martak77 29.06.04, 09:32 Witam, mam pytanie czy otrzymaliście już rachunek za gaz? (po jakim czasie otrzymuje się pierwszy rachunek) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zz_beatka Re: Rachunki za gaz 29.06.04, 15:24 martak77 napisała: > Witam, > mam pytanie czy otrzymaliście już rachunek za gaz? (po jakim czasie otrzymuje > się pierwszy rachunek) Ja do dziś nie dostałam. Odpowiedz Link
aruen Re: Rachunki za gaz 01.07.04, 12:51 Ja też nie, a zastanawiałam się, czy tylko do mnie nie doszło. Widzę, że jednak nie tylko. Trzeba się gazowni zapytać, kiedy będą łaskawi coś nam przysłać Odpowiedz Link
mooj Re: Rachunki za gaz 01.07.04, 13:04 faktury za gaz wystawia (zdaje się od czasu prywatyzacji STOEN-u) "gazownia" w naszym (i Waszym) pzrypadku O/Gazownia Warszawska Filia BOK Praga Płn Kłopotowskiego 5 (22)8182279 z uwagi na wysokie koszty transakcyjne (w stosynku do opłta) będą pzrysyłac prawdopodobnie jedną fakturę w roku (a własciwie 2 jednym listem z prognozą na podstawie odczytu co 6 miesięcy szczegóły (kiedy i jaki odczyt, kiedy i jaka faktura) pod podanym numerem telefonu pozdrawiam Odpowiedz Link
pieskuba Re: Rachunki za gaz 01.07.04, 12:55 Jeśli dobrze pamiętam, to dostawałam dawniej jeden, wspólny rachunek za gaz i za prąd, teraz nie wiem, bo nie mam gazu :o) Odpowiedz Link
sc77 Re: Rachunki za gaz 01.07.04, 14:35 Ja wlasnie wczoraj dostalem rachunek za gaz (budynek A). Zgadza sie wszystko. W jednej przesylce 2 rachunki na caly rok. Termin platnosci lipiec i grudzien. W moim przypadku abonament sporo przewyzsza zuzycie... Odpowiedz Link
martak77 Re: Rachunki za gaz 02.07.04, 10:43 Fajnie... ja mieszkam od zeszłego roku (jesień) i do tej pory nic mi nie przysłali... Za energię, owszem przysyłają - ale gazownia chyba ma bałagan... Podejrzewam, że u mnie też będzie podobnie z abonamentem. Poczekamy, zobaczymy Odpowiedz Link
zz_beatka właśnie zadzwoniłam do gazowni 02.07.04, 11:57 Dzięki mooju za namiary. I pan powiedział, że mozna przyspieszyć procedurę wystawiania faktur. Trzeba samemu odczytać licznik a z umowy nr klienta i zadzwonić do gazowni. Podać stan licznika i nr klienta i w ciągu kilku dni będzie fakturka. Mozna też pojechać i osobiście załatwić na miejscu. Odpowiedz Link
martak77 Re: właśnie zadzwoniłam do gazowni 02.07.04, 13:42 Mają super podejście! Jak im nie zależy na kasie to ich problem. Żeby odczytać liczniki, trzeba być wcześnie w domu i poprosić o klucze do tego pomieszczenia z licznikami...Fajna zabawa Odpowiedz Link
zz_beatka Re: właśnie zadzwoniłam do gazowni 02.07.04, 13:53 Niestety również nasz problem bo zapłacić za 12 m-cy od razu to może wyjść niezła sumka do zapłaty w ciągu 7 dni. ( Jak liczyłam ok 30 zł./ m-c za zużycie o czynszu za gaz nie wspomnę bo nie wiem ile wynosi wyjdzie 360,- a jak ktoś więcej zużył gazu? np za 40 zł to już jest 480,- Odpowiedz Link
mooj Re: właśnie zadzwoniłam do gazowni 02.07.04, 13:54 nie sądzę do odczytu liczników potrzebne jest tylko zawiadomienie ochrony oni asystują odczytywaczowi do pomieszczenia gdzie są umieszczone liczniki tak było do tej pory na ZZ I i nie sądzę, żeby się zmieniło Odpowiedz Link