Dodaj do ulubionych

Poszukuje pilnie sympatycznych Au-Pair do Niemiec

22.03.07, 20:51
Witam serdecznie,
jestem konsultantka symaptycznego polsko-niemieckiego biura Au-Pair z siedziba
w Düsseldorfie.
Zapraszam wszystkie chetne osoby zainteresowane wyjazdem do Niemiec Austrii
albo Szwajcarii na 3,6 lub 12 miesiecy albo na tak dlugo jak mozecie:-)
Biuro nie pobiera oplat:-).
Obserwuj wątek
    • sabi35 Re: Poszukuje pilnie sympatycznych Au-Pair do Nie 23.03.07, 10:31
      za to zdziera pewnie od rodzin :-(
      • kasia_go1 Re: Poszukuje pilnie sympatycznych Au-Pair do Nie 23.03.07, 16:44
        witam Cie bardzo serdecznie,z zasady nie komentuje takich wyppowiedzi zeby nie
        znizac sie do poziomu ososb ktore je pisza!Ta Pani nie zdziera tylko zarabia na
        zycie tak jak kazdy czlowiek na tej planecie, nikt nikomu nie kaze korzystac z
        jakichkolwiek uslug jezeli nie lubi placic!!
        • sabi35 Re: Poszukuje pilnie sympatycznych Au-Pair do Nie 25.03.07, 19:19
          owszem, tylko mówienie au-pair, że agencja nie pobiera żadnych opłat nie jest
          prawdą, nie pobiera od au-pair...
          Ja osobiście wolę owe najmniej 400 euro dać au-pair, to przecież 1,5 jej
          kieszonkowego. Ta suma naprawdę jest sporym wydatkiem skoro w Niemczech nie ma
          obowiązku szukania au-pair przez agencję.
          Wiem jak pracują agencje, dostaje się często kilka ofert, podpisuje umowę i
          koniec. Jeżeli au-pair zrezygnuje, dostaje się grosze.
          Mam niezbyt miłe doświadczenia.
          Ja swoją au-pair znalazłam z ogłoszenia i jesteśmy wszyscy bardzo zadowoleni.
          • duszyczka20 pytanie do sabi35 26.03.07, 00:35
            Witam sabi35
            Jezeli moge sie ciebie zapytac,to z jakiego ogloszenia znalazlas Au-Pair?
            Ja szukam tez pracy jako Au-Pair i nie moge trafic na zadne strony zeby sie oglosic.
            Napisalam do biora ale nie wiem czy mi odpowiedza?
            jak mozesz mi na e-maila odpisac to bede ci wdzieczna .
            Pozdrawiam i z Gory Dziekuje!
            duszyczka_19@wp.pl
            • sabi35 Re: pytanie do sabi35 26.03.07, 09:23
              znalazłam au-pair na:
              www.aupair-world.net/?ggl=de
              można sobie oglądać oferty, zdjęcia, założyć własny profil, a jeżeli któraś
              rodzina ci się spodoba (albo au-pair) wysłać wiadomość. To wszystko jest
              bezpłatne. Za opłatą 39 euro można przez 3 miesiące mieć dostęp do numerów
              telefonicznych, adresu mailowego czy nawet normalnego adresu. Wystarczy, że
              jedna ze stron wniesie opłatę (najczęściej rodzina). Jeżeli chodzi o umowę, to
              można ją dostać w każdym urzędzie pracy lub z internetu, dopasować i podpisać.
              Taka umowa i tak jest potrzebna w urzędzie pracy w Niemczech do uzyskania
              pozwolenia na pracę, więc nie ma mowy, że będzie się pracować bez umowy. Tak
              samo ubezpieczenie. Nieubezpieczenie au-pair jest karalne.
              A co do wyboru rodziny, można mieć pecha zarówno w agencji jak i szukając
              samemu. Nasza pierwsza au-pair wogóle nie dojechała i w ciągu tygodnia
              znaleźliśmy nową. I jesteśmy niesamowicie zadowoleni (mam nadzieję, że ona
              też :-)
    • kasia_go1 Pilnie poszukiwana Au-Pair do Austrii od zaraz! 26.03.07, 22:52
      Witam serdecznie,
      dla rodzinki z Austrii-Wörgl szukamy pilnie kandydatki na Au-Pair na 12 miesiecy
      od zaraz.Moze byc to osoba ktora byla juz Au-Pair np.w niemczech.Rodzina (2
      dzieci)mieszka w malowniczej turystycznej miejscowowsci ok,1.5 godz.od München
      ale juz w Austri:-)Zainteresowane ososby prosze o kontakt:
      soikul@poczta.onet.pl
    • jmbg Re: Poszukuje pilnie sympatycznych Au-Pair do Nie 29.03.07, 17:43

Dzien dobry!
      Bardzo interesuje mnie praca w Szwajcarii od sierpnia 2007 na dlugi,dlugi okres
      czasu.
      Z zawodu jestem nauczycielka,moge wiec zajmowac sie dziecmi,opieka na starszymi
      ludzmi rowniez.
      Nie mam w Polsce zadnycch zobowiazan.Posiadam prawo jazdy,w miare dobra
      znajomosc niemieckiego.Mam pogodne usposobienie i mila aparycje.Zdjecie wysle
      na zyczenie.
      Dziekuje z gory za odpowiedz.
      Pozdrawiam
      Jadwiga Gielecka
    • erlinka Re: Poszukuje pilnie sympatycznych Au-Pair do Nie 12.07.07, 16:36
      Hej, nie wiem czy Twoja oferta jest jeszzcze aktualna..Nazywam sie Ewelina Przybylska, mam 21 lat. Chcialabym pojechac do Niemiec i pracowac tam jako Au Pair od teraz ( lipiec 2007) do poczatku pazdziernika 2007 roku. Bylam juz Au Pair w zeszlym roku przez okres 6 miesiecy, dlatego dostarczenie referencji jest mozliwe, studiuje germanistyke na UAM w Poznaniu. Poza tym jestem ortwarta , mam dobry kontakt z dziecmi , poniewaz sama pochodze z wielodzietnej rodzinym, dlatego tez potrafie zatroszczyc sie o gospodarstwo domowe, bardzo zalezy mi an czasie, jestem gotowa przyjac oferte niemieckiej rodziny, prosze o kontakt , moj n8umer telefonu:0 781 90 23 46
    • klara986 Re: Poszukuje pilnie sympatycznych Au-Pair do Nie 22.07.07, 23:23
      Witam Cie Kasiu! Jestem Polka przebywam w Szwajcarii i jestem zainteresowana
      praca babby sitter.Posiadam wyzsze wyksztalcenie akademickie,doswiadczenie
      pedagogiczne,prawo jazdy i stosowne umiejetnosci do pracy w opiece w przedziale
      od kilku mies.do kilku lat.Moge podjac prace w Szwajcarii niemiecko-jezycznej
      lub w Niemczech niedaleko granicy szwajcarskiej w kulturalnej i sympatycznej
      rodzinie polskiej lub mieszanej.Moj tel.0041787471268.Klara.
    • elzbieta1011 Re: Poszukuje pilnie sympatycznych Au-Pair do Nie 28.08.07, 12:10
      dzień dobry,
      miło mi, że znalazłam informacje o Pani pośrednictwie w załatwianiu pracy. Mam
      pytania:
      1. czy jest możliwość znalezienia pracy jako Au Pair bez znajomości języka
      niemieckiego? Nadmieniam, ze mam 57 lat, jestem na emeryturze i dopiero zaczynam
      się uczyć tego języka, natomiast znam słabo angielski.
      2. czy posiada Pani także oferty prac innego rodzaju ( nauczyciel
      muzyki-fortepian). Mam na myśli pracę dla 30-letniego mężczyzny z wykształcenia
      pianista (Akademia Muzyczna )oraz studia podyplomowe o kierunku pedagogicznym.
      Osoba jest w trakcie intensywnego kursu języka niemieckiego , który skończy się
      egzaminem na poziomie C1.

Serdecznie pozdrawiam i oczekuję na odpowiedż.

Elżbieta Dobrowolska
      • naganoga Re: Poszukuje pilnie sympatycznych Au-Pair do Nie 07.09.07, 13:27
        z tego co sie orientuje (sama bylam kiedys au-pair) to niestety jest
        pani poza przedzialem wiekowym. jesli chodzi o legalna prace, to
        jest z tym jeszcze problem w niemczech. aczkolwiek znam osoby, ktore
        zalozyly dzialalnosc gospodarcza i jakos te przepisy omijaja.
        ja bede szukala osoby do opieki nad moja coreczka od nastepnego
        roku, gdy sama pojde do pracy. glownie szukam kogos, kto moglby
        podmieniac moja mame, ktora zaofiarowala sie mnie wspierac. jasli
        byloby to dla pani interesujace to prosze napisac na moj adres
        gazetowy. dodam, ze moj maz jest niemcem i moglaby pani z pewnoscia
        skorzystac rowniez jezykowo.
        • naganoga Re: Poszukuje pilnie sympatycznych Au-Pair do Nie 07.09.07, 13:30
          jesli chodzi o pani drugie pytanie (dot. mezczyzny) to wydaje mi
          sie, ze wszystko zalezy od szczesia. poki co niemcy nie otworzyly
          jeszcze swojego rynku pracy, wiec jest dosc ciezko. moze sprobowalby
          ten pan sczczescia w anglii???? a gdy niemcy sie wreszcie otworza,
          zawsze mozna sie nad ta pierwsza alternatywa zastanowic.
    • goosia_7 Re: Poszukuje pilnie sympatycznych Au-Pair do Nie 19.09.07, 20:22
      witam
      jestem zainteresowana wyjazdem jako aupair
      prosze o wiecej informacji na e-mail gosia31@poczta.onet.pl
    • mominka24 Re: Poszukuje pilnie sympatycznych Au-Pair do Nie 02.10.07, 12:02
      Witam, jestem zainteresowana wyjazdem jako au pair. Mam 24 lata i
      doswiadczenie w opiekowaniu sie dziecmi. Znam jezyk niemiecki w
      stopniu komunikatywnym. Jestem otwarta na propozycje. Moj e-mail
      mominka@interia.eu, lub gg 6622401.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka