Forum Komputery it.dyskusje
ZMIEŃ
      windows

windows

(14 wyniki)
    • Mam problem. Nie wiem jaki system wybrać. Wacham się pomiędzy Linuxem Ubuntu 7.10 a Windowsem XP Professional. Czy ktoś może mi pomóc?? Z góry dzięki :D
    • czy jak w sklepie dają Linuxa do kompa to znaczy że nie mogę Windowsa załadowac? i czym sie oba systemy różnią? nigdy nie miałam tego Linuxa i się go boję :(
    • Wczoraj spotkala mnie bardzo niecodzienna sytuacja. Przyszedl do mnie kolega i poprosil zebym zainstalowal mu Windowsa, bo sam nie potrafi :/ No ale pomoglem koledze, sformatowalem mu dysk, poczym wzialem sie za stawianie wina z mojej prywatnej plytki ;) Wszytsko szlo jak zawsze, czyli bez przeszkod. Problem pojawil sie z aktywacja. Nie mialem ochoty wyszukiwac crackow wiec pomyslalem, ze dlaczegoz by nie zadzwonic do Microsoftu i powiedziec, ze kupilem orginalnego windowsa ale cos mi ...
    • zbieram informacje do pracy zaliczeniowej na studiach; a czas mnie goni :) są to studia humanistyczne, wiec nie jestem oblatana w komputerach, ale musze napisac o popularnosci windowsa i jego skutecznym rozprzestrzenianiu na swiecie; czy moglibyscie podrzucic mi kilka pomyslow dlaczego akurat Windows jest najczęsciej stosowanym systemem operacyjnym? czy sie zgadzacie z teza, że jego prostota i intuicyjnosc stosowania jest kluczem do sukcesu?
    • W wielu sklepach pojawiła się możliwość zakupu Windowsa XP w wer.OEM za około 320 -350 złotych. Pytanie czy Microsoft nie będzie mnie traktował jako pirata. I czy będę mógł ściągać aktualizacje?
    • ten proceder jest złodziejski. Ceny są normalne - takie jakie właściciel sobie ustalił. Jeśli innych nie stać niech nie kupują. Mam nadzieję, że w Polsce świadomość tego się zmieni. Ja mam oryginalnego XP a resztę mam freeware i jakoś dało mi sie większość zastąpić legalnym oprogramowaniem. Jeśli przykładowo ja coś stworzę to mogę to sprzedawać za ile chcę i nikt nie powinien mi zabraniać ani kraść mojej własności. Dlatego apel do nielegalnych - skończcie opowiadać, że Gates czy i...
    • na intela żeby Mac OS chodził na pecetach czy żeby Windows chodził na Mac'ach?
    • Z okazji premiery Visty ciekawi mnie czy w Redmond zrobili coś z chyba największym mankamentem XP. To co mnie w tym systemie irytuje najbardziej to że z czasem obrasta on syfem i robi się (nieodwracalnie) coraz bardziej wołowaty - można się bawić w czyszczenie rejestru, kasowanie "junk files", antywirusy, usuwanie spyware, defragmentowanie dysków, kontrolowanie procesów i startupu, wszelkie inne sposoby optymalizowania i poprawiania systemu... a on z czasem i tak spowalnia. Porówn...
    • Jasne. Szef firmy ochroniarskiej mówi, że na ulicach szaleją przestępcy. I ja mu mam wierzyć? Wszystkie te firmy antywirusowe żyją z tego strachu. Miałby powiedzieć, ze jak przejdziesz na Linuksa, to nie będziesz musiał się bać? I straci rynek? Firmom antywirusowym zależy, zeby ludzie używali Windows, bo tylko wtedy moga coś sprzedawać. Oczywiście, że Linuks nie jest stuprocentowo bezpieczny, ale mówienie, że jest tak samo niebezpieczny jak Windows, tylko jest mniej popularny to komp...
    • ile kosztuje Polskę Windows? To i inne pytania podważające pryncypia współpracy polsko-amerykańskiej zadał poseł PiSu www.linux.pl/?id=news&show=3060&kom=1 w swojej interpelacji ks.sejm.gov.pl:8009/iz5/i-tresc/i0438-1.htm Odważny facet, nie ma co...
    • Apple Computers postanowił zmienić dostawcę mikroprocesorów. Wieloletniego partnera, IBM, zastąpi Intel - potwierdził informacje prasy prezes Steve Jobs. Od przyszłego roku grupa zacznie przechodzić od procesorów Power PC na wyroby Intelu. Powodów zmiany jest kilka, przede wszystkim rozczarowanie Apple'a tym, że IBM nie przygotował w porę kostki nowej generacji. Intel dyskretnie lobbował za swoimi wyrobami. www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_050608/ekonomia/ekonomia_a_36.html
    • Do tej pory naprawdę myślałe, że PiS ma ludzi myślących o dobru Polski. Teraz widzę, ze są tak samo ustawieni jak poprzednicy, tylko hasła im się zmieniły. Hasła inne, a praktyka ta sama. Tragedia! www.microsoft.com/poland/centrumprasowe/prasa/06_03/08.mspx I jeszcze piszą "W skali całego kraju oznacza to znaczne oszczędności." To, co się stało, to przeciwieństwo "cudu nad Wisłą". Jestem załamany.
    • ...nie możecie się doczekać premiery WIndows Vista? To dopiero będzie niezły system.
    • Muszę przygotować slajdy - prezentację, którą będę musiał otworzyć na komputerze bez takiego oprogramowania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się