robert28 29.09.04, 10:27 Witam Wszystkich ! Czy ktoś z Was chciałby podzielić się informacją na temat Waszego Zarządu sprawowanego przez Metropolitan.Oczywiście dość ogólnie,czy jesteście zadowoleni,bardzo zadowoleni czy odwrotnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mooj Re: SĄSIEDZI z "A" 29.09.04, 10:32 tu na forum? hehe moze zachęca do odwagi ale z uwagi na "brak autoryzacji wypowiedzi" zachęcałbym do rozmowy osobistej (niekoniecznie w cztery oczy) inaczej może być sporo przekłamań pozdrawiam Odpowiedz Link
robert28 Re: SĄSIEDZI z "A" 29.09.04, 10:45 Mooju ! Już tyle różnych spraw poruszanych było na forum,nie wszystkie prawdziwe.W tym temacie również znajdą się kłamstewka i sporo prawdy.Wnioski każdy wyciągnie sam.Z tego co napisałeś wynika że pisanie na forum jest bez sensu a Ty jednak jesteś dość płodny jeśli chodzi o ilość wypowiedzi.Podrawiam Odpowiedz Link
mooj Re: SĄSIEDZI z "A" 29.09.04, 11:44 masz rację - przesadziłem ale i tak uwzględnij niereprezentatywność forum na poczatek dane wniosek o odwołanie MA (uchwała głosowana do maja 2004) głosowało 63% (176 z 217 lokali) głosów waznych 176 głos/udział w ZZ I/ (liczba głosów/głosy oddane/l. uprawn) Za odwołaniem 14,67% (30/176/217) Wstrzymuje się 21,02% (64/176/217) przeciw odwołaniu 27,42% (82/176/217) a było to po ewidentnej wpadce MA i mocnej kampani promocyjnej za zastapieniem MA prze MŁ prowadzonej przez TP to jeśli chodzi o dane obiektywne interpretacja...pozostawiam moje zdanie -idealni nie są, lepszych trudno znaleźć, trend jest bardzo pozytywny (jest coraz lepiej) a półgębkiem...Łubiński działa na granicy prawa (a moim zdaniem równiez po tej niewłaściwej stronie) ale jest skuteczny (jełsi chce) MA jest za miękki, szwankuje trochę polityka informacyjna, wiele działań podejmuje po interwencjach lub zawisa w próźni. Dotyczy to średnio i długoterminowych problemów, z bieżącym zarządzaniem radza sobie bardzo przyzwoicie Jako administratorów poleciłbym (4 z dużym plusem), jako zarządzających...3 bez plusa, ale było 3= pozdrawiam Odpowiedz Link
robert28 Re: SĄSIEDZI z "A" 29.09.04, 12:05 Do Wszystkich AB ! Co sądzicie o wspólnym Zarządzaniu A i B i ewentualnie przez kogo.Ja wiem,że forum jest nie reprezentatywne ale opinie forumowiczów również mają wpływ na opinię innych.Kto pyta nie błądzi ? A tak przy okazji pomarzę - marzy mi się wspaniała ochrona nawet spoufalona z mieszkańcami,wspólny Zarząd AB abyśmy mogli być ZZ a nie jakieś A i B,bardzo dobre kontakty z sąsiadami oczywiście z A i B, dobrze wychowane dzieci bawiące się a nie dokuczające,kulturalni kierowcy nie przekraczający prędkości i nie ryczący w nocy pod oknami ze sprawnym układem wydechowym i jeszcze wiele mógłbym wymieniać - czy ja przypadkiem nie oszalałem. Odpowiedz Link
mooj Re: SĄSIEDZI z "A" 29.09.04, 12:11 temat poruszany wielokrotnie wrzuć w wyszukiwarkę uważam że rok konkurencji (szkoda że tak słabej i typowo cenowej bardzo dobrze MA zrobił cały czas podtzrymuję że najlepszym dla wa srozwiązaniem byłby zarząd mieszkańców i MA jako administrator być może za rok-dwa potestują zarządzanie na nas i zrobia sie równie dobrym zarządzającym jak i administrującym podmiotem wtedy polecę z całego serca na razie obawiam się że trend poprawy jakości (w A) może być zagrożony po umowie o zarządzanie B -nie będa mieli motywacji odpowiedniej ale to oczywiście subiektwyna opinia Odpowiedz Link
sc77 Re: SĄSIEDZI z "A" 29.09.04, 10:47 Moim zdaniem odkad przestali byc zalezni od TP wszystko sie zdecydowanie poprawilo. Ja jestem zadowolony Odpowiedz Link
macius71 Re: SĄSIEDZI z "A" 29.09.04, 11:06 Musze przyznac, że widac znaczaca poprawe. Podam przyklad mojej interwencji w związku ze skarga sasiada, ze moj balkon zalewa jego balkon. Środa: Składam na piśmie zgłoszenie reklamacyjne w kantorku zarządcy podczas jego dyżuru. Piatek: Odbieram ze skrzynki pocztowej informację na piśmie od MA, że przekazało moje zgłoszenie i wezwało TP do usunięcia usterki w ramach rękojmi Poniedziałek: Telefon z TP w celu umówienia się na oględziny. Czwartek Oględziny balkonu i umówienie sie na usuwanie usterki. Raporty i informacje mamy na bieżąco, ponadto funkcjonuje Intranet dla Etapu A. Oczywiście nie jest idealnie ale napewno jest lepiej niz było i to co jest nosi (moze za wyjatkiem zebrania wspolnoty) znamiona profesjonalizmu. pozdrawiam Odpowiedz Link
michal_74 Re: SĄSIEDZI z "A" 29.09.04, 12:10 Na forum wypowiadam się po raz drugi czy trzeci, choć czytam je od początku (z coraz większym zniechęcemiem). Jako członek kommisji rew. etapu A muszę stwierdzić, że najważniejszym czynnikeim poprawy była konkurencja między A i B w zarządzaniu oraz "uwolnienie się" MA spod kurateli TP. Co prawda przymusowe, ale jednak. Mooj przedstwił obiektywnie informację o głosowaniach i sposobie funkcjonowania MA u nas. Ja od siebie chcę dodać, że jest jeszcze parę kwestii "podskórnych" (umowy wspólnota - MA), które dadzą faktyczne przełożenie na jakość zarządzania w porzyszłości, a przede wszystkim na swobodę działania mieszkańców w doborze usługodawców. Mam też inne uwagi, ale te zgłaszłem komisji etapu B, aby oni porównali to u siebie. Póki nie odpowiedzą, nie chcę się wypowiadać na ten temat. Pozdr. Odpowiedz Link