Dodaj do ulubionych

"Swieta w Polsce".....to HORROR!!!

26.04.11, 07:35
ludzie, czy ten obled sie nie skonczy???
1.467 nawalonych!!! W katolickim kraju!cool
wyborcza.pl/1,75478,9491312,Polskie_drogi___od_piatku_300_wypadkow__31_ofiar_smiertelnych.html
Obserwuj wątek
    • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 07:39
      a to na dodatek.....cool
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,9488828,Chrystus_w_tupolewie___Weszlam_do_kosciola_na_adoracje.html
    • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 07:44
      A co to Ciebie dziwi ? w polskim prawie jazda po pijaku to tzw niska szkodliwość czynu. Więc chlają i jeżdżą bo kara niska. Gdy w poprzedniej kadencji próbowano podnieść granicę kar za pewne przestępstwa, m.in za jazdę po pijaku było medialne wycie i kwik - że państwo policyjne PiS buduje że to dyktatura, że zamach na demokrację itd. Więc niech giną teraz - obrońcy 'demokracji' big_grin a jakie kary za jazdę po pijaku są w Niemczech ?
      • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 07:49
        i wedlug Ciebie to oczywiscie wina PO, ze Polacy chleja i jezdza?
        • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 07:59
          Nie ma że wina PO. Konkretni ludzie odpowiadają za państwo. Czwarty rok premierem jest Tusk i ma podległych sobie ministrów . Od ponad roku mają pełnię władzy więc co - paraliż rąk ich dorwał aby otworzyć te szuflady pełne ustaw reformujących Polskę na nowoczesne i zamożne państwo big_grin bo to zapowiadali zapomniałeś - też paraliż ale w myśleniu big_grin aaaaaa mamy kryzys - Brygada Kryzys taki zespół był smile
          • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 09:16
            a cigu 4 lat zamozne panstwo?
            Nie wiedzialem, ze Ty Czarek ciagle w cuda wierzysz.....
            To sie nawet Niemcom i Japonczykom nie udalo....big_grin
            A tutaj masz dalszy ciag:
            wyborcza.pl/1,75248,9493719,Bilans_swiat__Zginelo_35_osob_w_379_wypadkach.html
            • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 09:35
              Ale w dwa lata żądałeś trzy miliony mieszkań i sieć autostrad, zapomniałeś big_grin ja rozliczam Tuska za Jego obietnice tak jak On rozliczał rządzących gdy był w opozycji. Nie mogę ? muszę, bo głosowałem.
              • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 09:42
                ja zadalem? Czarek, ja w bajki przestalem wierzyc w wieku 4...no moze 5 ciu lat.
                A ja sie przepraszam pytam - co to ma wszystko wspolnego z chlaniem i prowadzeniem auta?big_grin
                • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 09:53
                  Ano nie ma big_grin moim skromnym zdaniem tylko surowe kary ,np, dożywotnie odbieranie prawka za jazdę po pijaku i konfiskata samochodu mogłoby coś w tej materii zmienić. No ale nasz rząd nie ma czasu na takie 'dyrdymały' - bo trzeba walczyć z 'faszystowską' opozycją i kilkoma babciami na Krakowskim, na to idzie cała para tego rządu big_grin
                  • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 09:56
                    Czarek....przestan pieprzyc. Lepiej nie pij. Wtedy rzad Ci nie bedzie przeszkadzal.big_grinbig_grinbig_grin
                    • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 10:00
                      Zorro dajmy spokój z tą polityką smile Ty masz swoje poglądy ja swoje i niech tak zostanie, bo zostać musi big_grin na razie, muszę wyjść. Miłego dnia.
                      • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 10:18
                        a czy ja cos o polityce naüpisalem?
                        Napisalem o zabitych i nawalonych na Swieta w Polsce....cool
    • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 11:20
      HORROR.... - jasne, ze horror i tak w kazde swieta, kiedy jest okazja do popicia... tylko skad sie to bierze Zorro - ano bierze sie stad, ze na trzezwo, to sie takim ekstra kierowcom, co to, byc moze jezdza, raz w miesiacu 15km, wydaje, ze oni to sa ho ho kierowcy...
      Nigdy nie zapomne takiej dyskusji - z ktorej na koncu wyszlam oczywiscie jako podla i wredna emigrantka, bo potepialam takie zachowanie...ale tam w kraju to to jest cool... Jest ograniczenie predkosci na autostradzie Zgorzelec-Wroclaw do...nie wiem do ilu teraz, kiedy ja jezdzilam bylo do 110km/h... odcinek do przejechania byl ok. 70km i ktos mi z duma pisze, ze na tym odcinku zawsze jedzie 160km/h.... z duma, rozumiesz? ale kocha kraj, jest patriota, uwaza ze wie co to jest kultura jazdy - a dla mnie to nie jest kultura, dla mnie to zwykle chamstwo... takich jest pelno. Jeden nie trzyma sie ograniczenia predkosci, inny nie trzyma sie ograniczenia alkoholu, inny ma gdzies ze parkuje na zakazie itd.itd...
      Pokusze sie i przelicze... jaki jest zysk czasowy na odcinku 70km. Jesli tak jak wymagaja tego przepisy, zakladam nawet tylko 110km/h - potrzeba na ten odcinek ok. 38minut... jesli sie jedzie 160km/h, majac w d... innych uzytkownikow drog pokonuje sie te trase w 26minut...zysk naprawde, kolosalny cale 12 minut - oczywiscie przy zalozeniu, ze nic takiego szalenca po drodze nie przystopuje i nie bedzie musial gwaltownie hamowac, bo wyskoczy przed nim innym rowdy ktory jedzie np. 145... i o to chodzi - przestrzeganie przepisow dla mnie jest swiadectwem szacunku do tego kraju i wspolobywateli - glosne pokrzykiwanie ze jest sie ach jak wielkim patriota...jest w takim przypadku dla mnie zwyczajnie smieszne....
      Potem taki delikwent wypije, skoro moze przekraczac predkosc czyli jeden zakaz, to nie obowiazuje go takze kolejny zakaz, jazdy po pijanemuu... jedno implikuje kolejne... w Polsce od zawsze istnialo powiedzenie, ze przepisy sa po to zeby je lamac - efekty sa...
      • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 12:15
        Masko dzieje się tak ponieważ jest na to u nas przyzwolenie !!! także z powodu niskich kar. Niestety ale za jazdę na podwójnym gazie kary powinny być bardzo surowe a nie są .Dlaczego nie są ? nie mnie to osądzać bo to polityka. W każdym bądź razie moich dwóch synów i zięć też prowadzą ale jak gdzieś jesteśmy, np na Mazurach i jak mamy wracać to przez dobę ani grama alkoholu nie wypiją choć normalnie piwko popijają bo lubią. Bo ten nawyk to trzeba mieć w sobie a bardzo surowe kary dodatkowo myślę że by odstraszały.
        • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 12:21
          Nie Czarek... tu nie o kary chodzi... dlugi czas w Niemczech dozwolona byla zawartosc alkoholu we krwi do 0,8 promili a i to nigdy nie slyszalo sie o podobnym horrorze... przeciez to juz jest regula.
          Kary lacza sie juz z panstwem policyjnym... kazdy kto wymaga od innych, powinien zaczac od siebie.
          To przeciez kierowcy glosno wolaja, ze brak kultury jazdy, ano brak - ale jesli taaaaaka kulturalna osoba pisze mi takie rzeczy jak to o czym pisalam powyzej, to jaka ma byc ta kultura? jesli kazdy dla siebie wymaga statusu wyjatkowosci, a kiedy zwrocilam jej na to uwage, odsadzila mnie od czci i wiary....bo sie oczywiscie czepiam.
          • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 12:27
            dla mnie to jest przerazajace....To dzieje sie W KAZDE SWIETA i W KAZDY weekend. I nic nie pomaga.
            Mysle, ze jedynym rozwiazaniem byloby to co wprowadzono we Wloszech......jedziesz "po pijaku", przekroczyles dopuszczalny limit - konfisuje sie tobie auto. I to bez wzgledu czy to Fiat 500 czy RR....cool
            Mysle, zeby pomoglo....big_grin
            • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 12:36
              Bo Niemcy to Naród zdyscyplinowany !!! nie darzę Ich sympatią ale podziwiam Ich i to bardzo za samodyscyplinę której nam niestety brak. Czy to komunizm spowodował że buntujemy się przeciw wszelkim ograniczeniom czy my już taka 'rasa' ? mnie ręce opadają ,gdy jadę np nad wodę czy do lasu a tam pełno śmieci. Dlaczego ja mam zakodowane by nie śmiecić i nigdzie nie śmiecę a inni rodacy śmiecą i łamią przepisy na drodze ? to jest pytanie za ciężką kasę.
              • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 12:44
                ...."Polak na zagrodzie, rowny wojewodzie"....Chyba to znasz, Czarek?big_grin
                To z "komuna" nic wsplnego nie ma...cool
                • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 12:57
                  Znam to i to mnie wkurza. Powiedz Zorro, czemu my tak postępujemy ,czemu nie mamy takiej samodyscypliny jak Niemcy ? wina kolejnych rządów ? nasza wina ? wrodzone to mamy - bylejakość i nieposzanowanie prawa ? mówią że przykład idzie z góry. Gdy polityk ,bądź w tym wypadku syn polityka ze świecznika popełni przestępstwo to sąd orzeka że dokonał owego czynu w tzw pomroczności jasnej i uniewinnia. Kioskarkę ścigała skarbówka i groziła Jej sądem za pięć groszy niezapłaconego podatku, tymczasem gdy politycy więcej wydają niż zarabiają cisza, nikt ich nie kontroluje. Mnie po sześciu latach skarbówka wezwała do wyjaśnienia skąd wziąłem pieniądze na zakup mieszkania. A jak nie powiem powiedziałem to co, zamkniecie mnie ? będzie dochodzenie i być może kara za domniemane wejście w posiadanie środków na zakup mieszkania w sposób nielegalny. Coś tak powiedziała big_grin oczywiście udokumentowałem ale ciarki po plecach cały czas mi chodziły.
                • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 13:16
                  To jest brak szacunku czlowieka do czlowieka - nieprzyjmowanie do wiadomosci, ze jesli ja komus to on mi moze tak samo ... od innych sie wymaga od siebie nigdy - no po prostu wybrancy Boga...
                  Jesli ktos mi robi swinstwo i wychodzi z zalozenia, ze bede honorowa i nie oddam - to moze sie nawet nie myli - bo na ogol nie chce sie znizac do poziomu chama, ale wszystko ma tez swoje granice...
                  Nie czyn drugiemu co tobie nie mile - jesli zyje sie z taka dewiza, na ogol nie przezywa sie rozczarowan, ale tylko jesli ludzie ktorych spotykamy w zyciu, przestrzegaja tez tej dewizy... gorzej jesli uwazaja, ze w takim razie jestes frajer.
                  • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 14:14
                    Ty to Czarek od razu wszystko do polityki sprowadzasz....A to "polska natura"! Wot tak....big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                    • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 14:38
                      otoz to....
                    • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 14:56
                      Zorro !! a powiedz mi co nie jest polityką smile sam polityczne wątki zakładałeś pod tytułem - dla Czarka big_grin więc nie wkładaj mi swoich butów smile zresztą, polityki mam po dziurki w nosie ale tylko polityki i polityków. Los MOJEGO kraju zawsze będzie leżał mi na sercu i to się nie zmieni. Rozumiesz to Zorro smile bo Polska to moje państwo - MOJE smile i jak trzeba ,będę politykował a nawet będę niepoprawny i popłynę pod prąd ,wbrew większości nawet która nie zawsze ma rację. smile
                      • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 15:21
                        to "plyn" Czarek, "plyn"!cool
                        Byle nie "na gazie"...big_grinbig_grinbig_grin
                      • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 15:24
                        no i "wolnosc Tomku w swoim domku..."..
                        ..."na Rusi to musi, w polsce jak kto chce"...big_grin
                        I to Czarus, z polityka nie NIC wspolnego! big_grinbig_grinbig_grin
                      • m.maska [...] 26.04.11, 15:33
                        Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
                      • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 15:41
                        A ja powiem Ci Czarek, ze jesli sie kocha swoj kraj, to zaczac nalezy od tego zeby respektowac przepisy w nim panujace - bo jesli kazdy bierze dla siebie to co mu pasuje to z takim Narodem nie da sie dojsc do ladu...
                        Demokracja nie polega na tym, ze kazdy moze wszystko - ale moja wolnosc konczy sie tam gdzie zaczyna sie wolnosc kogos innego.
                        U siebie w domu moge robic co chce, to wlasnie tak jest - tzn. moge np. na pelen gwizdek sluchac muzyki - ale tuz obok jest sasiad i on tego wcale nie chce - to nie jego muzyka, on chce ciszy - to byl cale lata problem w mieszkaniu mojej Mamy... na pietrze ponad nia mieszkalo dwoch chlopakow, ktorzy lubili grywac na perkusji - co oczywiscie mojej Mamie mniej odpowiadalo... nie bylo na to sily - a i teraz kiedy przyjezdzam zdarzaja sie te "pseudokoncerty"... ten skrajny egoizm zaczyna sie juz np. w supermarkecie... idzie ktos z pelnym wozkiem, zostawia go na samym srodku i idzie miedzy polki i w nosie ma, ze po nim nadejda inni i nie beda mieli jak sie przepchnac.
                        Bedac w kraju, kilka lat temu zostawilam wozek z zakupami na boku i poszlam po cos - wrocilam do niego i w tym momencie jakas kobieta wyjmowala z mojego wozka mleko kondensowane, ktore tam poprzednio wlozylam - zlapalam ja doslownie za reke, a ona mi niewinnie wyjasnila, ze ona go potrzebuje... widac nie chcialo jej sie szukac - ot tak po prostu... tylko ja zapewne z pelnym wozkiem podjechalabym do kasy i nawet nie zauwazylabym, ze czegos w nim nie ma... i jak to nazwac? albo ktos Ci przypadkowo podprowadzi wozek, bo nie zauwazyl ze to nie jego i zostawi go gdzies gdzie sie wlasnie zorientowal, ze to jednak nie jego... i to jest nagminne - w nosie ma, ze Ty wracasz i go nie znajdujesz tam gdzie zostawiles... Dlaczego tutaj przez trzydziesci lat cos takiego mnie nigdy nie spotkalo? jesli nawet sie ktos pomylil, odprowadzil go na miejsce z ktorego go zabral. Dlaczego wyjazd z ulicy podporzadkowanej na glowna na ktorej stoi caly sznur samochodow nie stanowi tutaj zadnego problemu? byc moze taki kierowca mysli, ze dzisiaj on stoi na glownej ale jutro moze byc odwrotnie i jesli takie reakcje staja sie regula, to on jutro nie bedzie mial szans na wlaczenie sie do ruchu... tym wszystkim kieruje skrajny egoizm - ja i nikt poza mna...
      • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 15:52
        A czy trzeba daleko szukac? FORUM.... tutaj tez na ogol wyznaje sie dewize "wolnoc Tomku w soim domku" a jak Ci sie nie podoba, to ban... nawet jesli normalnie piszesz, powod sie zawsze znajdzie - albo bedziesz tancowal pod dyktando - albo wynocha...
        Takie jest wlasnie polskie forum... tak bylo na tvn-ie i podobnie bywa tutaj na prywatnych...
        Zauwazylam, ze tylko na forach, ktorych zalozycielami sa osoby mieszkajace poza granicami, tego sie nie stosuje.
        • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 16:01
          o! To, to, to....!big_grinbig_grinbig_grinbig_grinbig_grin
          • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 16:13
            no wlasnie i to ustawianie doroslych ludzi - smiechu warte...bo nie odpowiada komus to co ktos pisze, to albo nastepuje lekcja wychowawcza albo wysyla sie do kata big_grinbig_grinbig_grin
          • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 16:26
            Uwierz mi Masko, że brzydzi mnie jakakolwiek forma cenzury, to po jaką Anielkę babrałbym się w opozycji gdyby było inaczej !!!! masz rację, że u nas jest jak napisałaś ale nie wszyscy są tacy. Jeżdżąc np po mieście widzę że jednak kierowcy ustępują sobie miejsca choć nie muszą a już autobusy miejskie przepuszczane są bezapelacyjnie. Trochę jednak zmienia się u nas na plus. Co do demokracji. Ja ją pojmuję bezapelacyjnie ,znaczy się bez ograniczania w prawach nabytych i konstytucyjnych kogokolwiek, nawet jak mi się coś nie podoba to kładę uszy po sobie i przechodzę obok. Kładę tu nacisk na tzw obrońców krzyża. Są wyśmiewani i wyszydzani a ja stoję murem za Nimi i zawsze będę stał - mają prawo tam stać, palić tam znicze i demonstrować i nikomu nic do tego. Kilka dni temu przeczytałem post jednej Polki na ten temat która mieszka i pracuje w Londynie. Napisała tak. U nas pełno jest demonstracji antyrządowych, także po Pałacem i w innych miejscach ale nie ma czegoś takiego by służby pałowały, spisywały i aresztowały demonstrantów oraz dziennikarzy ,gasiły zapalone znicze i wyrzucały je na śmietnik razem z dopiero co złożonymi kwiatami, to nie pojęte tam. Gdy tam ktoś demonstruje ,to ludzie albo przechodzą obojętnie i nikt się nie śmieje i nie zaczepia a jak ktoś ciekaw to podchodzi i pyta o co tu biega ale grzecznie to robi. Na koniec napisała - Polacy uczcie się demokracji i tolerancji bo na razie to Wy dziki kraj jesteście. Wy powiedziała. Nie utożsamia się już z nami. Z dzikim krajem.
            • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 16:39
              Czarek....a jak ja bym pod Twoim domem ustawil namiot, palil znicze, gral na fujarce i spiewal 24 godziny na dobe "Niech zyje Tusk i jego ferajna" to by Ci to pasowalo? Nie dzwonil bys na Policje zeby mnie pogonic?big_grin
              • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 16:44
                Nie Zorro - zapraszam pod mój dom. Jeszcze Cię nakarmię i dam Ci koc big_grin ja nie żartuję smile właśnie tak pojmuję demokrację i szacunek dla każdego człowieka wink idę jeść kurczaka z Janeczką - demokratycznie, po równo big_grin
                • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 16:46
                  chyba zartujesz albo nie wiesz co mowisz, Czarus....big_grinbig_grinbig_grin
                • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 16:48
                  I to jest wlasnie to o czym pisalam wczesniej... moja wolnosc konczy sie tam gdzie zaczyna sie wolnosc drugiego czlowieka - nie Czarek, moze bys Ty zaprosil, ale ja bym nie zaprosila - mnie denerwuje jesli switem bladym sasiad obok za dlugo zapuszcza swoj skuterek... wkurza mnie to, bo switem bladym warczy jak durny - nie, nie chcialabym miec demonstracji pod wlasnym domem i do tego trwajacej miesiacami...
                  • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 16:54
                    i walsnie dlatego jest Czarek tak jak jest...Jesli wiekszosc pojmuje "demokracje " tak jak Ty...cool
                    To potem taki "demokrata" grzeje 160 kmh zamiast 100 kmh bo co mu tam jakis durny glina bedzie zabranial...big_grin
                    A ze wodeczki sie przedtem napil, to co? Wolny czlowiek przeciez z niego jest ! Demokrata.....big_grinbig_grinbig_grin
                    • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 17:00
                      Pamietasz haslo "Freie Fahrt für freie Bürger"? wtedy chodzilo o ograniczenie predkosci na autostradach, chociaz tutaj w najgorszych czasach nie bylo czegos takiego i tylu ofiar i weekendowo-swiatecznych statystyk.... bywa ze przy tych predkosciach w weekend nie ma zadnych wypadkowo wartych odnotowania...
            • m.maska [...] 26.04.11, 16:43
              Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum .
            • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 16:45
              Czarek, nie wiem jakie sa reguly w Polsce - tutaj autobus liniowy zawsze ma pierwszenstwo...

Wiesz jak to jest, zawsze sa wyjatki od reguly.. mam w kraju znajomych, ktorzy tez mysla inaczej... tutaj na forum tez takich poznalam, ktorych nie przerasta wlasne "ego"... ale to sa wlasnie wyjatki. Ogol jaki jest, kazdy widzi.

Jesli chodzi o obroncow krzyza - to przyznaje, absolutnie nie jestem w temacie - tylko gdyby im pozwolono sie tak bawic i nikt by sie nimi nie interesowal, juz dawno cala akcja by upadla - bo wtedy i oni straciliby cel - a tak, dziennikarze maja temat, demonstrujący sie nakrecaja i tak to leci...
              • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 17:09
                Masko i Zorro ja nie wiem czy my się rozumiemy !! to co nie jest zabronione a dozwolone prawem musi być prawem każdego !! możecie się śmiać ale gdyby np Zorro pod moim domem demonstrował miałby do tego prawo ale ośmieszyłby się big_grin bo niby co by demonstrował smile demonstracja dla demonstrowania big_grin ludzie filmowali by Ciebie i pokazywali sobie na imprezach smile ale miałbyś prawo jak najbardziej. Zorro !! przyjedź tam gdzie ja wędkuję i oplakatuj się big_grin big_grin precz z wędkarzami mordercami motto przewodnie na plakatach big_grin big_grin big_grin
                • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 17:26
                  no fakt, Czarek....my sie nie rozumiemy. Bo ty ciagle i ciagle demokracje z anarchia mylisz....cool
                • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 17:37
                  Czarek a gdybym ja przyjechala tam gdzie Ty wedkujesz i urzadzila tam dyskoteke... moja wolnosc, a gdybys sie gdzies przeniosl tobym poszla za Toba...
                  Tlumacze Ci prosto: Twoja wolnosc konczy sie tam gdzie zaczyna sie moja - nie masz takiego prawa, zebys Ty robil co chcesz a ja musiala to znosic - mimo ze to jest nie do zniesienia.
                  To tak jak z ta perkusja u sasiadow mojej mamy...
                  Wiesz na czym tutaj polega wolnosc? otoz wiele lat temu mialam sasiadke amerykanke, a u siebie malutkie dziecko... Ona pewnego(jednego) wieczoru, zaszalala, nie wiem czy byla na haju, czy co to bylo, w kazdym razie urzadzila u siebie dyskoteke, solo... pukalismy i prosilismy o cisze - nic... wezwalismy policje i skonczyla sie jej demokracja...
                  Mamy tutaj przepisy... nie wolno np. w powszedni dzien miedzy godzina 12 a 15 kosic trawy ze wzgledu na halas... Twoj dom, Twoj ogrod - nie wolno i koniec... demokracja? owszem, ale respekt wobec innych jest najwyzszym prawem.
                  • zuza_anna Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 18:45
                    Dyskoteka przy wędkowaniu?, no coś Ty, spłoszyłaś byś rybki. Tam cisza obowiązuje wink
                    • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 18:56
                      Masko, gramy na tym samym fortepianie bo ja też jestem i to jak najbardziej za przestrzeganiem prawa smile a co do rybek to tam gdzie ja wędkuję o dyskotece mowy nie ma - bo to teren chroniony - rezerwat ptactwa wodnego big_grin zwinęli by Cię i byś wołała, a gdzie moja wolność do hałasowania big_grin ale zgadzam się z Tobą co do meritum. Zorro a co to jest anarchia powiedz bo nie kumam. Co chciałeś przez to powiedzieć - że palenie zniczy na chodniku i składanie kwiatów ku czci tragicznie zmarłych to anarchia ?
                      • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 19:07
                        Czarek... i jak dlugo to ma trwac? rok juz minal... to ile jeszcze?... dawales przyklad z wielkiej Brytanii - myslisz, ze tak by to tolerowali ku czci Diany?... a czy to jest miejsce gdzie oni zmarli? a czy to jest miejsce gdzie zostali pochowani? to bez sensu jest - zupelnie bez sensu,.... dlaczego nie pielgrzymkuja na Wawel, albo na Powazki gdzie jest symboliczny grob? rownie dobrze mogliby to robic przed Zamkiem Krolewskim bo tak to sobiew umyslili... nie chrzan, ze tym sposobem upamietniaja zmarlych - nie, oni demonstruja w ten sposob swoj sprzeciw wobec legalnie wybranej wladzy...
                        • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 19:15
                          Widzisz Masko i tu mamy rozdźwięk. Powiedz mi, czy Oni łamią prawo paląc tam znicze i składając kwiaty ? nie łamią ,bo gdyby tak było, Ci co robili to samo pod Ambasadą Japonii, w związki z tsunami tez łamali by prawo /a tam też nikt nie zginął/ a tam SM nie gasiła zniczy i nie pałowała tych co tam byli. Ja jestem drobiazgowy Masko i mnie demokracji uczyć nikt nie musi sorki. smile
                          • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 21:30
                            to przyjedz Czarek do Niemiec. Tutaj Ciebie szybko demokracji naucza....big_grinbig_grinbig_grin
                            Podobno szanujesz i podziwiasz porzedek niemiecki? cool
                            • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 21:36
                              no wiec o to chodzi, oczekujesz od innych - to sie zastanow gdyby sytuacja byla odwrotna? gdyby to zginal ktos przez Ciebie nielubiany akurat... juz ja bym to chciala poczytac...
                              Kiedys napisalam, ze to kraj bezprawia - aaah jakie bylo oburzenie... ale wtedy dotyczylo to forum - i nadal tak twierdze i to nie dlatego, ze prawodawstwo jest zle, tylko kazdy sobie to interpretuje tak jak mu wygodnie i na wlasna korzysc nie majac zadnych wzgledow wobec bliznich.
                              • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 21:39
                                I znowu uogolnilam - nie, nie wszyscy - sa wspaniale chlubne wyjatki i ciesze sie, ze moglam je spotkac...

Jak mi tu jeszcze napiszesz Czarek - ze w Smolensku byl zamach to padne na klawiature... nie zapominaj jaka role my tu pelnimy - to jest indoktrynacja forum z zewnatrz, przez obcy matrix wink i AL mnie nawet ujawnila - to nie Niemcy, to duzo potezniejsi mocodawcy big_grinbig_grinbig_grin
                          • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 21:32
                            Czarek... trujesz - a gdzie mieli palic jak nie pod ambasada Japonii? do Japonii mieli jechac? i jak dlugo to trwalo? ROK?... a tutaj maja symboliczny grob na Powazkach...to dlaczego nie ida na ich grob? to niech jada do Smolenska, tam gdzie sie to wydarzylo, a tak ni pies ni wydra... nikomu nie pali sie po smierci zniczy pod jego domem, tylko na jego grobie na cmentarzu... a wiec????
                      • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 21:28
                        jest cos takiego Czarek jak slownik, moze byc tez "Wikipedia"....big_grinbig_grinbig_grin
                        Kliknij slowo "demokracja" a potem "anarchia"....cool
                        I sie dowiesz....big_grinbig_grinbig_grin
                        • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 21:43
                          Masko robisz wyjątki ? to w Tupolewa i niech lecą do Japonii palić znicze i składać kwiaty bo tam zginęli. A we ogóle to zadałem konkretne pytanie. Czy palenie zniczy pod pałacem i składanie kwiatów jest wykroczeniem ? Zorro czy w Niemczech za to pałuje się i aresztuje dziennikarzy ? za palenie zniczy i składanie kwiatów i filmowanie tego ? y Ty udaj się do lekarza synu bo źle z Tobą big_grin big_grin
                          • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 21:48
                            TO JEST ANARCHIA... Czarek, to jak to jeszcze dlugo trwalo? rok juz trwa... z okladem... chyba wystarczy - nawet wdowa nosi zalobe tylko przez rok...
                            Nie Czarek, nie mieli miejsca gdzie mogliby te znicze palic, wiec palili pod ambasada Japonii - a tutaj maja miejsce, maja grob na Powazkach i nie mow mi, ze to nie jest jawna prowokacja - jakos nie gna ich na symboliczny grob na Powazki... pokaz mi gdzie pod odmem zmarlego nawet tragicznie pali sie znicze przez ponad rok?... a dlaczego nie pala pod domem w ktorym mieszkali duzo dluzej, w Gdansku? tam sa tez demonstracje?... nie - to jest prowokacja...
                            • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 21:59
                              Masko w demokracji nie ma wyjątków. Bo jeśli jedni mogą palić znicze a drudzy nie to nie ma demokracji. Jest jej reglamentacja, wedle uznania władzy a to dyktat smile na to nie ma mojej zgody i nie będzie. Dla mnie taka władza jak dzisiaj PO to coś co trzeba zwalczać - po prostu zlikwidować ją tak jak zlikwidowano posła PiS w Łodzi. I tyle.
                              • al-szamanka Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 22:17
                                Czaruś, nie podniecaj się. Takiej likwidacji jak ta w Łodzi dopuszczają się psychopaci.
                                A palenie zniczy przed pałacem i składanie co miesiąc kwiatów jest wyjątkowo niesmaczne i prowokacyjne. Co innego w fazie początkowej, tuz po wypadku, spontanicznie...ale nigdy z wyrachowania politycznego
                              • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 22:31
                                Czarek, to ze wybory przebiegly niezgodnie z Twoimi sympatiami, takie sa niestety prawa demokracji... ale przestan bredzic - pod ambasada Japonii nie palono zniczy przez caly rok... Rozumiem, ze palono je przed Palacem do momentu kiedy jeszcze nie bylo grobow... ale groby sa... ale te groby nikogo nie interesuja - to moze je zlikwidowac, tym bardziej ze sa symobliczne... czy przed Palacem Prezydenckim znajduje sie moze ich grob? bo o ile mi wiadomo, to znicze pali sie na grobach... czy przed palacem Prezydenckim jest cmentarz?... zastanow sie i odpowiedz mi, jak dlugo to jeszcze bedzie trwalo? do kolejnej kadencji Komorowskiego? a jesli kto inny przyjdzie i np. bedzie z PiS-u bedzie sie to dalej dzialo? na pewno nie. Ile jeszcze lat chcesz zeby kraj sie osmieszal na arenie miedzynarodowej?... a potem wrzask, ze....
                                • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 26.04.11, 22:45
                                  Qrczę Masko jak my się nie rozumiemy. A niech Oni sobie tam palą tam te znicze i sto lat i dwieście i tysiąc nawet !! pozwala Im na to prawo ? pozwala. Więc o co Tobie chodzi ? cofnij do tego co napisałem o Polce z Londynu. Polacy uczcie się tolerancji i demokracji. Qrczę co za Naród Ci Polacy big_grin tylko zakazy by chcieli albo co im nie pasuje. A ja mówię von big_grin
                                  • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 07:20
                                    rozumiemy sie dobrze, az za dobrze "kolego Czarek"! Wy nas tutaj tow. Czarek w balona robic nie bedziecie! My - z Matrixa- wiemy o co Wam tow. Czarak chodzi! Wy - tow. Czarek - jestescie taki maly "karzel reakcji"....PISowskiej - ma sie rozumiec! Zrozumiano??!big_grinbig_grinbig_grin
                              • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 07:16
                                ooooo...."demokrata Czarek " sie odezwal! "Zlikwidowac" - no, fakt Czarus - to takie bardzo demokratyczne! Sieg heil! Führer sie Tobie klania....big_grinbig_grinbig_grin
                          • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 07:14
                            Czarek....ale ty pieprzysz. W KAZDYM kraju sa przepisy i nalezy je przestrzegac. Jezeli "pan dziennikarz" mowi, ze nie odejdzie spod namiotu mimo grzecznego wezwania to w KAZDYM kraju Policja uzyje sily. A w Niemczech z takimi palantami tez sie nie patyczkuja. Bo prawo jest prawem.cool
                            • al-szamanka Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 10:52
                              Czarek, dam Ci przykład. Moją ulicą często przechodzą demonstracje, maja prawo, dostają pozwolenie. Często 20-stu demonstrantów pilnuje taka sama liczba policjantów. Dlaczego? Bo tu się wie, że pewni ludzie mają zupełnie spaczone pojęcie demokracji, wydaje im się, że mała grupa ma prawo narzucić swoje widzimisię całemu narodowi. Krzyczą o tolerancji, uszanowaniu drugiego, o równych prawach, ale chcą przeforsować tylko i wyłącznie swoje. To samo dzieje się przed pałacem; znikoma cześć narodu chce robić tylko i wyłącznie po swojemu, i nie rozumie, że potem pokazywane jest to na całym świecie, a wyobrażenie Polaka nie wychodzi poza obraz prymitywa w siermiężnej koszuli, idiotycznym grymasie na twarzy i flaszką wódki w brudnej łapie. Młode pokolenie o tym wie i wyraźnie od tego się odcina, wiem, bo rozmawiam właśnie z młodymi, gdy jestem w kraju
                              • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 11:11
                                Czarek, czy Tobie na glowe upadlo? powiedzmy, ze ktos tutaj sasiadowi zrobil wbrew i ten w odwecie przyjdzie pod jego dom i mu zapali znicz, i ustawi sie pod jego domem z rodzina... najdalej po trzech dniach o ile nie natychmiast go zwina i jeszcze bedzie mial sprawe w sadzie....
                                Wciaz Ci uparcie powtarzam, ze Twoja demokracja konczy sie w tym miejscu w ktorym moja sie zaczyna...
                                Byla przed laty bardzo glosna sprawa sadowa... Facet sobie w ogrodku ustawil krasnala z wypietym golym zadkiem... sasiad poczul sie obrazony, bo krasnal byl ustawiony w jego kierunku wlasnie tym zadkiem... dowcipnis wtedy dostal niezla kare i musial krasnala zlikwidowac..
                                Nie wolno robic takich rzeczy, nie i koniec...
                                L.Kaczynski zabronil parady rownosci - to on byl demokrata? on zabronil jednorazowego przejscia przez miasto gejom i lesbijkom... i to jest demokracja w wydaniu PiS-u... ogladalam taka demonstracje z bliska kiedy bylam w Lizbonie - nic takiego sie nie dzialo.
                                Czy wtedy tez broniles demokracji? i gejow i lesbijek? na pewno nie - bo to bylo po Twojej mysli..
                                • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 12:00
                                  Poczytajcie to sobie Wy demokraci od siedmiu boleści smile

Co to jest konstytucyjna wolność zgromadzeń?
                                  Wolność organizowania pokojowych zgromadzeń i uczestniczenia w tych zgromadzeniach jest jednym z podstawowych praw jednostki zagwarantowanych w Konstytucji RP. Trudno wyobrazić sobie państwo demokratyczne bez wolności zgromadzeń. Wolność zgromadzeń daje nam szansę zabierania głosu w istotnych dla nas sprawach społecznych czy politycznych, umożliwiając wyrażenie sprzeciwu lub poparcia dla nich. Umożliwia dotarcie do szerszej opinii publicznej, a dla władzy jest sygnałem ukazującym potencjalne źródło napięć. Poprzez uczestnictwo w zgromadzeniach mamy szansę oddziaływania na mechanizm decyzyjny, szczególnie w okresie między wyborami parlamentarnymi, czy samorządowymi, kiedy nasz wpływ na zachowania władz jest ograniczony.

Zgodnie z poglądami Trybunału Konstytucyjnego (wyrok z dnia 18 stycznia 2006 r., sygn. akt K 21/05) „zgromadzenie stanowi szczególny sposób wyrażania poglądów, przekazywania informacji i oddziaływania na postawy innych osób. Jest niezwykle ważnym środkiem komunikacji międzyludzkiej oraz formą uczestnictwa w debacie publicznej, a w konsekwencji również w sprawowaniu władzy w demokratycznym społeczeństwie”.

Wolność organizowania pokojowych zgromadzeń opisana jest w art. 57 Konstytucji RP. Wolność zgromadzeń obejmuje wolność organizowania pokojowych zgromadzeń i wolność uczestniczenia w nich. Wolność organizowania zgromadzeń oznacza swobodę wyboru miejsca i czasu zgromadzenia, ustalania przebiegu zgromadzenia i wolność uczestniczenia w nich.
                                  Z wolności zgromadzeń zdaniem Trybunału Konstytucyjnego (wyrok z dnia 18 stycznia 2006 r., sygn. akt K 21/05) wynikają pewne reguły szczegółowe:

na organach władzy publicznej ciąży obowiązek zapewnienia ochrony grupom organizującym demonstracje i biorącym w nich udział, bo tylko w ten sposób można realnie gwarantować wolność zgromadzeń, bez względu na stopień kontrowersyjności (ale nie przekraczających ustalonych zakazów, np. wzywania do nienawiści rasowej czy propagujących ideologię faszystowską) przedstawianych publicznie poglądów lub opinii;
                                  zakaz stosowania środków represyjnych przez organy władzy publicznej wobec osób zachowujących się pokojowo;
                                  zakaz odbierania wolności zgromadzeń przez władze publiczne z powodu różnic światopoglądowych lub gdy głoszone treści są niezgodne z systemem wartości reprezentowanych przez piastunów władzy publicznej.
                                  Ochrona konstytucyjna dotyczy zarówno zgromadzeń w pomieszczeniach zamkniętych, jak i zgromadzenia na otwartej przestrzeni dostępnej dla nieograniczonej liczby osób (publicznych).
                                  Podkreślić należy, że zgodnie z orzecznictwem Europejskiego Trybunału Praw Człowieka uczestnicy manifestacji powinni mieć możliwość udziału w niej bez obaw przed aktami przemocy ze strony swoich przeciwników.

Mnie nie obchodzi kto gdzie demonstruje ,czy to są staruszki pod Pałacem czy geje maszerujący w pochodzie ,mają prawo demonstrować o komu nie podoba się, niech przejdzie obok Nich obojętnie. Jest konstytucyjne prawo do zgromadzeń i manifestowania swoich poglądów czy podoba się to komuś czy nie .Kto chce może iść pod Pałac czy pod inną budowlę i demonstrować np sprzeciw wobec władzy i żądać dymisji rządu, Jego święte prawo. Nie podoba się to władzy ? i rozpędza, bije, aresztuje demonstrantów ? no to koktajlami mołotowa w nią smile prawo do samoobrony. A Ty Zorro po kokardkę i mentalnie wciąż tkwisz w PRL. Może zakażesz mi wychodzenia z domu bo jestem przeciwnikiem tego rządu co big_grin to co powyżej - o prawie do zgromadzeń wydrukuj sobie, opraw w ramki i powieś nad łóżkiem i co dzień przed snem czytaj - aż nauczysz się na pamięć big_grin - 'demokrato' smile

https://emotikona.pl/emotikony/pic/rybak.gif
                                  • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 12:08
                                    To dlaczego Kaczynski zabronil parady gejow? jakie mial do tego prawo? zbojeckie?
                                    • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 12:14
                                      demokracja Czarka to jak "prawo Kalego"....cool
                                    • al-szamanka Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 12:18
                                      Nooooo, to właśnie konstytucyjna wolność zgromadzeń a la Kaczyński.
                                      Wytłumacz, Czarek, swojego idola....no wytłumacz!!!
                                      • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 12:27
                                        Kaczynskiego - tak jak Adolfa wytlumaczyc sie nie da....big_grin
                                  • al-szamanka Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 12:13
                                    Ależ, Czarku, cały czas mówię że jestem za konstytucyjną wolnością zgromadzeń, tyle, że musi mieć ona swoje granicę, a jest nią właśnie wolność drugiego. A takie systematyczne, warcholskie protesty są po prostu nudne....użyję tu potocznego wyrazu, to może lepiej do Ciebie dojdzie....są UPIERDLIWE, a czegoś takiego nikt nie lubi, chyba, że pieniacze, którzy to właśnie robią.
                                    • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 12:15
                                      polski WARCHOL to wedlug Czarka ....demokrata.big_grin
                                  • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 12:13
                                    Czarek....Ty to masz takie pojecie o demokracji jak kura o strusich jajach....big_grin
                                    To jajo i to jajo a jednak....cool
                                    Przyjedz do wolnej Ameryki - i sprobuj ta Twoja demokracje uskuteczniac. Pudlo masz GWARANTOWANE! A przy potrojnej recydywie mozesz i dozywocie dostac....big_grinbig_grinbig_grin
                                    • zuza_anna Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 12:53
                                      Trzech na jednego, oj nieładnie, nieładnie, nieładnie wink Ale fakt, Czarek pisze bzdury, jak rzadko który wink Nie czaruj, Czaruś big_grin
                                      • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 13:03
                                        Zuza ale nie musisz ze mną się zgadzać smile a czy ja pisze bzdury ? znaczy się że konstytucja to bzdura bo ja na nią się powołuje big_grin miłego dnia Zuzia smile
                                        • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 13:51
                                          Czarus...zeby zrozumiec Konstytucje, trzeba ja najopierw dokladnie przeczytac. A potem mooooooze zrozumiesz.big_grin
                                    • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 12:54
                                      Czy ja przytoczyłem ten tekst z jakiejś innej Konstytucji, nie polskiej ? - nie akceptujecie tej deklaracji o wolności zgromadzeń ? big_grin AL ja Ciebie rozumiem ,że nie podoba Ci się protest tamtych ludzi ale to że nazywasz Ich warchołami tego już nie rozumiem. Przecież demonstrują legalnie !! NIE ŁAMIĄ PRAWA !!!! więc w czym rzecz. Tak jakbyś zapominała że wszyscy jesteśmy równi wobec prawa. A Wy towarzyszu Zorro uczcie się uczcie - czym jest demokracja i tolerancja - za miesiąc zrobię Wam towarzyszu klasówkę big_grin
                                      • al-szamanka Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 13:03
                                        Jade do pracy wiec nie mam czasu, ale tak szybciutko, Czarek. Powiedz dokładnie DLACZEGO TAM demonstrują.
                                        Do wieczora, paaaaasmile
                                        • al-szamanka Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 13:05
                                          ....i o co im dokładnie chodzi
                                          najlepiej w podpunktach big_grin
                                          • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 13:18
                                            AL ale ja też tak się tym nie interesuję podobnie jak Ty smile ja tylko pilnuję, by nikt Ich nie tykał bo Oni tam demonstrują legalnie smile chcą to niech sobie demonstrują, Ich prawo. Niedługo trzeci maja i władza zbierze się pod GNŻ. Nasłać na Nich policję, spałować wszystkich i aresztować za nielegalne zgromadzenie big_grin big_grin bo czy Oni lepsi są od tych spod Pałacu ? teraz poważnie mówię jak najpoważniej. Nie są lepsi. Przed prawem i Bogiem wszyscy równi.
                                            • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 13:53
                                              a co to jest GNZ? Ganiac Naookolo Zorra?big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                              To ja protestuje!!!big_grin
                                              • 1zorro-bis My tu panie o ochlajstwie a Czarek..... 27.04.11, 13:59
                                                od razu o polityce!big_grin
                                                Obsesja jakas, czy co?big_grinbig_grin
                                                A moze w Polsce bez ochlajstwa polityki nie ma?big_grinbig_grinbig_grin
                                                I tak to sie potem konczy....- prezydent na "malpkach", general na bani...big_grin
                                                I fruuuuu w drzewo!cool
                                                • m.maska Re: My tu panie o ochlajstwie a Czarek..... 27.04.11, 14:07
                                                  I o to chodzi, i o to chodzi - ale to przeciez choroba narodowa... tam nawet kobiety deklaruja milosc do wodki i to glosno...
                                                  • m.maska Re: My tu panie o ochlajstwie a Czarek..... 27.04.11, 14:09
                                                    Nie wszystkie oczywiscie, nie wszystkie ale i z takim czyms sie spotkalam i mnie powalilo jak to uslyszalam...
                                                  • 1zorro-bis Re: My tu panie o ochlajstwie a Czarek..... 27.04.11, 14:23
                                                    to dziala na zasadzie "uderz w stol a nozyce sie odezwa"....big_grinbig_grinbig_grin
                                                    Ja zaczne o "d..... Maryny" a Czarek skonczy na ...Kaczynskim?!big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                                    To ja juz "d....Maryny" wole...cool
                                      • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 13:50
                                        Czarek, a wiesz jak w kazdym DEMOKRATYCZNYM panstwie "zapis o wolnosci zgrpmadzen" wyglada? Zglaszasz, zgromadzenie/demonstracje, podajesz czas i mieijsce i czas trwania i...dostajesz zezwolenie. Ale, jezeli dostales zezwolenie na 10 godzin to to oznacza, ze po 10ciu godzinach masz isc grzecznie do domu. Zrozumiales, Ty "demokrato" ?
                                        Bo jezeli nie, to nie dziw sie jezeli po dziesiaciu godzinach Policja Ciebie mniej przyjemnie potraktuje.
                                        Bo wtedy bedziesz lamal prawo....big_grin
                                        Czy to takie ciezkie, zeby zrozumiec?cool
                                        • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 14:27
                                          A czy Ty widział papier o wydanie zezwolenia i co było na nim ? nie widział ale sądy wydaje. Skrzynek też nie mamy, wraku nie mamy ale sądy wydajesz - ziemia przekopana na metr w głąb pamiętasz ? inne kłamstwa też pamiętasz - trzy razy podchodzili do lądowania, Kaczyński wyrwał stery i sam pilotował samolot itd. Kto raz skłamie znaczy że zawsze kłamie. Od kiedy dla Ciebie Ruscy tacy wiarygodni ? a może wiesz Zorro kiedy będzie koniec świata ? powiedz, chętnie posłucham big_grin big_grin Masko teraz wódki w Polsce już tak się nie pije jak za komuny. Teraz to piwo głównie schodzi i wino.
                                          • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 14:37
                                            No widzisz, a ja wlasnie takie zdanko uslyszalam i to od kobiety... poniewaz ja nie ruszam niczego powyzej madery, ktora i tak ma 19%... a kiedy podano do obiadu wino, stwierdzila, ze woli wodke - jak woli, to jej problem...nie moj przeciez
                                            • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 15:08
                                              Każdy pije co chce i ile chce, Jego, a w tym wypadku to Jej sprawa nieprawdaż ? smile niech sobie pije co chce tylko niech nie narzeka później. Na kociokwik gdy ilościowo przeholuje smile ja, gdy zdarza mi się przeholować to Janeczka wie - ma być jak najdalej ode mnie big_grin a ja przekonałem się że na ciężkiego kaca najlepsza jest ciężka praca plus uzupełnianie płynów. Trzeba dużo pić ciepłej przegotowanej wody. Po kilku godzinach takiej 'terapii jak ręką odjął big_grin
                                              • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 15:17
                                                Widzisz Czarek, a mnie sie nigdy nie zdarzylo przeholowac, w zwiazku z tym zadne terapie nie sa mi potrzebne...bo tak sie sklada, ze ja alkoholu po prostu nie lubie - wlasnie tak, kieliszek likieru, albo madery, czy porto - tylko dla towarzystwa...ale wodki? sorry i to dwie flaszki w cztery godziny na dwie osoby? - wybacz... albo wyciskanie ostatnich kropli z butelki?
                                                U mnie otwiera sie butelke wina, bo piwnica jest tego pelna, wypija sie po kieliszku i odstawia do barku - a po kilku dniach albo tygodniach te niedopita butelke wina oproznia sie do zlewu...
                                                • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 15:34
                                                  ooooo...Maseczko! Takie marnotrastwo??!cool
                                                  Wino do zlewu??! big_grinbig_grinbig_grin
                                                  • m.maska Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 15:55
                                                    bo nie ma chetnych - chyba, ze bedzie kolejna impreza...
                                                    W Swieta odwiedzilam mojego przyjaciela - bylam samochodem, wiec picie.. raczej odpada - ale zaproponowal kieliszek szampana - wiedzialam, ze posiedze jeszcze kilka godzin, no i ten szampan to ma tych 7-9%... jeden kieliszek ja, jeden on i co z reszta?... wiadomo....
                                          • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 15:32
                                            Czarek, a co ty chlejsz? Bo to niemozliwe, zebys Ty tak na trzezwo.....big_grin
                                            Ja wiem , ja wiem Czarek....Ty sobie po prostu z nas jaja robisz, tak dla podpuchy! Bo tak to calkiem przeciez normalny jestes...big_grinbig_grinbig_grin
                                            • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 16:49
                                              Zorro ja też Ciebie mam za normalnego big_grin tylko trochę za zagubionego, zbłąkanego big_grin a chlać to już napisałem - preferuję piwko ale kiedyś tylko 'twarde' alkohole big_grin a dlaczego ? bo za komuny piwka prawie nie uświadczyłeś bo głównie gorzała i alpagi były w sklepach. Po wsiach chleba w sklepach nie było za to gorzała stała zawsze.
                                              • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 17:57
                                                Czarek....to ja juz wole byc taki ZAGUBIONY-Zorro...big_grinbig_grinbig_grin
                                                Niz taki NORMALNY jak ten oto facet:
                                                forum.gazeta.pl/forum/w,904,124670871,,Mec_Rogalski_Rosja_mogla_zabic_Lecha_Kaczynsk_.html?t=1303919725824
                                                big_grinbig_grinbig_grin
                                                • czarek_777 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 18:35
                                                  Ten gość wyczuł swoje pięć minut i chce ugrać jak najwięcej. Nie zmienia to jednak mojego spojrzenia na sprawę - że rząd w sprawie katastrofy dał ciała. Pytanie - celowo czy ze strachu.
                                                  • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 27.04.11, 18:52
                                                    tacy jak on - to caly PISssssss...big_grinbig_grinbig_grin
                                                    Na biednych ludziach chca ugrac jak najwiecej. Bez wzgledu na koszty...big_grin
                                                    Smutne blazny....big_grinbig_grinbig_grin
    • dzikus0099 Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 29.04.11, 18:35
      hej,madrala?u ciebie mozna dwa piwa wypic i jechac!!!!!!!!!!!!!!!---a u nas co?po piwku jestes notowany i do statystyki brany!!!wiec nie wiem kto tak do konca jezdzi po sporzyciu??????????????????????????????????????????????????????????????????????????
      • 1zorro-bis Re: "Swieta w Polsce".....to HORROR!!! 29.04.11, 18:44
        to madrala "dziki zwierz " Ci odpowie....big_grin
        "U nas" - mozna wypic dwa piwa i jechac. I raczej malo kto pije wiecej jesli w ogole (chociaz szalencow znajdziesz wszedzie ale zeby co ty<dzien tysiace jak w Polsce??!), bo jesli spowodujesz wypadek i stwierdza, ze "pol piwa" wypiles jestes ZAWSZE winny. a to oznacza - ZERO wyplaty z ubezpieczenia za Twoje i cudze autko a jesli sa ranni to czeka cie jeszcze placenie renty do konca zycia....big_grinbig_grinbig_grin
        I wtedy !"trzezwiejesz" w sekundziue! Nawet jak jestes totalnie nam bani....big_grin
        Tylko troche za pozno...cool
        WOT, takaja eto zizn.....big_grinbig_grinbig_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka