Dodaj do ulubionych

Katastrofa?

19.05.04, 15:26
W etapie C mają być - od strony zewnętrznej - sklepy. Jednocześnie wiadomo,
że nie będzie drugiego wjazdu na osiedle od strony ul. Kondratowicza. Czy
oznacza to, że zaopatrzenie będzie dowożone przez teren osiedla?
Obserwuj wątek
    • zz_beatka Re: Katastrofa? 19.05.04, 15:45
      mam taką nadzieję że nie
    • jott7 Re: Katastrofa? 19.05.04, 21:15
      To wręcz nieprawdopodobne ! Czyzby Szanowni mieszkańcy nie mieli informacji
      o kształcie i szczegółach architektonicznych osiedla ? Nikogo to dotychczas
      nie interesowało ? Do umów nie dołączano planów osiedla, załączników o jego
      wyposazeniu itp ? Wierzyć sie nie chce.
      • mooj Re: Katastrofa? 19.05.04, 22:23
        szanowni mieszkańcy mogli miec różne wyobrażenie o charkterze lokali
        komercyjnych w etapie C, a co za tym idzie inne interpretacje dostaw
        np fryzjer a sklep spożywczy się różnią sposobem częstotliwością i uciązliwością
        jak mniej więcej skład węgla i biuro rachunkowe
        prawda zgryźliwcze?
        • pieskuba Re: Katastrofa? 19.05.04, 22:38
          O właśnie. Na przykład informuje się klienta, że lokale użytkowe pod jego
          mieszkaniem to będą "wyłącznie biura" a później funduje mu się knajpę z
          wyszynkiem :o(

pieskuba
          • jott7 Re: Katastrofa? 20.05.04, 00:26
            Drogi pieskubo. Takie informacje nalezy uzyskiwac na pismie. To przeciez
            opisy standardu mieszkania.a w zasadzie jego najbliższego otoczenia Jak się
            takie informacje uzyskuje na gębę to pretensje raczej do siebie miec nalezy.
            Czasami wydaje mi sie że te mieszkania kupowały osoby tak majętne, że nie
            chciały sobie zawracac głowy takimi duperelami. Najwyżej kupimy nastepne,
            a co stac nas.....
            • zz_beatka chwileczkę 20.05.04, 08:51
              jako wspólnoty A i B możemy nie wyrazić zgody na wjazd na teren osiedla.
              Dostawy mogą być dokonywane z zewnątrz od frontu. Tak dzieje się w małych
              sklepikach w kamienicach gdzie brak zaplecza i tylnego wejścia.
            • pieskuba Re: Katastrofa? 20.05.04, 20:33
              Nawet gdyby mi to wyryli w marmurze, to i tak nie miałby to znaczenia :o)
              Ówczesny zarząd mógł podpisać wszystko, bo i tak za chwilę dał sobie
              absolutorium i zwinął żagle pozostawiając nas na rozgrzebanym placu budowy.
              Jestem szczęśliwa, że mam mieszkanie, a z ewentualnymi problemami z jadłodajnio-
              piwiarnią i tak sobie poradzę :o) I naprawdę, drogi sąsiedzie, jeśli cokolwiek
              wiesz o tym, jakie piekło tu przeszliśmy, a pewnie wiesz, bo wielokrotnie o tym
              pisałam, to raczej powinieneś mi oszczędzić tego fragmentu o pretensjach do
              siebie :o)

Mimo to nie żywię urazy i pozdrawiam zza miedzy,
              pieskuba
          • bublan Re: Katastrofa? 20.05.04, 19:57
            Drogi Psiekubo!
            Czytając te okropności zaczynam się cieszyć, że wszystkie moje okna "wychodzą"
            na ulicę.

• sc77 Re: Katastrofa? 21.05.04, 09:31
              W celu wyjasnienia powiem, ze pieskuba nie mieszka na ZZ

Pozdrawiam kolezanke zza miedzy smile
            • pieskuba Re: Katastrofa? 21.05.04, 10:00
              Moje też, ale w Ziemi Mazowieckiej to nie chroni przed lokalami usługowymi. Ale
              i tak mam fajne mieszkanie ;o)

pieskuba
              • bublan Re: Katastrofa? 23.05.04, 14:21
                fajne Psiekubo, fajne

pozdrawiam
        • jott7 Re: Katastrofa? 20.05.04, 00:18
          Szanowni mieszkańcy nie mieli zadnego wyobrażenia o charakterze lokali. Dlatego
          że nikt ich o zdanie nie pytał, a oni sami na to jakos nie wpadli./ vide
          dyskusje z P.Bolińskim /. Nawet ich te kwestie nie interesowały. Powtarzali
          jedynie bzdury głoszone bez żadnej odpowiedzialności przez S.B. Tak samo
          teraz, podobne sprawy niewiele/ wiekszość/ interesuja.Przypomnę tylko post
          na temat co będzie jak jedno z mieszkań zostanie kupione na cele uzytkowe.
          Np gabinet stomatologiczny,kancelaria notarialna nie mówiąc o czyms ciekawszym.
          Jak to wówczas w piersiatka bił sie Pan B. ze to niemozliwe, że napewno itp.
          • stewald Re: Katastrofa? 26.05.04, 01:19
            Dlatego też wszystko jest możliwe. Nawet gdybyś miał na pismie jak piszesz
            gdzie będą sklepy itp. to i tak nic by to nie zmieniło. Na gębę czy na piśmie,
            deweloper i tak ostatecznie mógłby zmienić sobie plany i nic na to nie mógłyś
            poradzić a już na pewno coś wyegzekwować, zresztą jak wiesz tak było i u nas,
            plany się co jakiś czas zmieniały.
            Jeśli chodzi o dojazd do sklepów to nie widzę powodów do niepokojów. Dostawy
            napewno nie będą się odbywały przez teren osiedla a to z powodu, że dostęp do
            sklepów będzie tylko i wyłącznie od strony zewnętrznej. Zatem bez celu byłoby
            wjeżdżanie dostaw na teren osiedla z wewnątrz którego przecież dostępu do
            sklepów nie będzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka