Gość: Biuro IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.03.12, 11:49 Usługi z zakresu pisania Biznes Planu na dotację w kwocie 40 000 tyś tel 695-219-692 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomasz Re: Dotacje unijne IP: *.bazapartner.pl 16.09.12, 21:55 Szanowni Państwo Jestem zainteresowany finansowaniem. Na zabezpieczenie mam dom 400 plus garaż z mieszkaniem na piętrze 100 metrów,na działce rolnej 2000metrów + 400 metrów udział w drodze. Robię w tej chwili odbiory, właśnie po to,żeby dostac kredyt, chociaż zameldowanie mamy w domu. Przedmiotem działalności jest fastfood amerykański, Kwota pożyczki to 100-150tys na 1 punkt.W tym roku chciałbym otworzyc 2 punkty. W przyszłym 10-15. FRANCZYZA-wszekie dane,dokumenty itp dostępne. Na początek jeden kredyt,a po miesiącu drugi.Jeśli usługa dobrze się przyjmnie na rynku(a na to wygląda bo jest to dobry produkt z rozsądnej cenie i dobrze podany). Czy jest to forma czystego kredytu,czy też jakaś forma grantu gdzie po 1 roku bądż 2 można się ubiegac o częściowe umorzenie.Mnie interesuje bardziej taka forma,czyli kredyt ale w formie częściowej dotacji. Są różne środki z Uni i polskie jak najbardziej.Ja się na tym nie znam więc szukam firmy specjalizującej się w takiej działalności. Jak Państwo widzicie ja jestem realny i chcę wziąśc finansowanie pod biznes. Dom jest duży i drogi nie opłaca się teraz go sprzedawac bo wybudowanie mnie kosztowało prawie 2mln a dzisiaj to i 1mln trudno dostac gdzie ziemia kosztuje prawie 0,5mln bo jeszcze 400 metrów drogi i garaż z piętrem 100 metrów.Położenie pod Wrocławiem 12km do rynku w dobrej(prestiżowej) okolicy. Wszystkie dokumenty gotowe i dostępne. Mam zawieszoną działalnośc gospodarczą,mogę otworzyc spółkę z o.o. bądż komandytowo-akcyjną ciekawe rozwiązanie podatkowe chociaż firma jest nastawiona na inwestowanie więc ulga podatkowa jest bez znaczenia,chyba,że się mylę.Jeśli ma to znaczenie to mogę miec zameldowanie i działalnośc na obszarze wiejskim na Podlasiu jeśli są ciekawe dotacje tam. Czekam na ciekawe propozycje. W następnym roku chcielibyśmy wprowadzic na polski rynek jako master franczyzobiorca angielską restaurację typu casual dining. Więc zapotrzebowanie na finanse będzie duże. W tej chwili fast food to początek działalności. A czy Państwo robią dofinansowania na energię odnawialną,mamy projekt na fotowoltaikę,mała farma energii słonecznej. Z wyrazami szacunku Tomasz Siemieńczyk mobile 533642351 play email solartechnika@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś