zielony08 24.02.05, 21:54 szukam opiekunki i chcialbym sie zorientowac ile placi sie opiekunce i czy jest róznica gdy zatrudnia sie ja "alarmowo na kilka godzin" i pracujaca 20 dni w miesiacu 9 godz dziennie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ingutka Re: ile placi sie opiekunce 01.03.05, 20:07 podciągam- też jestem ciekawa? Kto pierwszy proponuje stawkę - pracodawca czy niania? Odpowiedz Link
gnpolec Re: ile placi sie opiekunce 01.03.05, 23:08 wszystko zależy od tego, gdzie mieszkasz w zw z tym polecam tel do kilku agencji ew jako symulowana odp na ogłoszenie osób szukających takiej pracy w Warszawie to 6-8 zł, choc zdarza sie i mniej i więcej, wszystko zalezy od Twoich wymagań i nianiowych kwalifikacji, doświadczeń, lat pracy, referencji, ew odbytych kursów, wykształcenia ja pytam nianie o jej oczekiwania, sama wiem, ile moge zapłacić a jej własna samoocena jest niezmiernie pomocną wskazówką, potem jesli nam zalezy a kwoty sa rozbieżne możemy próbowac spotkać sie "po środku" jak podczas każdych negocjacji zazwyczaj stawka godzinowa dorywcza jest wyższa od stałej etatowej-to zrozumiałe we wszytkich dziedzinach niezależnie od negocjacji stawki ważna jest kwestia ew nieobecności , chorobowego i urlopu, czy w ogóle płacić, czy np 80% czy 50% np za urlop w tym samym czasie co Twój 100% jak normalny pracodawca nieobecnośc wynikająca z choroby- ok 3 dni 100% potem 50% inne wynikające z zyciowych sytuacji do uzgodnienia-nie da się wszystkiego przewidzieć wszystko zalezy od umowy, zaufania itp, opisane wyżej nie musi byc normą negocjując stawkę bierz margines na ew podwyzkę po tzw okresie testowym (dla obu stron), możesz być zadowolona i chciec zmotywowac nianie albo odpalic jej cos extra z okazji Gwiazdki itp Odpowiedz Link
juliette79 Re: ile placi sie opiekunce 02.03.05, 12:01 Witam:)) stawka zalezy od miasta(Kraków 5-7 zł/godz.), to zalezy iloma dziecmi opiekunka sie zajmuje..i od czasu pracy-inaczej płaci sie za opieke dzienną i i naczej w godzinach nocnych..... Sama jestem dypl.op.dziec. wiec jakby co odpowiem na pytanka... pozdrawiam! Odpowiedz Link
mariusz_z Re: ile placi sie opiekunce 03.03.05, 16:07 Witam mam pytanie czy z opiekunka podpisuje sie umowe, czy placi sie do reki? pozdrawiam Odpowiedz Link
sylwia.2b Re: ile placi sie opiekunce 05.03.05, 10:14 Moja siostra prowadzi agencję opiekunek w Piasecznie. Z tego co wiem, Panie opiekunki chcą min.8zł/h, natomiast Panie sprzątające 10zł/h Pozdrawiam Sylwia Odpowiedz Link
galatea11 Re: ile placi sie opiekunce 05.03.05, 13:22 Szukam pracy jako opiekunka.Mam 23lata.Opiekowałam się już 2 dzieci.Co do płac to 5zł.za godzinę w tygodniu. Alarmowo od 10zł.Z tego co wiem to są to kwoty znacznie wyższe. Jeżeli małaby Pani jakieś pytania proszę o kontakt.Mój nr.gg 2410418. Czy to Warszawa? Pozdrawiam! Odpowiedz Link
opiekunki1 Re: ile placi sie opiekunce 10.03.05, 13:27 Witam Państwa Jesteśmy Agencją pomagającą w profesjonalny sposób w znalezieniu opiekunki, gosposi, dysponujemy obszerną bazą danych. Wszystkie polecane przez nas kandydatki posiadają referencje ponadto odbywają szczegółową rozmowę z pedagogiem. Jeżeli nadal poszukują Państwo opiekunki lub gosposi i są zainteresowani naszą ofertą proszę o kontakt. Z wyrazami szacunku Agnieszka Nowakowska tel. 22 498 49 98 tel. 504 496 444 Odpowiedz Link
azjawusa Do Pani Agnieszki Nowakowskiej 12.03.05, 15:46 Bede latem potrzebowala opiekunki do 2 dzieci. Czy Panstwa dzialalnosc jest na caly kraj. Jesli tak,to prosze podac swoj e mail. Pozdrawiam Asia. Odpowiedz Link
mmpp Re: Do Pani Agnieszki Nowakowskiej 12.03.05, 15:48 Jeśli jesteś z Warszawy polecam www.opiekunki.pl. Właśnie znalazłam nianię za ich pośrednictwem. Odpowiedz Link
azjawusa Re: Do Pani Agnieszki Nowakowskiej 13.03.05, 04:00 Dziekuje serdecznie za informacje.Spruboje sie z nimi skontaktowac. Pozdrawiam Odpowiedz Link
hlisek Re: ile placi sie opiekunce 16.03.05, 17:25 czy macie Panstwo oferty opiekunek z wwy? - pani ok.50 lat - z doswiadczeniem + referncje - koniecznie z Mokotowa - na pelny etat - od 1 maja 2005 prosze o informacje nt Panstwa agencji Odpowiedz Link
vanillia21 Re: ile placi sie opiekunce 23.03.05, 11:45 a jezeli opiekunka ma nienormowany czas pracy, tzn czasem pracuje 10 a czasem 5 godzin dziennie to stawki sa takie same? a jak zazwyczaj jest z atrudnieniem? podpisuje sie umowe czy pieniadze ida do reki? Odpowiedz Link
rafcio_007 Re: ile placi sie opiekunce 23.03.05, 11:53 Płacę opiekunce 8 zł za godzinę i pokrywam koszty związne z jej oficjalnym zatrudnieniem, a ona na to, że mało... Odpowiedz Link
vanillia21 Re: ile placi sie opiekunce 23.03.05, 16:21 jak 8 zl na czysto to przeciez wcale nie tak malo, ja chetnie popracowalabym za tyle:) Odpowiedz Link
bogusia-ewa Re: ile placi sie opiekunce 05.04.05, 16:37 Pomogę w domowych obowiązkach młodej mamie spodziewającej się w niedługim czasie dzidziusia. Szukam takiego małżeństwa, gdzie mama po jakimś czasie będzie musiała wrócić do pracy, a mi przez ten czas mogła zaufać i być pewna, że dziecko swoje zostawi pod dobrą opieką. Chciałabym mieć możliwość zamieszkania u pracodawcy. kontakt: bogusia-ewa@gazeta.pl Odpowiedz Link