Dodaj do ulubionych

wjazd - Sz. Panie Zarządco

16.01.07, 21:04
w związku z odpowiedzią ZDM w sprawie wjazdu uprzejmie prosze o info dla
Własciceli / na forum jak tresć tej odpowiedzi Pana zdaniem rzutuje
na "komunikacyjną sytuację i przyszlość" B, czy i ewentualnie co ona dla nas
oznacza
Obserwuj wątek
    • mythko Re: wjazd - Sz. Panie Zarządco 16.01.07, 22:29
      A jaka jest treść tej odpowiedzi? Druga sprawa to to dziadostwo co nam pięknie
      ustawili przy połączeniu z nowymi etapami - stalowa siatka, słupki, kamienie no
      jak w morde strzelił "brama ewakuacyjna". Panie zarządco - kiedy w tym miejscu
      pojawi się coś bardziej solidnego?
      • freediver100 Re: wjazd - Sz. Panie Zarządco 17.01.07, 08:38
        Ja bym tak się nie palił do czegoś solidniejszego. Bo jak postawią tam szlaban
        to skasują stary a wtedy jesteśmy załatwieni ..
        • michal_74 Re: wjazd - Sz. Panie Zarządco 17.01.07, 09:04
          Marcinie,
          mógłbyś wyjaśnić mi treść swojego majla? Bo tez jestem zainteresowany
          odpowiedzią zarządcy, ale boję się, ze na tak mało konktertne pytanie będzie
          mało konkrenta wiadomość.
          Dzięki
          • zz138b Michale ... 17.01.07, 10:04
            mysle ze pyt. jest dość konkretne ale jesli obawiasz się że Adresat odpowie nie
            dość konkretnie - upraszczam:
            - jaka jest treść odp ZDM (o której wczoraj na spotkaniu z KR B dyskutowaliśmy)
            - i jaki jest Pana Zarządcy komentarz odnoszący Jego Zdaniem tą treść do naszej
            sytuacji (taka "subsumpcja" jest moim zdaniem wskazana ze względu na swoisty
            styl odpowiedzi urzedowych)
            Myśle że taki obowiązek informacyjny w tej istotnej sprawie mieści się jak
            najbardziej w kompetencjach P. Zarządcy i KR nie powinna Go tu wyręczać.
            • stewald Re: Michale ... 17.01.07, 17:06
              No tak to będziemy teraz czekać aż zarządca łaskawie się wypowie bo nikomu z KR
              rewizyjnej nie chce się tego tutaj napisać. I nie chodzi tu o obowiązek ani
              wyręczanie zarządcy tylko o zwykłą sąsiedzką informację. To, że zarządca
              powinien się w tej sprawie wypowiedzieć nie wyklucza nieformalnej informacji
              członków KR, a brak tego można tylko określić brakiem chęci.
              • zz138b Brak checi ? ... niekoniecznie 17.01.07, 22:10
                o odpowiedzi datowanej ZDM na 11 GRUDNIA 2006 dowiedziałem sie - po
                kilkukrotnych meilach - dopiero wczoraj - niestety nie mam wersji
                umozliwiajacej skopiowanie a mimo uwaznej lektury nie jestem w stanie
                odpowiedziec (nawet "nieformlnie") na postawione także w imieniu wlasnym
                pytanie: co z niej dla nas wynika - dlatego także czekam na "łaskę zarzadcy"

Oczywiscie mogłbym próbowac ją słowo w słowo przpisac z jpg na forum ale
                przeciez to mi ma się nie chcieć a Zarządca juz pewnie od dni jej otrzymania
                spieszy sie z informacją dla mieszkańców ... więc niech tak juz zostaniewink
                • michal_74 ODP ZDM 18.01.07, 08:57
                  Faktem jest, że ZDM odpowiedział mocno niekonkretnie. Dlatego tym bardziej
                  należy bardzo precyzyjnie spytać zarządcę, aby on - jeśli sam nie cuje się na
                  siłach - przekazał w oficjalnej formie te pytania ZDM. A na marginesie: Komisja
                  Rewizyjna etapu A zaoferowała Zarządcy pomoc specjalisty drogowca (od ruchu,
                  nie budowy dróg), aby w fachowy sposób zmierzył natęrzenie ruchu, możliwości
                  profesjonalnej przebudowy skrzyżowania oraz ewentualnie wjazdu, chodzenie do
                  ZDM i chandryczenie się z nimi, załatwioanie wszystkich formalności etc.
                  Koszta takiej pracy należałoby rozłożyć na 3 wspólnoty i ewentualnie TP.
                  Ale o reszcie powinien się wypowiedzieć sam zarządca.
      • agni1 furtka 19.01.07, 13:40
        Przydałaby się chociaż furtka dla pieszych w nowym miejscu, co znacznie
        skróciłoby drogę z przystanku.
    • kazinski.j Re: wjazd - Sz. Panie Zarządco 22.01.07, 14:45
      ZDM odpowiedział, że dojazd do osiedla D i E jest wyłącznie sprawą inwestora
      czyli Turret Poland. Stąd jednoznacznie wynika, że jedynym aktualnie dojazdem
      do etapów A, B i C jest bieżący wyjazd/wjazd przy ul. Św. Wincentego
      naprzeciwko wjazdu na parking Urzędu Gminy. Będący w budowie wyjazd z osiedla
      na drogę prowadzącą do etapów D i E, będzie wyłącznie wyjazdem awaryjnym.
      Zatem problem wyjazdu z nowych etapów D i E na ul. Św. Wincentego nie jest
      problemem Wspólnot A, B i C.

Pozdrawiam
      Józef Kaziński
      • freediver100 Re: wjazd - Sz. Panie Zarządco 22.01.07, 15:22
        Wszystko OK tylko jaką mamy pewność że jest to rozwiązanie docelowe i nie
        podlegające już żadnym zmianom?
        • zz138b pytanie nr 2 22.01.07, 15:37
          Sz.P. Zarządco dziękuję za długo (w kategoriach społ. informatycznego
          oceniając) oczekiwaną odpowiedż. Zbudowany sukcesem jej uzyskania zapytam
          dodatkowo:
          czy oznacza to, że skoro oba wjazdy: uzywany i nowozbudowany znajdują się na
          terenie A to decyzja który z nich działa (np. jako awaryjny) zalezy tylko od A
          (przy założeniu że oba spełniają warunki służebności na rzecz B i C jaka
          obciąża A)?
          • kazinski.j Re: pytanie nr 2 25.01.07, 18:01
            Na zebranie wspolnoty A przygotowana zostanie uchwała o wpisaniu służebności
            wyjazdu awaryjnego dla B i C.

Pozdrawiam
            Józef Kaziński
            • zz138b Re: pytanie nr 2 c.d. 25.01.07, 18:35
              dziekuję,
              ALE czy w tej projektowanej uchwale planuje sie okreslic KTORY wjazd bedzie
              realizował tą słuzebnosć PPOZ. ?
              • mooj Re: pytanie nr 2 c.d. 25.01.07, 20:14
                jeśli byłyby takie plany a nawet zostałyby zrealizowane to uchwała zostanie
                zaskarżona
                nie od wspólnoty zalezy który wjazd będzie w przyszłości czynny
                podjąc zobowiazanie że udostępniamy możliwość skorzystania z czegoś czego
                funkcjonowanie jest od nas niezależne jest oszustwem

co do służebnoci ppoż mam zastrzezenia innej natury -nie jest to kłamstwo ale
                rzecz zupelnie niepotzrebna - i Wam i nam, nic nie daje a moz eprzysporzyć
                problemów
                BTW: będziecie wymuszac "słuzebnośc ppoz" na C? nie? dlaczego?
              • zz138b Re: pytanie nr 2 c.d. - CZEKAM 07.02.07, 17:01
                Sz.P .Zarządco
                nadal czekam na odp. przy okazji prosze ustosunkowac się do najbliższego postu
                mooja z tego dnia co zlekceważony mój
                • zz138b wciąż CZEKAM 18.02.07, 15:38
                  zz138b napisał:

> Sz.P .Zarządco
                  > nadal czekam na odp. przy okazji prosze ustosunkowac się do najbliższego
                  postu
                  > mooja z tego dnia co zlekceważony mój
                  • stewald Re: wciąż CZEKAM 18.02.07, 18:01
                    Czy naprawdę sądzisz, że p. Kaziński da ci właściwą i jedynie słuszną odpowiedź?
                    Ja bym na tym nie polegał.
                    • zz138b Re: wciąż CZEKAM 18.02.07, 19:55
                      licze ze da odpowiedz, jej wartość ocenimy jak padnie -chyba powinien
                      wytlumaczyc po jaki kont była ta kikluiesieczna "zajawka" w sprawie wjazdu,
                      skoro mial byc budowany "jedynie przeciwpozarowy"
        • grzegorz_zz Re: wjazd - Sz. Panie Zarządco 22.01.07, 15:39
          I co z dostawami do sklepów w bud. C, które też miały zostać rozwiązane. A może
          to już jest nie ważne. Może dobrze, że mamy stary wyjazd, bo możemy sobie
          skręcać i w lewo i w prawo. A dostawy do sklepów już nam nie przeszkadzają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka