Dodaj do ulubionych

aranżacja poddasza

09.02.04, 13:42
Witajcie,

znacie moze jakies strony z przykładami aranżacji poddasza, szczególnie
chodzi mi o kuchnie.
Mam juz kilka wersji swojej kuchni ze skosem, ale wszystko tylko na kartce
ołówkiem. Szukam i szukam, ale trudno cokolwiek znaleźć na stronach.
A może ktoś może podesłac swoje zdjęcia z mieszkanka poddaszowego?

uśmiechy dla Forumowiczów :)
sasanka
Obserwuj wątek
    • kruszynka301 Re: aranżacja poddasza 09.02.04, 16:46
      sasanko, wszystko zależy, jak duzy masz skos. Ja musiałam zrezygnować z szafek
      wiszących, mam jedynie malutkie półeczki. Zobacz sobie moją kuchnię na forum,
      jeśli miałabyś pytania, chętnie odpowiem.
      pozdrawiam
      Gosia
      • sasanka21 Re: aranżacja poddasza 09.02.04, 17:08
        Ale masz Kruszynko wyczyszczone blaty (:O

Moje skosy pójdą już od 90 cm i troche łagodniej od pionu ściany.
        pozdrowienia :)
        • kruszynka301 Re: aranżacja poddasza 09.02.04, 17:40
          akurat przecieram je tylko szmatką z wodą. Zero pucowania;).
          Jestem strasznie leniwa, jeśli chodzi o porządki - zawsze mam coś do
          przeczytania - więc materiały do mieszkania wybierałam w wersji dla "leniuchów".

No to u Ciebie również chyba odpadają szafki wiszące.
          Brak w całym mieszkaniu wysokich szaf to niemożność schowania rzeczy przed
          maluchami - moja córa do wszyskiego ma dostęp.

pozdrawiam
          Gosia
    • sasanka21 Re: aranżacja poddasza 11.02.04, 11:34
      nikt więcej?
      :(
      • owieczka_hesia Re: aranżacja poddasza 11.02.04, 11:52
        Chętnie bym Ci coś podowiedziała, bo sama mieszkam na strychu, ale akurat w
        kuchni skosów nie mam :) Wg mnie szafki wiszące odpadają, może ciąg szafek
        stojących + wyspa? Możliwości mnóstwo, to wszystko zależy w jakim stylu chcesz
        kuchnię: nowoczesną (wyspa w sam raz), rustykalną lub inną tematyczną. A moze
        warto poprosić projektanta wnętrz - rozejrzyj się wśród znajomych. Pomysły kogoś
        z zewnątrz zwykle dają do myslenia i burzą coś, co zaplanowaliśmy. Pozdrawiam.
        • sasanka21 Re: aranżacja poddasza 11.02.04, 12:13
          owieczka_hesia napisała:

> Chętnie bym Ci coś podowiedziała, bo sama mieszkam na strychu, ale akurat w
          > kuchni skosów nie mam :) Wg mnie szafki wiszące odpadają, może ciąg szafek
          > stojących + wyspa? Możliwości mnóstwo, to wszystko zależy w jakim stylu chcesz
          > kuchnię: nowoczesną (wyspa w sam raz), rustykalną lub inną tematyczną. A moze
          > warto poprosić projektanta wnętrz - rozejrzyj się wśród znajomych. Pomysły
          kogo
          > ś
          > z zewnątrz zwykle dają do myslenia i burzą coś, co zaplanowaliśmy. Pozdrawiam.

myślałam o wyspie ale takiej jeżdżącej na kółkach, służącej za blat roboczy, z
          tego względu, że moja kuchnie przez ten skos nie jest ustawna dla potrzebnych
          sprzętów i mebli w kuchni. Chyba bez projektanta się nie obejdzie. Z drugiej
          strony mam kilka pomysłów na kartce ale boję się , zeby czegoiś
          nie "skaszanić".Kuchnia ma 5,5 pow. użytkowej, zaś podłóg 7,5m - to nie za
          wiele, tym bardziej, że na najbardziej ustawnej ścianie jest wejście do kuchni
          szerokości 1,2m. Ale chciało się mieszkanko poddaszowe - to się ma :)
          jakoś to będzie :)
          pozdrówka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka