Dodaj do ulubionych

Albert - co raz więcej pustych półek

20.07.06, 21:28
Źle się dzieje z asortymentem sklepu. Chyba pan kierownik zrozumiał, że leniwi
klienci z ZZ i tak dalej na zakupy nie pójdą. Od osoby tam zatrudnionej wiem,
że tanich produktów marki "Euro shopper" się nie zamawia, bo nie ma na nich
marży. Wybór towarów przestał istnieć, zniknęły nawet galaretki innej marki
niż Oetker. Również nowa godzina otwarcia (czyli 8 rano) to nieporozumienie.
Obserwuj wątek
    • ann_744 Re: Albert - co raz więcej pustych półek 20.07.06, 23:53
      - obsluge klienta maja jak w "GS" w latach '70 - pani z mokra szmata podaje mi
      towar z polki - bleeee

- nie chca ostatnio kart platniczych tylko gotowke - musialam isc do bankomatu
      bo mi zbraklo kilka zlotych i pani kasjerka ze ... przeciez za pania nie zaloze,
      ze jakby tak kazdy itd ... o a tu jest kartka ze maja awarie ... - kartka
      oczywiscie przy kasie, jak juz zrobilam zakupy

- i koniecznie polecam wędline z Alberta - chyba cos z nia robia zeby ladnie
      wygladala bo smakuje inaczej - ochyda bleee
      • asterix2001 Re: Albert - co raz więcej pustych półek 21.07.06, 11:06
        Mozliwe ze podniesli im oplaty za wynajęcie.
        żeby troche dorobić wynajeli nawet miejsce wypożyczalni DVD. więc moze ledwo
        wiążą koniec z końcem.Ale jak padnie ten sklep to powstanie inny typu żabka czy
        biedronka albo leader pricewink
        • stewald Re: Albert - co raz więcej pustych półek 21.07.06, 16:00
          Jakie wynajęcie? Zdaje się, że przecież ten lokal jest własnością Alberta.

A Leader Price został już sprzedany i w przyszłym roku sklepy te zostaną
          przekształcone w Tesco.
          • robert7704 Re: Albert - co raz więcej pustych półek 21.07.06, 16:19
            sądzę że raczej chodziło o podnajęcie powierzchni sklepu pod wypożyczalnię DVD.
            Pozdr.
    • zzja Re: Albert - co raz więcej pustych półek 21.07.06, 21:40
      mnie tam puste polki mniej przeszkadzaja
      bardziej przeszkadza mi to, ze notorycznie nabjaja wyzsza cene w kasie niz na
      polce - kazdy towar sprawdzam. W 30% przypadkow interweniuje i oddaja mi
      roznice. Ale nie chcialbym non stop pamietac, zeby zapamietwyac, ile kosztuje to
      co wkladam do koszyka,....
      • mjedru Re: Albert - co raz więcej pustych półek 23.07.06, 18:12
        Dokładnie, wiele towarów ma wyższą cenę niż ta widniejąca na półce. Już wiele
        razy interweniowałem w tej kwestii, ale wydaje się, że to stały element polityki
        cenowej tego sklepu. Różnice bywają bardzo znaczące, ostatnio wlozylem do
        koszyka pistacje z cena 2,99 a na kasie nabite zostalo 3,99.
    • zzdorka Re: Albert - co raz więcej pustych półek 24.07.06, 11:34
      Chodze do Alberta tylko wtedy, kiedy muszę. Niestety smród tego sklepu
      skutecznie odstrasza.
      • mitaka Re: Albert - co raz więcej pustych półek 24.07.06, 14:34
        poledwica sopocka miala ostatnio poprzeklejane labelki z data przydatnosci do
        spozycia - wszystkie, specjalnie sprawdzilam czy to ze odkleja sie caly label
        to przypadek na kilku opakowaniach z brzegu... otoz nie, wszystkie tak mialy...

ochyda... oszusci i zlodzieje
    • renika1 Re: Albert - co raz więcej pustych półek 24.07.06, 14:51
      Właściele Alberta czyli (Ahold?) powinni zainteresować się sklepem i w
      pierwszej kolejności wyrzucić z hukiem kierownika! W innych rejonach półki w
      Albercie wyglądają zupełnie inaczej!!! Nawet ryby i mięso jest świeże i warzywa
      wyglądają normalnie!
      • netaip Re: Albert - co raz więcej pustych półek 24.07.06, 17:12
        Wedliny w Albercie - porazka na calej linii, nieswieze kompletnie
        Notorycznie brakuje podstawowych rzeczy: np nie ma ziemniakow
        Z pieczywem tez bywa roznie, czesto nie ma zadnego wyboru sa tylko czerstwe
        bulki obsypane sezamem, makiem etc
        A otwarcie od 8 to juz tragedia. Wypad rano po bulke i serek odpada - trzeba
        leciec do PGR-u

Ale i tak wole Alberta od PGR bo jednak wybor jest tu wiekszy. No moze poza
        warzywami i owocami w PGR jest tego wiecej i sa bardziej swieze.

• zz_marcin Re: Albert - co raz więcej pustych półek 24.07.06, 19:15
          netaip napisała:
          >
          > Ale i tak wole Alberta od PGR bo jednak wybor jest tu wiekszy. No moze poza
          > warzywami i owocami w PGR jest tego wiecej i sa bardziej swieze.
          >

A ja wróciłem do zakupów w PGR. Fakt, że nie można tam płacić kartą i jest
          mniejszy asortyment, ale produkty są świeże, obsługa miła i wiem, że się nie struję.
          • ineska222 Re: Albert - co raz więcej pustych półek 29.07.06, 21:19
            kupilam dzis surowke w albercie....otwieram w domu ,strasznie smierdziala..jak
            mozna tak niepowaznie traktować klientów..Sanepid powinien sie dawno tym
            sklepem zainetesowac.
            • aminga Re: Albert - co raz więcej pustych półek 30.07.06, 15:03
              znacie moze jakas fajna piekarnie w poblizu ??? ja juz calkowicie zrezygnowalam
              z zakupow w Albercie - brak slow....
              • sloggi Re: Albert - co raz więcej pustych półek 30.07.06, 17:43
                aminga napisała:

> znacie moze jakas fajna piekarnie w poblizu ??? ja juz calkowicie zrezygnowalam
                > z zakupow w Albercie - brak slow....

Goszczyński, św.Wincentego 30, gorące pieczywo.
                Sklep Firmowy Młociny, Chodecka 11.
                Piekarnia Staropolska, Bolesławicka 17.
                • aminga Re: Albert - co raz więcej pustych półek 30.07.06, 18:38
                  > Goszczyński, św.Wincentego 30, gorące pieczywo.
                  > Sklep Firmowy Młociny, Chodecka 11.
                  > Piekarnia Staropolska, Bolesławicka 17.

super, dzieki smile))
    • zzdorka Re: Albert - co raz więcej pustych półek 31.07.06, 11:13
      Cena chlea na półce - 2,69, zapłaciłam 1,69. big_grin
    • elkmat Re: Albert - co raz więcej pustych półek 10.08.06, 13:21
      Wysłałam link do Alberta. Odpowiedź:
      Szanowna Pani,
      ponieważ wciąż staramy się udoskonalić nasze sklepy i jakość
      świadczonych w nich usług bardzo ważne są dla nas opinie naszych Klientów, stąd
      też dziękuję za przesłanie nam linka do forum na temat naszego sklepu.
      Nie ukrywam, iż jestem zaniepokojona opiniami naszych Klientów.
      Chcielibyśmy wyeliminować problemy, które zostały poruszone na forum, dołożymy
      wszelkich starań by zakupy w naszych sklepach były dla naszych Klientów wygodne
      i komfortowe.
      Link, który od Pani otrzymałam przekażę Dyrektorowi by mógł
      zapoznać się z Państwa opiniami, podjąć stosowne działania i poprawić jakość
      świadczonych w tym sklepie usług.

Z poważaniem,
      Katarzyna Sukiennik
      Specjalista ds. Relacji z Klientami
      Ahold Polska

• ineska222 Re: Albert - co raz więcej pustych półek 10.08.06, 16:23
        zobaczymy czy to przyniesie jakis rezultat...oby tak bylo.
        • skiela1 Re: Albert - co raz więcej pustych półek 10.08.06, 17:45
          Ja bym taki sklep olala...
          jezeli im nie zalezy zeby interes sie krecil to mnie ma zalezec?
          • asterix2001 Re: Albert - co raz więcej pustych półek 11.08.06, 08:49
            Tylko zwróć uwagę na fakt że to duże ułatwienie jak coś Ci zabraknie w domu
            albo pojawią się niespodziewani goście i trzeba cos kupić z art. spożywczych.
            No chyba że lubisz biegac do PGR-u lub innego sklepu oddalonego dłuższy kawałek
            drogi od osiedla.
            • zz_zitom Re: Albert - co raz więcej pustych półek 11.08.06, 09:17
              tyle ze Albert juz pokazal jak bardzo mu zalezy na klientach... Zreszta pare
              przykladow:
              - podchodze do chlodziarki biore maslo naturalne (PRESIDENT) - patrze na date -
              przeterminowane o tydz. Mysle ok. kazdemu sie zdarza, podchodze do obslugi i
              inf. o tym fakcie. Efekt - maslo lezalo kolejny tydzien!
              - postanowilem kiedys kupic anchois w puszce - i nawet znalazlem w Albercie przy
              konserwach rybnych - bylo by wszystko ok. gdyby nie fakt gdzie lezalo. Na puszce
              znalazlem info: "przechowywac w temp. 0-5st.C" - po interwencji puszki ktore
              niewiadomo ile lezaly w temm. >25 wyladowaly w lodowce.
              - w swojej naiwnosci chcialem kupic ser zolty na wage (w kawalku). Gosciu bierze
              ser, odwija czerwona folie a tam az zielono od plesni - nic nie mowie i z
              przerazeniem patrze co bedzie dalej - niespeszony ekspedient nienerwowo
              przystapil do odswiezenia sera poprzes odkrojenie splesnialych kawalkow!!! do
              tego mocno sie zdziwil jak mu powiedzialem co o tym mysle!!! Tak wiec uwaga na
              sery w plasterkach - tylko dla twardzieli big_grin

pomijam klimat nieswiezych warzyw, pieczywa i tego, ze wciagu dnia na polowe
              artykulow swieci mocne slonce (slodycze i napoje w tym piwo!).

pozdro
              zitom
          • robert7704 Re: Albert - co raz więcej pustych półek 11.08.06, 08:58
            wbrew pozorom Albert przy tak niedużej powierzchni ma spory potencjał
            handlowy... Potencjał, który przez lenistwo albo przez głupotę jest
            marnotrawiony przez załogę. Wystarczy popatrzeć chwilę na to co mieszkańcy ZZ
            wkładają do koszyków. Głównie pieczywo,"coś do picia"wink))...i niewiele więcej.
            Na warzywa rzadko kto się decyduje (spleśniałe, zgniłe, wysuszone) o wędlinach
            i mięsie nie wspomnę bo to już sport extremalny. O niebo lepsza jakość jest na
            bazarku przy Kondratowicza a chemia i reszta długoterminowego jedzenia
            w "kerfurze" wink)).
            Jak już kiedyś napisałem to forum jest niezwykle bogatym źródłem informacji.
            Trzeba tylko chcieć z tych informacji skorzystać... czego dyrekcji Ahold życzę.
            R
            • zz_nowy Re: Albert - co raz więcej pustych półek 11.08.06, 13:23
              polecam Piotra i Pawła

Tylko tam teraz kupuję. Jest miło, świeżo itd.
              • asterix2001 Re: Albert - co raz więcej pustych półek 11.08.06, 13:53
                Wiem ze jest swiezo i miło
                ale...drogo
                to są delikatesy
                • zz_nowy Re: Albert - co raz więcej pustych półek 11.08.06, 14:38
                  zgadzam się na większą cenę jeżeli za nią coś dostaję - a tam dostaję. Wygodę,
                  spokój, brak tłoku, wszystko (jak na razie) świeże, brak kolejek w kasach.
                  • asterix2001 Re: Albert - co raz więcej pustych półek 11.08.06, 15:07
                    Tez tam czesto kupuję.
                    ale czasami nie chce sie jechać.Ja nie mówie ze kupuje wszystko w Albercie
                    (napewno wędliny i mrozonek nie kupuję) ale pieczywo czy napoje lub inne małe
                    produkty spożywcze tak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka