Dodaj do ulubionych

Mam w d... wojne

17.03.25, 13:23
Od lat obiecuja nam wojne, teraz beda wszystkich wcielac do wojska, jedyne co potrafia, to tworzyc psychoze strachu... moze niech zaczna on przewidywania konca swiata, w necie znajda duzo wzorcow.
Obserwuj wątek
    • al-szamanka Re: Mam w d... wojne 17.03.25, 13:35
      Wlasnie przeczytalam, ze Medwiediew znowu przepowiada wojne jadrowa, juz chyba setny raz... a jak sie cos stanie, to te przepowiednie razem z nim zostana zmiecione z powierzchni ziemi wczesniej niz on mrugnie.
    • rena-ta49 Re: Mam w d... wojne 17.03.25, 20:35
      Najpierw kretyni likwidowali armie,jednostki wojskowe ,teraz u nas coś bredzą o dobrowolnych szkoleniach,nawet jednodniowych.
      Już widzę tego przeszkolonego w jeden dzień "żołnierza"

• m.maska Re: Mam w d... wojne 18.03.25, 00:05
        Najpierw byla psychoza AIDS, lata 80-te, potem byla dziura ozonowa, firmy kosmetyczne tlukly interes na faktorach, 20, 30, 50-y, potem byla choroba szalonych krow, wybijali cale stada bydla, potem przyszedl obled klimatyczny, a w miedzyczasie jeszcze przecwiczyli zniewolenie calych spoleczenstw pod haslem pandemii, tyle, ze szczepienia, maseczki, i ten caly cyrk zakonczyl sie gwaltownie wraz przybyciem setek tysiecy Ukraincow przez granice i jakos na dworcach na ktore przybywali ludzie nie umierali na peronach, a powinni, gdyby bylo tak niebezpiecznie. Teraz nowym haslem-batem na spoleczenstwa jest WOJNA.... ludzie maja zyc w wiecznym strachu. Niektorych mlodych sobie podporzadkowali pod haslem "planeta plonie"...
      • al-szamanka Re: Mam w d... wojne 18.03.25, 22:19
        rena-ta49 napisała:

> Najpierw kretyni likwidowali armie,jednostki wojskowe ,teraz u nas coś bredzą o
        > dobrowolnych szkoleniach,nawet jednodniowych.
        > Już widzę tego przeszkolonego w jeden dzień "żołnierza"
        >
        No co chcesz, brukselka takim wyda rozkaz malowania kredkami lapanych w siatki na motyle dronow.
    • rena-ta49 Re: Mam w d... wojne 18.03.25, 19:52
      Ja osobiście nie mam w d*pie wojny, bo moja wnuczka jest w wojsku ,do końca studiów jeszcze trochę ponad 2 lata,jest młoda i nie życzę jej przezywania tragedii wojny.
      To moja osobista opinia, wiadomo to prywata. Zadnemu młodemu człowiekowi nie życzę takiej tragedii, chociaż sama urodziłam się po wojnie, ale każda wojna to tragedia nie tylko żołnierza,ale też ludności cywilnej.
      • m.maska Re: Mam w d... wojne 18.03.25, 20:02
        rena-ta49 napisała:

> Ja osobiście nie mam w d*pie wojny, bo moja wnuczka jest w wojsku ,do końca stu
        > diów jeszcze trochę ponad 2 lata,jest młoda i nie życzę jej przezywania tragedi
        > i wojny.
        > To moja osobista opinia, wiadomo to prywata. Zadnemu młodemu człowiekowi nie ż
        > yczę takiej tragedii, chociaż sama urodziłam się po wojnie, ale każda wojna to
        > tragedia nie tylko żołnierza,ale też ludności cywilnej.

Renata, ja po prostu nie wierze w te wojne... od lat probuja nas trzymac w strachu, bo takim zastraszonym spoleczenstwem mozna dowolnie sterowac. Przypomnij sobie jak nas zniewolili podczas pandemii, w Polsce nawet troche mniej niz tutaj. Planowalam wyjazd do Polski, obudzilam sie wczesniej, moglam jechac juz ok. 3 w nocy, ale nie nie moglam, bo bedac sama w samochodzie moglabym sie korona zarazic a po 5 rano juz nie... to byla paranoja merkel.
        • al-szamanka Re: Mam w d... wojne 18.03.25, 22:16
          m.maska napisała:

Przypomnij sobie jak nas zniewolili podczas pandemii, w Polsce nawet troche mniej niz tutaj
          > . Planowalam wyjazd do Polski, obudzilam sie wczesniej, moglam jechac juz ok. 3
          > w nocy, ale nie nie moglam, bo bedac sama w samochodzie moglabym sie korona za
          > razic
          a po 5 rano juz nie... to byla paranoja merkel.

U nas zatrzymywali samochody, gdy samotny kierowca nie mial na twarzy maseczki, kary byly soczyste... no wiadomo, mozna sie bylo od kierunkowskazow zarazic.
        • rena-ta49 Re: Mam w d... wojne 19.03.25, 19:51
          Ja rozumiem o co Tobie chodzi i przyznaję rację. Wojna ma różne oblicza,w tym takie ,które zafundowało nam WHO i nie dziwi,że Trump zdecydował w wystąpieniu USA z tej przestępczej organizacji,ktora prowadzi swego rodzaju wojny ze społeczeństwami.
          Ja zbyt emocjonalnie podchodzę do słowa "wojna"
          • al-szamanka Re: Mam w d... wojne 20.03.25, 13:42
            rena-ta49 napisała:

> Ja rozumiem o co Tobie chodzi i przyznaję rację. Wojna ma różne oblicza,w tym t
            > akie ,które zafundowało nam WHO i nie dziwi,że Trump zdecydował w wystąpieniu U
            > SA z tej przestępczej organizacji,ktora prowadzi swego rodzaju wojny ze społecz
            > eństwami.
            > Ja zbyt emocjonalnie podchodzę do słowa "wojna"

Wiadomo,to jest nabardziej brutalne, krwawe i nieludzkie slowo.Zawsze sie zastanawiam, gdzie bylaby w tej chwili ludzkosc, gdyby wojny nie istnialy. A jak powiedzial pewien madry czlowiek - historia ludzkosci, to tak wlasciwie historia wojny.
            • rena-ta49 Re: Mam w d... wojne 20.03.25, 20:59
              "Wiadomo,to jest nabardziej brutalne, krwawe i nieludzkie slowo.Zawsze sie zastanawiam, gdzie bylaby w tej chwili ludzkosc, gdyby wojny nie istnialy. A jak powiedzial pewien madry czlowiek - historia ludzkosci, to tak wlasciwie historia wojny."

Dokładnie, odkąd pamiętam zawsze toczą się gdzieś jakieś zbrojne konflikty-wojny, A przeciaż wojna, to najgorsze zło na Ziemi!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka