15.06.09, 17:48
Witam wszystkich mam kilka małych pytanek do naszych władz, a może ktoś z was potrafi na nie odpowiedzieć.

Kto i jakim cudem wygrał przetarg na układanie nowych rur na ul. Kusocińskiego, ul. Wiśniowej.

Kto to wszystko posprząta i doprowadzi do stanu pierwotnego.
(mam taką cichą nadzieję że zrobi to firma która zrobiła demolkę, łącznie z asfaltem)

Jak zauważyliście w masakrycznym stanie jest pozostawiony teren budowy o ile można to tak nazwać. Pozdrawiam i oczekuję na wasze sugestie.
Obserwuj wątek
    • ful100 Re: RURY 15.06.09, 19:25
      FAKTYCZNIE MARNIE TO TERAZ WYGLĄDA. MYŚLĘ, ŻE WSPOMNIANA FIRMA
      POWINNA BRAĆ PRZYKŁAD Z TAKICH WSPANIAŁYCH FIRM JAK TA KTÓRA
      BUDOWAŁA NOWĄ SIEDZIBE SĄDU I PR.
    • rafal79 Re: RURY 16.06.09, 07:04
      jest to firma z lopuszna ktora od dawien dawna wykonuje takie prace przetarg
      wygrala poniewaz poprostu wystawila najlepsza i najtansza oferte a ze nasze
      miasto na pieniazki leci to tak juz jest proponowal bym bardziej aby zmienic
      czlowieka w gminie ktory zajmuje sie przetargami niz zmienic ta firme a to jaki
      zostawiaja plac budowy... a jaki maja zostawic jak wykopia to zakopia i jada do
      domu kazdy ma swoj okreslony czas pracy a czy zasmiecaja czy cos w tym stylu nie
      slyszalem o niczym takim. tak czy tak. plyty chodnikowe ida te same bo gminy nie
      stac na nowy chodnik !o asfalcie ... pewnie zostana naprawione tylko te kawalki
      ktore byly wyciete i nic wiecej na ul kusocinskiego asfaltu nie zdemolowali tam
      lezal piasek oni go zdjeli a droga wyglada tak samo jak wczesniej a moze i ladniej !
      • hipohondryk1 Re: RURY 16.06.09, 07:27
        A może, geniusze, nie robią drogi, bo cała Wiśniowa ma być robiona od początku?
        Nie słyszeliście, nie? A jeśli już pretensje, to do powiatu, bo to on zarządza
        drogą i chodnikami przy niej. Ale co tam, ważne żeby znowu dosrać komuś z gminy,
        komukolwiek, ale zawsze... jakie to katolickie...
        • panniesamochodzik Re: RURY 16.06.09, 11:22
          Zgadzam się że to sprawa powiatu ale Gmina sama wystawia się na ciosy nic nie
          robiąc a ludziom rybka kto za to odpowiada. Nie muszą w końcu wiedzieć tego
          czego nie wiedzą też wszyscy urzędnicy w Gminie tzn. które ulice są wojewodzkie,
          ktore powiatowe ,a ktore gminne.
          • wolfik25 Re: RURY 16.06.09, 17:26
            Mnie nie interesuje kto za tym stoi czy jest to Powiat czy Gmina. Takie firmy jak ta powinno się eliminować na samym wstępie (po pierwszej dniówce) za to jak pracują.
            Ciekaw jestem czy w waszych domach też nie sprzątacie po sobie jak coś robicie, a może wynajmujecie firmę do sprzątania? Jak zjecie obiad to co zostawiacie brudne naczynia na stole?
            Czy opłaca się sprzątać jutro też przecież będzie obiad i zostaną brudne naczynia więc po co to myć jak i tak będą jutro brudne. Warto zużywać wodę płyn do naczyń.
            Wiercąc dziurę w ścianie kawałki gruzu które wylecą na podłogę też zostawiacie ?
            Wydaje mi się że tak bo może za tydzień też będziecie wiercić więc warto jest sprzątać? Przecież znów się nasypie.

Odpowiem wam na to pytanie TAK WATRO JEST SPRZĄTAĆ TO ŚWIADCZY O NAS SAMYCH. DLACZEGO MAMY SIĘ WSTYDZIĆ JEŻELI KTOŚ DO NAS PRZYJEŻDŻA I WIDZI TAKI delikatnie mówiąc BAŁAGAN. WSTYDZIMY SIĘ WSZYSCY ZA NASZE MIASTO.
            My jako podatnicy i mieszkańcy tego miasta mamy prawo ŻĄDAĆ POŻĄDKU I CZYSTOŚĆI
            A nasze władze mają OBOWIĄZEK NAM TO ZAPEWNIĆ. A nie po cichu podnosić sobie diety i w bezczelny sposób śmieją nam się w twarz udajc że coś robią.
            Może ktoś z was był na zachodzie i widział jaki się po sobie zostawia porządek. Na koniec dniówki każdy dostaje do ręki szczotkę i sprząta tak aby stan po pracy ekipy odpowiadał stanowi z przed wejścia ekipy. Pozdrawiam.
            • rafal79 Re: RURY 17.06.09, 07:19
              ale co oni maja sprzatac tasmy musza byc rozwiniete a ze ludzie z wloszczowy
              maja to gdzies je zrywaja i rozrzucaja gdzie sie da to nie ich wina wszelakie
              maszyny tez sa pozbierane za wyjatkiem wielkiej koparki bo nikt nia nie bedzie
              jezdzil codziennie do lopuszna... wiem bo tez na takiej pracowalem ! a jesli np.
              firma ma niedlugo koniec terminu bo np w przetargu bylo tak ustalone to firma
              musi sie spieszyc nie zawsze jest to wina samego wykonawce lecz czasem tez tego
              kto ustala przetarg ! a tak czy tak czy moglby(moglaby) pan(i) napisac co
              dokladnie jest nie tak co jest tak bardzo zasmiecone ? bo ja widze tylko ziemie
              ! a skoro sa wykopy to musi byc i ziemia ... w powietrzu sie kopac nie da zeby
              tej ziemi nie bylo !
              • wolfik25 Re: RURY 17.06.09, 17:13
                Rafal79 czy Ty czytać nie potrafisz przecież napisałem o sprzątaniu a nie o gwiazdach.
                Twoim zdaniem to ta ziemia ma tam sobie tak leżeć. Tą wykopaną ziemię wnoszę na butach do domu, przykleja się do opon samochodów i jest rozwożona po całym osiedlu i Ty mi mówisz że to tak ma być. Byłeś tam jak popada? Chyba nie. A może ten wjazd na osiedle
                J.Brożka też ma tak zostać. Po ostatnich deszczach woda wypłukała taką wyrwę w jezdni, że koło można urwać. Mówisz mi tu o niewiadomo jakich terminach myślę, że jak podpisywali umowę to wiedzieli na co się porywają. Ja tu nie mówię o koparce bo to wiadomo, że nie będą jej ciągać za sobą co dzień ale o pozostawionym tam bałaganie właśnie o tym błocie które tam jest. Pozdrawiam.
                • rafal79 Re: RURY 21.06.09, 11:32
                  wolfik pienciak ci mowi ze alles is ok ! w paru jezykach
                  dowiedzialem sie ze tak jedna firma kopie nastepna uklada rury a
                  jeszcze inna ma t sprzatac i klasc nowy asfalt wiec para niemara ale
                  pan p.... ktory kopie i uklada tylko plyty choodnikowe nie ma nic do
                  tego wie panie wolfik lajt nie ? jak pretensje to do pana z gminy bo
                  tez o nim duzo slyszalem jak cos to zadzwon albo powiem komus i sie
                  dowiesz co robi pan od przetargow

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka