michal_74 01.08.05, 08:47 W piątek, po burzy, przeciekał garaż w etapie A IV klatka. Dokładnie między wypełnieniem z bloków (nie wiem, co to jest) a betonem. Co będzie za 10 lat? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zz_pepe Re: Szkody po burzy 01.08.05, 09:17 A w 5 klatce etapu B szyb windy zalany jest woda. Rozmawialismy w sobote rano z panem z ochrony (taki starszy z brodka), powiedzialm ze nagral sie naszemy zarzadcy na poczte, bo przeciez tradycyjnie mial wylaczony telefon. POd koniec dnia zarzadca nadal byl nieuchwytny, wiec nie wiem, czy w ogole wie, co sie stalo. Odpowiedz Link
przeemozz Re: Szkody po burzy 01.08.05, 09:23 Zarządca jest poinformowany, na miejscu był konserwator. Sprawa jest zgłoszona do firmy ubezpieczeniowej i szkody będą usuwane na koszt ubezpieczyciela, taką informację otrzymałem od konserwatora naszego bloku (B) Pozdrawiam Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: Szkody po burzy 01.08.05, 09:30 Chyba wszystkie szyby windowe w B sa zalane, bo na klatce 2 tez jest woda. A na -2 wybila woda z kratek sciekowych. Na przejazdach jest teraz pelno szlamu i blota. A jak przyjemnie smierdzi. Odpowiedz Link
yigael Re: Szkody po burzy 01.08.05, 09:32 Kiedy komisja B, wespół z zarządcą dokonywała przeglądu garaży szczególną uwagę zwracano na liczne przecieki wód gruntowych i wycieki z kanalizacji burzowej i odpływowej. Zaczynaja się skutki nic nie robienia. To czy ubezpieczyciel zapłaci za szkody zależeć będzie od precyzyjnego ustalenia ich przyczyn. Bieganie po schodach służy zdrowiu Odpowiedz Link
a10188 Re: Szkody po burzy 01.08.05, 21:52 Co z tego, że został poinformowany, jak nic nie robi!!!!!!!!!Co z tego, że szmkody będą usuwane n a koszt ubezpieczyciela??!?!? Gdyby przystąpiono do prac osuszających w sobotę, to dziś sytuacja bvyłaby nieco inna, a tak przez 3 dni tynki i mury nasiąkły wodą, co nie wróży im dobrze, smród z garaży i szybów windowych rozchodzi się po całym budynku, ponad pólmetrowy poziom wody w szybach windowych przez 3 dni zaszkodził urządzeniom.... Ale cóż, nasz zarządca nadal ma świetne samopoczucie. A tak przy okazji mam pytanie: czy fakt, że odprowadzenia wody z garaży są mało wydajne, szyb windowy zalało wodą nie wynika ze zlych zabezpieczeń i czy nie jest to przede wszystkim winą developera i nie należałoby domagać się napraw, by w przyszłości nie powtórzyła się sytuacja?!?!?!? Pozdrawiam A. Odpowiedz Link
zzdorka Re: Szkody po burzy 01.08.05, 11:51 Kwiatki! Moje biedne kwiatki! Nasze garaże od początku budziły zastrzeżenia. Niestety, nic z tego nie wynika. A zarządca miał "łikend". O co wam chodzi? Odpowiedz Link
przemek.c Re: Szkody po burzy 02.08.05, 09:32 "Łikend" to on ma od początku istnienia tego osiedla... Ciekawe, czy na pozostałych osiedlach też nic nie robi? Odpowiedz Link