Dodaj do ulubionych

Windows Defender - kożyści ??

IP: *.aster.pl 04.08.07, 10:53
Kilka dni temu kolejny raz skanowałem kompa WD i nic nie znalazł. Zaraz potem
Kasperski IS przeskanował i znalazł 2 trojany i jakiegoś malware. Dodam że
używam legelnego oprogramowania ( XP )które często się aktualizuje.
W takim razie do czego służy WD, skoro nic nie znajduje i dodatkowo "zamula "
kompa?
Może po prostu nie warto go instalować.
A może ma jakieś ukryte zalety, które powodują, że warto go mieć na kompie.
Proszę o odpowiedż.
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Windows Defender - korzyści ?? IP: *.escom.net.pl 04.08.07, 12:38
      Korzysci pisze sie przez RZ! Nie warto instalowac Defendera. Jak juz chcesz cos instalowac to AVG AntiSpywware lub SuperAntiSpyware.
      • Gość: wątpiacy Re: Windows Defender - korzyści ?? IP: *.aster.pl 04.08.07, 12:56
        Sorki za błędy, ale ortografia nie jest moja mocną stroną.
        A wracając do tematu : co sądzisz o programie Spybot. Czy można bez obaw wcisnąć
        "napraw " dla rzeczy które znalazł ?
        Na innym kompie znalazł sporo zaczynających się od Microsoft Windows Security
        Center. Czym ma to też uwzględnić, i bez obaw "naprawić " ?
        • Gość: Kolobos Re: Windows Defender - korzyści ?? IP: *.escom.net.pl 04.08.07, 13:27
          > Sorki za błędy, ale ortografia nie jest moja mocną stroną.

Kazda normalna przegladarka (Opera, Firefox) posiada funkcje sprawdzania pisowni.

> A wracając do tematu : co sądzisz o programie Spybot. Czy można bez obaw
          > wcisnąć "napraw " dla rzeczy które znalazł ?

Mozna.

> Na innym kompie znalazł sporo zaczynających się od Microsoft Windows Security
          > Center. Czym ma to też uwzględnić, i bez obaw "naprawić " ?

Tak, ale te wpisy i tak sie zapewne znowu pojawia. Najlepiej dodac je do ignorowanych.
          • Gość: watpiący Re: Windows Defender - korzyści ?? IP: *.aster.pl 04.08.07, 13:37
            Dzięki za info.
            Naprawiłem problemy, komp na razie pracuje bez zarzutu i mam nadzieję, że jutro
            będę mógł go normalnie uruchomić.
            Defendera odinstaluję i już raczej do niego nie wrócę.
            Pisząc ten wątek korzystam z Firefoxa ( to odnośnie pisowni ) - widać musiałem
            coś przeoczyć.
            Szczerze mówiąc na co dzień korzystam ( tym razem bez błędu :) )z IE i nie wiem
            na czym polega wyższość innych przeglądarek, bo fakt zawieszania się ( co dość
            często zdarza się IE ) nie jest obcy ani IE, ani Mozili ani Operze.
            I znów się powtórzę, że jeśli są jakieś ukryte wady IE ( w opozycji za zalet np
            Firefoxa ) to ja ich nie znam, lub sobie z nich nie zdaję sprawy.
            Jeśli masz ochotę aby mnie oświecić to Chwała Ci za to .
            • Gość: Kolobos Re: Windows Defender - korzyści ?? IP: *.escom.net.pl 04.08.07, 16:03
              > Pisząc ten wątek korzystam z Firefoxa ( to odnośnie pisowni ) - widać musiałem
              > coś przeoczyć.

www.bykom-stop.avx.pl/spellbound-sprawdzanie-pisowni-firefox.html
              www.videoaudio.pl/forum/index.php?showtopic=2185
              > Szczerze mówiąc na co dzień korzystam ( tym razem bez błędu :) )z IE i nie
              > wiem na czym polega wyższość innych przeglądarek, bo fakt zawieszania się (
              > co dość często zdarza się IE ) nie jest obcy ani IE, ani Mozili ani Operze.

U mnie Opera sie nie wiesza, IE i FF tez nie. Opera jest najbezpieczniejsza, nastepnie FF, a na samym koncu IE, ktory jest lepem na trojany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka