12.04.06, 10:52
czy ktoś widział co robi nasza policja. Jak wożą swoie dzieci do przeczkola
jak robią z żonami zakupy a nie potrafią nawet przyjechac w ciągu kilku minut
na wezwanie. Powinno zamknąc sie komisariat skoro nic nie robią, a nie kupywac
samochód!!!!!!! Tam gdzie coś się dzieje w piątek to ich niema bo poco niewiem
czy by złapali kogokolwiek gdyby nie nasze małe miasto
Obserwuj wątek
    • ukash1983 Re: policja 12.04.06, 22:33
      witaj! widze, ze posiadasz "sensacyjne" informacje :>, pasujesz mi na "reportera" e-zychlin. kontakt znajdziesz właśnie tam...
      • dinozaur.57 Re: policja 13.04.06, 00:15
        ukash1983 napisał:

> witaj! widze, ze posiadasz "sensacyjne" informacje :>, pasujesz mi na "repo
        > rtera" e-zychlin. kontakt znajdziesz właśnie tam...

Jak rozumieć to co piszesz ? Czy to tylko żart.

Ja dodam inny temacik.
        W miniony poniedziałek przed godz. 12.00 na skrzyżowaniu ulic Traugutta i
        Łukasińskiego powstał kilku minutowy korek pojazdów. Zablokowany był wjazd na
        ul. Łukasińskiego. Przyczyna ? A no pewna damulka zaparkowała swoje kochane
        autko typu "sowietykus" naprzeciw drzwi wejściowych do poczty, zaraz za
        przejściem dla pieszych, dokładnie przed znakiem zabraniającym parkowanie, 10 m.
        od skrzyżowania / prawa str. ul. Łukasińskiego /. Ktoś tak dobry powiadomił
        policję. Z komisariatu przyjechał policjant. W tym czasie z uśmiechem z poczty
        wyszła właśnie ta tajemnicza pani, pani radna Rady Gminy Żychlin. I wiecie co
        się dalej stało ? Oboje wymienili ukłony i z uśmiechem odjechali jakby nic
        takiego się nie stało.
        Co wy na to ?
        • ukash1983 Re: policja 13.04.06, 11:04
          dlaczego żart? po prostu kolega "wyskoczył" z ciekawymi informacjami :) przeciez wiesz, ze szukam pomocy...
        • lavidacantare Re: policja 13.04.06, 13:07
          no co przynajmniej szybko przyjechali :D
          może wam podam przypadek jaki mialęm, zupelnie niedawno czekałem na karetke
          pogotowia 1:20 i nie minute i 20 sekund tylko godzine i 20 minut. Karetka byłą
          w Żychlinie ja w Dobrzelinie, 5 km. Szybciej na pieszo by przybiegli.
          A wracając do Policji, to szkoda słów, powini sie wziaść za parkujacych w tym
          miescie, bo jest tragedia. I nie patrzyc kto jest kierowcą przede wszystkim. A
          pani radnej gratuluje wysokiego poziomu inteligencji.
          • emil0 Re: policja 13.04.06, 14:32
            Na temat "naszych" policjantów nie ma co sie wypowiadać. Każy wie jacy są, wielu
            przekonało się o tym na własnej skórze. A co sądzicie o naszych strażakach?
            • ukash1983 Re: policja 13.04.06, 15:33
              no jakto co? przeciez to nasi bohaterzy :o) nawet nakręcono o nich dokument! ale tak na poważnie, chyba wiele się od tamtego czasu zmieniło!
              • emil0 Re: policja 13.04.06, 16:38
                Z przykrością musze stwierdzić, że nie widziałem tego dzieła polskiej
                kinematografii:)Ale tak na poważnie to jakie są opinie dotyczące tego jak
                przeprowadzane są akcje, czy regują szybko.
                • ukash1983 Re: policja 15.04.06, 01:25
                  z tą reakcją to chyba nie jest za dobrze... jednak niedawno nasza policja złapała złodzieja radia samochodowego po pościgu "pieszym" tzn. "bierznym" (czyżby akurat dlatego, że akurat przejeżdzała a może to dzięki kondycji?)
        • edmurphy Re: policja 13.04.06, 23:31
          No i co Cię zszokowało Dinozaurze? Przecież w żychlinie wiekszość spraw się tak
          załatwia!
          • dinozaur.57 Re: policja 15.04.06, 19:44
            edmurphy napisała:

> No i co Cię zszokowało Dinozaurze? Przecież w żychlinie wiekszość spraw się tak
            > załatwia!

Szokuje mnie prędkość z jaką reaguje żychlińska policja. To jest przerażające.
    • jazwin76 Re: policja 18.04.06, 07:52
      co wy chcecie od tych chłopaków! nie stresujcie ich ! przecież oni robią kawał
      dobrej roboty! ha,ha,ha...............zatrzymywać starszych pańow po kielichu
      też trzeba potrafić! oni są lepsi od fbi i cia!
      • zychliniak Re: policja 18.04.06, 14:02
        jedynie potrafiom zastawic radiowozem w poprzek drogi gdy ktoś jedzie bez
        swiatła. Pewnie boją się że ktoś im na roweże spier.... bo nowym
        Oplem(radiowozem) CiEżko go dogonic pozdrawiam
        • dinozaur.57 Re: policja 19.04.06, 10:05
          Dawno, dawno temu, przed dawnymi laty, za komuny, milicja służyła wiadomo komu.
          Dziś odnowiana, wyświęcona już policja, służy podobno nam, obywatelom. A jeżeli
          chłopaki, jak ktoś pięknie ich nazwał, robią coś co nas oburza no więc piszemy o
          tym ! I tyle. Tylko bez wulgaryzmów bo jesteśmy podobno ludźmi a nie stadem
          ...........
          • zychliniak Re: policja 21.04.06, 07:18
            panowie to jest kpina żeby nasza policja jeździła w dzień prętkością patrolową
            20 km na godzinę. Niech z tą prędkością poruszają się w nocy jak patrol jest
            potrzebny a nie w dzień tamują ruch drętwusy brak im zajęcia czy co !!!!!!!!!!11
            Dlaczego w nocy poruszają się z większa prędkością może dlatego że się boią że
            będzie jakaś interwencja i starają się uciekac z drogi.
            Jeszcze jeden przykład pożaru w dniu 19.04.2006 skrzynki transformatora w
            Dobrzelina. Wyszedł Pan Pilicjant Grzegorz D. bez czapki i z rękoma w kieszeni.
            Najwidoczniej niekompletny ubiór to unas norma ale w dużych miastach wylatuje
            się za to z pracy, a może wstydzi się orła na czapce.
            WŁADZO zastanówcie się nad swoim postępowaniem albo ZAMKNIJCIE KOMISARIAT !!!!!!
            POLICJO do PRACY jak w innych miastach bo to my zwykli Żychliniacy wstydzimy się
            za WAS!!!!!!!!! DO PRACY POLICJO a nie załatwiania własnych prywatnych SPRAW!!!!
    • dinozaur.57 Starch mnie ogarnia. 21.04.06, 18:52
      Przeczytajcie ostatni numer "PO PROSTU" z dn. 2 kwietnia a w nim art. pt.
      Bezpieczniej ? - chyba nie będzie ...
      A w nim komendant powiatowy policji mówi: W maju będę miał 13 wakatów a w
      sierpniu może ich być aż 25. Oznacza to , że patroli może być mniej.
      Ciekawy jestem dlaczego skoro jest tak wysokie bezrobocie ?
    • dinozaurka Re: policja 24.04.06, 13:58
      nie chcę się wypowiadać na temat np. podwożenia przez naszych policjantów
      służbowym samochodem dziecka do przedszkola czy żony po zakupy, bo krytykować
      nie chcę, ale............ chciałam zadać pytanie.
      Co sądzicie na temat zatrudniania w małych miescowościach do pracy w policji
      osób z tej miejscowości? Czy nie powiino być tak (dla dobra wykonywanych
      obowiązków), że policjant pracujący w małej miejscowości powinien mieszkać
      conajmniej kilkanaście km od tej miejscowości, żęby nie być w żaden sposób
      towarzysko lub rodzinnie z nikim z tej miejscowości związany?
      • dinozaur.57 Re: policja 24.04.06, 16:34
        dinozaurka napisała:

> nie chcę się wypowiadać na temat np. podwożenia przez naszych policjantów
        > służbowym samochodem dziecka do przedszkola czy żony po zakupy, bo krytykować
        > nie chcę, ale............ chciałam zadać pytanie.
        > Co sądzicie na temat zatrudniania w małych miescowościach do pracy w policji
        > osób z tej miejscowości? Czy nie powiino być tak (dla dobra wykonywanych
        > obowiązków), że policjant pracujący w małej miejscowości powinien mieszkać
        > conajmniej kilkanaście km od tej miejscowości, żęby nie być w żaden sposób
        > towarzysko lub rodzinnie z nikim z tej miejscowości związany?

Brawo ! Masz po stokroć rację, że tak nie powinno być ! Służba w policji to
        służba dla obywateli a nie dla korzyści własnych ! Tylko kto to ma zmienićć !
        Okazuje się, że w Żychlinie są takie powiązania rodzinne, pokoleniowe i partyjne
        że trudno wyczuć co jest grane. Przykładem jest miniona kampania przedwyborcza
        niedoszłego burmistrza oraz referendum na rzecz odwołania obecnego burmistrza.
        Organizowano to wszysko dla starego komunistycznego milicjanta. Czyli jest to
        potężny beton trudny do rozbicia inaczej mówiąc "zawsze gotowy elektorat", który
        trzyma się dość dobrze. A to co piszesz to oni mają serdecznie w d.... !
        Szanowna imienniczko ! Dlatego ja uważam, że zmiany na lepsze mogą nastąpić
        tylko poprzez masowy społeczny udział mądrych mieszkańców naszej gminy, którym
        na sercu leży dobro nasze i dla przyszłych pokoleń.
        • zychliniak1976 Re: policja 03.11.06, 13:03
          myślę że wiekszość z nich ma neta i czytają forum, im więcej sie bedzie pisać
          tym więcej będą wyciągać wniosków, zdarzają się wśród nich osoby inteligentne.
          niech wiedzą czego oczekują od nich mieszkańcy i niech chociaż 50% spełnia.
          pozdrawiam policjantów.
          • tobijasz Re: policja 03.11.06, 20:44
            zychliniak1976 napisał:

>zdarzają się wśród nich osoby inteligentne.

Dobre, dobre:P
            • staff2 Re: policja 15.11.06, 21:13
              Witam Szaleńców!
              Znalazłem się przypadkowo na tym forum i odczytałem wasze komentarze na temat
              Żychlińskiej pracy POLICJI!!! I szczerze się przyznam, że cztając je jestem w
              szoku! Nie każdy jest ideałem! Każdy ma swoją pracę! I Każdy się stara ją jak
              najlepiej wykonywać! Odczytując je mogę stwierdzić, że poprostu wypowiadają się
              gówniarze, którzy tak naprawdę nie mają zielonego pojęcia co się tak naprawdę
              dzieję! Wszyscy narzekają, narzekają ale nic sami nie robią w tym kierunku!
              Czego Drodzy Internauci czepiacie się policjanta D. przecież to pożądny
              obywatel! Wlazł Wam za skórę ? złapał Was jak coś złego robiliście? I teraz
              poprostu chcecie się odpłacić! Sami się domagacie, żeby policja Was łapała za
              nawet najmniejsze przewinięcia! Źle Wam? Sam Was nie rozumiem droga młodieży !
              POlicjant wcale nie ma tak łatwo jak Wam się wydaję!!! Policjant ma bardzo
              stresującą pracę! Codziennie musi użerać się z pijakami, gówniarzami którzy nie
              umieją się zachować i którym (podam taki przykład) przeszkadzają znaki drogowe!
              Czy nawet wypadki a u Nas ogólnie w Polsce jest ich bardzo dużo tak samo jak w
              naszym woj. policja kilka godzin dochodzi jak to się stało? dlaczego? i kto był
              winien?(i często się zdarza, że robią to po godzinach pracy a czy wtedy nie
              powinni być z rodziną?) I czy to nie jest ciężka praca? Ja dokońca nie jestem za
              naszą Żychlińską Policją ale staram się ich zrozumieć! Ja Wam mówię nie
              narzekajcie cieszcie się z tego co macie bo to przecież tylko Nasz Maleńki
              Żychlin! Będę tu zaglądać częściej i będę śledził co wy tam jeszcze popiszecie!!!
              Żegnam Was !!!
              • staff2 Re: policja 15.11.06, 21:20
                JEszcze ktoś napisał niech policja wyciągnie wnioski !!! Ale z czego? Najpierw
                to sam je wyciągnij! Bo to wszystko co się dzieję to przecież nie przez policje
                !!! Oni starają się wszystko robić tak jak należy i żeby tobie było lepiej ale
                niestety nie są w stanie zrobić wszytskiego bo to są tacy ludzie tak jak i ty!!
                jeśli jesteś taki mAdry to sam zgłoś się do policji i rób wszystko co należy!!
                Jestem ciekaw jak by ci szło !!?? Sądzę, że i Ciebie by się czepiali że źle
                wykonujesz swoją pracę itd!!!
                • staff2 Re: policja 16.11.06, 16:11
                  Pisaliście, że u nas powinni pracować policjanci z Kutna, z Łowicza i nawet z
                  Warszawy hehe jak to czytałem to się zaśmiałem !!! Czy wy nie wiecie, że u nas
                  pracują policjanci z Kutna?!?!?! Więc piszę jest ich u nas sporo!!! ale Wam to
                  nadal nie odpowiada ! najlepiej to będzie jak z Ameryki przyślą nam policjantów
                  wtedy będziecie zadowoleni ??? wtedy nie będziecie narzekać??? heh poprostu
                  szczerze się przyznajcie czepiacie się ich tylko z zemsty i z nudów leżycie w
                  domu z brzuchem do góry i nie macie co robić to wypisujecie i macie na to
                  wyjebane !!! Przecież policjant to normalny chodzący człowiek i który ma pracę
                  jak każdy inny!!! ZAWóD POLICJANT to tak jak np PILOT lata i zarabia!!!
                  • zychliniak1 Re: policja 16.11.06, 20:35
                    Do pewnego momentu zastanawiaem się staff2 czy nie jestes policjantem. Ostatnim wpisem udowodniłes, ze faktycznie nie. Policjant to owszem zawód ale nie praca. Policjant nie pracuje ale pełni służbę. SŁUŻBĘ, która do czegoś zobowiązuje. A to, ze policjanta nie widziałem na ulicach Zychlina od co najmniej roku albo dłużej jest FAKTEM. Siedza tylko w samochodach a nie tego oczekują mieszkancy miasta.
                    • dinozaurka Re: policja 16.11.06, 22:02
                      a ja jednak nie jestem pewna, czy to nie jest jakiś policjant, który właśnie
                      nie służy w policji, a jedynie MA PRACĘ.... :/
                    • staff2 Re: policja 16.11.06, 22:27
                      hmmm a czego oczekują? wytłumacz mi to !!! bo ja nie rozumiem czego tu można
                      jeszcze oczekiwać!!! Oni naprawdę ciężko pracują (o przepraszam pełnią służbę)
                      starają się jak najlepiej potrafią żeby tobie było lepiej a ty tego nie
                      widzisz!!! Widzisz tylko to co robią źle !!! Czy to dobrze?
                      • staff2 Re: policja 16.11.06, 22:59
                        nie byłem, nie jestem i nie będę policjantem!!! Jedynie staram się tylko ich
                        zrozumieć !!!
                      • nicolas7 Re: policja 17.11.06, 22:22
                        ale my tu nie mówimy o pracy papierkowej, Waszych protokołach i sprawozdaniach
                        jakie trzeba wypełniać, tylko o czynnej służbie,
                        • staff2 Re: policja 17.11.06, 22:57
                          o czynnej służbie nicolas7 czyli??
                  • mordor81 Re: policja 16.11.06, 21:17
                    eee no to złe porównanie:) ja latam, jestem pilotem ale nic nie zarabiam w
                    związku z tym!:)
                    • zychliniak Re: policja 17.11.06, 07:30
                      witam cię Staff. Może nie jesteś policjantem? ale widzę że policjant ci pomagał
                      w pisaniu. Ja naprawdę rozumiem, że najlepiej pisze się o złych a nie dobrych
                      stronach pracy policji.
                      Teraz powiec mi skoro tak dobrze znasz pracę policji ile udokumentowanych wezwań
                      ma policjant w czasie służby. No ile 3-5 wezwań, a w Warszawie 30 wezwań.
                      Jeszcze jedno nie tylko ty jesteś policjantem istnieją inni którzy pracują w
                      innych miastach (dużych) i śmieją się z waszego przepracowania. Tak wam ciężko
                      po 3-5 wezwaniach tyle pisania papierów, a co maje powiedzieć ci co mają w
                      innych miastach dziennie 30 wezwań oni też piszą ale 30 razy więcej niż wy.
                      Ośmieszasz się i swojch kolegów pisząc jacy jesteście zapracowani.
                      Informacja dla twojej osoby w warszawie samochody są monitorowane i wyjazdy jak
                      piszecie w służbowym samochodem w prywatnych sprawach grozi neganą i łatwo to
                      udokumentować. Nawet dla twojej wiadomości włączenie sygnału dźwiękowego i
                      świetlnego musi być udokumentowane i zezwolone.
                      Nie pisz więc głupot i niebroń złych zachowań swoich i swoich kolegów.
                      • staff2 Re: policja 17.11.06, 11:08
                        heh ale dlaczego ty porównujesz Mały Żychlin z Warszawą (i kto tu się
                        ośmiesza?)? przecież to nie o to chodzi żeby porównywać!!! Żychlin to Żychlin a
                        Warszawa to Warszawa! Z tego co się orjętuje to piszemy o Pracy Żychlińskiej
                        Policji a nie Warszawskiej więc po co to łączysz? !!! Zresztą ja nikogo nie
                        ośmieszam !!! A tym bardziej siebie! Podsumowując swoją wypowiedź stwierdziłeś
                        że jestem policjantem PO raz który mam pisać że nim nie jestem!?!?! :) a ty co
                        tak się orjentujesz w tych sprawach ? skąd wiesz ile mają wezwań przecież nie
                        jesteś policjantem?!
                      • staff2 Re: policja 17.11.06, 11:10
                        A jeszcze jedno nikt nie musi mi pomagać w pisaniu dzieckiem byłem bardzo dawno
                        temu !!! A teraz Jestem dorosły i wiem co dzieję się na świecie i jak zachowuję
                        się nasza Policja i umiem o tym pisać i nikt nie musi mi dyktować !!! Sam umiem
                        się wypowiedzieć !!! Wątpisz w to?
                        • staff2 Re: policja 17.11.06, 11:42
                          a tak czytam te wszystkie tamty które są na forum i widzę że wszedzie
                          oczekujesz zmian nie tylko chodzi ci o policje !!! wszędzie jesteś
                          najmądrzejszy!!!! I wszędzie Ciebie dużo"żychliniak"!!!
                          • zychliniak1976 Re: policja 17.11.06, 12:03
                            rozśmieszacie mnie. i pan sttaf tez mimo ze broni policje. jak wczesniej
                            pisalem mam kolege w naszej policji. porównanie z warszawa : w zychlinie jest
                            ok. 30 policjantów a w warszawie ok.30 komend plus komisariaty i posterunki
                            gdzie w najmniejszym posterunku pracuje ok 30 osób cos trzeba dodawac chyba
                            nie. tam policjant jedzie na interwencje i ma reszte w du.., a u nas każdy z
                            policjantów musi umieć wszystko: od kolizji po robienie papierów do
                            przestępstwa - nawet w kutnie tak nie jest - każdy robi co swoje. odsyłam do
                            usawy o policji tam poczytacie cobie na temat uprawnień i obowiązków policji.
                            widzicie tylko policjantów w patrolu jak coś robią albo nie robia,oprócz nich
                            pracuja jeszcze tz.kryminalni.zastanowiliscie sie co oni robia np.ciekaw jestem
                            czy pan furman wie e nad nim mieszka diler:) kto ma łapać dilerów policjanci
                            mundurowi którzy gdy jada swoim polonezem przy nocnym to ich słychać na końcu
                            aleii.ktos napisał o sygnałach- równiez odsyłąm do w/w ustawy - mogą
                            zatrzymywać pojazdy do kontroli poprzez właczenie kogutów.ja mam dobre zdanie o
                            naszej policji ogólnie, ale jak w każdy zawód ma czarne owce na szczęście u nas
                            jest ich mało.
                          • zychliniak1976 Re: policja 17.11.06, 12:16
                            ostatnio jeden z naszych policjantów zatrzymal mnie do kontroli. pan w.
                            urbański bardzo kulturalnie poinformował mnie o popełnionym wykroczeni a
                            następnie wypisał mi mandat za 300 złotych:(( ale spoko sobie pogadaliśmy i
                            nawet bardzo nie byłem na niego wkórwiony - coż to ja popełniłem bład i miałem
                            pecha że akurat nadjechali. widiałem również jak ten sam pan zatrzymał białego
                            poloneza na traugutta - dosyć długo coś pisali i od tamtej pory poloneza tego
                            nie widziałem.mam pecha trochę do tego pana ale myślę ze gdybym z nim się
                            lepiej znał to nawet na browar bym z nim poszedł.ktoś napisał że nie widać
                            policjina ulicach- ja mieszam na traugutta i ich bardzo często widze-ale każy
                            widzi to co chce zobaczyć,sam umoczył z policjantami to teraz na nich psioczy.
                            • zychliniak1976 Re: policja 17.11.06, 12:25
                              a dodam jeszcze coś, wiecie co jest najśmieszniejsze że wspomniany wcześniej
                              diler zna sie z drugim kryminalnym p. szymańskim. myśle ze praca naszej policji
                              zalezy duzo od podejścia społeczeństwa im wiecej sie bedzie zgłazac tym lepiej -
                              po 5-10 minutach przyjada ale przzyjadą.
                              • zychliniak Re: policja 17.11.06, 14:39
                                zychliniak1976
                                niestety ale twoje porównania też jest smieszne. W warszwie jest więcej policji
                                ale też więcej ludzi. Co nie zauważyłeś.
                                A pozatym także w prewencja jedzie do wszystkich wezwań i napewno w dupie nikt
                                tego niema i wypełniają wszystkie papiery.
                                A z policą w Żychlinie zyje dobrze i z nikim nie miałem nic do czynienia, a ze
                                złości nie piszę.
                                Śmieszy mni tylko postępowanie Policji w naszym mieście i to tyle. Są kiepskimi
                                stróżami prawa - powinni działać i dawać przykład, a nieraz są gorsi w
                                zachowaniu niz menele.,
                                I tylko nażekaja jak im źle i jaka mają ciężką pracę.
                                Są kiepscy i tyle.
                                • mily15 Re: policja 18.11.06, 13:26
                                  co ty zychliniak wogole piszesz pierwsze slysze od ciebie ze prewencja w
                                  warszawie robi jakies papiery piszesz nie majac zadnych argumentow domyslam sie
                                  ze musiales im podpasc i cie potraktowali surowo i zaplaciles za swoje bledy a
                                  teraz jeszcze do tego nie dorosles i ich o wszystko obwiniasz ja tam widzialem
                                  ostatnie interwencje policjantow z zychlina przyjechali szybko i zawsze
                                  wszystko zalatwili dla mnie super a tobie radze zebys moze tak mlodziezy
                                  zychlinskiej sie przyjrzal i jak beda rozrabiac to spelnij swoj obywatelsko
                                  obowiazek i zadzwon na 997 chyba ze ty jestes ta mlodzieza
                                  • staff2 Re: policja 19.11.06, 10:51
                                    Miły jak najbardziej się z Tobą zgadzam!!! Wreszcie znalazla się osoba, która
                                    myśli podobnie jak ja i pisze jak człowiek a nie kocopoły wymyśla tak jak
                                    Żychliniak!!!
                          • zychliniak Re: policja 17.11.06, 14:42
                            jesteś wielki ale ja tylko jestem uczestnikiem forum i tyle.
                            A najmądrzejszy nie jestem a widzę, że brak ci argumentów.
                            Pozdrawiam
                            • zychliniak Re: policja 17.11.06, 14:43
                              zychliniak napisał:

> jesteś wielki ale ja tylko jestem uczestnikiem forum i tyle.
                              > A najmądrzejszy nie jestem a widzę, że brak ci argumentów.
                              > Pozdrawiam
                              to było do staffa
                              • staff2 Re: policja 17.11.06, 19:26
                                Nie Brak mi argumentów !!! Bo widzę, że nie mamy o czym pisać !! Oczywiście masz
                                swoje zdanie i ja to szanuje owszem ale bardzo Cię po raz kolejny nie porównuj
                                Żychlińskiej Policji do Warszawskiej wiem, że się powtarzam ale naj
                              • staff2 Re: policja 17.11.06, 19:27
                                A JA NIE ROZUMIEM PO CO?? PRZECIEż Żychlin to Żychlin
                      • mily15 Re: policja 18.11.06, 13:14
                        zychliniak skad ty masz takie informacje wiem ze policjant nie jest w stanie w
                        ciagu sluzby zalatwic 30 zgloszen wiec nie pirnicz głupot a pomysales o tym ze
                        policjanci w wiekszych miastach sa podzieleni w realizacji obowiazkow u nas jak
                        przyjedzie policjant latwi od poczatku do konca a tam najpierw prewencja
                        sprawdza potem detektyw potem technik potem kryminalni u nas musi jeden zanc
                        robote 4 w wiekszych mistach prewencje obchodzi tylko patrol i interwencje a
                        unas chlopcy robia wszystko wiec sie zasatanow co piszesz baranie i uszanuj ich
                        prace
                        • zychliniak Re: policja 20.11.06, 10:39
                          Ja nigdy nie podpadłem i niemam żalu do policji.
                          A unas w Żychlinie też jest podział policji. Istnieje policja śledcza, do
                          wypadku jedzie drogówka z Kutna, a technicy do morderstw i kradzieży, a nawet do
                          rozbitej szyby w biedronce - polo itp. do zabezpieczenia i zdjęcia śladów.
                          Więc proszę nie piszcie głupot, że w naszym kochanym Żychlinie brak podziału w
                          obowiązkach policji.
                          Pozdrawiam i proszę dajcie spokój z posądzaniem że posiadam złość do Policji. Ja
                          tylko pokazuje ich wady i rażonce łamanie przepisów oraz samowole policji, nic
                          pozatym.
                          Pozdrawiam
                          A jak widze młodzież jak rozrabia zwracam im uwagę albo dzwonie pod 997 bo to
                          jest słuszne. A co dalej zrobi policja to ich problem.
                          Pozdrawiam i naprawdę nic niemam do Policji.
                          • staff2 Re: policja 21.11.06, 14:41
                            No Żychliniak jak podkreślasz ich wady, rażonce łamanie przepisów oraz samowole
                            policji jak to napisałeś to i podkreśl ich zalety!
                            Przcież oni nie mają tylko czarnej kartki biała też mają! Więc jak już tu
                            piszemy piszmy wszystko!!!
                            • zychliniak Re: policja 21.11.06, 14:49
                              ok staff2 możemy pisać i ich zalety. Ja nie neguję jest wielu dobrych,miłych i
                              kulturalnych policjantów w Żychlinie.
                              Nawet w kilku z nich mam kolegów.
                              Staff pisz ich zalety.
                              Pozdrawiam cię staff2
      • zychliniak Re: policja 25.04.06, 07:21
        widze że dinozaurka ma rację i nieźle umie pociągnąc dany wontek. Naszi
        policjanci powinni byc odelegowani do innego miasta np.Kutna lub Łowicza.
        Policjanci z tych miast powinni pracowac w naszym żychlinie.
        Nie rozumiem dlaczego drogówka nie jeździ po Żychlinie. Tylu mamy pijanych
        kierowców, z tego znajomych policjantów i ich znajomych.
        Panowie Policjanci jak bym do Żychlina zaprosił program INTERWENCJA lub UWAGA to
        by brakło programu, żeby nagrac wszystkie wasze przekręty i przewinienia, a wy
        byście dawno byli na bruku !!!!!!!!!!11
        Jeszcze przypominam POLICJANTOM że w czasie kontroli drogowej to wedłóg waszych
        przepisów nie można brac kierowcy na tył do radiowozu bo to jest jednoznaczne z
        łapówką i jeszcze bez wcześniejszego przeszukanie do radiowozu nie można wsadzac
        żadnej osoby.
        PANOWIE POLICJANCI Z ŻYCHLINA TYLKO U NAS TAK RAŻONCO ŁAMIE SIĘ PRZEPISY TYLKO
        DLATEGO ŻE WAS NIKT NIE KONTROLUJE.
        DO ROBOTY WŁADZO
        • dinozaurka Re: policja 25.04.06, 09:39
          > PANOWIE POLICJANCI Z ŻYCHLINA TYLKO U NAS TAK RAŻONCO ŁAMIE SIĘ PRZEPISY TYLKO
          > DLATEGO ŻE WAS NIKT NIE KONTROLUJE.

Nie Żychliniak, nie tylko u nas........ dzieje się tak w każdej małej
          miejscowości, w której policjant ma samych krewnych, znajomych i sąsiadów,
          których przecież karał nie będzie, bo nie może, bo mu nie wypada,
          bo................. boi się zbira, który mieszka w sąsiednim bloku i gdy tylko
          zapadnie zmrok powybija mu szyby w oknach albo poprzecina opony w prywatnym
          samochodzie. Przecież policjant to też człowiek, który ma rodzinę i który
          mieszka w środowisku tak małym w przypadku Żychlina, że wszyscy o nim wszystko
          wiedzą. On też wraz ze swoją rodziną potrzebuje czuć się bezpiecznie, dla tego
          powinien pracować daleko od domu, żeby jakiś ukarany przez niego menel nie
          przyszedł za nim na jego prywatny teren. Ale to zmienić mogą tylko jakieś
          odgórne zarządzenia, wytyczne, dyrektywy,czy Bóg wie jeszcze co. Tego na
          poziomie Żychlina nie załatwimy.
          • realista133 Re: policja 25.04.06, 10:24
            Praca żychlińskiej policji jest taka jak w całym kraju.
            Nie narazić się nikomu, nie narabić się i stosunkowo dobrze zarobić w porownaniu z innymi zawodami.
            Bo i warunków do pracy specjalnie nie mają.
            Może po nadchodzących zmianach na szczeblu kierownictwa, żychlińskiej policji coś się poprawi.
            Osobiście wierzę w nowego komendanta

• zychliniak Re: policja 25.04.06, 11:10
            ja to rozumiem co piszesz dinozaurko ale dlatego powinni pracowac w innych
            miastach. Jednak zadam ci pytanie czy słyszałaś o jakimś pobiciu Policjanta czy
            będącego w policji czy na emerycie. Napewno nie ponieważ każda rycydywa wie że
            za pobicie policjanta dostaje się wyrok. A znajomi czy rodzina ze względu na
            jego osobe powinni się zachowywac. A unas Policja Rażonco łamie przepisy a
            powinna ze względu na małe miasto i znających się wszystkich ludzi folgowac
            swoie zachcianki.
        • waga2210 Re: policja 30.10.06, 11:37
          Żychliniak do S Z K O Ł Y!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!M I E R N O T O.
        • waga2210 Re: policja 23.02.07, 14:20
          Żychliniak,po tym co teraz napisałeś już nie wytrzymałem.DO SZKOŁY MIERNOTO,DO
          SZKOŁY.ROBISZ TAKIE BŁĘDY , ŻE "CIĘŻKO" SIĘ CZYTA TO CO NAPISZESZ.
    • zychliniak Re: policja 08.05.06, 11:40
      jak w Żychlinie
      www.maxmix.pl/zdjecia/policja.html
    • zychliniak Re: policja 08.05.06, 11:56
      lookon.pl/data/thumbnails/77/milicja.jpg
    • zychliniak Re: policja 09.05.06, 13:04
      zobacz napis pozdrawiam wszystkich koło radiowozu
      www.maxior.pl/?p=index&id=1727&4
      • zychliniak Re: policja 07.06.06, 14:19
        czy ktoś wie co nasza policjia zrobiła cos ciekawego w Żychlinie hahahaha.
        Czekam na komentarze o POLICJI
        • ukash1983 Re: policja 07.06.06, 15:53
          ciekawego? hmm... w sobote wieczorem gdy mlodziez(15-18lat) zebrala sie na bazie PKS w oczekiwaniu na autobus do "Ibizy" paląc, pijąc i klnąc, nasi wspaniali stróże prawa przejechali nową bryczką zapatrzeni daleko przed siebie i pojechali w siną dal. Zero jakiegokolwiek zainteresowania! I z tego miejsca moglibyśmy zacząć dłuuugą rozmowę...
          • dinozaur.57 Re: policja 07.06.06, 16:40
            Takie obrazki są codziennością. Oni nie muszą wyjeżdżać z komisariatu. Z okien
            komisariatu mają piękny widok na zachowania młodzieży z gimnazjum i liceum. Ich
            to nie boli. Oni mają wyższe cele do załatwiania.
          • zychliniak Re: policja 08.06.06, 07:14
            nasza policja stara się nie widzieć problemu dlaczego?????????
            Twierdzą że są zapracowani ale czym???????????
            Wiecie ciężko im wypisywać papiery dlaczego???????
            Może trzeba ich wysłać na rok do dużego miasta to by się czegoś nauczyli.
            Ale skoro komendant i burmistrz im na to pozwala to oni się opir......
            Ja widze w tym wine burmistrza bo jakby pogonił komendanta toby było inaczej.
            A może trzeba zlikwidować komisariat bo i tak na interwencje z Kutna szybciej
            przyjadą niż nasi.
            Zamknijmy komisarjat ile gmina wtedy zaoszczędzi i przeznaczy pieniądze na nasze
            dziurawe drogi.
            • jolka905 Re: policja 27.08.06, 00:25
              Czy ktoś może mnie oświecić w kwestii uprawnień policji do jazdy radiowozem po chodniku?Właśnie coś takiego zobaczyłam ok.północy ze środy na czwartek.Radiowóz zjechał z parkingu naprzeciwko Totolotka prościutko na chodnik.Przejechał 10-15m.,za przejście dla pieszych aż do ławeczki,postał chwilkę,wycofał do wyjazdówki od bloków na Traugutta Zachód,przyblokował samochód,który stamtąd wyjeżdżał.Cofnął się(te wszystkie manewry pięknie wykonywał na chodniku),skręcił w lewo na przejście dla pieszych,niby chciał pojechać w kierunku Polo,ale rozmyślił się i wężykiem ruszył w dół.Przeżyłam horror,wierzcie mi.Ale to nie koniec szalonej jazdy niczym Formuły Nascar,o której niedawno pisaliście na forum.Wkrótce wrócił,na skrzyżowaniu,dosłownie na skrzyżowaniu- przy poczcie nie był zdecydowany,gdzie pojechać,w zasadzie już lekko skręcił w prawo,ale ostatecznie zdecydował się pojechać w Orłowskiego.Wszystko odbyło się może w 3 minuty.Na pewno nie jechał w tempie radiowozu patrolującego ulice.Może gonił złodziei?Czy testował sprawność wozu?
              • dinozaur58 Re: policja 27.08.06, 11:10
                A może kierowca był nachlany jak byk ?
                • zychliniak Re: policja 28.08.06, 07:35
                  wiele by pisać o naszej policji. Np w tamten wtorek wracałem przez łąki do domu.
                  Nagle usłyszałem krzyki - młodzi ludzie żucali szklanymi butelkami (i nie tylko)
                  w szczyt blok na Łąkowej 5. Nagle z zakrentu (od lecznicy) wyjechał radiowuz z
                  prędkościom 10km/h. Widzieli co robią młodzi. Młodzież zaczeła uciekać a nasi
                  policjanci zamiast zacząć pogoń jechali dalej z tą zawrotna prędkością niczym
                  się nie przejmując.
                  dziwić sie że później że piszemy o policji na naszym forum.
                  • adcox Re: policja 03.10.06, 20:33
                    A tak a'propos, słyszeliście o aresztowaniach obywatelskich? Może to by poskutkowało? Wiem, że nikt nie jest Batmanem, ale skoro tak sie boimy, to może weźmy sprawy w swoje pięś...ręce? Co WY na to? Bo ja jestem jak najbardziej ZA. Tylko kto to zalegalizuje? Bo ja moge iść już na pierwszy patrol :)
            • horacy32 Re: policja 27.10.06, 08:12
              Głópoty opowiadacie, fakt że nikt nie jest idealny ale oni nie mają nie
              ograniczonej władzy, młodzież hałasuje pije pali na przystanku, jak przyjedzie
              radiowóz to jest cisza wiec jaki artykuł im przedstawić przecież żaden z was
              który dzwonił anonimowo nie wyjdzie i nie powie że będe świadkiem i w sądzie
              zezna kto hałasował, palić a wy nie palicie to wolny kraj i to chyba rodzice
              powinni sie tym zająć a nie policja.
              Połowa z was pracowała w EMICIE i co nikt nie korzystał z tego, nie wynosił
              izolacji nie dorabiał sobie różnych rzeczy do domu.
              Do gadania to każdy pierwszy ale jak biją kogoś to każdy przechodzi na drugą
              strone jak by sprawy nie było bohaterzy za dyche.
              W dużych miastach mówicie jest inaczej to zapraszam na Piotrowską do Łodzi
              ciekawe który z was wyjdzie po północy na spacer.
              Pozdrawiam doceńcie co macie bo zawsze moze być gorzej
              • ciekawy31 Re: policja 27.10.06, 10:39
                oj koleiny brat policjanta na forum. Witam panie horacy .
                Tobie też urosły rogi jak twój brat został Policjantem. Osobiscie niemam do
                twoiego brata nic - nawet go lubię, ale ty przesadzasz trochę.
                A nasza policja jest zła i to fakt. Niechce im sie ruszać tyłka na wezwania.
                I proszę niepisz o Łodzi bo tu mamy Żychlinek a policja i ich znajomi
                przesadzają ze swoimi wybrykami na mieście (jazda na gazie itp). Wiesz, że mam
                rację wystarczy podjechać pod sklep i zobaczyc jak ktoś pije piwo i wsiada do
                samochodu i kto rodzina i znajomi policji.
                Proszę nie porównój pracy policji z Emitem. Oni musza pilnować prawa a ty
                piszesz tak jekby twój brat miał na lewo niezłą kasę, a ty to akceptujesz i
                pochwalasz.
                Zastanów się co piszesz
                "Połowa z was pracowała w EMICIE i co nikt nie korzystał z tego, nie wynosił
                > izolacji nie dorabiał sobie różnych rzeczy do domu."
                bo przyznajesz, że twój brat ma lewe interesy.
                Pozdrawiam
    • bysket Re: policja 28.08.06, 08:38
      Policja to temat rzeka. Nie widzialem od kilku miesiecy patrolu policyjnego na
      na Os Traugutta a dzieja sie tu rozne rzeczy. Nawet nie wiem czy jest tu jakis
      dzielnicowy. Najgorsze sa soboty gdzie pod przyslowiowym nosem komisariatu
      urzadzane sa balangi, po ktorych w niedziele rano zostaje pobojowisko.Norma
      staly sie niedzielne przedpoludniowe spozywanie trunkow na lawkach przy
      boisku . Dzieci graja w pilke a obok pije sie piwko. Podobno nadal obowiazuje
      zakaz spozywania trunkow w miejscach publicznych. Policja tego nie widzi bo sa
      zbyt daleko a ztego miejsca beret mozna do nich dorzucic.
      • zychliniak Re: policja 22.09.06, 11:11
        Ostatnio pojawiły się fotoradary przenośne w Żychlinie. Drogówka z kutna
        ustawiałe je ostatnio na pasiece i na alei. Może nareszcie ukruci ktoś głupotę
        młodych kierowców w Żychlinie.
        Nareszcie coś piszę miłego na Policję ale szkoda że nie na Żychlińską.
        Pozdrawiam Policję w Żychlinie i panowie do roboty a nie pierdzicie tylko w
        siedzenia i staracie się nie widzieć wekendowych problemów.
        • adcox Re: policja 03.10.06, 19:55
          Żychliniak, wiesz co? Przeczytałem cały ten temat dopiero teraz i ciesz się, że tak dobrze się "maskujesz" w realu, bo wjechałeś na mojego brata - glinę, że nie miał czapki na głowie. Uderzyłeś w niego a tym samym we mnie. Małe "oko w oko"?
          • adcox Re: policja 03.10.06, 20:47
            Wszyscy byliście świadkami łamania prawa. Dlaczego nikt nie zastosował "obywatlskiego aresztowania"? Ja mogę, tylko dajcie mi podłoże prawne. Też nie lubię rozpierduchy na mieście i kierowców w białych polonezach, którzy sądzą, że są dobrymi kierowcami a tylko "warczą" i stwarzaja zagrożenie. Patrol obywatelski byłby niezły. Mogę iść na pierwszy jako przykład, tylko czy ktoś pokoontynuje?
            • jolka905 Re: policja 04.10.06, 01:37
              Do czego nas namawiasz,Adcox,do łamania prawa?W państwie prawa?Mamy wziąć się
              za wymierzanie pięścią sprawiedliwości?Adcox,zejdż na ziemię,uspokój
              emocje.Brat sobie poradzi bez Twego mecenasowania.W końcu mu za to płacą i to
              pewnie znacznie lepsze pieniądze niż Ty mógłbyś zarobić pracując na całym
              etacie w Domu Kultury.Nie obraż się,ale przypomnę Ci wierszyk z elementarza
              Falskiego(ale Ty pewnie już nie uczyłeś się czytać z tego elementarza):"murarz
              domy buduje,krawiec szyje ubrania itd.".Każdy ma swoje miejsce w społeczeństwie
              i niech robi to,co do niego należy najlepiej jak potrafi.Człowiek jest jednak
              tylko człowiekiem-każdemu zdarzyć się może wpadka,tak jak opisano tu Twojego
              brata.Pozdrawiam Was oboje serdecznie.Oby tacy ludzie jak Wy na kamieniu się
              rodzili.
            • mordor81 Re: policja 10.10.06, 22:01
              to ja proponuje założyć szwadrony śmierci;)
          • zychliniak Re: policja 04.10.06, 09:09
            nie denerwuj sie to był fakt, a do twojego brata nic nie mam. A pozatym za
            prawdę się nie gniewaj. Niech przeszczega trochę regulaminu a będzie ok. NIe
            neguję pracy twojego brata jednak niech każdy policjant w Żychlinie nie uważa
            Żychlina jako swoje podwórko. A oko oko to zastanów się czy dasz radę. Jeżeli
            się nie mylę to ty też masz trochę wypaczone zdanie o bracie więc niech emocje
            już opadną.
            Pozdrawiam i relaksuj się częściej.
            • zychliniak Re: policja 10.10.06, 11:34
              och ostatnio miał służbę więc się nie gniewaj. Idę do pirata i co? Brat
              podjechał pod dom zapala koguty i sygnał, a po co? Żeby żone zabrać gdzieś
              radiowozem, a przecież domofonu niema więc niech słyszy, że mąż podiechał.
              To był koleiny fakt.
              Pozdrawiam cię Adax i nic do was niemam.
              • maniery Re: policja 10.10.06, 21:22
                Przeczytałam co którąś wypowiedź i sadzę z nich że przynajmniej ostatnie z nich
                tyczą naszego policjanta Dałka. Na zebraniu w przedszkolu P. dyr. żalił się na
                wandalizm młodzieży - dumna Pani żona oznajmiła że przecież to żaden problem,
                wystarczy wykonać jeden telefon pod odpowiedni numer i właściwe służby podjadą
                i zrobią porządek, na co odpowiedział jej głośnym śmiechem jakiś pan z sali
                (zapewne nie orientując się kim jest owa dumna persona), żeby sobie żartów nie
                robiła, sam osobiście był świadkiem jakiegoś zdarzenia na które po jego
                interwencji przyjechali dużo po czasie i nawet nie raczyli z samochodu wysiąść
                tylko kogutami zamrugali. no ale nie ma się co dziwić, wszak to noc była.
                Osobiscie nic do tego pana nie mam , widząc jednak opinię innych może niech
                mniej dumnie spaceruje ze swoją połówką bo przecież nie ,ma się czym szczycić,
                no chyba że my o wszystkim nie wiemy więc jest zawsze tutaj możliwość
                pochwalenia...
                • zniesmaczona12 Re: policja 10.10.06, 21:47
                  ja tez nie mam szczescia zeby sie dodzwonic do policji a kilka razy probowalam
                  zeby rozgonili burdy. Zawsze zglasza mi sie Kutno. Mam pecha.
                  • waga2210 Re: policja 30.10.06, 11:51
                    0 24 2852997
                    • dinozaurka Re: policja 15.11.06, 21:17
                      albo 28 51 007
            • waga2210 Re: policja 30.10.06, 11:48
              Facet, mam do Ciebie pytanie:Jakie Ty masz wykształcenie?
    • eyewitness1 Re: policja 28.10.06, 18:26
      Faktycznie z naszymi glinami nie jest w porzo bo, "O" interwencji kiedy powinni
      być podczas zdarzenia, jak biorą sprawę to spieprzą i umarzają, z pewnością
      boją się "kryminalnych" bo jak kiedyś mi powiedzieli "za komuny to mogliśmy
      wiele" . Praktycznie to "Żychliniaku broń się sam" i nie wychodź z domu po
      20.00 Pa...
      • jadwiska Re: policja 28.10.06, 19:25
        Bo dla nich najlepiej jak "nic nie widzą i nic nie słyszą".
        • mordor81 Re: policja 28.10.06, 22:41
          Ostatnio będąć w Żychlinie widziałem całkiem niezłą akcję naszej Policji. pisze
          dlatego, że ta akcja akurat przebiegła sprawnie i efektywnie. powiem też że
          całekiem efektownie:) czyli tak jak powinny takie akcje przebiegać zawsze. Otóż
          pomiędzy blokami 9 i 7 na łąkowej jakieś gówniarze zrobili sobie chyba coś
          takiego jak ustawka po meczach piłkarskich- zebrało się sporo luda i zaczeły się
          przepychanki- przy dopingu chyba niezbyt inteligentnej młodzieży płci
          przeciwnej. Skończyło się na dość ostrej bójce 2 osobników płci męskiej. Co
          dziwne policja była tam w ciagu ok 3 minut dwoma radiowozami z czego jeden stał
          po jednej stronie trawnika a drugi obstawiał po przeciwnej. Z jednego wyskoczyło
          dwóch policjantów zgarnęła w "filmowy" spsób 2 awanturników i wsadziła do
          radiowozu- szybko i sprawnie wykrecajac im rece tak jak to sie powinno robić.
          Potem podeszli do reszty alkoholizowanych gówniarzy i wykrzyczeli że za minute
          ma tu nikogo nie być- co o dziwo poskutkowało. Chyba reszta się troche
          przestraszyła sprawnej i efektownej interwencji. Pewnie i tak wypuszczono tych
          osobników jeszcze tego samego wieczoru - ale taką policję chciałbym widziec w
          żychlinie, która nie boi się interweniować nawet przy przeważającej liczbie wroga;)
          • edmurphy Re: policja 29.10.06, 12:57
            Wlałeś w nasze serca trochę optymizmu Mordorku. Ale przyznam się Wam, że coraz
            bardziej niepokoi mnie burzliwe nocne życie żychlina. W nocy na mieście jest
            głośno, gwarno i ruchliwie. Niebezpiecznie głośno, gwarno i ruchliwie. Obyśmy
            się nie ocknęli dopiero wtedy, gdy stanie się coś naprawdę złego. Mam wrażenie,
            że w tych wałęsających się po zmroku i przez całą noc grupach narasta agresja.
            Nie będę tu pisał o przyczynach, bo co bardziej myślący obywatele tego miasta
            zapewne mają ich świadomość, a co rozsądniejsi rodzice mają kontrolę nad swoimi
            latoroślami. Ale bardzo mnie to niepokoi.
            • mordor81 Re: policja 29.10.06, 16:42
              właśnie problem polega na tym, że rodzice nie kontroluja swoich dzieci. Za moich
              czasów (troche głupio brzmi;) ) nie było do pomyslenia to, co się teraz dzieje.
              Podejrzewam, ze jakby się jednego z drugim rodzica wypytało co robi jego dziecko
              po godzinie 20 w żychlinie nikt by nie potrafił odpowiedzieć a na pewno
              twierdziliby, ze jego latorośl to prawdziwy aniołek, który w tym samym czasie
              robi awantury, jara papierochy, trawę, chla wódę i inne trunki w zbyt dużych
              ilościach jak na jego wiek... ot taka jest rzeczywistość. i to jest problem!
              problem tkwi w wychowaniu. Policja swoją drogą powinna pilnować porządku ale jak
              się nie wpoi dziecku podstawowych zasad kultury to policja nic na to nie
              poradzi. Broń boże nie bronię policji. Wkurzają też mnie zdania, że to
              nauczyciele w szkole powinni uczyć dzieci wychowania i kultury- no sorry ale jak
              bachor nie wyniesie tego z domu to szkoła tym bardziej nie bedzie w stanie tego
              zrobić.
              • jadwiska Re: policja 29.10.06, 17:39
                Mordor masz rację - to z domu powinno wychodzić dobre wychowanie dzieci i
                młodzieży. Ale jak rodzice boją się zapytać swojego kilkunastoleniego syna czy
                córki gdzie bywa i co porabia to czy nauczyciele i policja pomoże? Policja może
                tylko ukrócić wandalizm i bandziorstwo i powinna to zrobić. A nauczyciel ma
                więcej zakazów niż praw. Rodzice co niektórzy zaś przymykają oko na "rozrywki"
                własnych pociech bo jest tak im wygodnie. Przecież chyba widzą, że dzieci nie
                ma nocą w domu, że przychodzą pijani lub naćpani. I co pozostawiają to bez
                odzewu????
                Pozdrawiam takich rodziców, niech robią tak dalej, zobaczą co dalej będzie.
      • dw225 Re: policja 29.10.06, 15:32
        Nawet pod blokiem gdzie mieszka pan Burmistrz rozrabiają i on sam nie potrafi
        zmusić do interwencji policję. Nowemu burmistrzowi proponuję wymianę komendanta
        policji a najlepiej całego komisariatu. W Żychlinie powinni pracować policjanci
        z Warszawy a nie z Kutna czy Łowicza, bo to za blisko ich miejsca zamieszkania.
        Komendant naszej policji powinien, co miesiąc składać przed Radą Miast
        sprawozdanie z działalności komisariatu i to publicznie, tym bardziej, że to
        podatnicy płacą na wynagrodzenie policji. Jednym słowem nasza policja ma za
        dobrze, bo nikt ich nie zmusza do pracy a wykrywalność przestępstw jest naprawdę
        najniższa chyba w całym województwie.
        • jadwiska Re: policja 29.10.06, 15:53
          Pod Biedronką znowu jest przewrócony i pogięty pojemnik na używaną odzież dla
          PCK. To tak nocą młodzież wyładowuje swą energię. Chyba cicho tego nie robią.
          Ludziska, którzy tam mieszkają to ludzie starsi i dlatego podejrzewam, że się
          boją interweniować. Ten murek pod Biedronką też powinien być pod obserwacją
          policji.
          • kot9933 Re: policja 29.10.06, 16:58
            Co do policji to trzeba miec czasami jakis kontakt z nimi ,zeby ich ocenic. Ja
            kiedys prosilem o interwencje taka natychmiast ( gdyz byla taka potrzeba) wiec
            powiedzial Pan na dyzurce prosze przyjsc jutro jak bedzie dzielnicowy.
            Powiedzialem wie pan wg mnie wasze dzialanie jest potrzebne juz w tym momencie
            bo istnieje wielkie zagrozenie to on mowi my mamy tylko jeden radiowoz.I to
            tyleNie bede pisal szczegolow bo sie odkryje ale ich reakcja byla niesamowita.
            Czasami to rece opadaja.
            • edmurphy Re: policja 29.10.06, 22:44
              Mordor, jakis Ty mądry i dojrzały! :-) To żart oczywiście, bo wiem, że jesteś
              młodym człowiekiem. Ale gdy pisze coś takiego młody człowiek ("za moich
              czasów")to znaczy, że jest naprawdę źle i że nie tylko my to zauważyliśmy.Kiedy
              spostrzegą się rodzice, nauczyciele i miejskie władze w tym również policja?
              • ciekawy31 Re: policja 30.10.06, 14:58
                Horacy pisz z nami a nie tylko śmigasz oplem z dzieckiem za kierownicą po Łąkowej.
                Pozdrawiam Horacego i pisz i pisz
    • zychliniak1976 Re: policja 03.11.06, 04:23
      jestem nowy.właśnie przeczytałem wszyskie posty i częściowo się z nimi zgadzam.
      jeśli chodzi o horacego myślę że dobrze napisał a ktoś go źle zrozumiał:
      chodziło mu o to że pracując w emicie większość osób korzystała z zajmowanego
      stanowiska, policjancji korzystają z służbowych samochodów, i co z tego że pan
      D. wozi dziecko do przeczkola czy robi zakupy z żoną, robiłby to każdy z was na
      ich miejscu gdyby miał taką możliwość, np.burmistrz też wykożystuje służbowy
      samochód do celów prywatnych nie mówiąc już o tych co siedzą wyżej.Mam kolgę
      który jest policjantem, również czytał posty stwierdził że większość z was nie
      wie nic o pracy policji i zasadach działania. Na wspomnianą wykrywalność
      powiedział że nie możecie wiedzieć jaka jest jak nie pracujecie w policji ale
      żeby was uspokoić prosił żeby napisać że Żychlin ma najlepszą wykrywalność w
      powiecie kutnowskim.prosił również żebyscie zaopiniowali też innych policjantów
      bo jest ich prawie 30 a nie widzicie tylko dwóch i jeszcze piszecie o nich
      bzdury. oczywiście też mam zastrzeżenia co do pracy niektórych z nich, ale ja
      się nie boje iść pod nocny, jak nie szukasz guza to nie znajdziesz. jeszcze się
      odezwę - czekam na opinię.
    • mo41 Re: policja 25.12.06, 14:44
      Witam wszystkich.
      Mieszkam w Żychlinie od urodzenia i zawsze starałem się pomóc Policji. Kiedy
      widziałem gnoja który wybija szybę w samochodzie goniłem go i powiadamiałem
      Policję. Kiedy widziałem że banda szczyli bije i kopie jakiegoś nieszczęśnika
      dzwoniłem do naszych chłopców bo uważałem że tak trzeba. Od pewnego czasu mam
      to wszystko w dupie bo nasza Policja jest bezradna, beznadziejna, skorumpowana,
      działa na zlecenie czyli chodzi na czyimś pasku. Ci Policjanci nie zasługuja na
      noszenie monduru Policjanta. Nie nadają się do niczego innego jak do
      wypisywania mandatów. Na dodatek są chamscy i niekulturalni. Moja opinia i
      spostrzeżenia nie dotyczą wszystkich Policjantów w Żychlinie. Są też Policjanci
      których szanuje i mam o nich dobre zdanie ale jest to mniejszość w naszym
      komisariacie.
      • edmurphy Re: policja 26.12.06, 13:00
        Jeżeli pierwsza część Twojej wypowiedzi jest szczera to podejrzewam, że musiałeś
        zetknąć się z jakimiś szczególnie oburzającymi zachowaniami policji. Nie chcę
        być wścibski, ale gdybyś mógł nieco rozjaśnić kontekst...
      • zychliniak Re: policja 27.12.06, 11:11
        witam mo41

Popieram cię w 100%. W Żychlinie jest wielu Policjantów którzy są niegodni
        munduru policjanta. Jest wielu gburów pracujących w policji dzieki znajomości w
        naszym miescie i wykorzystujący swoją pozycję.
        Jednak należy pamiętać o tych dobrych policjantach dbających o wizerunek naszego
        miasta.
        Ale jest ich coraz miniej.
        Proszę może zrobimy ankietę najbardziej lubianego i nielubianego policjanta na
        naszym forum.
        Pozdrawiam
        • zychliniak1976 Re: policja 27.12.06, 21:10
          jestem za tym aby zrobic taka ankiete,sa rozni policjanci.pisalem juz o kilku
          dobre i zle rzeczy.ostatnio skarżyl mi sie kolega ze mial spotkanie z panem
          urbanskim i milo go nie wspomina, co prawda mowil ze troche przypultal do niego
          ale zostal "wyprostowany" w malo delikatny sposob. jesli chodzi o ankiete to
          najbardziej lubie dalka i urbanskiego, a najbardziej nielubiany to - nie wiem
          jak sie nazywa ten ziec komendanta i nie przepadam za pietrzakiem. obu
          nielubianych uważam za gburów którzy wyżej sraja niż dupy maja. czekam na
          dalsze opinie.
          • zychliniak1976 Re: policja 27.12.06, 21:18
            napiszcie prosze co dzialo sie pod szpadlem ostatnio bo slyszalem ze chcieli
            rozwalic radiowoz a policjanci nawet z niego nie wyszli dopiero jak przyjechalo
            kutno to rozgonili towarzystwo, a i tak nikomu nic nie zrobili.
            • zychliniak Re: policja 28.12.06, 07:44
              Też słyszałem że było gorąco ale więcej informacji nie posiadam.
              A jeżeli piszesz o policjancje Panu P.Piet....u zobacz jak jego drentrwy brat
              pod psełdo horacy pisze w obronie brata.
              Nawet ksywki nie zmienił tylko napisał tak jak wołaja na niego na mieście.
              On mając brata policjanta wypija piw parę u Liwarskiego bieże dziecko za
              kierownice i jedzie do domu na Łąkową- czy to nie chore???.
              Ale przecież Pawła nie będziemy obwiniać za błędy brata.
              Pozdrawiam
              • ciekawy314 Re: policja 30.12.06, 10:19
                nie wiem jak u was z wiedzą o informatyce ale wiem że nie ma problemu z
                ustaleniem danych osób na takich forach, dlatego z jednej strony niektórym się
                dziwie co piszą. Ja ogónie na policje nie narzekam. Ale uważam ,że to forum
                robi się troche niegrzeczne, powinniśmy pisać grzeczniej. A policja w całej
                Polsce jest tematem do pisania przez całe lata więc uważam ,że niema co się
                rozczulać i trzeba dać sobie spokój.
                • ktos1111 Re: policja 30.12.06, 19:32
                  A WIESZ żE CIEBIE TEż MOżNA NAMIERZYć I DAC ODPOWIEDNI PARAGRAF ZA STRASZENIE?
                  A WłAśCIWIE TO JUż CIę NAMIERZONO UWAżAJ NA SIEBIE BO NIE ZNASZ DNIA ANI GODZINY
                  • jadwiska Re: policja 31.12.06, 00:07
                    Każdy na tym forum ma prawo wypowiadać swoje zdanie i swoje spostrzeżenia.Może
                    nawet krytykować. Jest to forum umownie anonimowe i grożenie jakiemuś
                    forumowiczowi o namierzenie danych jest chwytem "poniżej pasa" i
                    niedopuszczalne. Każda praca ma swoje plusy i minusy i każdy człowiek jest inny
                    i ma wady i zalety niezależnie od tego jaki wykonuje zawód. Dlatego dyskutujmy
                    ale nie straszmy.
                  • ktos1112 Re: policja 31.12.06, 00:14
                    z tego co się orientuje to za straszenie nie ma ani artykułów ani
                    paragrafów ,są za groźby cytuje "UWAżAJ NA SIEBIE BO" - bo co ?. chyba są ,a na
                    tym forum przydało by się troche grzeczności i kultury.
                    • strach4 Re: policja 31.12.06, 00:22
                      Straszyć to można dzieci i to MIKOŁAJEM Z RÓZGĄ. Ciekawe kto ją dostał ?
                  • zielony69 Re: policja 01.03.07, 22:03
                    Dajcie spokoj panowie policjanci ciężko pracują
      • zielony69 Re: policja 01.03.07, 15:50
        Praca policjantów może jest ciężka, ale nie da sie ukryć, że na pewne istotne
        sprawy policja nie zwraca wcale uwagi. Tak jak tutaj piszecie różne sa opinie na
        temat zychlinskich policjantow. Być może wykorzystuja sluzbowe samochody do
        swoich celow, ale nikt by im nie miał tego za złe gdyby efekty ich pracy byly
        widoczne na ulicach. Ja widze jedną rzecz siedzą, jeżdzą i nic nie robia.
        Efektów ich pracy nie widze. A jezeli już uda im się złapać złodzieja, rozgonić
        bujke to sie tym chwala jak niewiadomo czym.
    • ania9739 [...] 18.04.07, 18:23
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • laleczka.109 Re: policja 19.04.07, 23:11
      w moim bloku mieszka policjant. już pare razy widziałam jak wraz z kumplami
      wraca radiowozem z rybek! wedki,wiaderka, kolesie pod pache i ze spiewem na
      ustach wtaczaja sie w gościne do kolegi-policjanta. oczywiście balować prawo
      ma-bo nie ma akurat służby-ale dlaczego RADIOWOZEM??? innym razem też w podobnym
      celu wykożystał służbowy samochód:zaparkował,otworzył drzwi i wyleciał
      bezwładnie z samochodu.leżał póki żona biedaka nie zaciągła do domku.
      • mara261 Re: policja 20.04.07, 17:06
        laleczka.109 łąkowa 5m5 zatkało co
      • Gość: CreaNova oY Re: policja IP: *.creanova.org 30.09.19, 19:34
        Stop Cham Team
        zachowanie policji w Łodzi
        Spójrzcie jak Pany policjanty w radiowozie marki KIA F123 z łódzkiej policji o nr. rej. HPF 8215 (HPF8215), lub HPF B215 (HPFB215) sobie gazują w terenie zabudowanym - grubo ponad 70 km/h na pewno w tym momencie jak wyprzedzają auto akrajnie lewym pasem (pod koniec filmu widać to). Parę dni temu była akcja EDWARD - dziś jak widać można już bezkarnie zapier***ać - polecam obejrzeć film do końca, bo tak się złożyło, że parenaście metrów od ich poczynań, widać uśmiechniętych kolegów z kolejnego patrolu drogówki innym mierzącym prędkość ale będącym ślepym jak widać na poczynania swoich koleżków - bayimg.com/6891a29528c4716c31325e59ee66f35448f3b1ed.jpg.

Film do obejrzenia: streamable.com/03qj1

Film do pobrania (lepsza jakość): bayfiles.com/gbb2t17fn6/2019_0930_152905_002_000136.417-000300.000_mp4

Data nagrania: 30/09/2019 g. 16.31 (a nie 15.31 jak pokazuje zegar z GPS)

PS: kolejny szczegół - około 36 sekundy widać jak muszą hamować, bo auto włącza się do ruchu z parkingu w zatoczce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka