Dodaj do ulubionych

steki z tuńczyka (mrożone)

IP: *.mofnet.gov.pl 29.04.09, 14:29
właśnie takie nabyłam (pierwszy raz) i zastanawiam się, jak je
zrobić. Mam zamiar usmażyć, ale chciałabym jakoś wcześniej
zamarynować, albo zrobić z jakimś sosem.
Macie jakieś ciekawe propozycje marynat albo sosów dobrze
komponująych się z tuńczykiem?
Obserwuj wątek
    • pani.serwusowa Genialna ryba! :) 29.04.09, 14:52
      Polecam grilowac steki z tunczyka. Tu z kolendra, pieprzem i salsa:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,71363932,71411559.html
      Tu po meksykansku, wg Nobull:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,77241863,77242376.html
      Kikkerowe steki z tunczyka ze szparagami (akurat mamy na nie sezon):
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,59255247,59683974.html

      Inne wyprobowane przeze mnie przepisy ze swiezym tunczykiem:
      Tortille z tunczykiem:
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,73359248,73359248.html
      Salatka na cieplo z tunczykiem (ostra):
      fotoforum.gazeta.pl/72,2,777,93364115,93381486.html

      Aby docenic jego delikatnosc, nie nalezy tunczyka smazyc dlugo - ma
      byc w srodku rozowy.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka