Forum Kuchnia Przepisy
ZMIEŃ
      pomidory

pomidory

(13 wyniki)
    • Kurczak w pomidorach to moje ulubione danie:) Oczywiście przepis babci:) Składniki: 3 ćwiartki z kurczaka 3 marchewki puszka pomidorów bez skórki 1 ciemny sos pieczeniowy 1 duża cebula garść oliwek odrobina mąki sól i pieprz Wykonanie: Ćwiartki kurczaka dzielimy na dwie części, przyprawiamy, obtaczamy w mące i krótko podsmażamy na oliwie w garnku. Marchewkę kroimy w "półtalarki",a cebulę w kostkę. Wyciągamy mięso z garnka i wkładamy do niego marchewkę i cebulę - smażymy aż się ...
    • pierwsze i podstawowe pytanie: skad wziac takie pomidory??
    • ja dodałam oliwki i kaparki. wyszło wyśmienicie. smacznego!
    • Bardzo dziękuję za przepis. Co prawda zrobienie jajecznicy nie wydaje się trudne, ale zawsze dobrze, jak można mieć wszystko krok po kroku napisane. Tymbardziej, że musiałem wszystko na angielski przetłumaczyć. Pozdrawiam. :)
    • Świetne w każdej postaci, tzn. na gorąco, zimno oraz jako pasta na kanapki. Polecam
    • mam ochotę na tą sałatkę, ale co do tego tzn. , jakie danie główne penne z sosem tuńczykowym , czy lepiej jakieś mięsko z grilla ?
    • Robiłam z mintaja, wyszło genialnie. Następnym razem dodam zmielonych pistacji - ciekawe co wyjdzie...
    • bardzo pyszne danie gdy podałam moim gościom bardzo smakowało i chcieli dokladke bardzo pyszne zajmuje troszke czasu polecam
    • szukam coś do kanapek a tu takie co !czy wy sie wygłupjacie TAKIE CO TO MOZNA SAMEMU WYMYSLIC ALE POTEM NOGI ZA PAS JAK MOŻ ZACZNIE GONIĆ
    • z tego co mam.A mam - ugotoweane całe ziemniaki - ogórka - makaron ( ugotowany ) - pomidora
    • ta zupa rybna jest bardzo mdła ja do wywaru z ryby dodaję nie tylko ugotowaną rybę ale jeszcze obrane ze skórki pomidory, pokrojoną papryke czerwoną i zieloną i ugotowane drobne kluseczki na koniec jeszcze pokrojone oliwki i lyżka smietany plus łycha natki doprawiam przyprawami takimi jak papryka ostra i slodka pieprz i sól a takze ziola prowansalskie pycha daję slowo
    • Ma ktos jakis latwy prosty przepis na saletke ale taki naprawde bez cyrkow czyli z tego co mozna dostac w sklepie nie biegajac za produktaki to tu to tam :) Moze cos z ryzem lub makaronem. Bardzo dziekuje :)
    • we Francji mowi sie Tabule dodawana jest jeszcze paprka pokrojona w kostke i przyprawy ,mozna dodac majeranek.
    Pokaż wątki z forum:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się