Dodaj do ulubionych

ILE WART JEST M2 MIESZKANIA NA ZACISZU...

23.11.08, 15:06
...noszę się z zamiarem zakupu i niebawem zacznę się rozglądać. Interesują
mnie mieszkania min. 3 pokojowe. Jakie ceny są teraz realne?
Obserwuj wątek
    • mar-zz Re: ILE WART JEST M2 MIESZKANIA NA ZACISZU... 23.11.08, 16:38
      Czy może Ty wywieszasz te ogłoszenia o chęci zakupu m3? Uważaj bo
      jak ci ktoś spotka na tym naklejaniu to nie będzie ci się juz to
      osiedle podobac
      • dar_czy Re: ILE WART JEST M2 MIESZKANIA NA ZACISZU... 23.11.08, 20:06
        To osiedle i tak mi się podoba pomimo mieszkańców takich jak ty. Tłumaczę sobie
        to tak, że dupków można wszędzie spotkać. Na Zaciszu jest ich sporo. A to im się
        nie podoba gdzie parkujesz, gdzie naklejasz ogłoszenie itp. itd. Sam oczywiście
        staram się nie uprzykrzać życia innym, i nie naklejam ogłoszeń, nie parkuję
        gdzie nie wolno, ale przypieprzanie się o byle pierdołę, jest stylem na
        zabłyśnięcie nowobogackich takich jak ci wszyscy co się czepiają nawet jak
        pierdniesz we własnym kwadracie. Często słyszę jak ci wszyscy pseudokulturalni
        egocentrycy upominają kogoś o coś. Śmiać mi się chce. Mam radę do takich jak ty:
        ZAJMIJCIE SIĘ SOBĄ, BO WASZ STYL BYCIA JEST PRZYNAJMNIEJ ŚMIESZNY, A JAK NIE
        JESTEŚCIE NA TYLE KREATYWNI ABY WYMYŚLIĆ SOBIE CIEKAWE ZAJĘCIE TO ZGŁOŚCIE SIĘ
        DO MNIE, MOŻE COŚ PODPOWIEM.
        • mitaka Re: ILE WART JEST M2 MIESZKANIA NA ZACISZU... 23.11.08, 20:57
          zalezy od standardu wykonczenia i metrazu, ale licz ze 9000 zl za metr
          • sibeliuss Re: ILE WART JEST M2 MIESZKANIA NA ZACISZU... 23.11.08, 21:03
            Rozmawiałem z agentem mieszkaniowym, powiedział, że ZZ jest sławne z tego, że
            agencje unikają pośrednictwa w sprzedaży mieszkań z naszego osiedla. Ludzie
            zapominają, że są to zwykłe bloki ogrodzone płotem pomiędzy Bródnem i Zaciszem i
            wymyślają ceny z kosmosu, tak jak wspomniane powyżej 9.000. Za to te 9.000 PLN,
            skoro te "luksusy" i tak nadają się do generalnego remontu, bo każdy ma inny gust.
            • mitaka Re: ILE WART JEST M2 MIESZKANIA NA ZACISZU... 24.11.08, 19:22
              Wybacz drogi sasiedzie ale takie sa obecnie ceny mieszkan wykonczonych "do
              zamieszkania" na naszym osiedlu. Nie mialam na mysli czegokolwiek do generalnego
              remontu, bo chyba takich u nas nie ma. Nie mialam tez na mysli stanu
              deweloperskiego.
              Takze prosze sobie darowac uwagi o zapominaniu gdzie sie mieszka.
              • sibeliuss Re: ILE WART JEST M2 MIESZKANIA NA ZACISZU... 24.11.08, 20:56
                Powtórzę, każdy ma inny gust, zatem o ile kupuje mieszkanie bez mebli to będzie
                chciał zmienić jego wygląd.
                O zapominaniu nie wspomnę, jeno o tym, że to jest Bródno, a nie Beverly Hills.
                • mitaka Re: ILE WART JEST M2 MIESZKANIA NA ZACISZU... 26.11.08, 20:32
                  Rozumiem, że każdy ocenia wg własnej wiedzy. Być może faktycznie swoje masz
                  wykończone tak, że każdy chciałby je doszczętnie zmieniać. Poza tym, część mebli
                  zwykle zostaje (zabudowa kuchenna? AGD? szafy wnękowe?). Uwierz, że cena którą
                  podaję jest nie tylko realna, ale doświadczona osobiście i to niejednokrotnie.
                  Kilka miesięcy temu zdarzylo mi się obejrzeć kilka mieszkań na ZZ (A+B+C) celem
                  kupna i chyba tylko jedno miało cenę za metr mniejszą niż 9000zl (8600zl bylo o
                  ile dobrze pamietam).

A jesli juz kogos poprawiac to nie Bródno, a Zacisze. A jak nie Zacisze to
                  bardziej globalnie Targówek. I owszem, wiem że to nie Beverly Hills, bo tam nie
                  byłoby ani Ciebie ani mnie stać na to co mamy na ZZ, na które tak szczerze
                  plujesz (niepotrzebnie).
                • stewald Re: ILE WART JEST M2 MIESZKANIA NA ZACISZU... 26.11.08, 23:45
                  Zauważ, że żadne osiedle w Warszawie to nie jest Beverly Hils. A
                  Zielone Zacisze można przyrównać do każdego innego osiedla
                  strzeżonego w Warszawie. Niczym szczególnie się nie wyróżnia i
                  niczym nie odbiega od innych, po prostu typowe nowe strzeżone
                  osiedle.
          • dar_czy Re: ILE WART JEST M2 MIESZKANIA NA ZACISZU... 23.11.08, 21:21
            Poczekam kolka miesięcy i będzie połowa z tego.
            • klejmanm Re: ILE WART JEST M2 MIESZKANIA NA ZACISZU... 26.11.08, 13:57
              musiałby jeszcze ktoś chcieć sprzedać ci za połowę tego.
              Pamiętaj że cenę kształtuje nie tylko popyt, ale także podaż.
              Ceny mieszkań na rynku wtórym spadają obecnie dużo wolniej, niż te na rynku
              pierwotnym, z tego prostego powodu że obecnie sprzedaż mieszkania byłaby zwykłą
              realizacją straty na inwestycji.
              Nikt kto nie jest do tego zmuszony (tak jak developerzy) nie sprzedaje
              mieszkania w dołku - a mieszkańcy ZZ na ogół nie są osobami w trudnej sytuacji
              finansowej (chociaż zaległości w opłatach miesięcznych za mieszkanie mogłyby
              wskazywać na to - ale to zupełnie inna historia smile
              tak więc czekaj sobie zdrów!smile
        • bonnie75 Re: ILE WART JEST M2 MIESZKANIA NA ZACISZU... 24.11.08, 08:08
          Ales pojechal! uncertain
          Z tego co piszesz ewidentnie wyziera TWOJ "styl bycia" - czyli generalnie "jam
          jest pan i wszyscy pocalujcie mnie w doope", co?
          No nic tylko wziac przyklad.
          Ech...
        • scubares Re: ILE WART JEST M2 MIESZKANIA NA ZACISZU... 24.11.08, 10:22
          www.psychiatra.com.pl/katalog.html
          Może ktoś Cię wreszcie zrozumie smile
    • karthoon Re: ILE WART JEST M2 MIESZKANIA NA ZACISZU... 25.11.08, 17:56
      Ceny transakcyjne to 6-7 tyś. za m2.
      Średni upust w stosunku do ceny wywoławczej to trochę ponad 20%.

(przy czym te dane dotyczą ogólnie mieszkań na ZZ, bez uwzględniania twoich wymagań co do wielkości)
      • o_jasiek RECESJA, RECESJA 27.11.08, 15:37
        Kiedys drodzy Państwo cena metra na osiedli ZIELONE ZACISZE wynosiła
        ok 9.000 pln.

Teraz troszeczkę się po zmieniało - 5.000 pln to max.

Nowe mieszkania w Warszawie chodza juz po 6.000.

Osiedle Zielone Zacisze jest już stare. Budynek 110 powstał w 2004,
        112 w 2005, 114 w 2006.

• nobullshit Re: RECESJA, RECESJA 28.11.08, 00:35
          o_jasiek napisała:
          > Osiedle Zielone Zacisze jest już stare. Budynek 110 powstał w 2004,
          > 112 w 2005, 114 w 2006.

Na temat cen się nie wypowiadam - nie mam o nich pojęcia. Ale skąd Ty wzięłaś te
          lata? Mieszkam w 112 od jesieni 2003 roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka