Forum   grzybki

grzybki

(61 wyników)
  • Czy jest jakas rada jesli grzybki wyszly zbyt wytrawne tj czy mozna je np doslodzic badz drugi raz zamarynowac tylko w lagdniejszej marynacie? w zeszlym roku wyszly mi lepsze :/ chyba za malo dodalam wody do octu i marynata jest zbyt ... wytrawna :(
  • Kwaśne mleko z tego grzybka jest pyszne. A może serek by też był dobry? Kto wie CZY TO JEST DOPUSZCZALNE by z TAKIEGO mleka robić serek? A co by było gdybym zjadła samego grzyba? Skoro nie umieram od jego zarodników (są w kwaśnym mleku) to może i grzybek sam w sobie byłby dobry? A sernik z sera z takiego grzybka? Zdolności kulinarne mam hmmm, takie sobie. Ale wyobraźni, pomysłów i łakomości mi nie brakuje. Żyra
  • Macie może sprawdzony przepis na ową?;) Chodzi o to, żeby nie była bardzo octowa..... Miałam kiedyś taki przepis, ale posiałam,...... Grzybki zblanszowane, mogą w lodówce poczekać do jutra:)
  • Dlaczego większość ludzi marynuje grzybki (przeważnie te mniejsze, ale duże też) w całości ? Przecież jest więcej niż pewne, że w niektórych, a jak jest sezon robalowy, to w większości) siedzą tłuste, białe glizdy i ich g.wienka? :) Bo ładnie wyglądają? Nie ruszyłabym takiego grzybka choćby był najpiękniejszy :P
  • Potrzebuję przepis na sałatke z grzybkami marynowanymi. Dziękuję tym którzy pomogą serdecznie.
  • grzybek(12)

    Pamietam z dzieciństwa grzybka na słodko, taki puszysty był, ale nie wiem jak go sie robi - może wy wiecie? Czekam na przepisy, z góry wielkie dzieki.
  • grzybek(9)

    Moze macie przepis jak zrobic grzybek, wiem, ze to cos podobnego do ciasta nalesnikowego, ale wiem, ze to sztuka go zrobic, a może sie mylę. Nie jadlam go tylko moj slubny.
  • Może ktoś posiada przepis na ciasto,z którego piecze się grzybki w takiej foremce-patelni.Grzybki wychodzą pełne .Będę wdzięczna.Pozdrawiam.
  • widziałam kiedyś przepis na forum na grzybki nadziewane bitą śmietaną.Te grzybki były z ciasta kruchego.Proszę pomóżcie mi je znależć.Z góry dziękuje.
  • powiedzcie mi czy grzybki te mozna zalewac zimna zalewa i nie pasteryzowac w zaden sposob? bo ktos mi powiedzial ze tak robi... czy to mozliwe??/
  • Mój mąż właśnie wrócił z wiadrem grzybów. Część dziś zjemy, część do suszenia a część mam zamiar zamarynować. Mam tylko mały problem bo w ubiegłym roku zamarynowałam i były bardzo mało kwaśne (prawie że wogóle) zalewę robiłam na oko. Czy może mi ktoś podać dokładne ilośći octu, i wody na zalewę do marynowanych grzybków. Byłabym wdzięczna.
  • Myślałam o zrobieniu tradycyjnych żeberek (smażonych/duszonych z kminkiem, kapusta zasmażana). Ale jakoś mnie nasżło, aby dodać suszone grzybki. Jak myślicie - wrzucić kilka/kilkanaście suchych do sosiku i dusić całość, czy może namoczone dorzucić do duszonego mięska i dusić dalej razem?
  • Mam w domu pół słoika grzybków marynowanych i tak sobie leżą w lodówce i leżą. Pomyślałam, że mogłabym zrobić jakąś sałatkę ale zupełnie nie wiem z czym je połączyć. Nieśmiało myślę o śledziu. Macie jakieś konkretne pomysły? Inne sposoby wykorzystania owych grzybków też mile widziane. Pzdr Majka
  • Jak przyzadzic grzybki w smietanie? prosze o sprawdzone przepisy. Z gory dziekuje :) pozdrawiam pa
  • jw. moze wasze ulubione przepisy? pozdr
  • pare dni temu marynowalam pierwszy raz grzyby i nie obgotowalam ich tylko wsadzilam do sloikow i zalalam zalewa w czoraj maz otworzyl i zjedlismy byly dobre narazie nic nam nie jest pytanie czy mozna tak robic? z gory serdecznie dziekuje za odpowiedz
  • Słuchajcie mam duży problem. Chciałam zrobić marynowane grzybki, wszystko mam, przepis podobno rewelacja, tylko podobno, żeby grzybki lepiej się trzymały w słoiku i mniej psuły, trzeba je pasteryzować. Czy jakaś dobra dusza może mi opisać krok po kroku jak to się robi - ze wszystkimi szczegółami. Nie chcę, żeby zmarnowały się moje zbiory... Z góry serdecznie dziękuję. Tylko się pośpieszcie, grzybki na mnie czekają ;)))))
  • Poza duszonymi na masle, w smietanie, poledwice wieprz.robie w sosie z grzybkami... Macie jeszcze jakies pomysły na kurki?? Bo nie wiem czy Wiecie, ale juz sporo jest kurek w lasach....
  • Zalegają mi w lodówce i nie wiem co z nimi zrobić. Jest tam też słoik marynowanego (chyba...) czosnku oraz papryki. Niespecjalnie lubię produkty marynowane, ale może dałoby się je jakoś wmieszać w jakieś sałatki, albo co... Proszę o jakieś podpowiedzi.
  • Najbardziej zalezy mi na sliwkach, gruszkach i jablkach bo z nich mama robila kompot na Wigilie. Chcialbym zrobic podobny tyle, ze z suszonych samemu. O warzywkach slyszalem tylko zeby np. selera ususzyc, zetrzec i uzywac zamiast vegety-bejcy. Grzybki - wiadomo. Dzieki za pomoc
Pokaż wątki z forum:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

 

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się