Dodaj do ulubionych

Dom z kostki

• malgorzataboguslaw Re: Dom z kostki 26.06.09, 12:09
      @GOGO.Ciemny kamień na elewacji jest wg mnie po to by podpora w tym miejscu wtopiła się w ciąg ciemnych okien, i żeby optycznie wyglądało,że jej nie ma.Wtedy elewacja wygląda ciekawiej, tak jakby strop był oparty tylko w jednym końcu, od strony jasnych płyt ściany.
    • malgorzataboguslaw Re: Dom z kostki 26.06.09, 12:16
      @GOGO. Czy w szkółce cię nauczyli,że podziały okien muszą się pokrywać z podziałami płyt powyżej okien, czy też jest to jakaś kardynalna zasada, której każdy musi przestrzegać, zapisana w jakiejś ogromnie ważnej księdze?
    • malgorzataboguslaw Re: Dom z kostki 26.06.09, 12:21
      @GOGO. Podziały się nie pokrywają, i bardzo dobrze, bo dzięki temu projekt jest swobodniejszy i lepszy, nie sztywniacki.
      Moim skromnym zdaniem, jeśli są jakiekolwiek zasady projektowania w architekturze to, od czasu do czasu, trzeba sobie zadać pytanie, dlaczego ich nie złamać?
    • Gość: radny PO ;( Re: Dom z kostki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.09, 13:54
      ;-( Majkel nie żyje, a wy tu pitu pitu!
      Widziałem Jacsona na zywo w latach 90-tych. Juz nie zobaczę tych czarnych oczu wpatrujacych się we mnie na lotnisku. Stałem blisko, obok samego Grzegorza Kołodki. Zdawało mi się, ze Majkel uśmiecha się do mnie swoimi białymi zębami, ukrytymi za czarną jedwabną chustką. ;(
    • Gość: BRAMARANGANDRA Re: Dom z kostki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 14:09
      do rtg
      - budowa nowego zawsze wyjdzie taniej niż przeróbki na zaistniałej strukturze (przy tej samej powierzchni), idea jest chybiona bo bez sensu jest przerabiać wartburga na audi, a ten artykuł jest żałosną kryptoreklamą, która nalezy potępić tak jak to czynią obecni tu radni !pzdr
    • Gość: asd Re: Dom z kostki IP: *.radom.vectranet.pl 26.06.09, 18:55
      ciekawe jak to sie ma z wynikiem finansowym. czy aby taki budynek nie lepiej rozebrac i postawic nowy. bo tez nie sztuka cos zrobic, wazne zeby moc to sprzedac :)
    • Gość: cris.is Re: Dom z kostki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.09, 19:05
      skaczcie juz prosze te dyskusje, ten 'artykul' to zwykla reklama. rownie dobrze moglby wyskakiwac i wku*wiac przy wejsciu na onet.
      btw scianodach rulez ;)
    • Gość: Nikt Re: Dom z kostki IP: *.adsl.inetia.pl 27.06.09, 09:32
      Życie uczy, że taniej wyburzyć i postawić nowe a nie bawić się w rozbudowy i remonty. Dom istniejący jest g...o warty, wybudowany źle ze złych materiałów i z całą instalacją do wymiany. Szkoda forsy.
    • Gość: radny PO Re: Dom z kostki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 09:33
      Ale to jest naprawdę odjazdowy projekt. Taki inny od innych!
    • Gość: Wszytsko dobre Re: Dom z kostki IP: *.gemini.net.pl 29.06.09, 10:29
      Wszystko dobre co się dobrze kończy, ale pytanie, czy jak wszystkie kostki się przebuduje w ten sposób, to za 50 lat na bryle nie ukaże się artykuł mówiący że "okazuje się że z ohydnych kostek z początku XXI wieku da się zrobić coś sensownego" ;)
      skoro takie coś stoi na świetnej działce, to może lepiej już postarać się o wykorzystanie świetnej działki niż niezbyt świetnego domu.
      np. www.domoklik.pl/virtualtour.php?vt=century21_35
    • Gość: radny PO Re: Dom z kostki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.09, 11:01
      zaśmiecasz forum takimi wpisami. To nic nie wnosi do dyskusjii!
    • model-ka Re: Dom z kostki 01.07.09, 11:31
      ...jestem zwolenniczką domów kostek z różnych okresów, zawsze można z nimi zrobić coś fajnego,jest to bardzo uniwersalna forma architektoniczna...
    • Gość: chassit Re: Dom z kostki IP: *.ip.netia.com.pl 29.07.09, 21:20
      może się nie znam i może nie lubię tej całej modernistycznej architektury, ale teraz wyglada lepiej niż na wizualizacji ;x
    • Gość: kinia Dom z kostki IP: *.media4.pl 03.08.09, 23:32
      uwielbiam takie kostki
    • Gość: Enrico Palazzo Re: Dom z kostki IP: *.is.net.pl 04.08.09, 23:58
      Mała uwaga - na tej działce jest spory spadek (tak mi się przynajmniej wydaje, gdy patrzę na zdjęcie), a na wizualizacji - teren płaski jak stół...ktoś tu chyba pominął bardzo istotny element w projekcie :/
    • Gość: marcez Re: Dom z kostki IP: 188.33.65.* 05.03.10, 22:08
      Wolę dobrze zaprojektowaną kostkę od gargamelków ,pseudo-dworków i innych potworków. Bezmyślnie niszczycie coś fajnego w imię mody i taniego lansu.
    • Gość: Kocia Kostka Re: Dom z kostki IP: *.pl 16.10.13, 14:38
      My także planujemy spektakularną metamorfozę doku kostki. Postępy (na razie marne) mozna śledzić na blogu. Zapraszam:
      kociakostka.blogspot.com/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka