Dodaj do ulubionych

SĄSIEDZI z "A"

29.09.04, 10:27
Witam Wszystkich !
Czy ktoś z Was chciałby podzielić się informacją na temat Waszego Zarządu
sprawowanego przez Metropolitan.Oczywiście dość ogólnie,czy jesteście
zadowoleni,bardzo zadowoleni czy odwrotnie. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mooj Re: SĄSIEDZI z "A" 29.09.04, 10:32
      tu na forum? hehe
      moze zachęca do odwagi ale z uwagi na "brak autoryzacji wypowiedzi"
      zachęcałbym do rozmowy osobistej (niekoniecznie w cztery oczy) inaczej może być
      sporo przekłamańsmile
      pozdrawiam
      • robert28 Re: SĄSIEDZI z "A" 29.09.04, 10:45
        Mooju !
        Już tyle różnych spraw poruszanych było na forum,nie wszystkie prawdziwe.W tym
        temacie również znajdą się kłamstewka i sporo prawdy.Wnioski każdy wyciągnie
        sam.Z tego co napisałeś wynika że pisanie na forum jest bez sensu a Ty jednak
        jesteś dość płodny jeśli chodzi o ilość wypowiedzi.Podrawiam
        • mooj Re: SĄSIEDZI z "A" 29.09.04, 11:44
          smile
          masz rację - przesadziłem
          ale i tak uwzględnij niereprezentatywność forum
          na poczatek dane
          wniosek o odwołanie MA (uchwała głosowana do maja 2004)
          głosowało 63% (176 z 217 lokali)
          głosów waznych 176
          głos/udział w ZZ I/ (liczba głosów/głosy oddane/l. uprawn)
          Za odwołaniem 14,67% (30/176/217)
          Wstrzymuje się 21,02% (64/176/217)
          przeciw odwołaniu 27,42% (82/176/217)

a było to po ewidentnej wpadce MA i mocnej kampani promocyjnej za zastapieniem
          MA prze MŁ prowadzonej przez TP

to jeśli chodzi o dane obiektywne

interpretacja...pozostawiam
          moje zdanie -idealni nie są, lepszych trudno znaleźć, trend jest bardzo
          pozytywny (jest coraz lepiej) a półgębkiem...Łubiński działa na granicy prawa
          (a moim zdaniem równiez po tej niewłaściwej stronie) ale jest skuteczny (jełsi
          chce)
          MA jest za miękki, szwankuje trochę polityka informacyjna, wiele działań
          podejmuje po interwencjach lub zawisa w próźni. Dotyczy to średnio i
          długoterminowych problemów, z bieżącym zarządzaniem radza sobie bardzo
          przyzwoicie

Jako administratorów poleciłbym (4 z dużym plusem), jako zarządzających...3 bez
          plusa, ale było 3= smile

pozdrawiam
          • robert28 Re: SĄSIEDZI z "A" 29.09.04, 12:05
            Do Wszystkich AB !
            Co sądzicie o wspólnym Zarządzaniu A i B i ewentualnie przez kogo.Ja wiem,że
            forum jest nie reprezentatywne ale opinie forumowiczów również mają wpływ na
            opinię innych.Kto pyta nie błądzi ?
            A tak przy okazji pomarzę - marzy mi się wspaniała ochrona nawet spoufalona z
            mieszkańcami,wspólny Zarząd AB abyśmy mogli być ZZ a nie jakieś A i B,bardzo
            dobre kontakty z sąsiadami oczywiście z A i B, dobrze wychowane dzieci bawiące
            się a nie dokuczające,kulturalni kierowcy nie przekraczający prędkości i nie
            ryczący w nocy pod oknami ze sprawnym układem wydechowym i jeszcze wiele
            mógłbym wymieniać - czy ja przypadkiem nie oszalałem.
            • mooj Re: SĄSIEDZI z "A" 29.09.04, 12:11
              temat poruszany wielokrotnie
              wrzuć w wyszukiwarkęsmile
              uważam że rok konkurencji (szkoda że tak słabej i typowo cenowejsad bardzo
              dobrze MA zrobił
              cały czas podtzrymuję że najlepszym dla wa srozwiązaniem byłby zarząd
              mieszkańców i MA jako administrator
              być może za rok-dwa potestują zarządzanie na nas i zrobia sie równie dobrym
              zarządzającym jak i administrującym podmiotem
              wtedy polecę z całego serca
              na razie obawiam się że trend poprawy jakości (w A) może być zagrożony po
              umowie o zarządzanie B -nie będa mieli motywacji odpowiedniej

ale to oczywiście subiektwyna opinia
      • sc77 Re: SĄSIEDZI z "A" 29.09.04, 10:47
        Moim zdaniem odkad przestali byc zalezni od TP wszystko sie zdecydowanie
        poprawilo.
        Ja jestem zadowolony smile
        • macius71 Re: SĄSIEDZI z "A" 29.09.04, 11:06
          Musze przyznac, że widac znaczaca poprawe.
          Podam przyklad mojej interwencji w związku ze skarga sasiada, ze moj balkon
          zalewa jego balkon.

Środa: Składam na piśmie zgłoszenie reklamacyjne w kantorku zarządcy podczas
          jego dyżuru.

Piatek: Odbieram ze skrzynki pocztowej informację na piśmie od MA, że
          przekazało moje zgłoszenie i wezwało TP do usunięcia usterki w ramach rękojmi

Poniedziałek: Telefon z TP w celu umówienia się na oględziny.

Czwartek Oględziny balkonu i umówienie sie na usuwanie usterki.

Raporty i informacje mamy na bieżąco, ponadto funkcjonuje Intranet dla Etapu A.

Oczywiście nie jest idealnie ale napewno jest lepiej niz było i to co jest nosi
          (moze za wyjatkiem zebrania wspolnoty) znamiona profesjonalizmu.

pozdrawiam
          • michal_74 Re: SĄSIEDZI z "A" 29.09.04, 12:10
            Na forum wypowiadam się po raz drugi czy trzeci, choć czytam je od początku (z
            coraz większym zniechęcemiem). Jako członek kommisji rew. etapu A muszę
            stwierdzić, że najważniejszym czynnikeim poprawy była konkurencja między A i B
            w zarządzaniu oraz "uwolnienie się" MA spod kurateli TP. Co prawda przymusowe,
            ale jednak. Mooj przedstwił obiektywnie informację o głosowaniach i sposobie
            funkcjonowania MA u nas. Ja od siebie chcę dodać, że jest jeszcze parę
            kwestii "podskórnych" (umowy wspólnota - MA), które dadzą faktyczne przełożenie
            na jakość zarządzania w porzyszłości, a przede wszystkim na swobodę działania
            mieszkańców w doborze usługodawców.
            Mam też inne uwagi, ale te zgłaszłem komisji etapu B, aby oni porównali to u
            siebie. Póki nie odpowiedzą, nie chcę się wypowiadać na ten temat.
            Pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka