trendy

(10 wyników)
  • podazamy za "hameryką" nawet imiona dla dzieciakow "zapożyczamy" czy słusznie? To co "polskie" to złe? W wiekszosci imiona te koncza sie na -sław(-sława) czy -mir(mira) ale mozna znalesc imiona słowianskie brzmiace "nowoczesnie" np Barnim, Mieszko,Odolan czy Milena Co o tym sadziecie, nazwalibyscie tak swoja pocieche? Dla mnie Ziemowit jest super a mały Ziemek "wymiata"
  • Jakie imiona modne sa dla [b]najmłodszych blizniakow (0-5 lat)?[/b] [b]Dla dziewczynek[/b] mix 5 imion: Amelia, Emilia, Julia, Maja i Oliwia Amelia-Emilia Julia-Maja Emilia-Oliwia Maja-Emilia Amelia-Maja Julia-Amelia itp + Weronika +Wiktoria [b]Chłopcy:[/b] modny blizniak Aleksander-Maksymilian (ew. Alexsander-Maximilia) Maks-Aleks (ew. Max-Alex) jakos forma: Aleksy i Maksym nie cieszy sie juz takim zainteresowaniem podaje stronke e-blizniaki www.blizniaki.net/e-b...
  • Jakie są najpopularniejsze imiona w innych krajach? : ) A jakie najczęściej nadawane? : ) Ja mogę podać co nieco na temat HISZPANII ... www.ine.es/daco/daco42/nombyapel/nombyapel.htm 1) Najczęstsze imiona (2008, w całej populacji): MĘSKIE: 1. José 2. Antonio 3. Juan 4. Manuel 5. Francisco 6. Luis 7. Javier 8. Miguel 9. Ángel 10. Carlos ŻEŃSKIE: 1. María 2. Carmen 3. Ana 4. Isabel 5. Dolores 6. Pilar 7. Josefa 8. Teresa 9. Rosa 10. Antonia 2. ...
  • Mam wrażenie, że ostatnio straciło na popularności imię Marcin. Jak myślicie? Pozdrawiam garda
  • Na podstawie danych statystycznych o pierwszej szóstce nadań, umieszczonych przy artykule "Jakub, Jakub, Jakub...", zrobiłam mały wykresik pokazujący, jak poszczególne imiona traciły/zyskiwały popularność. tinyurl.com/28hhy2 Moim zdaniem przede wszystkim widać, że wiele z tych imion popularność obecnie traci, z Mateuszem na czele. Nawet Jakub, choć wciąż number 1, osiągnął już swój szczyt pod względem liczby nadań w jednym roku. Niektóre imiona już "wyszły" z czołówki, zwłaszcza (z gw...
  • wedle rankingu: uk.news.yahoo.com/18/20081230/tuk-olivia-jack-most-popular-baby-names-a7ad41d.html w kolejnosci, najpopularniejsze imiona dziewczece w Wielkiej Brytanii w 2008 roku to byly: Olivia Ruby Grace Emily Jessica Sophie Chloe Lily Mia Lucy zas chlopcow najczesciej nazywano: jack Oliver Harry Alfie Charlie Thomas Joshua Daniel James William jak widac, pewne trendy utrzymuja sie niezaleznie od kraju i narodowosci....Oliwie i Oliwiery krolu...
  • Chcialam sie dopisać do tego watku, ale już jest niestety zarchiwizowany... A szkoda, bo zerknęłam sobie jeszcze raz do statystyki Minakowskiego i chciałam zadać Wam pytanie - w którym wieku, Waszym zdaniem, jesteśmy teraz, jesli chodzi o modę imienniczą? Bo i jeśli chodzi o kobiety, i mężczyzn, datowałabym nas mniej więcej na wiek XV- XVI. Z tym, że u kobiet do XVI wieku brakuje nam Marianny, a u mężczyzn może byśmy się i załapali na XVII, gdyby wrócił do łask Kazimierz. Uderzyło...
  • Wyczytalam dzis w serwisie dpa, ze w Wlk. Brytanii coraz wiecej rodzicow nadaje swoim dzieciom imiona fantazyjne lub nazywa je tak, jak firmy lub marki. W zeszlym roku tendencja ta wzrosla o 20% w stosunku do lat poprzednich. I tak nadano imiona: IKEA Apricot Paprica Tiger-Lily Fire-Lily a 79 dziewczynkom rodzice (prawdopodobnie wielbiciele wina) nadali imie CHARDONNAY
  • Tak się zastanawiam, skąd się ta popularność Leny bierze (ostatnio było na forum kilka zapytań o to imię), nagle wszyscy się zachwycają jakie ładne i oryginalne... Dopiero znajoma mnie oświeciła, że w popularnym serialu jest dzielna lekarka Lena. O imionach wykreowanych przez seriale już trochę było, więc może faktycznie tak jest w tym przypadku... Ale z drugiej strony to nie tłumaczy popularności innych zdrobnień, które stają się coraz częściej samodzielnymi imionami: Niny, Pol...
  • Podaję imiona dzieci, które urodziły się w listopadzie z przyległościami. Ich mamy są uczestniczkami niemieckiego forum, na którym pisuję. MOźe macie ochotę skomentować. Carolina Sophie Jannik und Jonas (bliźnięta) Lena Tobias Amélie Sofie und Marleen (bliźnięta) Lya Marja Luisa Josephine Sophia Johanna Sophia und Leandra (bliźnięta) Anna Viktoria (nazywana Viktoria) Kaya Marie Jaron Johannes Leon Sophia Henri Alexander Sinan Lea Marie Mats und Lotta (bliźnięta) Ben...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Wybierz imię dla dziecka

Sprawdź co znaczą nasze imiona, skąd pochodzą, kto sławny je nosił lub nosi.