windows

(1204 wyniki)
  • Z wirusem Ukash sobie poradziłem (usunąłem plik skype.dat i inne podejrzane pliki w trybie awaryjnym z wierszem polecenia), jednak podejrzewam że narobił on spustoszenia. Po pierwsze zresetował kompletnie system Vista i wszystkie aktualizacje, tak że musiałem na nowo przepisywać kod z nalepki i uaktualnić system (Vistę mam oryginalną). Potym zauważyłem dziwną rzecz: brak Windows Update w programach i usługach. Zrobiłem skan przy użyciu Combofix w trybie awaryjnym i usunął trochę wirusów. Po t...
  • Witam Wyskakuje mi komunikat o błędzie. Jego treść jest taka "System Windows nie może odnaleźć pliku"Windows Defender Apps Control.exe". Upewnij się, że wpisana nazwa jest poprawna i spróbój ponownie". Nie można zamknąć okna ponieważ za każdym razem pojawia się na nowo. Nie mam pojęcia jak się tego pozbyć. Mój system to windows vista. Ps. czytałam o tym problemie jednak sama nie umiem tego usunąć i bardzo proszę o pomoc. www.wklej.org/id/386017/ www.wklej.org/id/386018/
  • Witam i proszę o pomoc Od około miesiąca nie mogę uruchomić Windows Update na Vista Business SP2. Proces jest taki: Startuję Windows Update: pojawia się "Wyszukaj aktualizacje dla tego komputera". Klikam "Sprawdź czy są aktualizacje" Po chwili pojawia się "Zainstaluj nowe oprogramowanie rozszerzenia Windows Update". Klikam "Zainstaluj teraz" Okienko znika, coś się miele przez minutę - dwie i pojawia się: "System Windows nie może wyszukać nowych aktualizacji". "Kod 80...
  • Witam mam duzy problem. Cos mi sie sciagneło i nie wiem jak to usunąć po starcie system wyskakuje mi do chwile dymek z windows security alert i zainstalował mi sie jakis program my disk. nie mam pojęcia jak to usunąć i wyskakuje mi napis ,,ciritical error". mam windowsa 7 próbowałem go usunąć ESET antywirusem ale nie znajduje zadnego wirusa prosze o pomoc
  • Mam problem chyba z wirusem. nie moge dostac sie na dysk c, d itp klikajac na ikonki normalnie lewym klawiszem. moge wejsc jedynie przez prawy + otwórz. dodatkowo mam zablokowane Ctrl+Alt+Delete - po porostu nie dziala. Nie moge tez zmenic ustawien w opcjach folderow (np. "pokaz ukryte pliki i foldery")... w necie przeczytalem ze to wirus przenoszony przy pomocy autorunu (i faktycznie od pendrive'a sie zaczelo). leku nie znalazlem.. Pomocy :) Jacek
  • Witajcie, Mam poważny problem ze swoim systemem Windows'em i chyba tylko wy możecie mi pomóc, będę wdzięczny za każdą pomoc. W czym objawia się problem? Wydaję się jakby chronicznie był włączony ctrl, czyli: 1) Nie mogę pisac na klawiaturze, bo wyskakują mi okienka, które pojawiają się przy naturalnym pisaniu na klawiaturze i włączonym ctrl. I wiele innych utrudnień związanych z tym problemem, które uniemożliwiają mi pracę w domu na komputerze (teraz używam komputera tylko w pracy)...
  • Mam następujący problem: po skanowaniu antywirusem (skaner mks online) program wykrył 4 wirusy z tego dwa usunął, a pozostałe dwa nie mógł i poddał kwarantanie, dodatkowo zastąpił jakies pliki w WinXP (niestyty nie zanotowałem jakie:-(. Po ponownym uruchomieniu system WinXp wysypuje się podczas ładowania ustawień (widać załadowaną tapetę) i następnie powraca do panelu logowania użytkownika. I tak w kółko, podczas próby uruchomienia systemu jako Administrator jest to samo. Próba ...
  • Kilka dni temu kolejny raz skanowałem kompa WD i nic nie znalazł. Zaraz potem Kasperski IS przeskanował i znalazł 2 trojany i jakiegoś malware. Dodam że używam legelnego oprogramowania ( XP )które często się aktualizuje. W takim razie do czego służy WD, skoro nic nie znajduje i dodatkowo "zamula " kompa? Może po prostu nie warto go instalować. A może ma jakieś ukryte zalety, które powodują, że warto go mieć na kompie. Proszę o odpowiedż.
  • hej mam problem!!! sciagalam klucz licencyjny do gry. no i okazalo sie ze to wirus. od tej pory moj komp(windows xp) uruchamia sie do "zapraszam" i ponownie sie restartuje i tak w kolko!!! tak samo dzieje sie w trybie awaryjnym. CO ROBIC???? ;> Podajcie mi jakies sposoby uruchomienia go.
  • Co to jest i jak się tego pozbyć?Superantispyware cały czas mi pokazuje że moją stronę startową onet.pl chce zmienić na to właśnie spywarewarning. Jak ktoś wie o co chodzi będę wdzięczna za pomoc. Aha i cały czas mi wyskakuje okienko z Windows security alert.
  • Witam, mam problem jak w temacie. otwieraja mi sie co chwila jakies okna internetowe z reklamami. Drugim moim problemem jest windows installer ktory pojawia sie jak wcisne ctrl delete lub prawy przycisk myszy. Prosze o pomoc moj log Logfile of HijackThis v1.99.1 Scan saved at 12:44:51, on 2006-04-23 Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600) MSIE: Internet Explorer v6.00 SP2 (6.00.2900.2180) Running processes: C:\WINDOWS\System32\smss.exe C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe C:\WI...
  • Witam Forumowiczów. Proszę o pomoc w zdefiniowaniu tego czegoś C:\windows\system32\rk.exe-boot.
  • Napisałes - po sprawdzeniu Loga , że nie mam żadnych poprawek do Windowsa . Ja je na pewno instalowałam - instalacja każdej zakonczona została gotowe. W Programach - mam chyba 22 poprawki , no właśnie - tylko że obok nich nie ma żadnej ich wielkości ( MB czy KB )- czy to znaczy że ich nie ma ? Nie rozumiem .Ale kiedy przedchwilą chciałam znowu ściągnąc Update - i oczekiwałam że Windows znajdzie do instalacji 22 poprawki - okazało się że powinnam zainstalować - tylko 1 - no i już ...
  • Norton AntiVirus pokazuje mi komunikat "High Risk": Object Name: C:\WINDOWS\TEMP\temp10.tmp Wirus Name: Downloader Action Taken: Unable to repair this file Jak klikam OK, to plik ten znika ze wskazanej ścieżki, ale za to pojawia się natychmiast następny, w tym samym folderze \TEMP tylko numerek w nazwie jest inny. Jak klikam znów to pojawia się ten sam komunikat, jednak dotyczący pliku z folderu kwarantanna Nortona AntiVirusa. I tak w kółko Czy ktoś wie jak mam to zwalczyć?! ...
  • Przy włączeniu internetu lub jakiegoś folderu avast! wykrywa konia trojańskiego o nazwie "Win32:StartPage 076" w ścieżce: D:\DOCUME~1\Marcin\USTAWI~1\Temp\se.dll Po wykryciu przez avast! moge dać "Usuń" albo "Kwarantanna" ale nic to nie pomaga. Pojawia sie tez więcej niz zwykle pop-up'ów i z jednego dowiedziałem się, że mam w 18% zainfekowanego kompa. Jak by tego było mało to jescze internet działa wolniej niż przedtem. Co robić żeby usunąć tego wirusa?
  • Dzisiaj włączyłam kompa i net i wyświetlił się monit o tym, że komputer nie jest chroniony, bo wyłączona jest zapora. Sama jej nie wyłączałam i nie mogę włączyć, bo gdy klikam to się zawiesza zakładka od zapory. Jak znowu ją włączyć?
  • Właściwie to nie wiem jak zacząć, bo sprawa jest dosyć dziwna... Mam Windows XP Home Edition, 128 MB RAM (trochę za mało jak na XP :/)... Od jakiegoś czasu komputer chodzi baaaardzo wolno. Nie jest to kwestia zbyt dużej ilości programów, bo nawet po gruntownym czyszczeniu nic się nie zmienia... Co chwila wsykakuje informacja, że jest za mało pamięci wirtualnej, wszystkie programy otwierają się godzinami, a nawet gdy nic się nie robi, komputer cały czas intensywnie "myśli". Zauważy...
  • Windows xp. Włączam komputer, wyskakuje okienko logowania, wpisuje dane, jest ok, pokazuje się pulpit (jeszcze bez ikon) i po sekundzie pojawia się okno windowsa z informacją że się zamyka. O co chodzi? Co robić?
  • www.microsoft.com/poland/technet/security/tools/hfnetchk.mspx
  • co sądzicie o tym i jak radzicie się bronić: wirusy atakują Windows... Autor: canaris.jr Data: 17.08.2005 23:49 Nowe wirusy komputerowe zaatakowały w środę użytkowników systemu operacyjnego Windows 2000 w Stanach Zjednoczonych. Wirus pojawił się w systemach telewizji CNN, ABC oraz w redakcji dziennika "New York Times". Telewizje przerwały inne programy, by nadać informacje o zagrożeniu. Jak podała rozgłośnia publiczna NPR, niektórzy dziennikarze nie byli w stanie pracować na komputer...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się