zz138b 16.01.07, 21:04 w związku z odpowiedzią ZDM w sprawie wjazdu uprzejmie prosze o info dla Własciceli / na forum jak tresć tej odpowiedzi Pana zdaniem rzutuje na "komunikacyjną sytuację i przyszlość" B, czy i ewentualnie co ona dla nas oznacza Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mythko Re: wjazd - Sz. Panie Zarządco 16.01.07, 22:29 A jaka jest treść tej odpowiedzi? Druga sprawa to to dziadostwo co nam pięknie ustawili przy połączeniu z nowymi etapami - stalowa siatka, słupki, kamienie no jak w morde strzelił "brama ewakuacyjna". Panie zarządco - kiedy w tym miejscu pojawi się coś bardziej solidnego? Odpowiedz Link
freediver100 Re: wjazd - Sz. Panie Zarządco 17.01.07, 08:38 Ja bym tak się nie palił do czegoś solidniejszego. Bo jak postawią tam szlaban to skasują stary a wtedy jesteśmy załatwieni .. Odpowiedz Link
michal_74 Re: wjazd - Sz. Panie Zarządco 17.01.07, 09:04 Marcinie, mógłbyś wyjaśnić mi treść swojego majla? Bo tez jestem zainteresowany odpowiedzią zarządcy, ale boję się, ze na tak mało konktertne pytanie będzie mało konkrenta wiadomość. Dzięki Odpowiedz Link
zz138b Michale ... 17.01.07, 10:04 mysle ze pyt. jest dość konkretne ale jesli obawiasz się że Adresat odpowie nie dość konkretnie - upraszczam: - jaka jest treść odp ZDM (o której wczoraj na spotkaniu z KR B dyskutowaliśmy) - i jaki jest Pana Zarządcy komentarz odnoszący Jego Zdaniem tą treść do naszej sytuacji (taka "subsumpcja" jest moim zdaniem wskazana ze względu na swoisty styl odpowiedzi urzedowych) Myśle że taki obowiązek informacyjny w tej istotnej sprawie mieści się jak najbardziej w kompetencjach P. Zarządcy i KR nie powinna Go tu wyręczać. Odpowiedz Link
stewald Re: Michale ... 17.01.07, 17:06 No tak to będziemy teraz czekać aż zarządca łaskawie się wypowie bo nikomu z KR rewizyjnej nie chce się tego tutaj napisać. I nie chodzi tu o obowiązek ani wyręczanie zarządcy tylko o zwykłą sąsiedzką informację. To, że zarządca powinien się w tej sprawie wypowiedzieć nie wyklucza nieformalnej informacji członków KR, a brak tego można tylko określić brakiem chęci. Odpowiedz Link
zz138b Brak checi ? ... niekoniecznie 17.01.07, 22:10 o odpowiedzi datowanej ZDM na 11 GRUDNIA 2006 dowiedziałem sie - po kilkukrotnych meilach - dopiero wczoraj - niestety nie mam wersji umozliwiajacej skopiowanie a mimo uwaznej lektury nie jestem w stanie odpowiedziec (nawet "nieformlnie") na postawione także w imieniu wlasnym pytanie: co z niej dla nas wynika - dlatego także czekam na "łaskę zarzadcy" Oczywiscie mogłbym próbowac ją słowo w słowo przpisac z jpg na forum ale przeciez to mi ma się nie chcieć a Zarządca juz pewnie od dni jej otrzymania spieszy sie z informacją dla mieszkańców ... więc niech tak juz zostanie Odpowiedz Link
michal_74 ODP ZDM 18.01.07, 08:57 Faktem jest, że ZDM odpowiedział mocno niekonkretnie. Dlatego tym bardziej należy bardzo precyzyjnie spytać zarządcę, aby on - jeśli sam nie cuje się na siłach - przekazał w oficjalnej formie te pytania ZDM. A na marginesie: Komisja Rewizyjna etapu A zaoferowała Zarządcy pomoc specjalisty drogowca (od ruchu, nie budowy dróg), aby w fachowy sposób zmierzył natęrzenie ruchu, możliwości profesjonalnej przebudowy skrzyżowania oraz ewentualnie wjazdu, chodzenie do ZDM i chandryczenie się z nimi, załatwioanie wszystkich formalności etc. Koszta takiej pracy należałoby rozłożyć na 3 wspólnoty i ewentualnie TP. Ale o reszcie powinien się wypowiedzieć sam zarządca. Odpowiedz Link
agni1 furtka 19.01.07, 13:40 Przydałaby się chociaż furtka dla pieszych w nowym miejscu, co znacznie skróciłoby drogę z przystanku. Odpowiedz Link
kazinski.j Re: wjazd - Sz. Panie Zarządco 22.01.07, 14:45 ZDM odpowiedział, że dojazd do osiedla D i E jest wyłącznie sprawą inwestora czyli Turret Poland. Stąd jednoznacznie wynika, że jedynym aktualnie dojazdem do etapów A, B i C jest bieżący wyjazd/wjazd przy ul. Św. Wincentego naprzeciwko wjazdu na parking Urzędu Gminy. Będący w budowie wyjazd z osiedla na drogę prowadzącą do etapów D i E, będzie wyłącznie wyjazdem awaryjnym. Zatem problem wyjazdu z nowych etapów D i E na ul. Św. Wincentego nie jest problemem Wspólnot A, B i C. Pozdrawiam Józef Kaziński Odpowiedz Link
freediver100 Re: wjazd - Sz. Panie Zarządco 22.01.07, 15:22 Wszystko OK tylko jaką mamy pewność że jest to rozwiązanie docelowe i nie podlegające już żadnym zmianom? Odpowiedz Link
zz138b pytanie nr 2 22.01.07, 15:37 Sz.P. Zarządco dziękuję za długo (w kategoriach społ. informatycznego oceniając) oczekiwaną odpowiedż. Zbudowany sukcesem jej uzyskania zapytam dodatkowo: czy oznacza to, że skoro oba wjazdy: uzywany i nowozbudowany znajdują się na terenie A to decyzja który z nich działa (np. jako awaryjny) zalezy tylko od A (przy założeniu że oba spełniają warunki służebności na rzecz B i C jaka obciąża A)? Odpowiedz Link
kazinski.j Re: pytanie nr 2 25.01.07, 18:01 Na zebranie wspolnoty A przygotowana zostanie uchwała o wpisaniu służebności wyjazdu awaryjnego dla B i C. Pozdrawiam Józef Kaziński Odpowiedz Link
zz138b Re: pytanie nr 2 c.d. 25.01.07, 18:35 dziekuję, ALE czy w tej projektowanej uchwale planuje sie okreslic KTORY wjazd bedzie realizował tą słuzebnosć PPOZ. ? Odpowiedz Link
mooj Re: pytanie nr 2 c.d. 25.01.07, 20:14 jeśli byłyby takie plany a nawet zostałyby zrealizowane to uchwała zostanie zaskarżona nie od wspólnoty zalezy który wjazd będzie w przyszłości czynny podjąc zobowiazanie że udostępniamy możliwość skorzystania z czegoś czego funkcjonowanie jest od nas niezależne jest oszustwem co do służebnoci ppoż mam zastrzezenia innej natury -nie jest to kłamstwo ale rzecz zupelnie niepotzrebna - i Wam i nam, nic nie daje a moz eprzysporzyć problemów BTW: będziecie wymuszac "słuzebnośc ppoz" na C? nie? dlaczego? Odpowiedz Link
zz138b Re: pytanie nr 2 c.d. - CZEKAM 07.02.07, 17:01 Sz.P .Zarządco nadal czekam na odp. przy okazji prosze ustosunkowac się do najbliższego postu mooja z tego dnia co zlekceważony mój Odpowiedz Link
zz138b wciąż CZEKAM 18.02.07, 15:38 zz138b napisał: > Sz.P .Zarządco > nadal czekam na odp. przy okazji prosze ustosunkowac się do najbliższego postu > mooja z tego dnia co zlekceważony mój Odpowiedz Link
stewald Re: wciąż CZEKAM 18.02.07, 18:01 Czy naprawdę sądzisz, że p. Kaziński da ci właściwą i jedynie słuszną odpowiedź? Ja bym na tym nie polegał. Odpowiedz Link
zz138b Re: wciąż CZEKAM 18.02.07, 19:55 licze ze da odpowiedz, jej wartość ocenimy jak padnie -chyba powinien wytlumaczyc po jaki kont była ta kikluiesieczna "zajawka" w sprawie wjazdu, skoro mial byc budowany "jedynie przeciwpozarowy" Odpowiedz Link
grzegorz_zz Re: wjazd - Sz. Panie Zarządco 22.01.07, 15:39 I co z dostawami do sklepów w bud. C, które też miały zostać rozwiązane. A może to już jest nie ważne. Może dobrze, że mamy stary wyjazd, bo możemy sobie skręcać i w lewo i w prawo. A dostawy do sklepów już nam nie przeszkadzają. Odpowiedz Link