Dodaj do ulubionych

wenge i brązowe kanapy

09.02.04, 08:55
Zamówiłam już ciemnobrązowe kanapy do dużego pokoju i teraz mam do was
pytanie: co sądzicie o meblach kuchennych w kolorze wenge (jak kto woli
ciemny brąz) w kuchni otwartej na ten duzy pokój? Do tego już same jasne
mebelki do pokoju (brzoza, buk bielony) i dodatki do całości (biel, krem,
blady róż itp). Ściany i zasłony - białe. Nie wiem też jaki w takim wypadku
kupić stół do kuchnio-jadalni - ciemny czy jasny? Poradźcie, bo jakoś powoli
mi działa wyobraźnia, a szaleję za brązem!
Obserwuj wątek
    • gaggi Re: wenge i brązowe kanapy 09.02.04, 09:12
      hm, własnie sobie zdałam sprawę z tego, że kompletnie zmieniam front jeśłi
      chodzi o dominującą kolorystykę:))) przecież do niedawna myslałam TYLKO o
      jasnych wnętrzach!!! A TERAZ TEN BRRRRĄZZZ
      • izalil Re: wenge i brązowe kanapy 09.02.04, 16:15
        Taka kolorystyka kojarzy mi sie z Bo Concept. Zajrzyj do nich na stronę lub
        przejrzyj katalogi. Są tam różne aranżacje i połączenia kolorów i może coś
        podpatrzysz. Ja oczami wyobraźni widzę, że Twój salon będzie piękny. A stół
        zrobiłabym w kolorze mebli z salonu, może ze szklanym blatem? Ale to zależy od
        stylu bo sam kolor jeszcze nie wszystko mówi.

pozdr
        izalil
        • gaggi Re: wenge i brązowe kanapy 09.02.04, 18:17
          Tak, styl Bo Concept, bardzo mi odpowiada. Jest w moim stylu. Rzeczywiście,
          zajrzłam do katalogu i mają sporo w wenge. Na pewno mi się przyda jako
          inspiracja. Hm, cały czas się waham jeśli chodzi o kolor frontów kuchennych.
          Boję się, że te brązowe mi się znudzą. Kanapy można przykryć, a szafki tylko
          wymienić:(( A inwestycja spora, oj spora...
          • izalil Re: wenge i brązowe kanapy 09.02.04, 19:52
            Wg mnie zabudowa kuchenna w kolorze wenge będzie bardzo elegancka. Tym
            bardziej będzie to ważne gdy połączysz kuchnię z salonem. Jeśli obawiasz się
            czy Ci sie nie znudzi albo może być za ciemno proponuje rozwiązanie jak u mnie
            lub u Chiary76 - szafki w dwóch kolorach. Do wenge moim zdaniem będzie
            pasowała biel, zwłaszcza jeśli dodatki w salonie mają być w tym kolorze. Ale
            najlepiej będzie zrobić całą kuchnię w wenge. Ale to tylko moje zdanie.

pozdr
            izalil
            • izalil Re: wenge i brązowe kanapy 09.02.04, 19:55
              ...całą kuchnię w wenge
              łącznie z panelem ściennym między dolnymi i górnymi szafkami.
    • magda176 Re: wenge i brązowe kanapy 09.02.04, 20:01
      Popieram szafki kuchenne z ciemnego drewna. Możemy chyba Gaggi podać sobie
      ręce bo ja ostatnio też pokochałam brąz. A jeszcze dwa lata temu to był kolor,
      którego nie znosiłam. Ciemne meble będą ponadczasowe i eleganckie (czy to
      kuchnia z Ikea, bo wiem, że o taką pytałaś - chociaż z Twojego opisu wynika,
      że raczej nie).Tak samo ze stołem w kuchni. Ja zawsze wolę ciemne drewno(ale
      to subiektywna opinia) bo w połączeniu z jasnymi ścianami i białych zasłonami
      to sama klasyka. Szybciutko urządzaj i przysyłaj zdjęcia!

pozdrawiam
      magda
      • gaggi :)) 09.02.04, 22:08
        No tak szybciutko to się nie da:)) kanapki za miesiąc, kuchnia prawdopodobnie
        za 2 miesiące. Ale wtedy na pewno skombinuję aparacik i wyślę:)) Z ikei
        zrezygnowałam, bo kolorystycznei to było nie to:( chociaż szafeczki byłyby od
        ręki... Chyba wybiorę firmę Atlas. Może coś o niej wiecie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka