaja, rózne maści, globulki, których nazw juz nawet nie pamiętam, nic nie dawały, ewentualnie na miesiac- gora dwa. Przeciez to jest nie do zniesienia zeby 25 letnia młoda kobieta przez cały czas chodziła z wkładkami, bo inaczej ma mokro, bielizna cała uwalona, dyskomfort jak cholera. Biegne, leci, ide szybko, leci, podskocze- leci, budze s...
  • Zaczelam brac Novynette 8 dni temu, w 1 dniu cyklu, dzis jest 9 tabletka. I okres wlasciwie sie nie skonczyl, bylo kilka suchych godzin a potem zaczelo sie plamienie i to dosc pokazne. Nonstop podpaski, po seksie wszystko czerwone. Czy jest szansa, ze to minie po pierwszym opakowaniu, czy raczej juz nalezy uznac ze tabletki sa zle dobrane? Jakie macie doswiadczenia?
  • mial ?????????!!!! Jezuu nie moge, grzybice mam kilka razy w roku. Jestem juz ekspertem w dziedzinie grzybicy, objawow i lekow na ten temat a sama sie wyleczyc nie moge.Wiem kiedy nadchodzi, kiedy mi powraca, wiem wszystko! Bralam juz rozne leki,dopochwowe,doustne partner tez, myje sie delikatnymi plynami, tantum rosa, biore lactovaginal, piore majtki w delikatnych proszkach,nie nosze majtek obcislych, i juz nie moge. Srednio kilka razy do roku czuje to wspaniale uczucie i az mi n...
  • Od kilku cykli bola mnie piersi (tabletki odstawilam rok temu - Logest, w ciazy na pewno nie jestem), sa twarde, bolesne i wrazliwe przez CALY cykl. Poprzednio nigdy nie mialam takich problemow, nawet przed miesiaczka nie byly wrazliwe. Do tego pojawiaja mi sie od mniej wiecej polowy cyklu do konca cyklu bolesne, duze wypryski na skorze, (najwiecej w polowie cyklu). Chcialabym prosic o interpretacje badan hormonalnych, moze one cos wyjasnia: w 5 dc - FSH 5.30, LH 4.40, Testost...
  • Pani doktor, czy należy robić przerwę w używaniu antyperspirantów? Podobno raz na jakiś czas trzeba zmieniać je na zwykłe dezodoranty, aby odblokować pory. Czy to prawda?
  • We wrzesniu urodzilam dziecko. 5 tygodni po porodzie zaczelam plamic i plamie do tej pory. Lekarz mowi ze nie jestem zadnym dziwadlem i, ze przy karmieniu piersia to tak jest.Czy ktoras z was miala badz ma podobna sytuacje.To zaczyna byc dla mnie bardzo uciazliwe
  • Witam serdecznie Pania Doktor i wszystkie Internaultki, od 5 miesiecy zazywam microgynon 25, a od dwoch lecze sie takze na zoladek tabletkami gasprid i lanzul.staralam sie sprawdzic czy te tabletki oslabiaja dzialnie mikrogynonu, lecz z ulotki nic takiego nie wynikalo.Dodam, ze tableki na zoladek zaywam non stop, po kazdej z nich, raz dziennie. Czy Microgynon dziala prawidlowo, czy antykoncepcja jest zachowana? Z gory dziekuje za odpowiedz, pozdrawiam serdecznie, Rita. ...
  • mam kilka pytań odnośnie tego środka antykoncepcyjnego, 1. czy przyjmujecie ten środek non stop czy po 28 dniach robicie przerwe jak przy normalnych środkach anty? mi lekarz zalecił brac opakowania bez 7 dniowej przerwy? a moze go nie zrozumiałam? sama nie wiem 2. kiedy można sie spodziewać miesiączki ( karmie piersią) bo o plamieniach wiem. 3. czy po wystapieniu miesiączki następne opakowania przyjmujecie juz z 7 dniową przerwa? 4. czy rzeczywiście przybierałyście na wadz...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się