stek z tuńczyka
(4 wyniki)
-
mam 2 spore kawałki upieczonego steku z tuńczyka (trochę takie suche
sie zrobiły:( i chciałbym poprosić o radę - czy mogę COŚ z nimi
zrobić? Jakąś sałatkę ?
Moje kubki smakowe zniosą każde połączenie :)
-
właśnie takie nabyłam (pierwszy raz) i zastanawiam się, jak je
zrobić. Mam zamiar usmażyć, ale chciałabym jakoś wcześniej
zamarynować, albo zrobić z jakimś sosem.
Macie jakieś ciekawe propozycje marynat albo sosów dobrze
komponująych się z tuńczykiem?
-
-czekają,może będą jedzone dziś ,może jutro, czy powinnam je czymś
potraktować aby im uprzyjemnić to czekanie /sól, pieprz?/,
-czy mogę je smażyć bez użycia oleju , na suchej patelni teflonowej?/pytam,bo
w ktorymś watku o tuńczyku wyczytalam,że na oleju/
- i jeszcze jak długo mogą leżakować takie filety przyniesione ze sklepu bez
ryzyka, że się zepsują?
-
Widziałam ostatnio w sklepie stek z tuńczyka i chcałam kupić w celu
upieczenia na ruszcie ale nie wiem czy będzie smaczny. Jest dość drogi więc
wolałabym nie eksperymentować. Może ktoś ma doświadczenie w tym temacie i
podzieli się litościwie z tuńczykową dyletantką.