Dodaj do ulubionych

Putin wczoraj otwarcie powiedzial

02.08.11, 15:13
ze jest za przylaczeniem do Rosji Bialorusi.

Kiedys taki otwarty by nie byl.

A komentarzy osob zwiazanych z rzadem nie slyszalem.

Tylko tak pisze. Zeby nie bylo ze nie ostrzegalem smile
Obserwuj wątek
    • dachs ZBIR 02.08.11, 16:19
      Braliśmy już, ale dzięki za ostrzeżenie.
      A jaki typ reakcji naszego rządu proponujesz? Wystarczy kompania komandosów? smile
      • manny-jestem Mowie od dawna 02.08.11, 16:31
        ze polskiej niepodleglosci bardziej niz NATO i UE strzeze lancuch panstw dzielacych Polske od Rosji.

Lepszy Lukaszenko niz zintegrowany niedzwiedz.
        No ale MSZ woli bawic sie na twiterrku.
        • dachs Re: Mowie od dawna 02.08.11, 17:09
          manny-jestem napisał:

> ze polskiej niepodleglosci bardziej niz NATO i UE strzeze lancuch panstw dziela
          > cych Polske od Rosji.
          >
          > Lepszy Lukaszenko niz zintegrowany niedzwiedz.

W tym coś jest. smile

> No ale MSZ woli bawic sie na twiterrku.

Co do twitterka znasz moje zdanie, ale co ma robić?
          Jak dwóch chłopców chce ze sobą, to ich sprawa, niestety.
    • wikul Chciala by dusza do Raju ... 02.08.11, 17:51
      manny-jestem napisał:

> ze jest za przylaczeniem do Rosji Bialorusi.
      >
      > Kiedys taki otwarty by nie byl.

To prawda, ale ja uważam że to tylko gra cwaniaka Putina. Wie że w tej chwili branie sobie na grzbiet chora Bialoruś to polityczne samobójstwo. No i Lukaszenka, który chciałby zjeść ciastko i mieć ciastko. To znaczy zintegrować się z Rosją ale zachować władzę. Nie lekceważyl bym też coraz większego odsetku społaczeństwa Białorusi, które połknęlo bakcyla wolnosci i łatwo sie tego nie pozbędzie.
    • benek231 Kaczory niewatpliwie wystartowaliby z Wielka :O) 02.08.11, 20:52
      Polityka Wschodnia, majaca na celu niedopuszczenie do ewentualnego zjednoczenia. Z zastepca Glownego Stratega Antkiem Macierewiczem przeprowadziliby wszelkie mozliwe "symulacje" - wlacznie z polska interwencja zbrojna.

A jesli o mnie idzie.... a niech sie lacza, jesli tylko im odpowiada. Maja do tego prawo. smile
      • manny-jestem Re: Kaczory niewatpliwie wystartowaliby z Wielka 02.08.11, 21:16
        Maja do t
        > ego prawo. smile==Mniej wiecej takie samo jak do polaczenia z Bialorusia ma Polska.
        • andrzejg Re: Kaczory niewatpliwie wystartowaliby z Wielka 03.08.11, 08:38
          manny-jestem napisał:

> Maja do t
          > > ego prawo. smile==Mniej wiecej takie samo jak do polaczenia z Bialorusia ma
          > Polska.

Jeżeli połączenie nastepuje w wyniku porozumienia ( tak jak wejście Polski do UE) ,to jakie masz mozliwosci działania?

Jak im sie uda ,to może po rozpadzie UE (którego to rozpadu jest tu wielu zwolenników i wieszczycieli) przyłączymy sie do nowego organizmu?
          smile
          A.
        • dachs Re: Kaczory niewatpliwie wystartowaliby z Wielka 03.08.11, 17:11
          manny-jestem napisał:

> Maja do t
          > > ego prawo. smile==Mniej wiecej takie samo jak do polaczenia z Bialorusia ma
          > Polska.
          Ależ naturalnie. Trzeba tylko, żeby obie strony chciały.
          • manny-jestem Ok. Sikorski wypowiedzial sie. 03.08.11, 18:51
            Lukaszenko ma pokojowo i gradualnie oddac wladze.

www.ft.com/intl/cms/s/0/a1b83822-bcfc-11e0-bdb1-00144feabdc0.html#axzz1Tyc0341c

Pytanie tylko komu Sikorski chce aby Lukaszenko ta wladze oddal smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka