pit2001 Re: Konkurs na Podlasiu 13.04.09, 14:42 Wygrał racjonalizm czytaj realizm polski. Oczywistym jest że za projektem idą pieniądze, inwestor oprócz urody projektu patrzy się w głównej mierze na swój portfel. Nie mówię że tak ma być, bo mnie jako architekta też strasznie denerwuje jak mój projekt obiera się jak jajko wielkanocne z detalu, formy itd. Dziwię się też, temu że tego typu projekty są współfinansowane ze środków UE i czasami warto "zaszaleć" i zainwestować w coś co będzie chlubą a nie porażką miasta, gminy, wsi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peka Re: Konkurs na Podlasiu IP: *.chello.pl 15.04.09, 11:09 jak dla mnie wybor byl oczywisty, moze i drugie miejsce ma ladniejsze wizualizacje i grafike ale funkcjonalnie i merytorycznie jest juz troche gorzej. np rozdzielnia pradu w hallu wejsciowym o powierzchni 3.2 m2 to lekka porazka. na www.a-ronet.pl/!konkursy/2008-11-13_sokolka_hala/954/P2.jpg mozna zobaczyc rzuty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Konkurs na Podlasiu IP: *.elpos.net 19.04.09, 19:25 - Bernard Łuckiewicz - przewodniczący, kierownik wydziału Architektury i Budownictwa Starostwa w Sokółce ten Pan powinien się wyłączyć z komisji konkursowej ponieważ pracował w Polsporcie tj. biurze które wygrało. Nie orientuje się czy regulamin powołania komisji dawał podstawę do wykluczenia, ale niesmaczne a przede wszystkim nie etyczne jest to, że osoba , która zdobyła uprawnienia w biurze,które zgłosiło pracę na konkurs , ocenia ją. Dla mnie rodzi to podejrzenia o bezstronność. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k Re: Konkurs na Podlasiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.09, 19:08 WELCOME TO POLAND Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztov007 Re: Konkurs na Podlasiu 14.05.09, 09:47 Obrazki obrazkami, ale czy komentatorzy wiedzą że jednym z warunków konkursu był koszt wybudowania hali 4 mln brutto. Drugiej pracy bliżej chyba do 14 mln. Moim zdaniem tym należy tłumaczyć wybór inwestora-komisji. Dąbrowa Biał. to nie za bogata gmina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żenada Re: Konkurs na Podlasiu IP: *.ghnet.pl 21.05.09, 23:55 Heheh, nic tylko pozazdrościć władzom Dąbrowy Białostockiej gustu i przy okazji wtórnego debilizmu. Niestety, po raz kolejny lepsze zostało stłamszone przez znajome gorsze. Najgorsze w tym wszystkim jest to, że przez układy, znajomości itp cierpi architektura. Stąd w Polsce mamy tyle ciekawych wspaniałości jak ten wygrany badziew powyżej. Żal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jałowiec Re: Konkurs na Podlasiu IP: 83.17.246.* 28.05.09, 13:00 moi drodzy - o czym my tu rozmawiamy... praca nr 2 nie spełnia żadnych wymogów funkcjonalnych... ktos wyże napisał o powierzchni rozdzielni...to wisienka na torcie; ja się pytam gdzie są: - sanitariaty ogólnodostepne w strefie wejścia? - sanitariaty dla sportowców ćwiczących - sanitariaty dla widzów - sanitariat niepełnosprawnego - szatnia dla niepełnosprawnego - itd... ta praca powinna wogóle nie byc brana pod uwagę, po prostu nalezało ja odrzucić - nie wiem krto ja robił...świeżo upieczony student? co z tego że ładne...mając taka fasade projektować wejście "spod pachy" z zakrętem? ...eeeh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elesteto Re: Konkurs na Podlasiu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.09, 17:13 wyraźnie jedynym kryterium był koszt. Odpowiedz Link Zgłoś