al-szamanka 31.10.21, 19:14 Dzisiaj zapolowałam na figi... zanim spadną, bo liście już to zrobiły. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
al-szamanka Re: figi, figi i inne 31.10.21, 19:19 Porządną część dnia spędziłam w pięknym ogrodzie, którego centrum zajmuje urokliwe jeziorko. Kawa, ciasto, pogaduszki i senne lenistwo w pełnym słońcu. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: figi, figi i inne 31.10.21, 19:24 A po powrocie do domu większość fig trafiła do garnka... i voila, mam już konfitury. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: figi, figi i inne 31.10.21, 19:27 W drodze do domu trafiłam jeszcze na wspaniale wyniosły ostropest. Odpowiedz Link
al-szamanka Re: figi, figi i inne 31.10.21, 19:31 I spotkałam jeszcze ciekawe drzewko obsypane mikro-jabłuszkami - ponoć konfitury z nich to prawdziwy rarytas. Odpowiedz Link
rena-ta49 Re: figi, figi i inne 01.11.21, 10:53 al-szamanka napisała: > I spotkałam jeszcze ciekawe drzewko obsypane mikro-jabłuszkami - ponoć konfitur > y z nich to prawdziwy rarytas. > > > > Czy to jest to drzewko? www.maipue.org.ar/eriobotrya-japonica/ Odpowiedz Link
al-szamanka Re: figi, figi i inne 01.11.21, 20:51 rena-ta49 napisała: > al-szamanka napisała: > > > I spotkałam jeszcze ciekawe drzewko obsypane mikro-jabłuszkami - ponoć ko > nfitur > > y z nich to prawdziwy rarytas. > > > > > > > > > > Czy to jest to drzewko? > www.maipue.org.ar/eriobotrya-japonica/ Nie, to co w linku to Mispel (tak tu się na to mówi), a owoce są tak z 6 razy większe od pokazanych przeze mnie. Liście też są inne. Odpowiedz Link
a74-7 Re: figi, figi i inne 01.11.21, 11:15 Na moje oczko sa to zlote rajskie jabluszka , ale moge sie mylic Mozna wykreowac z nich smaczna galaretke -konfiture Jeziorko /oczko wodne w przecudnym kolorze zieleni ( emerald green?) Chyba bardzo relaksujacy spacer Odpowiedz Link
a74-7 Re: figi, figi i inne 01.11.21, 11:25 Figa u ciebie juz naga , natomiast figa sasiada jeszcze zielona, tylko jakies zyjatko zjada liscie Odpowiedz Link
a74-7 Re: figi, figi i inne 14.11.21, 16:41 Spacerkiem tu i tam sklepik dla starego Tymczasem chryzantemy juz elegantly przekwitaja .... Odpowiedz Link
al-szamanka Re: figi, figi i inne 14.11.21, 20:08 a74-7 napisał: > Tymczasem chryzantemy juz elegantly przekwitaja .... > Ale ciągle jeszcze cudne...szczególnie te Odpowiedz Link