Dodaj do ulubionych

ŚMIECIARZE!!!!!!!!!!

18.08.04, 09:23
Dziś rano wychodząc do pracy zauważyłem na trawniku przy wejściu do V kl w
etapie A leżące 2 popekane worki wypełnione śmieciami. To skandal!!!!!!!!!!!
Nie rozumiem jak można było wywalić śmieci komuś pod okna - po prostu
wywalając je z balkonu bo nie chciało się ruszyć 4 liter nocą do śmietnika
lub osobnik doszedł tylko do wyjścia z klatki i wywalił wory po prostu za
drzwi. Normalnie jacyś troglodyci.
Obserwuj wątek
    • sc77 Re: ŚMIECIARZE!!!!!!!!!! 18.08.04, 09:48
      Buraki i koniec !!

Też to zauważyłem dziś rano. Są rozsypane, więc wygląda jakby ktoś rzucił tym
      workiem.

Ale towarzystwo a niech to !!
    • jott7 Re: ŚMIECIARZE!!!!!!!!!! 19.08.04, 21:57
      CHyba nie będzie tak trudno ustalic skad te smieci pochodziły.
      • mtk3 Re: ŚMIECIARZE!!!!!!!!!! 20.08.04, 08:29
        Zapewne masz rację, ale kto ma się zając tym ustaleniem? Zarządca, ochrona,
        firma sprzątająca, mieszkańcy? Dla mnie osobiście ta sytuacja jest dowódem na
        brak kultury osobistej wśród niektórych mieszkańców ZZ. Mam tylko nadzieję (oby
        nie płonną), że podobna sytuacja się już nie powtórzy.
        • zzrobert Re: ŚMIECIARZE!!!!!!!!!! 20.08.04, 09:30
          hmm tzn raz im się zdarzyło i odpuszczą sobie bo ich sumienie zagryzie?
          • mtk3 Re: ŚMIECIARZE!!!!!!!!!! 20.08.04, 09:41
            Więc co proponujesz? Wiem, że można zgłosić sie wnioskiem do ochrony o kasety z
            nagraniem co działo się tej nocy (nie jestem pewien czy obiektywy kamer
            skierowane są na wejścia do klatek), może należało wezwać policję lub staż
            miejską (znikoma szkodliwość czynu i postepowanie umorzone z braku znalezienia
            winnego) czy też może trzeba zorganizować "patrole osiedlowe" złożone z
            mieszkańców które 24 godziny na dobę dbają o ład i porządek na osiedlu
            (wyręczając ochronę). Pisze to wszystko tylko dlatego, że tego co zobaczyłem
            przedwczoraj naprawde nie mogę zrozumieć sad((((((.
            • zz_beatka pewien rowerzysta 20.08.04, 15:03
              dość często rzuca śmieciami w worku, bo po co zejść z roweru i wyrzucić do
              śmietnika.
              Mało tego on jest z bloku A. Może tego dnia poprostu nie trafił do kontenera?
            • zzrobert Re: ŚMIECIARZE!!!!!!!!!! 20.08.04, 15:55
              Wcześniej czy później (raczej wcześniej) ochrona zauważy a pewnie i nagra takie
              zdarzenie wtedy pozostaje tylko uprzątnąć to za niego i przedstawić mu fakturę
              do zapłaty.
              Dodatkowo ochrona naprawdę DUŻO WIDZI wiem bo rozmawiam ze swoimi i czasem
              wychodża różne ciekawe rzeczy. Całkiem inny jest już fakt (lub jego brak)
              użycia tej wiedzy do uporządkowania nieruchomości.
              • zz_beatka Re: ŚMIECIARZE!!!!!!!!!! 23.08.04, 10:53
                zzrobert napisał:

> Wcześniej czy później (raczej wcześniej) ochrona zauważy a pewnie i nagra takie
                >
                > zdarzenie wtedy pozostaje tylko uprzątnąć to za niego i przedstawić mu fakturę
                > do zapłaty.
                > Dodatkowo ochrona naprawdę DUŻO WIDZI wiem bo rozmawiam ze swoimi i czasem
                > wychodża różne ciekawe rzeczy. Całkiem inny jest już fakt (lub jego brak)
                > użycia tej wiedzy do uporządkowania nieruchomości.
                >
                >
                O tak widzi dużo ale często przymyka też oko.
                A propos oka co sięstało z DJ Notesem?
                Nie widzę go już od kilku tygodni. sad(((
        • jott7 Re: ŚMIECIARZE!!!!!!!!!! 20.08.04, 21:37
          Rola zarzadcy jest istotna. To on moze bez problemu przejrzeć tasmy / powinien
          uagodnic z ochroną aby informowali go o takich rejestrowanych przypadkach /.
          Jesli kamery nie uchwyciły, to takze sygnał, że trzeba to zmienić.Nastepnie
          powinien powiadomić własciciela śmieci o zaistniałej sytuacji a w przypadkach
          powtarzajacych sie zapoznać z tym np komisje rewizyjną itp Ma takze zarzadca
          inne mozliwosci zapanowania nad podobnymi wybrykami - oczywiscie jesli zechce
          mu się.
    • kubas26 Re: ŚMIECIARZE!!!!!!!!!! 22.08.04, 13:05
      wogóle powinniśmy wziąć się za to wszystko z dnia na dzień i nasze windy staja
      sie coraz to brzydsze, chyba komuś ewidentnie przeszkadza to że są jeszcze
      ładne i nowe.
      • aktywista13 Re: ŚMIECIARZE!!!!!!!!!! 23.08.04, 09:41
        Śmieci można zidentyfikować zagl;ądając do środka - zazwyczaj daje to bardzo
        dokładne namiary (po wyciągach itp).
        • nobullshit Re: ŚMIECIARZE!!!!!!!!!! 23.08.04, 10:32
          aktywista13 napisał:

> Śmieci można zidentyfikować zagl;ądając do środka - zazwyczaj daje to bardzo
          > dokładne namiary (po wyciągach itp).

Jeśli dobrze pamiętam, w ten sposób schwytano przywódcę Świetlistego Szlaku.
          Policja przeszukiwała śmieci z całej ulicy i zidentyfikowała dom
          znalazłszy opakowania po lekach na łuszczycę, na którą facet chorował.

Powodzenia, Aktywisto!

PS. A jeśli ci ludzie segregują śmieci i wyciągi poszły do kontenera
          z makulaturą? sad
          • mooj Re: ŚMIECIARZE!!!!!!!!!! 23.08.04, 10:42
            smile))
            zdziwiłem się, ze wyciągi-świetlisty szlak...
            ale dalsza cześć postu wyjasniłasmile

nie no wyciagów nie wyrzuca się do makulatury..tzn chyba...
            możemy się zrzucić na osiedlową kozę-niszczarkę
            pasłaby się na trawnikach (ach jakaz oszczędność na hałasie i benzynie do
            kosiarek), a wolnych chwilach -wyciagi...
            pozdrawiam
            P.S. Może być kozioł -mógłby uczetniczyć w patrolach odciążając Juventusasmile
            • nobullshit Re: ŚMIECIARZE!!!!!!!!!! 23.08.04, 11:37
              Jestem za kozą.

W innym wątku Beatka narzeka na pety na trawniku.
              Taka koza zje wszystko. A pan Zarządca mógłby ją w wolnych chwilach doić,
              i mielibyśmy mleko dla dzieci.
    • zz_hooligans Re: ŚMIECIARZE!!!!!!!!!! 28.08.04, 17:08
      zagranijcie sie torche syfu nic wam nie zrobi tylko na hajs lecicie ;o
      - "bo ja za to place", nie wszyscy sa idealni pomysl chwile
      • butterfly_zz Re: ŚMIECIARZE!!!!!!!!!! 29.08.04, 11:21
        zz_hooligans napisał:

> zagranijcie sie torche syfu nic wam nie zrobi tylko na hajs lecicie ;o
        > - "bo ja za to place", nie wszyscy sa idealni pomysl chwile

oho czyżby Atena229 zmienił nick na zz_hooligans? Czy ten tekst nie brzmi znajomo?
        • atena229 Re: ŚMIECIARZE!!!!!!!!!! 02.09.04, 02:43
          butterfly_zz napisała:

> zz_hooligans napisał:
          >
          > > zagranijcie sie torche syfu nic wam nie zrobi tylko na hajs lecicie ;o
          > > - "bo ja za to place", nie wszyscy sa idealni pomysl chwile
          >
          >
          > oho czyżby Atena229 zmienił nick na zz_hooligans? Czy ten tekst nie brzmi znajo
          > mo?
          Ach sory ze cie zmartwie to nie ja to napisałem. jezeli oto chodzi to napisał to taki chłopaczek który nazeka ze niema sie gdzie bawic. a te smieci sory ale chyba ktos wyrzucił je z balkonu a ja balkon mam po drugiej stronie
          pozdrawiam baff cos tam a moze to ty wyrzuciłes te smieci pozdrawiam kim kolwiek jestes
      • arturos777 Re: ŚMIECIARZE!!!!!!!!!! 29.08.04, 17:46
        Taaa jest!
        Bo my Warszawka i nam wszystko wolno.

A swoją deskorolkę to kupiłeś za kamyczki i kapsle ...
        Pomyśl chwilę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka