Forum eDziecko edziecko Małe dziecko
ZMIEŃ
      samoloty

samoloty

(66 wyników)
    • Czym można zająć 20 miesięczne dziecko w samolocie? Przychodzą mi do głowy kredki, książeczki, znikopis.Niestety oglądanie bajek ją jeszcze nie inteesuje. Może macie jakieś sprawdzone patenty.
    • Witam, Niedługo wybieramy się samolotem na wakacje. I tu moje pytanie - co i czy moge zabrać do samolotu dla dziecka do picia, jedzenia? Chodzi mi głównie o przepisy zakazujące wnoszenia na pokład płynów w poj. powyzej 100ml, etc. - czy w przypadku dzieci jest to rygorystycznie przestrzegane? Lot ma trwać ok. 3.5h. Z góry dziękuję za pomoc.
    • Wybieramy sie pierwszy raz samolotem z 2,5 letnia corka na wakacje(lot ok 3h). I mam dwa pytania: -jak ogolnie Wasze male dzieci znosily lot? -czy mialy pozniej problemy z gardlem(przez klimatyzacje)? Bo moja znajoma straszy mnie,bo jej synek po kazdym locie chorowal wlasnie na gardlo. Dzieki!
    • Moja córka (13m) z tych, które ciągle się wiercą, kręcą, spokojnie nawet chwili nie usiedzą. Jeszcze nie chodzi ale raczkuje non stop i nieśmiało chodzi przy meblach. Byliśmy z nią w urzedzie, żeby wyrobić paszport i nawet tych 15 minut na kolanach nie usiedziala, co chwila ja albo mąż musieliśmy z nią wstawać i chodzić. I tak się zastanawiam jak przetrwamy kilkugodzinny lot... Jakieś dobre rady?:-)
    • W piatek lecimy z corka do Polski na swieta. Moje pytanie-sposob na nie zatykanie uszu podczas ladowania i wzbijania sie samolotu. Zawsze kiedy latamy podaje jej cos do picia ale nie bardzo pomaga,mala wprawdzie nie placze i nie narzeka ale po kazdej takiej podrozy dostaje zapalenia uszu wiec chyba jej sie te uszy zatykaja ??? macie jakies sprawdzone sposoby-nie chce spedzic swiat na antybiotyku bo tak to sie na ogol konczy....z grory wielkie dzieki za porady!!!!
    • W potrzebie jestem. Ma być samolot albo helikopter. Dla 2l9m, co to jeszcze nie raz ciepnie tymże mocno o podłogę, więc solidny i nie za ciężki, bo może w młodszą siostrę trafić. Mile widziane błyskanie światełkami i/lub wydawanie dźwięków. A już idealnie by było, jakby pasował do garażu Smiki ( www.smyk.com/smiki-mega-garaz,p1044712232,zabawki-gry-dla-dzieci-p - ma toto lądowisko dla helikoptera, więc myślałam, że w serii jest też helikopter, ale nie znalazłam - w ogóle nic "w serii" nie zn...
    • Moje dziecko /20mcy zachorowalo w nd -dziś był u niej pediatra i ma wyraźnie zaczerwienione uszko (zapalenie) dostała antybiotyk i krople do uszu. Wczoraj gorączkowała dziś póki co jest ok. Pediatra stwierdzila ze jak w pt będzie się dobrze czuć, nie gorączkować możemy lecieć w sb wieczorem na wakacje di Grecji. Co o tym sądzicie ? Czy to nie za duże ryzyko lecieć z dzieckiem na antybiotyku? Nie wiem już co myśleć....
    • już za tydzień jedziemy na urlop, młoda po raz pierwszy samolotem i zastanawiam się jak to zniesie - szczerze mówiąc to budzę się w nocy i nie mogę zasnąć myśląc o tym :) lecimy w nocy, co ze względu na cel podróży jest lepszym rozwiązaniem, przynajmniej po wyjściu z samolotu nie buchnie nam jak z hutniczego pieca a później w klimatyzowany autokar do hotelu.... jednym słowem - co pomoże? dostała książkę o pilocie i samolotach, w teorii jest już dobra :) tylko z praktyką gorzej.
    • Wybieram się w podróż samolotem z 1,5 roczną córeczką i mam (może dość banalne) pytanie: w jaki sposób przewozi się dzieci w samolocie? Czy są foteliki z pasami, w których siedzi maluch? Pytam bo oglądałam ostatnio film o katastrofach lotniczych ( większość z nich miała miejsce we wczesnych latach 90.) i była mowa o tym, że wtedy nie było fotelików i w razie awaryjnego lądowania wg przepisów trzeba było położyć dziecko... na podłodze pod fotelem, ewentualnie trzymać na kolanach ale t...
    • Dziewczyny! Niedługo będę lecieć z moim synem (2 lata 3mies) samolotem. Oprócz tego, że już mam reisefieber, to mam też kilka pytań dotyczących wnoszenia na pokład napoju i mleka dla dziecka. Czy jeśli wezmę mleko w kartoniku (zamknięte), to czy przy odprawie będę musiała je otworzyć i się go napić (wiem, że kiedyś trzeba było napić się np. soku z wnoszonej na pokład butelki, aby pokazać, że nie wnosi się np. jakiegoś niebezpiecznego płynu)? Jesli tak, to w takim wypadku wygodniej kupi...
    • Witam, będziemy lecieć z 1,5 rocznym dzieckiem samolotem. Dzwoniłam na informację do Balic, żeby dowiedzieć się, jak wygląda sprawa wody i słoiczków dla dziecka. I zdziwiłam się, bo powiedziała, że tylko do 100ml, no a wszystkie słocziki, zwłaszcza te dla rocznego są po 190ml min. z wodą to nie problem, kupię na bezcłowym. ale słoczików chyba nie ma? faktycznie nie można wnieść? Syn nie jada kanapek, a chciałam mu dać coś na kolację przed wylotem ok. 18. (wylatujemy o 19). Kupować czegoś do...
    • jak rozumiem w większości można z dzieckiem w wózku podjechać pod samolot a potem wózek zabierają - czy oni sami ten wózek składają czy podróżuje taki rozłożony czy też ja go sama składam? czy ten wózek czymś zabezpieczają czy też leci taki i się przewala z kąta w kąt?
    • Jak w temacie. Corka ma 1,5 roku, lot bedzie kolo 15:00. Bedzie trwal 1,5 godz. Chodzi mi o to co zabrac, jak sie przygotowac by wysiedziala i by ta podroz byla w miare znosna:)
    • problem jest taki,ze rok temu gdy corka miala ok 8 miec leciala samolotem i dobrze to zniosla. teraz jak bedzie miec 20 mies tez ma leciec i mam obawy, czy tez to zniesie. nie wiem jak teraz bedzie reagowac. czym ja zajac zeby usiedziala 2 godz (tyle trwa lot), i ogolnie czego sie spodzieewac. moze mama jakiegos malucha w tym wieku przeleciala spokojnie i ma sposoby?
    • Wybieram się z moją córeczka, która ma 18 miesięcy, w podróż. W samolocie spędzimy w sumie ponad 10 godzin (najpierw 2,5 i po przesiadce jeszcze 9). Ola nigdy jeszcze nie leciała samolotem i trochę się boję jak zareaguje. Proszę o pomoc mamy, które mają doświadczenia z podróż z dzieckiem w samolocie jak sobie radziłyście z robieniem mleka, przewijaniem, przetykaniem uszu (chodzi mi o wyrównywanie ciśnienia w uszach); pewnie jest jeszcze tysiąc problemó, których nie jestem w stanie...
    • wózek spacerówke? czy jest traktowany jako bagaż - czyli ważony?
    • Witam. Mam do was pytanie. Czy któraś leciała z dzieckiem samolotem? Jak to wygląda gdy dziecko ma 1,5 - 2 lata? Prosze o podpowiedzi. Pozdrawiam.
    • Witam!W piątek wybieram się z moją 2 letnią córką do Liverpoolu.Mam pytanko? Czy któreś dziecko,które leciało miało podczas lotu jakieś skutki uboczne? Pytam ponieważ lecimy 1 raz i strasznie się boję że coś się może jej stać.
    • witam chcialam spytac mamy ktore podrozowaly z dzieckiem mniej wiecej w tym samym wieku co moja Hania. Jak to naprawde jest.. tz chodzi mi o start i ladowanie, czy dziecko naprawde odczuwa duzy dyskomfort w zwaizku ze zmiana cisnienia?? Taki 2-3 latek pewnie powie czy cos jest nie tak. Kolezanka troche mnie nastraszyla opowiescia o dziecku ktore plakalo bo bolaly go uszka:( Lot mamy w piatek , bedzie trwal 2h40 min, a ja juz od kilku dni drze na sama mysl jak to bedzie. podpowiedz...
    • Na pewno są tu mamy, które latały z dzieckiem. Proszę napiszcie,może macie jakieś rady. Nie chodzi mi o zabawy, tym się nie martwię. Raczej tym, jak zniesie start i lądowanie (córka ma 2,5 roku). Sama nie wiem jak to wygląda, bo to będzie mój pierwszy lot. Wiem że dobrze jest gdy dziecko coś wtedy pije, ale moja mała jak nie chce to nie będzie pić i już.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się