Forum Dom Budowa i remont
ZMIEŃ
      pod klucz

pod klucz

(32 wyniki)
    • Developer proponuje nam urządzenie mieszkanie pod klucz w cenie 1000 za metr. Mieszkanie ma 38 metrów- dwa pokoje, aneks kuchenny, łazenka- 5 metrów. Płytki- do 50 zł/m, panale na podłodę do 45zł/m, farby Dulux, Decoral, w łazience kabina prysznicowa, szafka z umywalką i sedes. Zabudowa kuchenna- ciąg 2,4 m,- w sumie 8 szafek, mała lodówka, płyta elektryczna, zlew i okap. Dwie pary drzwi . Do tego jakieś gniazdka elektryczne, i inne pierdółki o ktorych nie mam pojęcia. Wydaje mi się, 1000 z...
    • Witam, chcialbym dowiedziec sie ile kosztuje orientacyjnie wykonczenie domu pod klucz(robocizna + materiał)? Chodzi mi przynajmniej o sam dól(parter) budenek ma wymiary 10*12m
    • Witam, Planujemy wziąć kredyt hipoteczny na wykończenie domu 150m2 pod klucz. Dom obecnie jest w stanie deweloperskim. Czy ktoś z Was robił może ostatnimi czasy taki kosztorys i zechciałby mi przesłać draft na gazetowego? Pozdrawiam, Delphine
    • Witam! Jak najlepiej wybrać firmę budowlaną? W tym roku chcielibyśmy z żoną wybudowac dom pod Wrocławiem i szukamy wykonawcy. Z braku czasu i nieznajomości tematu budowlanego zdecydowalismy sie powierzyc budowę domu pod klucz firmie. Mamy działke o pow. ponad 700m2 i myslimy o domku ok 130-150m2 plus garaż. Czy ktoś z Was budował z firmą i jest w stanie polecić rzetelnego wykonawce? Czy macie jakies doświadczenia z takowymi firmami? Czym sie kierować przy wyborze firmy,na co zw...
    • Witam, Poszukuję fachowców do budowy domu w Warszawie; dom o powierzchni ok. 240 m2, budowany z silikatów, pod klucz. Jeśli ktoś mógłby mi kogoś polecić proszę o kontakt na mail gazetowy: muffek@gazeta.pl Pzdr
    • Jaka może być orientacyja cena budowy domu w Magnoliach pod klucz,może ktoś z Was budował go ostatnio???
    • Witam. O jakiegos czasu mysle o budowie domu. Działke juz mam. Natomiast odnosnie budowy, mam duzo watpliwosci. Po pierwsze , nie mam zielonego pojecia o budowlance, po drugie, pracuje po 10-12 godz. dziennie i nie mam czasu na zalatwianie tych wszystkich formalnosci zwiazanych z budowa. Wpadłam na pomysl,zeby zlecic budowe firmie budowlanej. Firmy takie oferuja pomoc we wszystkich formalnosciach, w wyborze projektu, nawet w aranzacji wnetrz. Czy w takiej sytuacji to dobry pomysl? Ile ...
    • Witam chciałabym zapytać czy za 100 000 tyś złotych uda mi się wybudować domek jednorodzinny, może nie do końca wyposażony ale taki do którego można by był się już wprowadzić ???
    • Zastanawiamy się z mężem nad budową małego parterowego domku, ok. 80-90 m, dach dwuspadowy, niepodpiwniczony. Mamy działkę uzbrojoną na Podkarpaciu. Czy jest szansa na wybudowanie takiego domku w stanie pod klucz do 150 tysięcy??
    • www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=22 Budowę opisano www.muratordom.pl/9086_9749.htm Czy można zbudować taniej niż koszty z muratora 225 520 zł. Murator D07 - Praktyczny ma 152,9 m2 powierzchni, jest parterowy, ma poddasze użytkowe. Zajmuje na działce zaledwie 94 m2, a jego cechą wyróżniającą jest wysoka ścianka kolankowa, dzięki której poddasze można prawie w całości użytkować. I jeszcze dwuspadowy dach, garaż w bryle budynku, malutki ganek, taras - pan "Praktyczn...
    • Podobno dziala w Polsce kilka firm z Ukrainy, budujących domy z bali. Podobno są sporo tańsze od polskich, podobno za mkw wychodzi 800-1000 PLN (a nie min 2000 PLN, jak u naszych). Czy ktoś z Was budował z taką firmą? Czy warto? Pozdrawiam
    • Niedlugo zostane posiadaczka dzialki budowlanej w okolicach Czestochowy. Czy ktos moze mi w przyblizeniu podac cene budowy domu okolo 100 -120 metrow, trzy sypialnie, bez podpiwniczenia, bez garazu, dom parterowy. Interesuje mnie zlecenie calej budowy firmie - bardzo prosze o przyblizona cene "pod klucz". P.S. Czy to prawda, ze koszty budowy domu podwoily sie od zeszlego roku?
    • Dzień dobry, obecnie jestem na etapie szukania działki budowlanej (winna być w okolicach Brwinowa-Pruszkowa ale z tym sobie poradzę, taką mam nadzieję).Poszukuję ekipy, która wybudowałaby dom jednorodzinny, niepodpiwniczony, z użytkowym poddaszem.Dom około 140 m2.
    • i wykonczyl dom do stanu "pod klucz" za 120 000 prosze potrzebuje slowa pociechy i nadziji.napiszcie czy komus sie to udalo?(oczywiscie w 2008r)serdeczne dzieki za ewntualne odpowiedzi
    • Witam i prosze o dopowiedzy, czy wybudowanie domu pod klucz jest moliwe w od marca do sierpnia? Jeden wykonawca zapewnial mnie,ze nie ma problemu, ale mam watpliwosci. Dziekuje za odpowiedzi
    • Od: <ewbal@gazeta.pl> Do: <ekipa.wawa@wp.pl> Czy mogę prosić o info, jaki byłby przybliżony koszt budowy takiego domu: www.studioatrium.pl/projekt-domu-GL-293,317,61,opis.html Co obejmuje cena za m2 domu pod klucz? Często słyszy się "bez białego montażu", tzn. glazura i terakota tak, ale wanna, umywalka itd. już nie??? I czy biorąc pod uwagę cenę za m2 bierze się pod uwagę pow. użytkową czy całkowitą? A reasumując to: - ile za cały domek (wersja pod klu...
    • Witam! Chciałbym się dowiedzieć czy budowanie kanadyjczyka jest tak naprawdę korzystniejsze od tradycyjnego. Znam zalety i wady obydwu opcji jednak ciekawi mnie czy kanadyjczyk naprwdę jest tańszy w wybudowaniu a jeśli tak to o ile?? Jeżeli ktos potrafi odpowiedziec to proszę powiedzieć jakie to są różnice w postawieniu domu o powieżchni użytkowej około 150 metrów. Wogóle jakie są koszty postawienia takiego domu (orientacyjne) pod klucz bądzź bez podłóg i płytek?? Z góry dziękuj...
    • Mam dylemat :) bo nie znam sie na materialach budowalanych. Chce w przyszlym roku rozpoczac budowe domu, oczywiscie teraz studiuje branzowe pisma, ale wiem jak artykly w nich powstaja niestety :( Zwracam sie wiec do doswiadczonych :) Co polecicie, jakie materialy na budowe domu ? W planach ma dom ok.140m2 parter z poddaszem i chcialbym zeby stan surowy z dachem i ociepleniem wyniosl max. 120-130tys. chcialbym zeby dom byl zarowno tani w budowie jak i cieply(tani w ogrzewaniu) ...
    • Witam, W przyszłym roku planujemy rozpocząc budowę niewielkiego domu o pow. użytkowej 94,10mkw + garaż 21,4 mkw. Chcielibyśby przeznaczyć 200 tys. i zastanawiamy sie czy taka kwota nam wystarczy? pozdrawiam
    • www.dobredomy.pl/?id_project=51&infopage=4 znalazlam taki projekt ile mniej wiecej moze wyniesc koszt budowy?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się