trendy

(19 wyników)
  • wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/niepokojacy-trend-ludzie-odwracaja-sie-od-kosciola,1,5330259,wiadomosc.html To jest bardzo zdrowy trend, niech zostanie mniejsza ale silna ludzi naprawdę wierzących. Niech organizują nabożeństwa i agapy, a ich życie niech pokazuje że wypełniają zapisy Pisma Świętego czynem i słowem. To wzbudzi mój szacunek, bo pokaże że można żyć bez dawania na tacę i słuchania obcego kolesia mówiącego jak żyć, chciaż sam święty nie jest.
  • Każda epoka ma swoje modne dolegliwości. Kiedyś dramatycznego rysu nadawały suchoty, nie tak dawno w dobrym tonie była depresja. Teraz czas na nowy trend: zaburzenia obsesyjno-kompulsywne. Do dolegliwości tej, dawniej znanej jako nerwica natręctw, przyznaje się coraz więcej celebrytów. www.dziennik.pl/kobieta/emocje/article450629/Co_laczy_Charlize_Theron_i_Davida_Beckhama_.html
  • Holendrzy przestali już bać się "świńskiej grypy", ale władze straszą ich nową chorobą - tym razem zwaną "kozią grypą" lub "gorączką Q". Wirus może przenosić się z kóz bezpośrednio na ludzi. Według holenderskiego ministerstwa zdrowia z jego powodu zmarło już sześć osób, a zaraziło się - 2300. Resort rolnictwa zarządził wybicie kilkudziesięciu tysięcy kóz. Najbardziej dotknięte epidemią "koziej grypy" są prowincje na wschodzie i południu Holandii, gdzie stada kóz są największe. Spoś...
  • Oba określenia są ostatnio super modne, może spróbujmy rozszyfrować o co w nich chodzi?
  • Jakość, prostota i styl mają charakteryzować nasze obuwie tej jesieni. Ekstrawaganckie kształty, jaskrawe barwy i nadmiar ozdób ustępują miejsca wyrafinowanej elegancji opartej na oszczędnej formie, surowości stylu i niemal mistycznej głębi koloru. kobieta.interia.pl/moda/trendy/news/modne-buty-trendy-jesien-2009,1364997,1675 To ma byc elegancja?
  • Żółtaczka przeżywa swój rozkwit. Wirusowe zapalenie wątroby to choroba modnych ludzi, bo w 85 procentach, zakażenie odbywa się podczas jedzenia – wieprzowiny. Trend na krwiste, niewypieczone mięso zbiera swoje żniwo w Wielkiej Brytanii. Czy odpowiedzialni za to są Gordon Ramsey i Jamie Oliver, ulubieni kucharze celebryci? www.dziennik.pl/kobieta/uroda/article422130/Nowy_zabojczy_trend_kulinarny.html
  • Być trendy to zadanie obowiązkowe! Bo w lajfstajlu jest tak, że nie wystarczy topowy fashion, jeszcze musisz być trendy - usłyszałem niedawno, podczas pewnego tzw. prestiżowego pokazu tego i owego. Po dłuższych dociekaniach i rozpytywaniu osób bardziej zorientowanych dowiedziałem się, że w podsłuchanym fragmencie rozmowy chodziło o to, że moda swoją drogą, ale oprócz tego trzeba "być trendy". Czyli? No właśnie, tutaj potrzebny jest dłuższy wykład. facet.interia.pl/news/byc-t...
  • Oglądam jednym okiem, bez zachwytu. To Liszowska jest divą sceniczną? Chyba jednak głównie gwiazdą Polsatu.
  • Zapowiada się ciekawie. Tylko prowadzący ...no delikatnie powiem porażka. Znowu ibisz i Cichopek, oraz "ciudna gacia" Młynarska i "pan co sprzedaje proszki" czyli Chajzer. Ale ak myślę i nie wiem kogo bym dała na konferansjerów? Zasadniczo ciągle Ci sami,a Ci co debiutują to raczej kiepskie debiuty.
  • Od dluzszego czasu panuje moda na PRL.Wracaja do lask meble,przedmioty z tamtych lat a takze gwiazdy peerelowskich ekranow i muzyczne przeboje. Szczegolnym sentymentem cieszy sie epoka gierkowska.Jej wielbicielom nie przeszkadza fakt ze za relatywny dobrobyt lat 70 rachunki beda placily jeszcze wnuki owczesnych 30sto 40 sto latkow. Jednoczesnie za gadzety z tamtych lat kolekcjonerzy juz teraz zaczynaja placic wysokie ceny. ...
  • Mówi się "sim" (wymawia się siii). Tragedia, że glamour.
  • ..nawiazujac tez do watku "czy chodzicie latem bez bielizny" forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11207&w=44426928 ale nie tylko... dopiero co przeczytalam nastepny artykul na ten temat... W salonowym watku bylo pytanie "czy chodzicie..?" A ja sie pytam .."Dlaczego chodzicie bez bielizny?" Oczywiscie w swojej wlasnej chacie mozemy nawet nago chodzic i nikomu nic do tego... sprawa wyglada troche inaczej gdy opuszczamy te swoje cztery sciany... na tyle postow nie doszuk...
  • Właśnie usłyszałam,ze pasemka i inne rzeczy które mam na głowie są nie "trendy". I co teraz?
  • Nie będziemy wiedzieli, czy nam się to spodoba do momentu, gdy tego nie spróbujemy... Nadchodzi rewolucja w obyczajowości seksualnej. Skok w bok z osobą tej samej płci zaczyna być jak najbardziej na miejscu. I wcale nie chodzi tu o biseksualizm, ale o heteroelstyczność - nowy zachodni trend, który pojawia się także w kręgach studenckich. Co to? Kolejne – po oswojeniu się społeczeństwa ze środowiskiem gejów, po coming oucie lesbijek – zjawisko seksualne. Rewolucja w obyczajo...
  • Po clubbingu, homingu i cruisingu nadszedł czas na planszowanie. Czy rosnąca popularność gier planszowych to nowy trend, czy wyraz nostalgii za rozrywkami z dzieciństwa? Czasy beztroskiego i - co tu ukrywać - mało pobudzającego intelektualnie clubbingu odeszły w zapomnienie. Klubowa alienacja w tłumie ustąpiła miejsca bardziej dospołecznym trendom - jak homing i cruising. W nurt miejskiej kultury wpisuje się kolejna moda. Taka, która zabrania popadać we wsparte smooth-drinkiem nicn...
  • Szanowne Lwy Salonowe prosze o porade. Co sie teraz stawia w przysalonowych ogrodkach ? Czy krasnalki sa jeszcze on vogue ? A moze gipsowy labadek albo slonik z wikliny. Pomozcie prosze, bo juz sama nie wiem jak byc trendy. Zaznaczam, ze ogrodek jest malutki. Przesylam uklony Barba_mama -- "Co dwie glowy to nie jedna" (mama blizniakow)
  • Kiedy w Polsce zacznie się ograniczać bezmyślne nadużywanie plastikowych opakowań w handlu? Kiedy zostaną wprowadzone w Polsce przepisy takie jak we Francji? "FRANCJA PUSZCZONA BEZ TOREB Tę decyzję parlament przyjął jednogłośnie: do 2010 r. mają zniknąć z rynku plastikowe torebki sklepowe. Co prawda stanowią w sumie tylko 2 kg z 360- kilogramowej rocznej produkcji śmieci przypadającej na statystycznego Francuza, ale średnio używane przez 20 minut potrzebują aż 400 lat, aby ule...
  • polityka.onet.pl/162,1158588,1,0,2443-2004-16,artykul.html Cool (w wolnym tłumaczeniu „spoko”, „w porzo”, kiedyś OK) nie jest już w Polsce modnym słowem. Ale dr Carl Rohde, antropolog z Utrechtu, szef instytutu badawczego Signs of the Time (Znaki Czasu), a przede wszystkim autor raportu Global Cool Hunt 2003 (Światowe Polowanie na Cool), wypowiada je bez żenady. Mogli się o tym przekonać wszyscy obecni na prezentacji, zorganizowanej przez sponsora polski...
  • Polskie firmy poczynają sobie w reklamach coraz odważniej. Do grona rozerotyzowanych dołączyła nobliwa Wólczanka. Podbój rynku młodzieżowego łódzka spółka giełdowa rozpoczęła reklamą w damskim magazynie "Cosmopolitan". Na dwustronicowych fotosach obok siebie stoi wysmarowana olejkiem para. Mężczyzna ma wyraźnie wypchane białe slipy. Oboje wkładają sobie dłonie w majtki. I nie chodzi o to, żeby pokazywać konkretne produkty. Owszem, modele są ubrani w niedbale zarzucone na plecy białe ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się