Dodaj do ulubionych

Och Karol 2 czy...

IP: *.tktelekom.pl 30.06.11, 11:22
Och Karol 2 czy to naprawdę jest komedia?zażyczyłam sobie do obejrzenia...komedię , życzliwi przynieśli ,obejrzałam ...i...nabrałam wątpliwości czy słusznie nie wiem :)
Obserwuj wątek
    • kirke18 Re: Och Karol 2 czy... 05.07.11, 11:31
      Tiaaa ... męki cierpię od dawna, bo od czasów Machulskiego nie widziałam dobrej komedii... no może Testosteron.To co teraz produkują jest po prostu żenujące. Te dziwne panny z sitkomów i kucharkowych seriali..ble. Dziwię się bardzo ,że ten aktor dał się na coś takiego namówić, ale widać Adamczyk (chyba, sorry nie zapamiętuję tych g-wiazd) gra wszystko.
      A chyba największym absurdem jest robienie filmowego amanta z pulpeta, który jest wprost obleśny. Normalnie rzyg. Film "Ciacho" też nie dałam rady obejrzeć, bowiem na początku jest scena, gdzie babka wyciąga skądś facetowi (boję się, że mogę się domyśloać skąd) pierścionek czy cokolwiek innego!
      Może jedynie "Weekend" Pazury nico odbiega od tego słodko-pierdzącego stylu, gdzie Foremniak jest apetyczna! Żart?
      • Gość: jakaja Re: Och Karol 2 czy... IP: *.centertel.pl 05.07.11, 13:18
        No to teraz nie wiem czy to obejrzeć. Zasnełam w momencie jak chyba Socha się skapowała. Trudno powiedzieć bo wynudziłam się wcześniej ale myślałam, że teraz może zacznie się coś dziać. Niestety porwał mnie Morfeusz.
        Od lat zadaje sobie pytanie dlaczego za PRLu potrafiliśmy kręcić świetne filmy, które bawią do dziś a teraz to same chłamy??? W większości bohaterami są młode japiszony mieszkające w wieku 20 kilku latach w apartamentowcach i rozbijające się wypasionymi furami ich jedynym problemem to frustracje miłosne. Filmy jak widać odzwierciedlają czysty "realizm" zapewne 90% społeczeństwa ma 2 poziomową full wypas chatę na ostatnim piętrze i jaguara najnowszy model w garażu.
        Podsumowując: rozumiem, że nic nie straciłam, że nie obejrzałam do końca?
        • kirke18 Re: Och Karol 2 czy... 05.07.11, 13:34
          Zupełnie NIC ;)
        • Gość: JA Re: Och Karol 2 czy... IP: *.tktelekom.pl 05.07.11, 13:35
          zastanawiam się hmm ...........czy na film , który można uznać za komedię mają wpływ wypasione bryki i apartamentowce (scenografia)
          • Gość: jakaja Re: Och Karol 2 czy... IP: *.centertel.pl 05.07.11, 15:21
            Mają bo non stop w komediach romantycznych powtarza się ten sam schemat on, ona lub oni razem bajecznie bogaci, no ile można? Coraz mniej mamy filmów komediowych gdy np. zwykły szarak z wielkiej płyty jest głównym bohaterem. Mi osobiście bardzo brakuje realizmu i dla mnie film z gostkiem w wieku 20-30 lat mającym nie wiadomo skąd full kasiory przypomina inne komedie, które były również słabe.
            Zgodze się z osobą, która wyżej pisała, że w sumie jedyną dobrą współczesną komedią, do której się wraca jest Testosteron reszta na jedno kopyto!
            • Gość: monroe Re: Och Karol 2 czy... IP: *.tktelekom.pl 08.07.11, 13:10
              myślisz że ludziom potrzeba w komediach realizmu ?
              a może mają go dość w codziennym życiu?
              a o jaki schemat chodzi ci w komediach romantycznych?
              a może taki właśnie jest realizm?
              no nie wiem ,nie wiem
      • sokolasty Re: Och Karol 2 czy... 08.07.11, 22:09
        "Weekend" to gniot, którego nie idzie oglądać.
        • Gość: Ania Re: Och Karol 2 czy... IP: *.tktelekom.pl 12.07.11, 21:41
          polecam "Miodowe lata"oraz "Flipa i Flapa"
          • Gość: gienek&zenek Re: Och Karol 2 czy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.11, 11:26
            już dawno nie widziałem żadnej fajnej polskiej komedii.
            Warto sięgnąć po niektóre filmy ze stuhrem....
    • Gość: ja Re: Och Karol 2 czy... IP: *.tktelekom.pl 13.07.11, 15:45
      Pinki i Mózg- ale czy to na pewno komedia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka