22.01.04, 09:46
Witajcie,

wiecie może coś więcej na temat restauracjo-kawiarni Ulica naprzeciwko
naszego osiedla?
Kiedy jest otwarcie, jaka bedzie kuchnia?
Z zewnatrz wyglada ciekawie - troche azjatycko smile
Obserwuj wątek
    • zz_nowy Re: "Ulica" 22.01.04, 10:14
      Mam nadzieję, że będzie azjatycko bo UWIELBIAM tą kuchnię
      • zz_beatka Re: "Ulica" 22.01.04, 11:54
        czyżbyś lubił 'hot-dogi' z ryżem?
        • zz_nowy Re: "Ulica" 22.01.04, 12:13
          Raczej kurczaczka na chrupko w ostrym sosie czosnkowym, z dużymi krewetkami z
          grzybami, skwierczącą wołowinkę. No i pstrąg na słodko-ostro w sosie sojowym i
          oczywiście z czosneczkiem... mmmmmmmmm... miód z benzyną...

• zz_beatka Re: "Ulica" 22.01.04, 12:40
            To dobrze bo już zmarwiłam się o los swoich psów
            smile))
            • marcin_robert Re: "Ulica" 22.01.04, 14:50
              Moze zrobią jakiś "bonus" dla sąsiadów zza asfaltu?
              A tak serio, jeśli ceny będą normalne to wstąpię tam co jakiś czas. Gdzieś był
              post Zielonozaciszanki pragnącej stołować się w restauracji - będzie miała
              teraz lokal w zasięgu nogi.
              ps. ale na browar i tak będę chodził do GT Cafe.
              • zzdorka Re: "Ulica" 22.01.04, 22:38
                No, moze wreszcie cos nowego. Juz mam dosyc jezdzenia do Centrum Targówek na
                sajgonki. Wcale sie nie pogniewam za chinczyka...
                • zz_nowy Re: "Ulica" 23.01.04, 09:28
                  Ech... naprawdę rewelacyjny Chiczyk jest na Mariensztacie (przy takim małym
                  ryneczku). Nazywa się Bliss. Polecam. Jak dla mnie MIODZIO smile
    • sc77 Re: "Ulica" 05.02.04, 16:39
      Może ktoś wie kiedy otwierają?
      • zz_beatka Re: "Ulica" 05.02.04, 16:40
        napis mówi że: wkrótce
    • mickow5 Re: "Ulica" 05.02.04, 17:08
      Z tego co się wypytałem obowiązywać będzie kuchnia "europejska z naciskiem na
      kuchnię śródziemnomorską".

SBM ZM pozdrawia Zielone Zacisze
      • sc77 Re: "Ulica" 05.02.04, 19:03
        Pychotka. Uwielbiam kuchnię śródziemnomorską...

Ciekawe kiedy otworzą.
        • zzdorka Re: "Ulica" 05.02.04, 20:08
          No to widze szturmem ruszymy. He he. Chetnie tam zajrze jak otworza. Moze
          jakies plakietki na kurtkach sobie naklejmy? Porzucamy sie jakimis malzami albo
          osmiornicami? big_grinDDDD
          • zz_nowy Re: "Ulica" 06.02.04, 09:20
            tak jest.

A przy osobnych stolikach B przy osobnych. Walka na małże pomiędzy wspólnotami.

A ten to za szybko jeździł!!! trach go kalmarem
            A ten to nie sprzątnął po piesku!!! ryps go lazanią
            • aktywista13 Re: "Ulica" 11.02.04, 15:18
              No to niech w końcu otworzą! Może będzie tez sala dla niepalących?
              • sc77 Re: "Ulica" 11.02.04, 15:56
                Myślę, że zgodnie z obecnymi przepisami musi być taka sala dla niepalących.
                • zzdorka Re: "Ulica" 11.02.04, 23:01
                  No, pewnie taka jak w Pizzy Hut. "Sala" dla palacych jest oddzielona od "sali"
                  dla niepalacych - kwiatkiem w doniczce. Uwielbiam to!
    • mickow5 Re: "Ulica" 28.02.04, 17:51
      JUŻ DZIAŁA właśnie ruszyła o 17 .30
      • agasz24 Re: "Ulica" 28.02.04, 19:00
        Ciekawa jestem pierwszych opinii smakowo-zapachowych z nowego lokalu, bądź
        kto wygrał w walce sushi między wspólnotami wink
        Dajcie znać jak było.

Pozdrawiam,
        Aga
        • zzdorka Re: "Ulica" 29.02.04, 13:12
          Juz biegne!!!
          • zzdorka Re: "Ulica" 29.02.04, 23:14
            No i bylam, na obiadku.

Bar szybkiej obslugi to to nie jest. To restauracja w pełnym słowa tego
            znaczeniu.. I wedlug mnie droga. Danie glowne kosztuje ok 40 do 80 zł. Jest
            fantastycznie podane i przygotowane. Kucharz sie chyba bardzo nudzil albo ma
            naprawde fach w reku. Sa tez makarony po 19 zl. Bardzo mi smakowal z lososiem.
            Pychotka. Napoje po 5 a male piwo po ok 10. To tyle jesli chodzi o ceny.

Natomiast obsluga bardzo sympatyczna, pomimo, ze prawie w dresach przyszlismy
            (no weekend byl...). I dowiedzialam sie, ze na samo piwo czy kawe chetnie
            rowniez zapraszaja. Generalnie bardzo przyjemny lokal, ale niestety nadal
            pozostaje mi na codzien Turek na przystanku i Chinczyk w Centrum Targowek....
            • mooj Re: "Ulica" 02.03.04, 10:28
              zacznę od minusów:
              drogo za drogo jak na charakter lokalu
              tłoczno - za dużo stolików -no nie może byc tak że przy tych cenach sąsiad
              zagląda mi w talerz!
              zresztą stoliki za małe
              W ogóle ciasno, nawet jak jest "luźno" (mało osób) to jest ciasno - trzeba
              lawirować.
              Niewątpliwe plusy:
              kucharz (tzn efekty jego wiedzy i pracy) bo osobiście nie poznałemsmile
              miła i profesjonalna kelnerka
              duża łazienkasmile
              Natomiast zdecydowanie nie jest to restauracja - miły lokal w którym mozna
              smacznie zjeść owszem ale nie miejsce na wieczorne wyjście romantyczne czy
              biznesowe.
              Następnym razem będziemy testować desery - i wydaje się, że jako kawiarnia ma
              szanse na mojej subiektywnej mapce...szkoda kucharza jenosmile
              pozdrawiam
    • sc77 Re: "Ulica" 11.03.04, 15:53
      Odwiedzilem Ulicę.

Jedzonko muszę przyznać bardzo dobre. Niektóre dania (np. przepiórki)
      zdecydowanie za drogie, ale można znaleźć również akceptowalne cenowo.

Bardzo dobre lane piwko (zdecydowanie nie chrzczone).

Z tego co widziałem to mają piec, więc może w przyszłości będzie też pizza smile

Trochę lepiej by lokal wyglądał bez obrusów...

Pozdrowionka i do zobaczenia w Ulicy...
      • zzdorka Re: "Ulica" 17.03.04, 09:31
        Zgadzam sie z tymi obrusami. Obrusy tworza atmosfere czegos ekskluzywnego. A
        ekskluzywne sa tam tylko ceny. Jesli wejda z pizza to na pewno zaczne ich
        czesciej odwiedzac.
        • gizmol Re: "Ulica" 17.03.04, 17:57
          Miałem przyjemnośc rozmawiania z właścicielami Ulicy. I ceny mają się z biegiem
          czasu zmienić, chodzi o to, żeby nie przesiadywali w kafei chłopcy o krótkich
          szyjach i tępym spojrzeniu - w założeniu szefostwa Ulicy tacy właśnie mają się
          "odbić" od karty i posiedzieć gdzieś indziej. Lokal z daniami z mikrofali ma być
          od czerwca obok Ulicy - maja być tam tanie obiadki itp. A swoją droga brakowało
          na Bródnie w miarę luksusowego lokalu, bo jednak takie są aspiracje właścicieli.
          A menu jest naprawdę smaczne. Ceny przepiórek (danie raczej dla smakoszy) bym
          nie negował, bo kto codziennie pozwala sobie na jedzenie takiego ptactwA??
        • jott7 Re: "Ulica" 17.03.04, 19:04
          cyt: ,,Obrusy tworzą atmosferę czegoś ekskluzywnego,, O TEMPORA ! O MORES !
          • mickow5 Re: "Ulica" 19.03.04, 16:11
            Faktycznie z tymi obrusami to trochę przesada. Jadłem wczoraj "lody z wiśniami
            w wiśniówce" czy coś tak i wrażenia jak najbardziej pozytywne. POLECAM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka