teres-a1969
24.09.13, 17:46
Informuje, żeby nie korzystać z usług wydawnictwa novae res. Chciałam wydać książke dziecięcą, wydaw, wyraziło zgodę, ale za dofinansowanie za 50 %. Koszt wydania całej książki według nich ich wynosiłby 12.000 zł. Ja musiałabym zapłacić 6000. Książka liczyłaby 170 stron, ale miałaby nie duży format. Nie podobał mi sie taki wysoki oszt, od razu podejrzewałam, że coś mi tu nie gra, zwlaszcza, że otrzymałabym tylko 20 % ze sprzedazy kazdego egzemplarza. Zadałam im pytanie, ile kosztowałaby w takim razie książka, ktora ma 800 stron. Ich odpowiedz to 36.00O. Dowiedziałam się, od osoby, która wspólpracuje z wydawnictwami ksiązek i powiedziała, że to oszustwo. Taka ksiązka dla dzieci miałaby najwyżej koszt 3000 zł, a nie aż 12.000 jak twierdzą. Oszukali mnie, bo nawet jakby była warta 6000 które mialabym zapłacic, to byłby cały koszt książki, czyli oni by nie dołozyli sie wcale, a potem jeszcze zgarnęliby 80 % zysku ze sprzedaży każdego egzemplarza. Rozmawiałam tel, z Panem Jakubem Krzyśków, który na moje argumenty i pytania nie umiał mi nic odpowiedzieć tylko niegrzecznie sie rozłączył. Prosiłam tez o kosztorys, który nie został mi przesłany.