24.11.03, 11:11
Witajcie.

Dopiero niedawno przyjrzalem sie jak ma wygladac Etap C i musze przyznac, ze
jestem troche zdziwiony zmianami.

Jak kupowalem mieszkanie to Etap C mial wygladac zupelnie inaczej.
Aby sasiedzi nie zagladali mi w okna wybralem mieszkanie zewnetrzne.
Teraz dowiaduje sie, ze Etap C bedzie mial boczna sciane przy Etapie A.
Nikt jednak nie moze mi odpowiedziec na pytanie, czy garaze Etapu A i C beda
polaczone czy bedzie miedzy nimi przejscie.

Nie podoba mi sie to, ze nie informuja mieszkancow o tym, ze zmienia sie
wyglad bloku, ktory tak naprawde moze zaslonic mi caly widok.

Co wy o tym myslicie?
Obserwuj wątek
    • mooj Re: Etap C 24.11.03, 11:28
      sądzę że odpowiedź na pytanie czy będzie przejście czy będą bloki się stykać
      można uzyskać u architektów TP jako że nie wydaje się możliwe żeby przy wydanym
      zezwoleniu projekt był zmieniany w tym zakresie
      czyli etap A kl I pietro pierwsze powinno znac odpowiedźsmile

mnie niepokoją możliwości zagospodarownia działki D sad
      niekóre pomysły będę starał się stopować (jeśli oczywiście się pojawią) ale w C
      wydaje się że będzie trudno -pozwolenie już jest

jak rozumiem ktos udzielił Ci przed decyzja o zakupie mieszkania informacji że
      przed oknami B od strony kondratowicza będzie wolne miejsce?

• sc77 Re: Etap C 24.11.03, 11:53
        Kupowałem mieszkanie w Etapie A.
        Gdy kupowalem mieszkanie w planie byl jeszcze wiezowiec. Poinformowano mnie
        jednak, ze bedzie on zamieniony na Etap C, ktory bedzie podobny do B i
        absolutnie nie wyrosnie przed moimi oknami.
        Etap C mial byc ustawiony w stosunku do A tak samo jak B, czyli nie zaslanialby
        okien Etapu A.
        Obecnie te plany sie zmienily bez jakiejkolwiek informacji.

Dzis postaram sie odwiedzic architektow i osoby wladne odpowiedziec na moje
        pytania.

Pozdrawiam
        • pawel112 Re: Etap C 24.11.03, 12:32
          Z tego co wiem to etap C będzie połączony z etapem D, który będzie stał na
          miejscu placu zabaw (były wieżowiec). Kiedyś Turret twierdził, że etap D
          będzie połączony z etapem A. Futrka i przejście będzie przeniesione w okolice
          biura sprzedaży (bliżej skrzyżowania).
          Zmianom może ulec chyba jedynie że etap c i d wybudują razem pod jedną nazwą.
          Ale nie sądzę bo to są dwie różne działki.
          Przyznaję też że nie mam najświeższych informacji...
          Z drugiej strony i tak pewnie już jest po ptakach na ewentualne skargi...
          • mooj Etap D!! 24.11.03, 13:56
            z tego co ja wiem:
            na działce D miał być pawilon handlowy zajmujący około 80 m2
            plan zagospodarowania ZZ wymaga 50% powierzchni zielonej
            na ZZ ma być plac zabaw

postawienie jakiejkolwiek budowli zajmującej ponad 80m2 na działce D bedzie
            sprzeczne z ww punktami ( a przynajmniej jednym z nich) co może być podstawą
            skutecznych protestów (nie dopuszczenia do budowy)
            zresztą ni ewyobrażam sobie żeby taki pomysł mial jakiekolwiek szanse
            realizacji (włascicielem sasiednich działek nie jest już turret więc bardzo
            trudno byoby mu to przeprowadzić, poza tym zmienia to diametralnie cechy
            osiedla i byłoby trudno sprzedawalne)
            ja się bardziej obawiam pomysłów typu "wybudujmy parking, miejsca parkingowe
            czy tym podobne - bo jest za mało gościnnych")
            może jutro się dowiemy czegoś więcej

pomysł na wykupienie działki..hmm.. kontrowersyjny ale nie jest zupełnie
            pozbawiony sensu..kwestia ceny jedynie

• zz_beatka Re: Etap D!! 25.11.03, 15:39
              mam nadzieję że się mylę ale chyba niestety ten pawilon powstanie; słyszałam
              rozmowy z potencjalnym nabywcą
    • macius71 Re: Etap C 24.11.03, 12:38
      O ile pamietam ale moze sie myle w biurze sprzedazy makieta odpowiadala zawsze
      obecnemu stanowi i planom Etapu C. Boje sie tylko ze po fiasku pawilonu na
      srodku wymysla jakies szkaradztwo albo wroca do pomyslu budynku mieszkalnego co
      byloby kompletna porazka. MOze sie zlozymy i wykupimy ta dzialke smile))))????
      Wogole to na srodku oprocz kortu i placu zabaw super wygladalby zadrzewiony
      kacik z laweczkami.
      • marcin_robert Re: Etap C 24.11.03, 12:48
        Makietę zmieniono wczesną wiosną 2002 roku. Na pierwszej był wieżowiec
        i pawilon, na obecnej już nie.
        Nie zamierzam wykupywać (partycypować) placu po środku - jaki małby być tego
        cel?
      • pawel112 Re: Etap C 24.11.03, 12:48
        macius71 napisał:

> O ile pamietam ale moze sie myle w biurze sprzedazy makieta odpowiadala
        zawsze
        > obecnemu stanowi i planom Etapu C. Boje sie tylko ze po fiasku pawilonu na
        > srodku wymysla jakies szkaradztwo albo wroca do pomyslu budynku mieszkalnego
        co
        >
        > byloby kompletna porazka. MOze sie zlozymy i wykupimy ta dzialke smile))))????
        > Wogole to na srodku oprocz kortu i placu zabaw super wygladalby zadrzewiony
        > kacik z laweczkami.

Nie wiem czy ten kort nie wyjdzie nam bokiem, bo jak zbudują trzeci etap to w
        środku zrobi się ładna studnia.
        I w sezonie wszyscy będą słyszeć w mieszkaniach ping, pong, ping, pong, ...,
        40:15, 1:0 w setach, ping, pong, ...

ponieważ ten placyk w środku jest malutki, a may tyle betonu na osiedlu, że
        przydałby się skwerek z ławeczkami i placem zabaw dla dzieci

Ale pewnie zaraz odezwą się sportowcy...
    • hana77 Re: Etap C 24.11.03, 15:23
      Przejście byłoby bardzo wskazane !!!
      Gdy kupowaliśmy mieszkanie w grudniu 2000r. w planach C - był wieżowiec.
      • zzdorka Re: Etap C 24.11.03, 20:45
        Plany sie zmienily juz tak wiele razy, ze nie nadazam. Ostatnio przejrzalam
        folder reklamowy jeszcze etapu A. Czy wiecie, ze mialy byc zupelnie okrągle,
        kryte balkony na jednym z rogow budynku? Nie wiem, czy taki byl zamiar, czy
        tylko wizja grafika od folderow.

Choc tenis bardzo lubie (ogladac) to jestem bardziej za trawka, lawkami itp.
        • zz_beatka Re: Etap C 25.11.03, 11:24
          kort był bardzo rzadko używany a skwerek z ławkami przydałby się bardziej i
          więcej osób by skorzystało
          • sc77 Re: Etap C 25.11.03, 11:45
            W ciepłe dni kort był używany każdego popołudnia.
            Trudno było bez rezerwacji zagrać.
            • zz_beatka Re: Etap C 25.11.03, 15:40
              a to przepraszam ale kiedy przechodziłam to prawie zawsze był pusty
              • zzslawek Re: Etap C i przeniesienie wjazdu 25.11.03, 19:48
                Temat, o którym napiszę już kiedyś zaistniał na forum i siłą rzeczy będę się
                powtarzał, ale warto do niego powrócić.

Kupując mieszkanie w XII 2001 wybrałem I klatkę i róg budynku - m.in
                uciekałem od wjazdu, furtki. Nigdy nie było absolutnie mowy o tym,że kiedys
                wjazd na osiedle bedzie na wysokości szczytu etapu A i I klatki. Załącznik do
                aktu notarialnego też nie pokazuje takich rozwiązań.
                Teraz okazuje się, że kupiłem kota w worku. Rozumiem,że w przyszłości
                wjazd/wyjazd na osiedle musi być bardziej drożny, ale dlaczego ma to być
                kosztem tych, co nie chcieli takiego sąsiedztwa, widoku? To może postawic
                jeszcze trzepak na dywany? wink
                Ciekawe także czy mieszkający w szczycie etapu B ( od strony A i łączki)
                wiedzieli w momencie zakupu, że kiedys nie bedzie tam drzewek i zieleni tylko
                wjazd?

Mozna odnieść wrażenie, że wraz ze zmniejszjącą się liczba mieszkań
                pozostałych do sprzedaży, interes tych, co je już kupili jest w coraz
                mniejszym poważaniu...

• zz_beatka Re: Etap C i przeniesienie wjazdu 30.11.03, 16:05
                  skąd wiesz o przeniesieniu wjazdu?
                  • sc77 Re: Etap C i przeniesienie wjazdu 01.12.03, 09:35
                    Ja juz wiedzialem o planach przeniesienia wjazdu jak kupowalem mieszkanie
                    (czerwiec 2002). Jednak nie wiadomo kiedy to nastapi, gdyz wszystko zalezy od
                    ZDM i drogi, ktora musza wybudowac...
                    • zz_beatka Re: Etap C i przeniesienie wjazdu 01.12.03, 19:46
                      na makiecie nie ma naniesionych zmian
                      • smootek Re: Etap C - wieżowiec powraca??? 01.12.03, 23:15
                        Czytając o zmianach, jakich Turret dokonywał dotąd zaczynam wierzyć mojemu
                        znajomemu, który w Budimexie pracuje. Otóż twierdzi on, że znowu powraca pomysł
                        wybudowania wieżowca. Nie lubię plotek, ale jeśli inżynier prcujący w firmie
                        nowego wykonawcy przekonuje mnie, że jednak będą stawiać wieżowiec - to może
                        jest w tym trochę prawdy??? Dopytajcie, gdzie trzeba i napiszcie - bo przy
                        skali problemów, jakie już macie dodanie jeszcze dwóch kolejnych budynków (C-
                        poziome i D-pionowe) nie nastraja optymizmem...
                        • zz_beatka Re: Etap C - wieżowiec powraca??? 02.12.03, 12:41
                          z tego co wiem to nie będzie wieżowca tylko c podzielony jest na c1 i c2
                          • smootek Re: Etap C - wieżowiec nie-powraca 02.12.03, 13:18
                            A jak w takim razie wyglądać będzie C1 i C2? Domknięcie trójkąta to C1 a C2?
                            • zz_beatka Re: Etap C - wieżowiec nie-powraca 02.12.03, 13:31
                              c1+c2 wygląda prawie jak litera j tylko dolna końcówka (ogonek) dotyka szczytu
                              A - oba budynki A i C będą połączone tarasami i ścianą garaży c1+c2 stanowią
                              jeden budynek czemu tak nazwane nie wiem; może dlatego że pierwotnie miały być
                              budowane osobno? a może z powodu mieszkań?
                              • liss1 Re: Etap C - wieżowiec nie-powraca 02.12.03, 20:22
                                Projekt osiedla jest na stronie Zielonego Zacisza.
                                • mooj Re: Etap C - wieżowiec nie-powraca 02.12.03, 22:10
                                  jedna z wersji ..zreszta nieaktualna i niepełna

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka