Dodaj do ulubionych

Wielki betonowy Chrystus

• Gość: jaka Re: Wielki betonowy Chrystus IP: *.toya.net.pl 27.10.10, 10:26
      hehe. no hmm ma rację. jedynym antidotum na takie pomniki to chyba powołanie jakiegoś kościoła estetycznego.

• Gość: llu Re: Wielki betonowy Chrystus IP: 91.193.160.* 27.10.10, 11:00
      Uważam, że taki pomnik powinien stać w każdej polskiej szkole.
    • Gość: siila Re: Wielki betonowy Chrystus IP: *.centertel.pl 27.10.10, 11:18
      @k!
      Co chcesz od Gosi?
      Przecież fallus to takie piękne!...
      Stworzył go Wielki,to dzięki fallusowi (min.) jesteś na świecie,dzięki niemu tyle radości w życiu wielu
      ludzi dokonuje się...
      codziennie i ty spotykasz się z nim wielokrotnie i masz bliski kontakt...,
      a jakże użyteczny jest ten element męskiego ciała!
      :)
      Wydaje mi się,że jeśli Gosia ciebie drażni tematem,to chyba masz problem ze swoim fallusem!
      Z akceptacją jego i być może defektem...
      Co doskwiera ci mikro-deformato-fallus?
      Plastikowy wielki pomnik w polu,to obraz pychy,głupoty i prymitywizmu!
      Można raczej porównać do kupy,ale nie do fallusa!
      Gosia tego nie robiła!
      No chyba,że fakt,że pomnik już staje!...
      Zobaczymy,jak stanie naprawdę,co naszym oczom się ukaże...
    • Gość: Konstr Re: Wielki betonowy Chrystus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 11:27
      Można postawić fabrykę. Można postawić megafigurę.
      Można postawić na rozwój gospodarczy,na inwestycje które wymagają jednak ciągłego "podlewania" a można postawić na cepelię i na samograja.
      Wybór należy do..gminy :)
    • Gość: etamm Re: Wielki betonowy Chrystus IP: 10.202.54.* 27.10.10, 12:18
      Jakoś mnie ta "inwestycja" specjalnie nie dziwi. Po za zwiększeniem ruchu turystyki religijnej w regionie będzie miała również inny skutek - utwierdzenia innych krajów w stereotypie mega katolickiej Polski. Czy to źle czy nie to już inna sprawa. To co mi osobiście przeszkadza, że ta figura to jak przeskalowane, kiczowate dewocjonalium, które co najwyżej może się stać groteskową ciekawostką regionu.
      ---------------------
      www.goldo.pl/
    • Gość: pedro Re: Wielki betonowy Chrystus IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 12:25
      hahahahahaha
    • Gość: Katolik Re: Wielki betonowy Chrystus IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.10, 13:36
      Będzie nie tylko największym, ale i najbrzydszym pomnikiem Chrystusa na świecie. Gratuluję Stereotyp Polski-Zaścianku żyje i ma się dobrze dzięki matołom, którzy w głowach mają wodę święconą nie mózgi.

jestem praktykującym katolikiem, żeby nie było. po prostu o ile chociażby figurę w Rio można uznać za dzieło sztuki to powyższe "coś" jest najzwyczajniejszą w świecie kpiną... na dodatek do bólu kiczowatą.
    • Gość: Gość Re: Wielki betonowy Chrystus IP: *.tmark99.revers.nsm.pl 27.10.10, 13:42
      co to jest ? To jest straszne :(
      Niech jeszcze wokół Dżizusa postawią Maryję i Dżozefa, a nad nimi uwieszone pod balonem wielkie oko proroka :]
    • Gość: Zenon Bombalina Re: Wielki betonowy Chrystus IP: 95.108.69.* 27.10.10, 14:21
      To jest miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest miś społeczny, w oparciu o sześć instytucji...
    • Gość: wikary Re: Wielki betonowy Chrystus IP: *.chello.pl 27.10.10, 14:45
      na kolana - chamy.
    • Gość: Małgorzata Re: Wielki betonowy Chrystus IP: 89.167.22.* 27.10.10, 14:48
      Właśnie dlatego nie przesyłam smsów na cele dobroczynne Caritasu, bo nie wiadomo na co pójdą te pieniądze:
      a.dla potrzebujących
      b.na najnowszy model Mercedesa dla proboszcza
      c. na gigantyczny pomnik Chrystusa
      Jeden raz się złamałam i wysłałam smsa do Caritasu na powodzian, ale nigdy już tego więcej nie zrobię.
    • Gość: Małgorzata Re: Wielki betonowy Chrystus IP: 89.167.22.* 27.10.10, 15:08
      @etamm.Goldo.pl - jak tak wyglądają luksusowe domy ,to wolałabym mieszkać w jakimś nieluksusowym.

Cytuję opis jednego z domów: "kolumny balkonu podtrzymujące ładny krajobraz dachu charakteryzują tę willę..."

Jak coś proponujesz na bryle wypadałoby, żeby to miało jakiś minimalny poziom po względem estetycznym i językowym.
    • Gość: konewka Re: Wielki betonowy Chrystus IP: *.109.245.172.dyn.user.ono.com 27.10.10, 15:12
      Moja babcia kupila kiedys sobie taka figurke-konewke chrystusa, co sobie mozna bylo wody swieconej tam nalac i potem po przechyleniu z korony wylatywaly kropelki wody. I ten oto wlasnie posag wyglada jak konewka mojej babci.
    • Gość: swiebodzinianka Re: Wielki betonowy Chrystus IP: 188.109.251.* 27.10.10, 15:28
      Zawadzki w koncu zdolal postawic sobie pomnik na wiecznosc. Nawet stal sie slawny. Najlepsze jednak moim zdaniem jest to, ze Jezus nie patrzy na miasto, nawet nie w kierunku kosciola, Rzymu czy Jerozolimy- nie- patrzy na pobliskie Tesco!!!!!!!!! To jest symbol naszych czasow.
    • Gość: johnny19 Re: Wielki betonowy Chrystus IP: *.251.255.12.threembb.ie 27.10.10, 15:30
      Figurę jak w Rio de Janeiro już mamy, teraz tylko karnawał trzeba na polu pod kościołem urządzi z gołymi babkami i będzie bosko! ;-)
    • Gość: swiebodzinianka Re: Wielki betonowy Chrystus IP: 188.109.251.* 27.10.10, 15:35
      @ Małgorzata
      Moge Ci powiedziec na co miedzy innymi ida piebniadze Caritasu- kolo swiebodzina w Goscikowie jest seminarium duchowne. Dla klerykow gotuje sie tam uzywajac produktow z napisem "pomoc dla najbiedniejszych" czy jakos w ten desen i opatrzonych logo Caritasu(widzialam na wlasne oczy bo pracownicy wynosza wszystko jak za komuny).
    • Gość: d Re: Wielki betonowy Chrystus IP: *.rubyn.com 27.10.10, 16:54
      Wielki pomnik wielkiego patrona pedofili. Zenada. Czy ktos moze wie ile mamy w Polsce pomnikow Darwina?
    • Gość: mgmg Re: Wielki betonowy Chrystus IP: *.adsl.inetia.pl 27.10.10, 18:22
      @Zenon Bombalina to straszne, że te słowa stały się prawdą.. za pozwoleniem, jeszcze raz przytoczę, żeby osoba dodająca komentarz widziała je:

To jest miś na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tym misiem? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest miś społeczny, w oparciu o sześć instytucji...

@WW to Ty jesteś zwykłym trollem! A ja myślałam, że Ty tak na poważnie:) od dzisiaj będę Cię już tylko ignorować, obiecuję.
    • Gość: Gość Re: Wielki betonowy Chrystus IP: *.eureka.biz.pl 27.10.10, 18:54
      w Rio pomnik robi wrażenie, a tu jakoś przerażenie. Nie wiem dlaczego...
    • Gość: Lukasz Re: Wielki betonowy Chrystus IP: 178.73.48.* 27.10.10, 20:21
      Niestety nie ma sie czym chwalic, to jest zenujace, na biednych by wydali te kase a nie na ten kicz. Polacy to durny narod.
    • Gość: dddd Re: Wielki betonowy Chrystus IP: *.rev.pro-internet.pl 27.10.10, 20:38
      dlatego właśnie nie chodze do kościoła i nie dam im złamanego grosza. w boga wierze, ale tym kościelnym pederastom nie będę dokładał do nowego merca albo nowej chaty za miastem.

ps. podobno jezus nakazywał życie skromne i bez przepychu. szkoda, że nasi "lubie klepać małych chłopców po pupach" aka księżulki mają inne zapatrywanie na tą kwestie...
    • Gość: Gość: mp Re: Wielki betonowy Chrystus IP: 178.73.63.* 27.10.10, 21:40
      Jezus Maryja!
    • Gość: q Re: Wielki betonowy Chrystus IP: *.chello.pl 27.10.10, 23:39
      niewiele ma to wspolnego z chrzescijanstwem, jak pisal jeden z autorow biblijnych, tzw apostol: " to co wzinoslego wsrod ludzi, obrzydliwoscia jest przed bogiem." sam pomnik wyglada jak lenin lub stalin, ja mam innych bohaterow, ale osttnia rzecza jakiej bym chcial to pomnik dla nich. to co buduja to pomnik bozka, musi byc najwiekszy, zeby przewyzszyc innych bozkow, np tego z rio, bo tamten jest ich a ten ma byc tutejszych, i dlatego bedzie mocniejszy, bardziej krolewski, i przez to wiecej bedza miec korzysci,
    • Gość: Krawiec Re: Wielki betonowy Chrystus IP: *.home.aster.pl 28.10.10, 03:27
      Jakby Bóg istniał i miałby choć trochę rozumu, toby to zburzył.
    • Gość: er Re: Wielki betonowy Chrystus IP: 88.220.79.* 28.10.10, 11:03
      BAŁWOCHWALSTWO!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka