sc77 22.01.04, 09:46 Witajcie, wiecie może coś więcej na temat restauracjo-kawiarni Ulica naprzeciwko naszego osiedla? Kiedy jest otwarcie, jaka bedzie kuchnia? Z zewnatrz wyglada ciekawie - troche azjatycko Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zz_nowy Re: "Ulica" 22.01.04, 10:14 Mam nadzieję, że będzie azjatycko bo UWIELBIAM tą kuchnię Odpowiedz Link
zz_nowy Re: "Ulica" 22.01.04, 12:13 Raczej kurczaczka na chrupko w ostrym sosie czosnkowym, z dużymi krewetkami z grzybami, skwierczącą wołowinkę. No i pstrąg na słodko-ostro w sosie sojowym i oczywiście z czosneczkiem... mmmmmmmmm... miód z benzyną... Odpowiedz Link
zz_beatka Re: "Ulica" 22.01.04, 12:40 To dobrze bo już zmarwiłam się o los swoich psów )) Odpowiedz Link
marcin_robert Re: "Ulica" 22.01.04, 14:50 Moze zrobią jakiś "bonus" dla sąsiadów zza asfaltu? A tak serio, jeśli ceny będą normalne to wstąpię tam co jakiś czas. Gdzieś był post Zielonozaciszanki pragnącej stołować się w restauracji - będzie miała teraz lokal w zasięgu nogi. ps. ale na browar i tak będę chodził do GT Cafe. Odpowiedz Link
zzdorka Re: "Ulica" 22.01.04, 22:38 No, moze wreszcie cos nowego. Juz mam dosyc jezdzenia do Centrum Targówek na sajgonki. Wcale sie nie pogniewam za chinczyka... Odpowiedz Link
zz_nowy Re: "Ulica" 23.01.04, 09:28 Ech... naprawdę rewelacyjny Chiczyk jest na Mariensztacie (przy takim małym ryneczku). Nazywa się Bliss. Polecam. Jak dla mnie MIODZIO Odpowiedz Link
mickow5 Re: "Ulica" 05.02.04, 17:08 Z tego co się wypytałem obowiązywać będzie kuchnia "europejska z naciskiem na kuchnię śródziemnomorską". SBM ZM pozdrawia Zielone Zacisze Odpowiedz Link
sc77 Re: "Ulica" 05.02.04, 19:03 Pychotka. Uwielbiam kuchnię śródziemnomorską... Ciekawe kiedy otworzą. Odpowiedz Link
zzdorka Re: "Ulica" 05.02.04, 20:08 No to widze szturmem ruszymy. He he. Chetnie tam zajrze jak otworza. Moze jakies plakietki na kurtkach sobie naklejmy? Porzucamy sie jakimis malzami albo osmiornicami? DDDD Odpowiedz Link
zz_nowy Re: "Ulica" 06.02.04, 09:20 tak jest. A przy osobnych stolikach B przy osobnych. Walka na małże pomiędzy wspólnotami. A ten to za szybko jeździł!!! trach go kalmarem A ten to nie sprzątnął po piesku!!! ryps go lazanią Odpowiedz Link
aktywista13 Re: "Ulica" 11.02.04, 15:18 No to niech w końcu otworzą! Może będzie tez sala dla niepalących? Odpowiedz Link
sc77 Re: "Ulica" 11.02.04, 15:56 Myślę, że zgodnie z obecnymi przepisami musi być taka sala dla niepalących. Odpowiedz Link
zzdorka Re: "Ulica" 11.02.04, 23:01 No, pewnie taka jak w Pizzy Hut. "Sala" dla palacych jest oddzielona od "sali" dla niepalacych - kwiatkiem w doniczce. Uwielbiam to! Odpowiedz Link
agasz24 Re: "Ulica" 28.02.04, 19:00 Ciekawa jestem pierwszych opinii smakowo-zapachowych z nowego lokalu, bądź kto wygrał w walce sushi między wspólnotami Dajcie znać jak było. Pozdrawiam, Aga Odpowiedz Link
zzdorka Re: "Ulica" 29.02.04, 23:14 No i bylam, na obiadku. Bar szybkiej obslugi to to nie jest. To restauracja w pełnym słowa tego znaczeniu.. I wedlug mnie droga. Danie glowne kosztuje ok 40 do 80 zł. Jest fantastycznie podane i przygotowane. Kucharz sie chyba bardzo nudzil albo ma naprawde fach w reku. Sa tez makarony po 19 zl. Bardzo mi smakowal z lososiem. Pychotka. Napoje po 5 a male piwo po ok 10. To tyle jesli chodzi o ceny. Natomiast obsluga bardzo sympatyczna, pomimo, ze prawie w dresach przyszlismy (no weekend byl...). I dowiedzialam sie, ze na samo piwo czy kawe chetnie rowniez zapraszaja. Generalnie bardzo przyjemny lokal, ale niestety nadal pozostaje mi na codzien Turek na przystanku i Chinczyk w Centrum Targowek.... Odpowiedz Link
mooj Re: "Ulica" 02.03.04, 10:28 zacznę od minusów: drogo za drogo jak na charakter lokalu tłoczno - za dużo stolików -no nie może byc tak że przy tych cenach sąsiad zagląda mi w talerz! zresztą stoliki za małe W ogóle ciasno, nawet jak jest "luźno" (mało osób) to jest ciasno - trzeba lawirować. Niewątpliwe plusy: kucharz (tzn efekty jego wiedzy i pracy) bo osobiście nie poznałem miła i profesjonalna kelnerka duża łazienka Natomiast zdecydowanie nie jest to restauracja - miły lokal w którym mozna smacznie zjeść owszem ale nie miejsce na wieczorne wyjście romantyczne czy biznesowe. Następnym razem będziemy testować desery - i wydaje się, że jako kawiarnia ma szanse na mojej subiektywnej mapce...szkoda kucharza jeno pozdrawiam Odpowiedz Link
sc77 Re: "Ulica" 11.03.04, 15:53 Odwiedzilem Ulicę. Jedzonko muszę przyznać bardzo dobre. Niektóre dania (np. przepiórki) zdecydowanie za drogie, ale można znaleźć również akceptowalne cenowo. Bardzo dobre lane piwko (zdecydowanie nie chrzczone). Z tego co widziałem to mają piec, więc może w przyszłości będzie też pizza Trochę lepiej by lokal wyglądał bez obrusów... Pozdrowionka i do zobaczenia w Ulicy... Odpowiedz Link
zzdorka Re: "Ulica" 17.03.04, 09:31 Zgadzam sie z tymi obrusami. Obrusy tworza atmosfere czegos ekskluzywnego. A ekskluzywne sa tam tylko ceny. Jesli wejda z pizza to na pewno zaczne ich czesciej odwiedzac. Odpowiedz Link
gizmol Re: "Ulica" 17.03.04, 17:57 Miałem przyjemnośc rozmawiania z właścicielami Ulicy. I ceny mają się z biegiem czasu zmienić, chodzi o to, żeby nie przesiadywali w kafei chłopcy o krótkich szyjach i tępym spojrzeniu - w założeniu szefostwa Ulicy tacy właśnie mają się "odbić" od karty i posiedzieć gdzieś indziej. Lokal z daniami z mikrofali ma być od czerwca obok Ulicy - maja być tam tanie obiadki itp. A swoją droga brakowało na Bródnie w miarę luksusowego lokalu, bo jednak takie są aspiracje właścicieli. A menu jest naprawdę smaczne. Ceny przepiórek (danie raczej dla smakoszy) bym nie negował, bo kto codziennie pozwala sobie na jedzenie takiego ptactwA?? Odpowiedz Link
jott7 Re: "Ulica" 17.03.04, 19:04 cyt: ,,Obrusy tworzą atmosferę czegoś ekskluzywnego,, O TEMPORA ! O MORES ! Odpowiedz Link
mickow5 Re: "Ulica" 19.03.04, 16:11 Faktycznie z tymi obrusami to trochę przesada. Jadłem wczoraj "lody z wiśniami w wiśniówce" czy coś tak i wrażenia jak najbardziej pozytywne. POLECAM. Odpowiedz Link