-
Czy jest jakas rada jesli grzybki wyszly zbyt wytrawne tj czy mozna
je np doslodzic badz drugi raz zamarynowac tylko w lagdniejszej
marynacie?
w zeszlym roku wyszly mi lepsze :/ chyba za malo dodalam wody do
octu i marynata jest zbyt ... wytrawna :(
-
Kwaśne mleko z tego grzybka jest pyszne.
A może serek by też był dobry? Kto wie CZY TO JEST DOPUSZCZALNE by z TAKIEGO
mleka robić serek?
A co by było gdybym zjadła samego grzyba? Skoro nie umieram od jego zarodników
(są w kwaśnym mleku) to może i grzybek sam w sobie byłby dobry?
A sernik z sera z takiego grzybka?
Zdolności kulinarne mam hmmm, takie sobie. Ale wyobraźni, pomysłów i łakomości
mi nie brakuje.
Żyra
-
Macie może sprawdzony przepis na ową?;)
Chodzi o to, żeby nie była bardzo octowa.....
Miałam kiedyś taki przepis, ale posiałam,......
Grzybki zblanszowane, mogą w lodówce poczekać do jutra:)
-
Dlaczego większość ludzi marynuje grzybki (przeważnie te mniejsze, ale duże też) w całości ? Przecież jest więcej niż pewne, że w niektórych, a jak jest sezon robalowy, to w większości) siedzą tłuste, białe glizdy i ich g.wienka? :) Bo ładnie wyglądają? Nie ruszyłabym takiego grzybka choćby był najpiękniejszy :P
-
Potrzebuję przepis na sałatke z grzybkami marynowanymi. Dziękuję tym którzy
pomogą serdecznie.
-
Pamietam z dzieciństwa grzybka na słodko, taki puszysty był, ale nie wiem jak
go sie robi - może wy wiecie? Czekam na przepisy, z góry wielkie dzieki.
-
Moze macie przepis jak zrobic grzybek, wiem, ze to cos podobnego do ciasta
nalesnikowego, ale wiem, ze to sztuka go zrobic, a może sie mylę. Nie jadlam
go tylko moj slubny.
-
Może ktoś posiada przepis na ciasto,z którego piecze się grzybki w takiej
foremce-patelni.Grzybki wychodzą pełne .Będę wdzięczna.Pozdrawiam.
-
widziałam kiedyś przepis na forum na grzybki nadziewane bitą śmietaną.Te
grzybki były z ciasta kruchego.Proszę pomóżcie mi je znależć.Z góry dziękuje.
-
powiedzcie mi czy grzybki te mozna zalewac zimna zalewa i nie pasteryzowac w
zaden sposob?
bo ktos mi powiedzial ze tak robi... czy to mozliwe??/
-
Mój mąż właśnie wrócił z wiadrem grzybów. Część dziś zjemy, część do suszenia
a część mam zamiar zamarynować. Mam tylko mały problem bo w ubiegłym roku
zamarynowałam i były bardzo mało kwaśne (prawie że wogóle) zalewę robiłam na
oko. Czy może mi ktoś podać dokładne ilośći octu, i wody na zalewę do
marynowanych grzybków. Byłabym wdzięczna.
-
Myślałam o zrobieniu tradycyjnych żeberek (smażonych/duszonych z kminkiem,
kapusta zasmażana). Ale jakoś mnie nasżło, aby dodać suszone grzybki. Jak
myślicie - wrzucić kilka/kilkanaście suchych do sosiku i dusić całość, czy
może namoczone dorzucić do duszonego mięska i dusić dalej razem?
-
Mam w domu pół słoika grzybków marynowanych i tak sobie leżą w lodówce i
leżą. Pomyślałam, że mogłabym zrobić jakąś sałatkę ale zupełnie nie wiem z
czym je połączyć. Nieśmiało myślę o śledziu. Macie jakieś konkretne pomysły?
Inne sposoby wykorzystania owych grzybków też mile widziane.
Pzdr
Majka
-
Jak przyzadzic grzybki w smietanie? prosze o sprawdzone przepisy. Z gory
dziekuje :) pozdrawiam pa
-
jw. moze wasze ulubione przepisy?
pozdr
-
pare dni temu marynowalam pierwszy raz grzyby i nie obgotowalam ich tylko
wsadzilam do sloikow i zalalam zalewa w czoraj maz otworzyl i zjedlismy byly
dobre narazie nic nam nie jest pytanie czy mozna tak robic? z gory serdecznie
dziekuje za odpowiedz
-
Słuchajcie mam duży problem. Chciałam zrobić marynowane grzybki, wszystko
mam, przepis podobno rewelacja, tylko podobno, żeby grzybki lepiej się
trzymały w słoiku i mniej psuły, trzeba je pasteryzować. Czy jakaś dobra
dusza może mi opisać krok po kroku jak to się robi - ze wszystkimi
szczegółami. Nie chcę, żeby zmarnowały się moje zbiory... Z góry serdecznie
dziękuję. Tylko się pośpieszcie, grzybki na mnie czekają ;)))))
-
Poza duszonymi na masle, w smietanie, poledwice wieprz.robie w sosie
z grzybkami...
Macie jeszcze jakies pomysły na kurki?? Bo nie wiem czy Wiecie, ale
juz sporo jest kurek w lasach....
-
Zalegają mi w lodówce i nie wiem co z nimi zrobić.
Jest tam też słoik marynowanego (chyba...) czosnku oraz papryki.
Niespecjalnie lubię produkty marynowane, ale może dałoby się je jakoś
wmieszać w jakieś sałatki, albo co... Proszę o jakieś podpowiedzi.
-
Najbardziej zalezy mi na sliwkach, gruszkach i jablkach bo z nich mama
robila kompot na Wigilie. Chcialbym zrobic podobny tyle, ze z suszonych
samemu. O warzywkach slyszalem tylko zeby np. selera ususzyc, zetrzec i
uzywac zamiast vegety-bejcy. Grzybki - wiadomo. Dzieki za pomoc