Dodaj do ulubionych

STOMATOLOG na osiedlu

07.05.07, 14:38
Witam wszystkich
Chcę poinfirmować, że od maja rusza gabinet stomatologiczny na naszym osiedlu
w budynku 114.
Polecam bardzo. Cała rodzina korzystała z usług Pani Doktor, gdy miała
gabinet w innej dzielnicy. Jestem bardzo zadowolona. Pełen zakres usług i
przede wszystkim bliziutko.
Naprawdę warto skorzystać.
Obserwuj wątek
    • olo335 Re: STOMATOLOG na osiedlu 07.05.07, 16:21
      Stomatologów w promieniu 300 metrów od osiedla jest kilku. Co jeden to
      wspanialszy.Ale dzięki za info.Nurtuje mnie inny zwiazany z tym problem.
      Mianowicie, dostęp pacjentów z zewnątrz, także zmotoryzowanych. Rozumiem
      że uruchomienie takiej działalności to zwiększona / w porównaniu do mieszkańca /
      opłata za ochrone.Tak samo jak większą opłate niz mieszkaniec powinno ponosic
      kierownictwo Alberta. Czy się mylę i wpłaty sa np na rzecz jednej ze wspólnot?
      • kirkork Re: STOMATOLOG na osiedlu 07.05.07, 17:11
        Jeżeli chodzi o parkowanie to jest wykupione miejsce parkingowe dla pacjentów
        na przeciwko gabinetu (tabliczka info będzie). Jeśli chodzi o kwestię ochrony..
        sprawa wspólnoty, która wyraziła zgodę. A tak nawiasem ... o jakiej ochronie
        mówimy; każdy wchodzi na przyczepkę od strony Alberta, a jeśli chodzi o mnie to
        od czasu zamieszkania nikt do mnie nie zadzwonił jeszcze z informacją bądź
        zapytaniem o przychodzących ewentualnie przyjeżdźających do mnie gościach
        (bezpośrednio kierowanymi na parking dla gości). Myślę, że sprawa ochrony to
        inny wątek. Ja ze swojej strony chciałam poinformować o gabinecie i komforcie
        jaki on niesie dla mieszkańców, bo Pani Doktor jest również mieszkanką naszego
        osiedla.
        Szczególnie jeśli chodzi o nieprzewidziane dolegliwości bólowe itp.
        • sibeliuss Re: STOMATOLOG na osiedlu 07.05.07, 17:49
          Mam nadzieję, że odgłos świdra będzie na tyle głośny, że wszyscy w 114
          bezbłędnie trafią do gabinetu.
        • a10188 Re: STOMATOLOG na osiedlu 08.05.07, 08:56
          No coż, chyba liczysz na tańsze borowanie, skoro zajmujesz się reklamą...
          Ale mnie zastanawia coś inengo. Wjazd wielu pacjentów na osiedle to nie jest
          temat tylko dla jednej wspólnoty. Wzmożony ruch na osiedlu i wjeżdżające
          samochody czy to do gabinetu czy apteki (podobno też miejsce parkingowe posiada
          wykupione) to chyba zwiększony ruch na osiedlu, wieksza ilość pracy dla ochrony
          (ludzi trzeba odpytac, skierować na odpowiednie miejsce, itp), co niewątpliwie
          ma znaczenie rownież dla pozostałych Wspólnot. Czy to było dyskutowane z innymi
          wspólnotami? Jakie opłaty ponoszone sa przez najemców tego typu lokali na rzecz
          Wspólnot a nie Wspólnoty, czy to wiąże sie ze zwiększoną opłatą za ochrone i
          dzięki temu można ją lepiej organizować?!?!?!
          • olo335 Pytania 08.05.07, 12:39
            To istotne o czym pyta a 10188.Jeżeli wspólnoty finansuja np wymianę szlabanu
            to mam pytanie: w jakim stopniu oraz czy uczestniczy w tym finansowaniu dość
            często korzystający z urzadzenia sklep Albert? CZy obsługę wjazdu na osiedle w
            jakimś stopniu finansuje Turret? Jak to jest? MOŻE KR odpowie?
    • kirkork Re: STOMATOLOG na osiedlu 08.05.07, 14:37
      Nie zajmuję się żadną reklamą.
      A co do tłumu ludzi przyjeżdżających to chyba przesadzasz. Nie korzystałeś
      nigdy z prywatnego stomatologa? Zapisujesz się na konkretną godzinę i
      przychodzisz.
      Jeżeli chodzi o info to wszelkie tabliczki napewno zostaną wywieszone i ochrona
      nie będzie musiała informować jak dojść.
      Wątek ten stworzyłam nie dla pacjentów z zewnątrz lecz dla naszej wygody. W
      trzech blokach jest ponad 1000 mieszkań.
      Nie wiem jak Ty, ale ja mając rodzinę i dzieci wychodzę z założenia że
      stomatologa, pediatrę trzeba mieć jednego. Chyba jesteś singlem i to bardzo
      czepliwym.
      Nie musisz wypowiedać się na temat, skoro nie jesteś zainteresowany.

• a10188 Re: STOMATOLOG na osiedlu 08.05.07, 15:30
        Daj już spokój z ta reklamą, bo to już staje się nudne. Jeżeli jest załóżmy 15
        osób dziennie do stomatologa i minimum tyle samo do Apteki to wybacz, ale
        generuje to ruch znacznie większy niż w przypadku zwykłego lokalu mieszkalnego.
        Nie rośmieszaj mnie z tekstem, że tabliczki załatwią sprawę! I tak każdego
        delikwenta trzeba odpytać, wpuścić, bo przecież kart nie będą mieć.
        Wybacz, ale bedę się wypowiadać, bo jestem zainteresowana dbaniem o dobro
        naszych wspólnot.
    • kirkork Re: STOMATOLOG na osiedlu 08.05.07, 14:45
      Nawiązując do wcześniejszego tzn. reklamy. W poprzednim roku mój syn na
      ślizgawce połamał przedniego zęba (stałego) i biegałam po wszystkich
      okolicznych gabinetach z prośbą o jakąś pomoc. Nikt ze stomatomatologów niec
      nie poradził-czekać. Trafiłam do Pani doktor, która pracuje na chirurgii
      szczękowej i to dzięki jej zasłudze nie potrzeba było wstawiać zęba 7 letniemu
      dziecku.
      Więc z czystym sumieniem polecam, a dzieci na osiedlu bardzo dużo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka