Dodaj do ulubionych

Meble dla małego dziecka

28.01.04, 00:03
Niedługo mój maluch przeprowadzi się do własnego pokoju. Muszę kupić więc dla niego mebelki. Kiedyś widziałem zestawy dla dzieci zrobione z sosny z białymi blatami (jakieś tam stoliki, komódki, szafeczki). W sumie podobało mi się. Mały ma sosnowe łóżeczko, więc reszta mebli ma być podobna, natomiast białe blaty konweniują z zabudowaną szafą z pawlaczem oraz przytłumiają nieco wrażenie "sosnowego natłoku". Tylko gdzie ja te mebelki widziałem?? Może ktoś wie?
Obserwuj wątek
    • izalil Re: Meble dla małego dziecka 28.01.04, 12:59
      W lutowym numerze Stylowego Domu jest krótki artykuł o urządzaniu pokoju dla
      dziecka. Są zdjęcia mebli dwóch firm:
      -Pali, ul. Akcent 42a, Wwa, www.pali.pl
      -Pozytywka, Michałowice k/Wawy, ul. Ogrodowa 1, tel. 7530886 - na zdjęciu
      mebelki (łóżko i regał) właśnie z sosny, blatów nie widać
    • kasia_345 Re: Meble dla małego dziecka 29.01.04, 11:03
      Poszukaj w Ikea. Mają tam wiele fajnych mebli dla maluchów.

kasia
    • habitare Re: Meble dla małego dziecka 29.01.04, 11:25
      najlepiej porzucić mysl, że to ma być mebel dziecięcy. jest mnóstwo mebli "dla
      dorosłych" ,które z powodzeniem moga słuzyć dzieciom.
      w ikea faktycznie jest spory wybór komód, półek, wszelkiej maści. białe,
      bordowe, niebieskie, z drewna, z plastiku, co kto lubi.
      meble vox maja gotowce, ale wydają mi się takie mało ciekawe. poza tym ja nie
      jestem zwolenniczką tzw. kompletów.
      • habitare Re: Meble dla małego dziecka 29.01.04, 11:28
        acha, sosnowe łożeczko... jesli nie znajdziesz mebli, które kiedyś widziałeś,
        to polecam białą komodę, sosnowe półki. lub odwrotnie. czyli te same
        materiały , ale nie w jednym meblu. też bedzie ok.
        no i kolor ścian:) ale to już oddzielny temat.
      • stefa-grabi Re: Meble dla małego dziecka 29.01.04, 11:42
        habitare napisała:

> najlepiej porzucić mysl, że to ma być mebel dziecięcy.

Co Ty, szkoda...
        Sa prześliczne mebelki dla małych człowieczków, stoliki, krzesełka...
        Próbuję sobie wyobrazić jak taki jeden czy drugi maluch musi czuć się
        szczęśliwy siedząc przy małym stoliku na krzesełku które jest 10 razy mniejsze
        od normalnego.

Pozdrawiam,
        Stefa
        • miszka44 Re: Meble dla małego dziecka 29.01.04, 16:37
          Wiadomo, że "dorosłego" krzesła maluchowi nie kupisz (chyba, żeby nogi
          odpiłować...), ale komoda, szafa, półki etc. to czemu nie?
          A te śliczne mebelki, to niestety często wyższa półka cenowa (vide Niebieskie
          Migdały)

Pzdr
          M44
          • harmony7 Re: Meble dla małego dziecka 29.01.04, 17:47
            miszka44 napisał:

> > A te śliczne mebelki, to niestety często wyższa półka cenowa (vide
            Niebieskie
            > Migdały)
            Piekne sa mebelki z NM, ale przy odrobinie zdolnosci, na sosnowych mebelkach,
            mozna samemu wyczarowac slodkie malunki jak z NM.
      • izy.door Re: Meble dla małego dziecka 18.06.13, 11:25
        bardzo mi się podoba
        > najlepiej porzucić mysl, że to ma być mebel dziecięcy. jest mnóstwo mebli "dla
        > dorosłych" ,które z powodzeniem moga słuzyć dzieciom.
        Zgadzam się w 100% jeśli coś zewzględu na rozmiar nie musi być dziecięce to warto szukać w śród mebli dla dorosłych. Warto aby były to meble które będą atrakcyjne również za parę lat.
        Zobaczcie może taki regał www.idealmeble.pl/pl/offer/meble/regaly/regal-cloud.html
    • assiah Re: Meble dla małego dziecka 14.08.13, 10:28
      potwierdzam: mebla sa bardzo ladne, o trwalosci sie nie wypowiadam bo stoja dopiero od tygodnia
      w instrukcji sa male bledy ale maz dal rade :)
      NATOMIAST zamawiajac meble (na stronie producenta) wzielismy opcje z transportem
      kurier dostarczyl meble (szafe narozna i komode) na czas, wczesniej dzwoniac ale... pod klatke
      dzwonilam do firmy, potwierdzili ze faktycznie jest taka zasada, niestety nie ma o tym ani slowa na stronie, pani z infolinii podczas zamawiania tez nie wspomniala
      zrobilam rozeznanie wsrod znajomych, okazuje sie ze jest to ogolna zasada pracy kurierow
      tylko ze ja nigdy nie zamawialam mebli przez internet i od firmy ktorej place za transport spodziewalabym sie chociaz ostrzeżenia ze musze de facto sama wniesc 135 kilo do domu
      coz, nieznajomość prawa szkodzi :(
    • kalina_b Re: Meble dla małego dziecka 23.01.14, 11:21
      Ja polecam Ci meble ze sklepu sarenka.eu - tam przede wszystkim masz ogromny wybór, co ja cenię sobie najbardziej. Możesz kupić meble, które rosnął razem z dzieckiem, ale też całe zestawy i jeszcze do tego dostać jakiś gratis!
      • setka_783 Re: Meble dla małego dziecka 13.05.14, 09:46
        Ja chciałam mieć typowe dziecięce mebelki – stąd mój pomysł był taki,aby je kupić w sklepie ,który wyposaża przedszkola – tam był spory wybór, może ceny troszkę wyższe – ale czego się nie zrobi dla radości własnego dziecka? Wybrałam kilka modeli w sklepdlaszkol.pl/ - polecam i takie wyjścia z sytuacji, meble sa nie wiele droższa, ( a może ceny sa bardzo podobne) a wnetrze pokoju staje się bajkową krainą :)
    • luisgaravito Re: Meble dla małego dziecka 30.05.14, 10:29
      Wydaje mi się że wygodniejsze były by meble których nie będzie początkowo żal (raz że dziecko szybko wyrasta z mebli - tak jak z ubrań) a dwa wiadomo, że meble mogą ulec uszkodzeniu farbami...cyrklami itp:D
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka