Dodaj do ulubionych

cersanit ceramika- czy jest dobra??

11.11.07, 20:27
Czy ktoś z Was ma może w swojej łazience kafelki z cersanitu??
Mieliśmy już kilka opcji na kafelki do łazienki i w końcu stwierdziliśmy że
najbardziej podobają nam się PRESIDENT i SYMFONIA Cersanitu.
Ale słyszeliśmy, że nie są dobrej jakość... i zastanawiamy się teraz czy warto
je kupić czy raczej poszukać czegoś innego.
A jak kafelki w Waszych łazienkach?
Obserwuj wątek
    • Gość: gg Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? IP: *.aster.pl 11.11.07, 20:35
      Nam w sklepie powiedziano ze plytki cersanitu sa jednymi z gorszych,
      nie trzymaja wymiaru i sa dosyc kruche. Pekaja przy szlifowaniu
      kantow jak chcesz ukladac plytki bez listwy na naroznikach.
      • beatadabr Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? 13.11.07, 13:17
        Kupiłam tenerę ,,cersanitu" i śledzę poczynania glazurnika.Są dobre ,może
        faktycznie nie trzymają idealnie wymiaru(sporadyczne różnice) ale w docinaniu są
        rewelacyjne -tak twierdzi fachowiec .Tnie nawet na cieniutkie paseczki,Wydaje mi
        sie że wszystko zależy od umiejetności fachowca i od maszyny do cięcia i
        szlifowania.
        • Gość: kasia Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.07, 23:15
          Mam w domu wszystko z cersanitu - podłogi - gres szkliwiony, glazurę
          w łazience i w kuchni, oraz całą ceramikę. Jestem zadowolona,
          glazurnik nie klął przy cięciu.
      • Gość: niezadowolona Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.09, 12:32
        powiem tak, jesli plytki sa takie jak pozostale produkty tej firmy to nic nie warto kupowac w cersanicie.Ja jakis czas temu kupilem kabine prysznicowa, nowa ze sklepu.Niestety podczas montazu jadna z szyb rozprysnela sie w rekach i to nie podczas osadzania w ramie kabiny, poprostu w rekach.Caly bylem pociety od szkla.Niestety w serwisie nawet nie chcieli sluchac o mojej reklamacji.Jakis burak, bo mam wrazenie ze wszyscy pracownicy taj firmy to buraki, pow. ze pewnie sam ja rozbilem i chce wyludzic nowa szybe.Final byl taki ze musialem ja zakupic z wlasnych pieniedzy, a byl to wydatek 300zl i czekalem na jedna tylko szybe przeszlo miesiac.Ja z ta firma nie chce miec juz nic wspolnego
      • Gość: kl Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? IP: *.intan.pl 24.06.09, 23:27
        nie polecam tandeta pękają przy cięciu dawno nie układałem większej tandety
    • Gość: gość Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? IP: *.merinet.pl 17.11.07, 22:18
      Hej, właśnie urządzam mieszkanie i zarówno w łazience jak i kuchni
      na ścianę położyłam płytki z Cersanitu (Ariza, Canta). Jestem
      zadowolona; nic się nie łamało etc przy kładzeniu.
    • mr.pafnucy Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? 21.11.07, 11:46
      Z tego co ja slyszalem plytki Cersanitu sa dobrej jakosci i sam mam
      wlasnie zamiar kupic do lazienki ich plytki.
      Pozdrowionka
    • Gość: anfur Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? IP: *.171.16.196.crowley.pl 19.05.08, 18:28
      ja tez zdecydowałam się na płytki SYMFONIA, słyszałam że są niezłej
      jakosci. Maja 4-ta klasę ścieralności. Oczywiście można kupić lepsze
      i przy okazji zapłacić jeszcze raz tyle. Jestem na etapie
      projektowania mojej łazienki i chyba znalazłam jedna inspirację
      różniącą się od propozycji katalogowej. Może ktoś prześle kilka
      fotek swojej łazienki SYMFONIA?
      • kkk Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? 21.05.08, 20:08
        A kto citak powiedział?? :D :D
        to jakie s a lepsze? płytki jak płytki, te z nowychkolekcji sa
        pewnie takiej samej jakości jak wszystkie inne nowe płytki innych
        firm
        mam euforie cersanitu - glazurnik stwierdził ż ejest to już lepsza
        płytka. nowej generacji, jakości itd, widziałm że dobrze mu sie
        pracowało, ni ebyło zadnych róznic w wymiarach, nie były kruche
        łamliwe ani nic takiego, cieły sie idealne, mam dużo szlifowania na
        bokach - idelnie wyszło
        polecam
        • Gość: Monia Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? IP: *.tktelekom.pl 22.05.08, 10:44
          Mnie osobiscie bardzo podoba sie OPOCZNO z kolekcji Zebrano i
          Aleksandria. Jakosc mysle podobna a reszta to kwestia gustu .
          Pozdrawiam
          • Gość: kasia Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? IP: 193.111.22.* 23.05.08, 13:13
            Ja mam symfonie Cersanitu i bardzop żałuję, łamały się i kruszyły
            przy cięciu, mam beż na podłodze i mam wrażenie że szkliwo się
            zdziera...
    • Gość: aleksanderwielki Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 15:24
      Ten co Ci głupot naopowiadał to miał płytkę z Cersanitu w ręce 10 lat temu kiedy
      faktycznie można było o nich powiedzieć "pozagatunkowe", bo wtedy Cersanit
      dopiero wprowadzał linię produkcji płytek.
      • Gość: glazurnik Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.08, 21:31
        tej firmy płytki są proste twarde no może poza terakotą są małe różnice do
        skorygowania układanie bez krzyżyków. a co obróbki to kwestia fachowca
    • Gość: monia j Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? IP: *.hutakatowice.com.pl 26.05.08, 10:42
      Mam od dwóch lat podłogę w kuchni z Cersanitu, nie narzekam. Nawet
      mi się zdarzyło różne rzeczy upuszczać i zrobiły mi się tylko dwa
      drobne uszczerbki. Nie pamiętam serii, takie jasnoszare, z połyskiem.
      • Gość: monia j Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? IP: *.hutakatowice.com.pl 26.05.08, 10:45
        Przypomniałam sobie - Libra.
        • Gość: Gosc Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? IP: 217.147.104.* 26.05.08, 16:37
          Szwagierka pracuje juz kilka lat w fabryce Cersanitu. I sama potwierdza, ze
          kiedys to byly dobre plytki. Ale teraz, kiedy wykupili Opoczno i inne firmy,
          mniej sie staraja.
          Ja niestety dalam sie skusic na Cersanit Euforia i pan, ktory nam je ukladal
          narzekal na nierowne wymiary przez co musial zrobic wieksze odstepy miedzy plytkami.
          • Gość: Wkurzony glazurnik Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? IP: *.infocoig.pl 19.07.08, 21:32
            Nie polecam :D Wręcz odradzam :D Właśnie układam na podłodze w kuchni i na 120
            płytek które kupiłem 31 do zwrotu ... Różnice w wymiarach do 2 milimetrów na
            plus i minus . I to są płytki pierwszego gatunku :D Nigdy więcej Cersanitu , ani
            na podłogach , ani na ścianach ! Parodia ...
            • kkk Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? 21.07.08, 09:32
              ...to chyba macie II gatunek
              • Gość: Wkurzony glazurnik Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? IP: *.infocoig.pl 21.07.08, 12:22
                Gatunek pierwszy :D tak pisze na opakowaniu :D wszystkie płytki z jednej partii
                , niewymiarowe zdarzają się wyrywkowo w różnych paczkach więc nie sądzę że z
                czyjegoś zwrotu ... chociaż ??
              • Gość: LL Re: cersanit ceramika- czy jest dobra?? IP: 85.222.86.* 21.07.08, 12:25
                Nie polecam - tandeta
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka