Dodaj do ulubionych

No cóż. Przebrała się miarka.

30.06.10, 10:50
W II turze zagłosuję na Jarka. Tak naprawdę to przeciwko Bronisławowi
Wtopie Hienie Komorowskiemu. Nigdy wcześniej do głowy by mi nie przyszło że
zagłosuję na kogoś z PiS. Zresztą w czasie sobotniej imprezki brydżowo -
degustacyjnej taką samą deklarację usłyszałem od mojego przyjaciela który do
tej pory zawsze głosował na tuskomatołków. Co to się dzieje na tym świecie.
Cudów nie ma końca.
Obserwuj wątek
    • gini Re: No cóż. Przebrała się miarka. 30.06.10, 10:53
      Ja tez mialam w ogole nie glosowac, ale po wyczynach hien z pelo,
      glosuje na Jarka.Wielu moich znajomych tez.
      • hasz0 korci mnei by głosowac na Bronka niech nie mają wy 30.06.10, 10:56
        mówki gdy POTOP absurdów POchłonie naiwną PO-lskę.
        • hasz0 Re: korci mnie by głosowac na Bronka niech nie ma 30.06.10, 11:43
          forum.gazeta.pl/forum/w,13,113578320,113578320,PO_trupach_do_prezydentury_II.html
          • hasz0 link na dowód 30.06.10, 11:45
            forum.gazeta.pl/forum/w,13,113585081,113586340,dobra_piczku_dam_Ci_spokoj_pisz_co_chcesz_.html
    • snajper55 Re: No cóż. Przebrała się miarka. 30.06.10, 12:02
      prawdziwy.davout napisał:

> Nigdy wcześniej do głowy by mi nie przyszło że zagłosuję na kogoś z PiS.

To trzeba było mnie zapytać. Ja byłem tego pewny od dawna. wink

S.
      • mate_lot Re: No cóż. Przebrała się miarka. 30.06.10, 12:26
        Głupków szukaj w swoim towarzystwie, podróbko. Pojawiłes sie by agitować za
        kurduplowatym pisdzielcem i znikniesz kiedy kurdupel zniknie z historii. Jestes
        pisefemerydą smile
        • ewa8a No się Snajperowi oberwało. /nt 30.06.10, 12:34

• mate_lot Re: No się Snajperowi oberwało. /nt 30.06.10, 12:37
            Nie bój ziaby, Snajper wie, ze to było do tego typa.smile
            • dachs Re: No się Snajperowi oberwało. /nt 30.06.10, 13:42
              mate_lot napisał:

> Nie bój ziaby, Snajper wie, ze to było do tego typa.smile

Davout bardzo porządny facet jest. Znam go od dawna, kiedy pisał jeszcze pod
              innym nickiem.
              Imponuje mi tym, że nie dał się zmanipulować burzliwymi wydarzeniami, jakie
              ostatnio przetoczyły się prze Polskę i zmienił sympatie polityczne.
              smile
              W odróżnieniu tych, którzy dali się zmanipulować i pozostali przy swoich poglądach.
              • manny-jestem Re: No się Snajperowi oberwało. /nt 30.06.10, 14:22
                Borsuku sprawdz @ prosze.
                • dachs Re: No się Snajperowi oberwało. /nt 30.06.10, 18:38
                  manny-jestem napisał:

> Borsuku sprawdz @ prosze.

sprawdziłem, odpisałem.
              • prawdziwy.davout Re: No się Snajperowi oberwało. /nt 30.06.10, 15:44
                Widzisz. Problem w tym że ja swoich poglądów nie zmieniłem. Moja decyzja
                odnośnie głosowania w II turze na Kaczyńskiego ( tylko w II turze ) wynika li
                tylko ze zniesmaczenia totalnym zchamieniem działaczy PO z Tuskiem , Komorowskim
                , Nowakiem i całą resztą tej hałastry platformianej.Równanie przez nich do
                Palikota widac gołym okiem i zapewniam Ciebie że coraz więcej ludzi odwraca się
                od PO właśnie ze względu na język którego używa. Tylko tyle i aż tyle.
                • snajper55 Re: No się Snajperowi oberwało. /nt 30.06.10, 16:15

> Równanie przez nich do Palikota widac gołym okiem i zapewniam Ciebie że
                  > coraz więcej ludzi odwraca się od PO właśnie ze względu na język którego używa.

Dopóki nie będą równać do Kaczyńskiego, Kurskiego, Brudzińskiego - mają mój głos.

S.
                  • prawdziwy.davout Re: No się Snajperowi oberwało. /nt 30.06.10, 22:32
                    Niczego więcej się po Tobie nie spodziewałem. Jeżeli zestawiasz język Palikota z
                    językiem wymienionych przez Ciebie działaczy PiS-u to są dwie możliwości. Albo
                    ja , albo niczego nie rozumiesz. Możesz podać cytaty z w/w pisowców adekwatne do
                    obelg Palikota ?
                    • snajper55 Re: No się Snajperowi oberwało. /nt 01.07.10, 08:18

> Niczego więcej się po Tobie nie spodziewałem. Jeżeli zestawiasz język Palikota z
                      > językiem wymienionych przez Ciebie działaczy PiS-u to są dwie możliwości. Albo
                      > ja , albo niczego nie rozumiesz. Możesz podać cytaty z w/w pisowców adekwatne do
                      > obelg Palikota ?

A dlaczegóż to akurat mam ich języki zestawiać ??? Palikot nie twierdzi, że sądy
                      powinny orzekać w interesie Polski, Palikot nie twierdzi, że różnice polityczne
                      są złe, Palikot nie kłamie notorycznie, Palikot nie zrobił Leppera
                      wicepremierem. Można by jeszcze długo tak wymieniać.

S.
                      • prawdziwy.davout Re: No się Snajperowi oberwało. /nt 01.07.10, 08:37
                        Niczym mnie nie zaskoczyłeś. Ble , ble , ble. Hasła , komunały i zero konkretów.
                        • hasz0 ________o konkretach PO-proszę! 01.07.10, 08:43

kutry rybackie...w €unii zlikwidowano 4%

w Polsce w 1 etapie 50% i w 2 etapie 50%...

Kary za "przełowienie" bez wyroku sądu..bo rybacy odwołali sie
                          i Rzad PiS wnióśl pozew do Strasburdga

_____________TUSK GO WYCOFAŁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!_______

nałożył KARY Z KLAUZULĄ NATYCHMIAST

od 4.000 zl do 400.000 zł rybacy nie mają na chleb!!!!!!!!!!
                          wczoraj w RM ~ po 24:00 POsłuchaj durniu!!!!!!!

a to ?

Delegatura rzadu Niemice = rzad Tuska!!!!!!!!!!!!!

W dzisiejszej – ostatniej przed wakacjami - „Misji specjalnej” o
                          kontrowersyjnym procederze pobierania
                          szpiku kostnego.

Jak ustalili reporterzy "Misji specjalnej", szpik pobierany od
                          polskich dawców w licznych akcjach społecznych organizowanych pod
                          hasłem pomocy polskim dzieciom - trafia do…Niemiec! A wszystko za
                          sprawą niemieckiej fundacji DKMS, która przeprowadzając akcje
                          rejestrowania potencjalnych dawców na terenie Polski, starannie
                          unika informowania ich o swoich niemieckich powiązaniach. W
                          rezultacie, aby pobrany za darmo szpik trafił do polskich pacjentów –
                          NFZ musi za niego słono zapłacić. O wiele więcej niż gdyby zbiórkę
                          przeprowadziły polskie kliniki. Jak to możliwe?

W drugiej części programu
                          dziennikarze „Misji specjalnej” podsumowują rezultaty smoleńskiego
                          śledztwa. A właściwie ich brak. Z dania na dzień lista pytań o
                          przyczynę katastrofy staje się coraz dłuższa, a wiarygodnych
                          odpowiedzi ze strony polskich i rosyjskich śledczych wciąż brak. Za
                          to kolejne pojawiające się w mediach informacje wydają się podważać
                          rzetelność prowadzonego postępowania – w tym wiarygodność
                          dostarczonych Polsce stenogramów z czarnych skrzynek.
                        • snajper55 Re: No się Snajperowi oberwało. /nt 01.07.10, 08:57

> Niczym mnie nie zaskoczyłeś.

Nie miałem zamiaru Cię zaskakiwać. Jaki Kaczyński jest każdy widzi. Choć nie
                          każdy chce to przyjąć do wiadomości.

> Ble , ble , ble. Hasła , komunały i zero konkretów.

Poglądy oraz działania Kaczyńskiego i jego ferajny nie są konkretami ?

S.
                      • prawdziwy.davout Re: No się Snajperowi oberwało. /nt 01.07.10, 09:22
                        snajper55 napisał:

Palikot nie twierdzi, że różnice polityczne są złe

A Kaczyński twierdzi ? Masz jakieś cytaty czy tak Ci się zdaje ?

Palikot nie kłamie notorycznie

Nienawiśc odbiera Ci zdolnośc obiektywnego oglądu rzeczywistości.Ty zakładasz że
                        Kaczyński zawsze kłamie i zawsze wywołuje konflikty i zawsze atakuje. Widzisz
                        świat zerojedynkowo. No cóż. Oczywiście wolno Ci ale co to ma wspólnego z
                        obiektywizmem ?
                        Ja nie twierdzę że Komorowski zawsze kłamie tak jak nie twierdzę że Kaczyński
                        zawsze mówi prawdę. Obydwaj mają swoje za uszami. Ty jesteś zaimpregnowany na
                        argumenty na co dowody dałes po wielokroc.

Palikot nie zrobił Leppera wicepremierem.

Co to za argument demokrato ? Lepper został wybrany w wolnych wyborach. PO się
                        obraziło i zabrało zabawki. Co miał robic ? Oddac władzę przegranym ?
                        Był już taki jeden co to twierdził że "społeczeństwo nie dorosło do demokracji"
                        bo wybrało nie jego faworyta. Jakby wybrali zgodnie z jego życzeniem to wówczas
                        byłoby dorośnięte ?

• dachs Re: No się Snajperowi oberwało. /nt 01.07.10, 10:25

> Był już taki jeden co to twierdził że "społeczeństwo nie dorosło do
                          > demokracji" bo wybrało nie jego faworyta. Jakby wybrali zgodnie z jego
                          > życzeniem to wówczas byłoby dorośnięte ?

No, był.
                          I był też taki który mówił, "żeby ci, którzy porozumienia nie chcą, "poszli
                          gdzieś indziej"."

No i posłuchałem Jaruzelskiego i jestem na emigracji od 1983 r.
                          Zapowiada się nowa fala. smile
                        • snajper55 Re: No się Snajperowi oberwało. /nt 01.07.10, 13:37

> snajper55 napisał:
                          >
                          > Palikot nie twierdzi, że różnice polityczne są złe
                          >
                          > A Kaczyński twierdzi ? Masz jakieś cytaty czy tak Ci się zdaje ?

Owszem, mam cytaty. Choćby ten, gdzie Kaczyskiemu marzy się Front Jedności Narodu:

"Różnice polityczne nie mogą dłużej blokować budowy nowoczesnego kraju."

> Palikot nie kłamie notorycznie
                          >
                          > Nienawiśc odbiera Ci zdolnośc obiektywnego oglądu rzeczywistości.
                          > Ty zakładasz że Kaczyński zawsze kłamie i zawsze wywołuje konflikty
                          > i zawsze atakuje.

Ja niczego nie zakładam. Ja po prostu pamiętam jak się zarzekał, że nie będzie
                          premierem, gdy jego brat jest prezydentem, że nie będzie koalicji z Samoobroną,
                          że Marcinkiewicz to premier na całą kadencję, że...

> Ja nie twierdzę że Komorowski zawsze kłamie tak jak nie twierdzę że Kaczyński
                          > zawsze mówi prawdę.

Ja tez nie twierdzę, że Kaczyński zawsze kłamie. Pewnie powiedział prawdę, mówiąc:

"Chciałem rządzić, już gdy miałem 12 lat. Premierem zamierzałem zostać mając lat
                          34, a skończyć rząd, mając lat 91."

> Palikot nie zrobił Leppera wicepremierem.
                          >
                          > Co to za argument demokrato ? Lepper został wybrany w wolnych wyborach.

No i co z tego ? Czy z tego powodu jesteś zwolennikiem Leppera ? Hitler i
                          Kaczyński też zostali.

> PO się obraziło i zabrało zabawki. Co miał robic ? Oddac władzę przegranym ?

PO nie chciało być grać pod dyktando Kaczyńskiego. Co miał zrobić ? Negocjować a
                          nie narzucać swoją wolę. Nie obrażać POP w czasie kampanii. Nie kłamać, nie
                          oskarżać bo wiadomo, że potem dogadać się trudno.

S.
                          • prawdziwy.davout Re: No się Snajperowi oberwało. /nt 01.07.10, 20:27
                            snajper55 napisał:

> Owszem, mam cytaty. Choćby ten, gdzie Kaczyskiemu marzy się Front Jedności Narodu:
                            >
                            > "Różnice polityczne nie mogą dłużej blokować budowy nowoczesnego kraju."

Gdzie Ty tu widzisz marzenia o FJN ? Coraz gorzej z Tobą.

> PO nie chciało być grać pod dyktando Kaczyńskiego.

A to nie było czasem tak że PO chciało wszystkich resortów siłowych ?

Nie obrażać POP w czasie kampanii.

To i POP było po stronie platformy ? W sumie to racja. Mazowiecki , Geremek to
                            starzy towarzysze.
                • hasz0 od 10 lat to IM piszę! Obelgi to nie broń POlityka 30.06.10, 22:03

• perla no, przebrała się 30.06.10, 14:05
      i podjąłem decyzję.
      Żadnemu kandydatowi kreski swej nie dam.
      Kibicuję Jarkowi bo chętnie usłyszę w mediach skowyt różnych takich. Ale to za
      mało jest abym kreskę dawał.
      Ale jedno pewne jest. Jakikolwiek wybór będzie to ja to uszanuję. I ten co wygra
      będzie moim prezydentem. I przez kolejne 5 lat nie będą go lżył wyzwiskami
      różnymi, tak jak to mieliśmy w ostatniej kadencji w wykonaniu forumowej
      inteligencji właśnie.
      • ewa8a Re: no, przebrała się 30.06.10, 14:19
        perla napisał:

> i podjąłem decyzję.
        > Żadnemu kandydatowi kreski swej nie dam.

Twoja kreska i tak nikomu nie jest potrzebna. Daje się krzyżyk.
        Nawet my ateiści tak robimy.
        • mate_lot Re: no, przebrała się 30.06.10, 17:13
          ewa8a napisała:

> Twoja kreska i tak nikomu nie jest potrzebna. Daje się krzyżyk.
          > Nawet my ateiści tak robimy.

Zuch dziewczyna! smile
        • perla myślałem byłem ewciu, że czytałaś Trylogię 30.06.10, 23:46
          tam było napisane, że Pan Zagłoba sobie na elekcji woli dać kreskę. Ketling da
          mu drugą, a Pan Michał wytnie oponentów.
          Czemu ty jesteś taka sztywna i nienawidząca ludzi właśnie?
          • ewa8a Re: myślałem byłem ewciu, że czytałaś Trylogię 01.07.10, 09:31
            Z Zagłobą to ty nawet masz wiele wspólnego, obydwaj snujecie
            baśniowe opowieści i wpadacie w samozachwyt, nie zdając sobie
            sprawy z własnej śmieszności i fanfaronady.

> Czemu ty jesteś taka sztywna i nienawidząca ludzi właśnie?

Skąd ci takie bzdury przychodzą do głowy głuptasku ? A może znów
            próbujesz prymitywnych metod pseudosocjotechnicznych, jak wówczas,
            gdy wmawiałeś Danie, że broniąc swojego kraju, działa na jego
            niekorzyść ? Co można zatem powiedzieć o tobie, który zakładasz
            wątki personalne, wyzywasz ludzi od wieprzów, ścierw itd ?
            Kto tu kogo nienawidzi prymitywny i nieudolny manipulancie ?
            Myślisz, że jak palniesz jak gołąb o parapet, to coś osiągniesz ?
            Gwoli wyjaśnienia - nie lubię głównie ciebie, ale zbyt mało dla mnie
            znaczysz, by mówić o nienawiści. Po prostu cię nie lubię, a jak już
            kogoś znielubię, to nie ma szans, bym polubiła.
            • perla Re: myślałem byłem ewciu, że czytałaś Trylogię 01.07.10, 10:50
              ewa8a napisała:

> Skąd ci takie bzdury przychodzą do głowy głuptasku ? A może znów
              > próbujesz prymitywnych metod pseudosocjotechnicznych, jak wówczas,
              > gdy wmawiałeś Danie, że broniąc swojego kraju, działa na jego
              > niekorzyść ? Co można zatem powiedzieć o tobie, który zakładasz
              > wątki personalne, wyzywasz ludzi od wieprzów, ścierw itd ?
              > Kto tu kogo nienawidzi prymitywny i nieudolny manipulancie ?
              > Myślisz, że jak palniesz jak gołąb o parapet, to coś osiągniesz ?

no widzisz ewciu jakie obelgi rzucasz?
              Nie denerwuj się tak. smile))

> Gwoli wyjaśnienia - nie lubię głównie ciebie, ale zbyt mało dla mnie
              > znaczysz, by mówić o nienawiści. Po prostu cię nie lubię, a jak już
              > kogoś znielubię, to nie ma szans, bym polubiła.

twoje lubienie czy nie lubienie to mam daleko gdzieś.
              Strasznie jesteś w sobie zadufana skoro sądzisz, że mnie twoje antypatie
              obchodzą w ogóle właśnie.
              • ewa8a Re: myślałem byłem ewciu, że czytałaś Trylogię 01.07.10, 11:16
                Moje obelgi to nie wieprze, szmaty i scierwa. Jesteśmy na dwóch
                różnych etapach rozwoju.

> Nie denerwuj się tak. ))

Nie jesteś w stanie mnie zdenerwować - gdzie widzisz jakieś
                nerwy ???? Najwyżej rozśmieszyć i zniesmaczyć.

>twoje lubienie czy nie lubienie to mam daleko gdzieś.

Możesz sobie mieć, mnie to i tak nie obchodzi, ale nie próbuj
                wmawiać mi niczym nie popartych bzdur. Za głupi jesteś, by coś
                osiągnąć przez stosowanie takich metod. Ta deklaracja była po to,
                żebyś nie przypisywał innym, uczucia, którym ty zostałeś obdarowany.
      • snajper55 Re: no, przebrała się 30.06.10, 21:55
        perla napisał:

> i podjąłem decyzję.
        > Żadnemu kandydatowi kreski swej nie dam.

Daj kreskę Kaczyńskiemu.

A na Komorowskim postaw krzyżyk. W kratce.

S.
    • marouder.eu To samo ja!Znaja mnie tu wszyscy z niemilosiernych 30.06.10, 22:09
      ...jazd jakie calymi latami urzadzalem sobie przeciw zmarlemu prezydentowi i
      jego bratu, prezesowi.
      Olo grozil mi nawet prokuratorem swego czasu ( co mu zreszta z serca obecnie
      odpuszczamsmile
      ..i oto stalo sie, po tym jak w turze I swiadomie oddalem glos niewazny, w II
      zaglosuje na Jarkasmile
      • snajper55 Re: To samo ja!Znaja mnie tu wszyscy z niemilosie 01.07.10, 08:19
        marouder.eu napisał:

> w II zaglosuje na Jarkasmile

Skoro lubisz sobie pluć w brodę...

S.
      • babariba-babariba Re: To samo ja!Znaja mnie tu wszyscy z niemilosie 01.07.10, 08:24
        marouder.eu napisał:

> ...jazd jakie calymi latami urzadzalem sobie przeciw zmarlemu prezydentowi i
        jego bratu, prezesowi.
        > Olo grozil mi nawet prokuratorem swego czasu ( co mu zreszta z serca obecnie
        odpuszczamsmile
        > ..i oto stalo sie, po tym jak w turze I swiadomie oddalem glos niewazny, w II
        zaglosuje na Jarkasmile
        ...a potem pójdź gdzieś jeszcze i uszy odmroź
        • marouder.eu No, nie wiem! Moim zdaniem, to panowie sa.. 01.07.10, 10:23
          ..obacwaj na najlepszej z drog, by sobie Bronkiem uszy odmrozicsmile
          Uwazam tak, bowiem wyczuwam dwie ewentualnosci w zbiorze okreslajacym wybory,
          mianowicie, ze Bronek mimo wszystko wygra, na co zreszta wskazuje nieklamana
          wiernosc partii, jaka sie panowie tu popisujecie, oraz to, ze miedzy Bronkiem a
          jego pryncypalem tuz po obiorze gajowego na prezydenta, dojdzie do konfliktu..

A zapytam..a co, jesli dojdzie do rozpadu koalicji rzadowej?
      • ariadna-enta Re: To samo ja!Znaja mnie tu wszyscy z niemilosie 01.07.10, 17:38
        maruder
        niewczesne wyrzuty sumienia,że drwiłeś sobie z lecha Kaczyńskiego i to
        dośc mocno

doceniłes go po śmierci?

no widzisz ja tam nie drwiłam z niego,nie dworowałam sobie
        co najwyzej czasem z jego elektoratu,a to zupełnie co innego
        aczkilwiek nie wybierałam go pięc lat temu i niejedno mi się w nim
        niepodobało jako w polityku

ubolewam,ze tak tragicznie zginął
        ale teraz nie muszę sie bic w piersi,że czasem mu dokopywałam
        niewybewdnymi żartami,ze mu lzyłam
        i mogę spokojnie albo głosować na Komorowskiego
        albo nie isć na drugą turę wyborów,jeszcze nie podjęłam decyzji
    • hymenos Nie. Głosowanie na zasadzie negacji jest głupotą. 30.06.10, 22:53
      Nikt mnie do tego nie namówi.
      • prawdziwy.davout Re: Nie. Głosowanie na zasadzie negacji jest głup 01.07.10, 20:31
        Wiem ale poziom chamstwa i obłudy jaką prezentuje PO w tej kampanii w mojej
        opinii przekroczył stan krytyczny. Stąd mój desperacki krok. Od czasu do czasu
        człowiek robi coś głupiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka