manny-jestem 02.08.11, 15:13 ze jest za przylaczeniem do Rosji Bialorusi. Kiedys taki otwarty by nie byl. A komentarzy osob zwiazanych z rzadem nie slyszalem. Tylko tak pisze. Zeby nie bylo ze nie ostrzegalem Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dachs ZBIR 02.08.11, 16:19 Braliśmy już, ale dzięki za ostrzeżenie. A jaki typ reakcji naszego rządu proponujesz? Wystarczy kompania komandosów? Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Mowie od dawna 02.08.11, 16:31 ze polskiej niepodleglosci bardziej niz NATO i UE strzeze lancuch panstw dzielacych Polske od Rosji. Lepszy Lukaszenko niz zintegrowany niedzwiedz. No ale MSZ woli bawic sie na twiterrku. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Mowie od dawna 02.08.11, 17:09 manny-jestem napisał: > ze polskiej niepodleglosci bardziej niz NATO i UE strzeze lancuch panstw dziela > cych Polske od Rosji. > > Lepszy Lukaszenko niz zintegrowany niedzwiedz. W tym coś jest. > No ale MSZ woli bawic sie na twiterrku. Co do twitterka znasz moje zdanie, ale co ma robić? Jak dwóch chłopców chce ze sobą, to ich sprawa, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
wikul Chciala by dusza do Raju ... 02.08.11, 17:51 manny-jestem napisał: > ze jest za przylaczeniem do Rosji Bialorusi. > > Kiedys taki otwarty by nie byl. To prawda, ale ja uważam że to tylko gra cwaniaka Putina. Wie że w tej chwili branie sobie na grzbiet chora Bialoruś to polityczne samobójstwo. No i Lukaszenka, który chciałby zjeść ciastko i mieć ciastko. To znaczy zintegrować się z Rosją ale zachować władzę. Nie lekceważyl bym też coraz większego odsetku społaczeństwa Białorusi, które połknęlo bakcyla wolnosci i łatwo sie tego nie pozbędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
benek231 Kaczory niewatpliwie wystartowaliby z Wielka :O) 02.08.11, 20:52 Polityka Wschodnia, majaca na celu niedopuszczenie do ewentualnego zjednoczenia. Z zastepca Glownego Stratega Antkiem Macierewiczem przeprowadziliby wszelkie mozliwe "symulacje" - wlacznie z polska interwencja zbrojna. A jesli o mnie idzie.... a niech sie lacza, jesli tylko im odpowiada. Maja do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Re: Kaczory niewatpliwie wystartowaliby z Wielka 02.08.11, 21:16 Maja do t > ego prawo. ==Mniej wiecej takie samo jak do polaczenia z Bialorusia ma Polska. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejg Re: Kaczory niewatpliwie wystartowaliby z Wielka 03.08.11, 08:38 manny-jestem napisał: > Maja do t > > ego prawo. ==Mniej wiecej takie samo jak do polaczenia z Bialorusia ma > Polska. Jeżeli połączenie nastepuje w wyniku porozumienia ( tak jak wejście Polski do UE) ,to jakie masz mozliwosci działania? Jak im sie uda ,to może po rozpadzie UE (którego to rozpadu jest tu wielu zwolenników i wieszczycieli) przyłączymy sie do nowego organizmu? A. Odpowiedz Link Zgłoś
dachs Re: Kaczory niewatpliwie wystartowaliby z Wielka 03.08.11, 17:11 manny-jestem napisał: > Maja do t > > ego prawo. ==Mniej wiecej takie samo jak do polaczenia z Bialorusia ma > Polska. Ależ naturalnie. Trzeba tylko, żeby obie strony chciały. Odpowiedz Link Zgłoś
manny-jestem Ok. Sikorski wypowiedzial sie. 03.08.11, 18:51 Lukaszenko ma pokojowo i gradualnie oddac wladze. www.ft.com/intl/cms/s/0/a1b83822-bcfc-11e0-bdb1-00144feabdc0.html#axzz1Tyc0341c Pytanie tylko komu Sikorski chce aby Lukaszenko ta wladze oddal Odpowiedz Link Zgłoś