Dodaj do ulubionych

sofa Wajnert-gdzie w Wawie?

01.02.04, 17:30
Zobaczyłam na zdjęciu sofkę Bravo i wpadłam! Jest super! A ponieważ ich
strona mi się nie chce otworzyć - przypędziłam do Was. Gdzie w Wawie można
dostać meble Wajnert? ktoś wie? Mam nadzieję, że pokrowiec zdejmowany do
prania i cena niższa niż w Domofaber, bo jeśli tak to biorę... :)
Obserwuj wątek
    • rosey Re: sofa Wajnert-gdzie w Wawie? 01.02.04, 17:36
      Też niedawno szukalam odpoiedzi na to pytanie :)
      Na stronie jest tylko jeden sklep w Wwie przy ul. Pozarowej. Ale w reklamie
      Wajnerta jest tez adres salonu przy. ul. Grochowskiej 10 (jeszcze to sprawdze,
      bo przywoluje ten adres z pamieci).
      Sof Bravo jest wiele rodzajow, 2 + 3 kosztuje podobno 3 600 zl.
      • gaggi Re: sofa Wajnert-gdzie w Wawie? 01.02.04, 20:43
        Grochowska 10 to może być na przeciwko Geant, ale nie kojarzę tam sklepu z
        meblami, jest tylko Wubil z kuchniami BRW. Chyba sie przejadę na tą Pożarową,
        dzięki wielkie!
        • gaggi Re: sofa Wajnert-gdzie w Wawie? 02.02.04, 08:53
          Napisałam do Pań z marketingu Wajnerta i oto co się dowiedziałam o ich meblach
          w Wawie:

WARSZAWA

· „ WUBIL” ul. Grochowska 10

· „ZIARKO” ul. Kondratowicza 37 A

· „JUPITER” ul. Towarowa 22

· „TMC” ul. Pożarowa 10

Pozdrawiam.
          • rosey Re: sofa Wajnert-gdzie w Wawie? 02.02.04, 11:15
            Super!
            Ruszam na podboj, ale pewnie dopiero za kilka dni. Jak dowiesz sie czegos -
            moze daj znac, mnie interesuje m.in. czy Bravo jest wygodna.
            Pozdrawiam!
            R.
            • rosey do Gaggi 10.02.04, 09:33
              Hej!
              Byłam w Wubilu na Grochowskiej 10, żeby zobaczyć sofę Bravo. Niestety, nie mają
              jej "na składzie", ale za to obejrzałam próbki materiałów i dostałam cennik.
              Jak masz upatrzona konkretna wielkosc - daj znac, podam Ci ceny (jest 5 grup
              cenowych w zaleznosci od obic). Na sprowadzenie czeka sie 2 tygodnie.
              Pozdrawiam.
              • gaggi Re: do Gaggi 10.02.04, 09:37
                A ja próbowałam dostać sie do TCM i się zgubiłam:)) dobrze, że mówisz, chociaż
                już się zdecydowałam i zaliczkowałam sofę domofaber (wrrr będzie za miesiąc,
                Wajnert szybszy). Jaką Ty sobie upatrzyłaś rozmiarowo i cenowo? Właśnie Bravo,
                tak?
                • rosey Re: do Gaggi 10.02.04, 09:53
                  gaggi napisała:
                  > Jaką Ty sobie upatrzyłaś rozmiarowo i cenowo? Właśnie Bravo,
                  > tak?

Chyba tak, choc przede wszystkim chce ja obejrzec "na zywo". Ceny tej "mojej"
                  czyli 2x3 (malo ktora firma robi taki wymiar, a mnie idealnie pasuje, wiekszosc
                  naroznikow to jednak 3x3 i 3x1) wahaja sie od 2046 do 5999 (skóra). A Ty co
                  wybralas w Domofaberze? Pozdrawiam.
                  • izalil Re: do Gaggi 10.02.04, 10:32
                    No proszę, właśnie przeglądam Stylowy Dom i na ostatniej stronie jest reklama
                    Wajnerta. I chciałam się coś więcej dowiedzieć o tej firmie a tu na forum już
                    jest wątek o tym. Bardzo się cieszę, że napisałyście dziewczyny coś o tej
                    firmie. Czy możecie dodać coś o tych meblach? Jak z jakością i w ogóle?
                    Rosey - czy możesz podać cennik na Bravo?
                    Gaggi - jeśli w swoim wątku o wenge masz na myśli taką kolorystykę w salonie
                    jak na aranżacji narożnika Bravo to wg mnie będzie nie tylko pięknie (co już
                    napisałam że widzę oczami wyobraźni) ale będzie bardzo pięknie.

www.wajnert.com.pl/visitor/setShow.do?idCat=1&idSet=42
                    pozdr
                    izalil
                    • gaggi do izalil 10.02.04, 10:59
                      Droga I. Ja niestety jeszcze nie dotarłam do żadnego z punktów, gdzie można
                      Wajnerta obejrzeć:(( więc nie wiem jak z jakością. Przypuszczam, że materiały
                      mają podobne jak w domofaber i innych (np. jest taka firma, która robi
                      podróbki domofaber albo korzysta z tego samego projektanta, janobemel czy
                      jonomeble, nie pamiętam nazwy), tzn alcantary, szenile i tego typu, tylko
                      nazywają się inaczej.
                      A co do aranżacji brąz+krem (biel) to podpatrzyłam w "Moim mieszkaniu"
                      (notabene nie myślałam, że to takie fajne a tanie pisemko). U mnie będzie
                      podobna kolorystyka, ale odwrotnie - kanapki czekoladowe, reszta raczej jasna,
                      choć muszę przyznać, że szafeczki i regaliki w wenge też mnie kręcą
                      strrrasznie:)) ale to by optycznie zmniejszyło przestrzeń prawda? Ech, jak
                      śpiewał Rynkowski - "dziewczyny lubią brrąz" :P
                      • izalil Do Gaggi 10.02.04, 11:27
                        No tak tak. Z tą kolorystyką w salonie to u Ciebie będzie odwrotnie niż na
                        załączonym linku, ale też bardzo pięknie. Ostatnio mam fazę na takie kolory i
                        będę Ci wiernie kibicować w urządzaniu Twojego lokum. Mam nadzieję że
                        pochwalisz się osiągnięciami przesyłając zdjęcia.

pozdr
                        izalil
                        • gaggi izalil 10.02.04, 11:40
                          Będzie odwrotnie, ale ze względów praktycznych. Najchętniej kupiłabym jasną
                          kanapę:)) czekoaldowe poduszki, wenge szafki. Ale tak też powinno być
                          dobrze:)) a zdjęcia jak tylko coś wykombinuję to dam, żeby dołączyć do
                          szacownego grona
                  • gaggi do rosey 10.02.04, 10:53
                    No to super wybór, uważam! Bravo jest bardzo klasyczny! Ja zdecydowałam się
                    jednak na dwie osobne sofki monza, dwuosobowe (cena nierozkładanej, ale z
                    pojemnikiem na pościel - ok 1000zł). Wiem, że wajnert też robi bravo dwójki i
                    chyba trójki ( do tego fotele, pufki, mniammm), ale czas mnie gonił, a
                    domofaber mi był po drodze. Kurczę, mam nadzieję, że nie będę załować, że nie
                    dotarłam do wajnerta!
                    • rosey Firma Wajnert 10.02.04, 17:36
                      Ja w sumie mało wiem o tej firmie - jest to firma polska spod Wrocławia.
                      Widziałam kilka jej mebli, na stronie można zobaczyc wiecej -
                      www.wajnert.com.pl/showMainPage.do
                      Jak dla mnie wzornictwo BARDZO zroznicowane - jest kilka perelek typu Bravo, po
                      meble troszkę mniej udane. Jak na rodzima firme bardzo OK.
                      Co do wytrzymałości - nie mam pojęcia, sama chetnie bym sie dowiedziała...
                      Ceny - mam tylko cennik naroznikow Bravo, bo to mnie interesowalo, podaje
                      przyklady (w zaleznosci od obicia, nie zawsze najdrozsze oznacza najladniejsze,
                      mnie np. najbardziej podoba sie tkaniana z II gr., bo preferuje gladkie, a nie
                      z faktura):
                      Bravo 2x2 - nubuk 2050, sa tez inne, ale niewyraznie sie skserowalo
                      Bravo 2x1 - nubuk 1840, gr 1 1970, gr. 2 2100, gr 3 2253, gr 4 2541, skora 4539
                      Bravo 3x3 - nubuk 3407, I gr. 3577, II gr 3749, III gr 3952
                      Bravo 1x3 - nubuk 2518, gr 1 2660, gr 2 2803, gr 3 2971, skora 5336.
                      • izalil Re: Firma Wajnert 10.02.04, 17:44
                        Ej, nie jest tak tragicznie z tymi cenami. Kler jest chyba droższy. I jak na
                        takie ceny (polski producent) to mam nadzieję że jakość dobra.
                        Rosey, czy możesz odszyfrować co to znaczy tkanina I gr, II i III?
                        I czy masz cenę na narożnik 3x3 w skórze?

pzdr
                        izalil
                        • rosey Re: Firma Wajnert 10.02.04, 17:54
                          > Rosey, czy możesz odszyfrować co to znaczy tkanina I gr, II i III?

to sa grupy cenowe obić tych sof - rodzaje tkanin przydzielone do grup cenowych

> I czy masz cenę na narożnik 3x3 w skórze?

niestety ksero w tym fragmencie jest nieczytelne, ale skora 2x3 kosztuje 5999,
                          wiec pewnie odrobine drozej
                          nota bene - mozna zamnowic inne szerokosci sof niz podane przez producenta
                          • izalil Re: Firma Wajnert 10.02.04, 18:16
                            Dzięki.
                            Teraz pozostaje obejrzec te sofy w realu.

pzdr
                            izalil
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka