Dodaj do ulubionych

nowy zarządza ZZ

05.12.03, 11:07
Czy ktoś już poznał tego miłego Pana, który na początek chce nam obniżyć
opłaty. Jakie sprawy wpisujecie w ankiecie którymi powinien się zająć i co
najpierw.

Myślimy o:

Internet, telefon, kablówka od innych niż Spray dostawców żebyśmy mieli
wybór !!!
Jakaś antena zbiorcza nie każdy musi mieć kablówkę, albo własny talerz.
Więcej zieleni na ZZ nie ograniczającej się tylko do trawy i kilku krzaczków.
Rozwiązanie kwestii miejsc gościnnych przez które robi sie dużo zamieszania.
Porządek na klatkach ale tym Pan obiecał się już zająć.

...
nad innymi puktami się zastanawiamy może macie jakieś propozucje.

Obserwuj wątek
    • moze_zz Re: nowy zarządza ZZ 05.12.03, 11:45
      A kto wybrał tego miłego Pana? Czy to jakieś uregulowanie prawne? Możecie to
      wyjaśnić - prooooooooooszęęęęę.

A co do ankiety, to pierwsze, o czym powiedział mój mąż, to miejsca gościnne,
      więc chyba coś w tym jest...

Pozdrawiam,
      A,
      • robin123 Re: nowy zarządza ZZ 05.12.03, 11:59
        Ja spytałem się o to samo kto wybrał tego Pana smile
        Otóż po podpisaniu pierwszego aktu została utworzona wspólnota która wybrała
        tego Pana. Wspólnota 2 osobowa. 1 osoba to ta która podpisała pierwszy akt a 2
        to TP mające jak na razie większości głosów. Przynajmniej tak to zrozumiałem
        jeśli ktoś dowie się że było inaczej proszę mnie poprawić. Jak na razie Pan ma
        dobre zamiary i podobno to prawdziwy fachowiec więc zobaczymy. Jeśli nam sie
        nie spodoba to w przyszłym roku kiedy uzyskamy większość głosów wymienimy go na
        kogoś innego.
        • zzdorka Re: nowy zarządza ZZ 05.12.03, 21:34
          Chyba jestescie panowie jednomyslni. Moj maz pierwsze o co zapytal, to kto
          wybral tego pana? No i wszystko jasne.

Ankiety nie wypelniam, bo nie mam ochoty, zeby moje dane walaly sie po budce
          ochrony. Moge podac odpowiedzi w formie ustnej albo osobiscie.

A ponad to, to po co po raz kolejny mam podawac moj telefon, skoro ma go juz
          biuro sprzedazy, ksiegowosc i pan Jacek? Jak w Urzedzie skarbowym, gdzie pan z
          pokoju Vat nie ma sieci i dlatego moj telefon jest dla niego obcy. Maja go
          bowiem panie z pokoju pit, na tym samym pietrze. Paranoja.
        • wojbud Re: nowy zarządza ZZ 09.12.03, 10:05
          Witam forumowiczów. Ja mam w związku z formularzem pytanie czy fakt podania
          więcej niż 1 osoby zamieszkującej lokal ma wpływ na ustalenie jakichś opłat,
          tj. że są one wtedy niższe? Co do ankiety to nie ma sensu jej wypełniać z mjegu
          punktu widzenia gdyż trudno mi określić kiedy i w jakich godzinach będę w
          lokalu.
          • robin123 Re: nowy zarządza ZZ 09.12.03, 13:32
            Myślę ze ta ankieta ma pomóc nowemu zarządcy w spełnieniu naszych oczekiwań
            więc chyba raczej powinniśmy je wypełnić jak najszybciej. Wpiszcie to na co
            narzekacie na forum do tej ankiety aby mógł się tym zająć. Np. problem z
            parkowaniem, monopolem spraya na Internet itd. itp. Osoby które nie chcą żeby
            ich dane „walały się po budce ochrony” zalecam wręczenie ankiety osobiście w
            administracji.
            • brenya Re: nowy zarządza ZZ 09.12.03, 16:38
              Co do danych, ktore sie moga walac... Na ankiecie jest raptownie podane imie i
              nazwisko wlasciciela, tudziez osob wspozamieszkujacych, czyli nic nowego -
              ochrona ma spis lokatorow (bo przeciez musi wiedziec kogo moze wpuscic w
              przypadku gdyby osoba taka zapomniala karty wejsciowej).

Co do pozostalych rzeczy to nie sadze, aby komus chcialo sie handlowac
              informacjami dot. zuzycia przeze mnie wody...

W ankiecie wpisalam koniecznosc zwiekszenia osob pracujacych w ochronie
              (niezmieniona od czasu oddania etapu B?), oraz koniecznosc zainstalowania lampy
              oswietleniowej w rogu budynku przy ruince, gdyz takowej narazie tam brak, co
              skutkuje tym, ze widok z kamery, ktora sie tam znajduje, po zmroku to nic
              innego jak czarna plama.

Aha, no i oczywiscie wpisalam koniecznosc zwiekszenia miejsc postojowych dla
              gosci... smile
    • moze_zz Re: nowy zarządza ZZ 12.12.03, 17:39
      Czy dostaliście może wyliczenia nowego czynszu od nowego Pana Administratora?
      Bo ja dla mnie - może na innej matematyce się znam - to 313, co do tej pory
      płaciłam to mniej niż 317 oferowane przez Pana... ale może się mylę.
      O płatności za grudzień podanej 12.12.2003 ( a termin mamy do 10.12.2003 ) i
      wymagalnej w ciągu pięciu dni nie wspomnę...
      No to mi się Pan przedstawił.
      • brenya Re: nowy zarządza ZZ 12.12.03, 19:01
        Cos nie tak z tym terminem. Poza tym zastanawiam sie. Ja jeszcze nie dostalam
        zadnego zawiadomienia o zmianie czynszu, wobec tego do 10 grudnia wyslalam
        czynsz za grudzien na konto Turreta. Jak rozumiem kwota, ktora teraz mi podadza
        to kwota za styczen...? I czy zmienia sie nr konta?
        • przemek.c Jestem w tej samej sytuacji 12.12.03, 23:18
          brenya napisała:

> Cos nie tak z tym terminem. Poza tym zastanawiam sie. Ja jeszcze nie
          dostalam
          > zadnego zawiadomienia o zmianie czynszu, wobec tego do 10 grudnia wyslalam
          > czynsz za grudzien na konto Turreta. Jak rozumiem kwota, ktora teraz mi
          podadza
          >
          > to kwota za styczen...? I czy zmienia sie nr konta?
          >

Jestem w tej samej sytuacji, to znaczy, że - nie otrzymawszy wcześniej
          zawiadomienia - wpłaciłem czynsz za grudzień na konto Turret'a dokładnie 10-go
          grudnia. Dwa dni później, czyli dzisiaj, dostałem w skrzynce zawiadomienie, że
          za grudzień mam płacić inną kwotę (faktem jest, że niższą o 70 pln, co mnie
          bardzo cieszy) na inne konto i mam na to 5 dni... No i teraz coś mi tu nie
          halo...

1. Skoro termin płatności czynszu był ustalony na 10-go każdego miesiąca, w
          tym i 10-go grudnia, czemu zawiadomienie o zmianie konta dostaję 12-go
          grudnia???

2. Zapłaciłem czynsz na starych zasadach - na konto Turreta. Nie mam rzecz
          jasna zamiaru płacić go podwójnie. Co zatem stanie się z pieniędzmi, które
          wpłaciłem? Turret posłusznie przekaże pieniądze na nowe konto oddając mi
          nadpłatę (lub licząc ją na poczet stycznia), czy przywiało jakiś nieświeży
          zapach i ktoś próbuje mnie robić w balona?

Czy ma ktoś jakieś namiary do nowego zarządcy, pana Mariusza Łubińskiego?
          Chętnie bym posłuchał jego wyjaśnień...

Pozdrawiam,
          Przemek
          • areksz24 Re: Jestem w tej samej sytuacji 14.12.03, 18:42
            > Czy ma ktoś jakieś namiary do nowego zarządcy, pana Mariusza Łubińskiego?
            > Chętnie bym posłuchał jego wyjaśnień...

Zadzwonilem do Pana Zarzadcy (602407873) zeby uzyskac odpowiedzi na pytania
            ktore nurtowaly nie tylko mnie, bo podobnie jak wszyscy zaplacilem juz czynsz
            za grudzien na konto Turreta.

Generalnie Ci ktorzy juz zrobili przelewy za grudzien nie mają się czym
            martwić - Turret przeleje otrzymane kwoty na konto Naszej wspólnoty. Natomiast
            jeśli Wam wychodzi mniej czynszu w nowych wyliczeniach - zapłacicie mniej za
            styczeń (nie uzyskałem tej informacji wprost, ale tak wynikało z rozmowy).

Pozdrawiam,
            Arek
            • zzdorka Re: Jestem w tej samej sytuacji 15.12.03, 00:33
              Jestem przewrazliwiona na temat dostepu do moich danych i nru tel ochrona do
              mnie nie ma i nie zamierzam im wreczac.

Wychodzi na to, ze uczciwosc i terminowosc nie poplaca. Ci, co sie przyznali,
              ze mieszk u nich np. 5 osob placa duzo wiekszy czynsz. Terminowe wplaty poszly
              nie tam, gdzie trzeba. A konto...

Na mojej uczelni ktos kiedys rozrzucil bankowe dowody wplaty czesnego.
              Zgadnijcie gdzie poszly pieniadze wielu studentow?

Moja paranoja jest wiec usprawiedliwiona.
              • brenya Re: Jestem w tej samej sytuacji 15.12.03, 11:15
                A co ma do tego uczciwosc? W ankiecie proszono o wpisanie ile osob bedzie
                mieszkalo w mieszkaniu. Coz w tym takiego strasznego? Wszedzie jest tak, ze jak
                w mieszkaniu mieszka wiecej osob to czynsz jest odpowiednio wiekszy - to chyba
                zrozumiale, ze 5 osob produkuje troszke wiecej smieci niz 1 osoba, a za wywozke
                smieci placic trzeba. Czy Twoim zdaniem uczciwe jest zanizanie liczby
                mieszkancow tylko po to, zeby kosztami obciazyc innych?

Natomiast zaliczki i tak zostana rozliczone - wiec w czym problem?

Ankiety kazali zostawiac na ochronie z tej prostej przyczyny, ze tak wygodnie.
                Natomiast nikt nikogo nie zmuszal do jej wypelniania, ani zostawiania jej na
                ochronie.

A gdzie trafily pieniadze latwo sprawdzic. Latwo tez sprawdzic, czy trafily do
                wspolnoty.

Mysle, ze sie czepiasz i szukasz dziury tam gdzie jej nie ma.
              • sc77 Re: Jestem w tej samej sytuacji 16.12.03, 15:10
                ZZDorka,

a co bedzie jesli cos sie stanie w Twoim mieszkaniu a ochrona nie bedzie miala
                numeru telefonu do Ciebie??? Pomyslalas o tym?
                • zz_beatka Re: Jestem w tej samej sytuacji 16.12.03, 16:52
                  w TP mają telefony komórkowe do nas zapisane gdy podpisywaliśmy umowy
                  kupna/sprzedaży
                  • sc77 Re: Jestem w tej samej sytuacji 16.12.03, 17:01
                    Ale to na wypadek umowy kupna mieszkania.

Moim zdaniem ochrona powinna miec taki numer. To oni widza co sie dzieje i moga
                    zareagowac. A co jesli cos sie stanie w nocy kiedy nie ma nikogo w biurze TP???
          • zz_beatka nie Jestem w tej samej sytuacji 15.12.03, 15:16
            a ja przeczytałam uważnie kartkę wywieszoną na klatce gdzie wyraźnie było
            napisane że wkrótce zostanie podane nowe konto i czekałam aż doczekałam się w
            sobotę informacji w skrzynce.
            bardzo ta info mnie ucieszyła bo spadł czynsz dość znacznie. zapłacę dopiero
            dziś nową stawkę na nowe konto
            • przemek.c Re: nie Jestem w tej samej sytuacji 15.12.03, 17:09
              > a ja przeczytałam uważnie kartkę wywieszoną na klatce gdzie wyraźnie było
              > napisane że wkrótce zostanie podane nowe konto i czekałam aż doczekałam się
              w
              > sobotę informacji w skrzynce.
              > bardzo ta info mnie ucieszyła bo spadł czynsz dość znacznie. zapłacę dopiero
              > dziś nową stawkę na nowe konto

Rozmawiałem z panem Mariuszem. Wpłacone pieniądze Turret ma przelać na konto
              Wspólnoty. Jeśli komuś czynsz wyszedł niższy, nadpłacone kwoty mają być
              naliczone na konto opłat styczniowych. Brzmi rozsądnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka