11.01.09, 21:58
obecnie jezdze sobie volvos40 z 2001r, ale juz mi sie znudzilo i sie
zatanawiam nad jakims innym wiekszym autem. mam na oku 3, poniewaz
jestem bardzo zadowolony z obecnego auta mysle wiec o s80, ale korci
mnie tez mercedes e klasa, lub moje odwieczne marzenie jeep grand
cherokee. interesuje mnie rocznik 2003 w dieslu. i co by tu wybrac?
dodam, ze jezdze czesto za granice, wiec to musi byc cos raczej
solidnego i wygodnego.
Obserwuj wątek
    • mgr.nauk Re: zagwozdka 12.01.09, 14:24
      Coś ludziom wisi ta twoja "zagwozdka".
      • wujaszek_joe Re: zagwozdka 12.01.09, 14:37
        tobie nie wisi, ciebie to drażni zawistniku
      • luksusowy_yacht Re: zagwozdka 12.01.09, 16:41
        jakos nie bede plakal
    • misiak.bk Re: zagwozdka 12.01.09, 14:47
      Ja bym wziął s 80. Mimo, że lubię mercedesy, to e-klasy z rocznika 2003 nie
      należą, delikatnie mówiąc do bezawaryjnych samochodów. Poza tym durna wymiana
      klocków hamulcowych wymaga podpinania się do kompa (btw regeneracja modułu
      sterującego hamulcami też do tanich nie należy - hamulce są sterowane, z grubsza
      rzecz ujmując, elektrycznie). Jeep jak dla mnie jest mało komfortowy, wręcz
      klaustrofobiczny jeśli chodzi o wnętrze. S80 ma tylko jedną wadę - napęd na przód:)
    • lupus76 Re: zagwozdka 12.01.09, 14:52
      Kolega ma s80 (ale benzynowe biturbo) i samochód, owszem jest bardzo wygodny,
      ale cały czas stoi w warsztacie. Pozostałych samochodów, które wymieniłeś nikt z
      moich znajomych nie ma?
      • misiak.bk Re: zagwozdka 13.01.09, 07:21
        Czyli generalnie wszystkie się psują, więc trza brać te, które się najbardziej
        podoba:)
        • lupus76 Re: zagwozdka 13.01.09, 09:20
          Być może słabsze wersje są lepsze, ale ten potworek jest niesamowicie awaryjny.
          A koszt wymiany rozrządu na poziomie 6000 pln to już w ogóle jakiś koszmar.
        • luksusowy_yacht Re: zagwozdka 13.01.09, 09:35
          gdyby o wyglad chodzilo to by nie bylo problemu :]
          • drab59 Re: zagwozdka 13.01.09, 17:23
            Drogi i szanowny "luksusowy".
            Zarówno z ksywki jak i z zadanego pytania wnioskuję, że trochę się, przyjacielu,
            snobujesz. No i odpowiedzi dostajesz takie, na jakie zasługujesz. Nie ma
            jednoznacznej odpowiedzi na tak postawione pytanie. Nie precyzujesz, na czym ci
            zależy, a na czym jakby mniej. Limuzyna, kombi czy jeep? Diesel czy benzyna,
            Chcesz jeździć szybko i dynamicznie czy tanio? Wygodnie czy sportowo. Dla mnie
            kompromisem jest S80 z dieslem 185 KM, dla ciebie może być coś zupełnie innego.
            Jeśli mogę ci coś odradzić, to samochód wspomniany gdzieś w trakcie dyskusji,
            mianowicie S80 turbo benzyna. Nie znam kierowcy zadowolonego z tego samochodu,
            chyba że masz drukarnię papierów wartościowych lub stację benzynową, a najlepiej
            jedno i drugie. A poza tym może katamaran?
            • luksusowy_yacht Re: zagwozdka 13.01.09, 17:33
              jakbym snobowal to bym pytal o nowe auto a nie 6 letnie to raz.
              dwa napisalem, ze interesuje mnie diesel i auto na dluzsze trasy
              wygodne i solidne. nie sprecyzowalem pojemnosci ani mocy silnikow w
              tych autach, bo liczylem na sugestie, ktore silniki warto brac pod
              uwage, a ktore omijac z daleka.
              na polskie drogi raczej czolg niz katamaran sie nadaje, a co
              do "ksywki" nim cos powiesz trzeba wiedziec skad sie bierze.
              pozdrawiam za wskazowki serdecznie dziekuje.
              • erkopt Re: zagwozdka 13.01.09, 22:09
                otomoto.pl/mercedes-ml-320-airmatic-comand-webasto-alu19-C7521517.html
                może ten?
                • jadar62 Re: zagwozdka 13.01.09, 22:17
                  Zly wybor, za 70000E masz nowke z odbiorem w salonie:)

Wybierz volvo z najwiekszym dieslem, bedziesz zadowolony
                  • erkopt Re: zagwozdka 13.01.09, 22:23
                    28 tys km to Twoim zdaniem nie nówka ? ;)hm ale cena 10 tys.niższa
              • drab59 Re: zagwozdka 14.01.09, 14:01
                Tak też ci odpisałem, unikaj Volvo turbo benzyny, kup Diesla D5 185KM. I stopy
                wody pod kilem :-)
                • luksusowy_yacht Re: zagwozdka 14.01.09, 17:34
                  i tak tez chyba sie stanie, bo szczerze mowiac juz bylem zdecydowany
                  na ten samochod, ale chcialem sie jeszcze upewnic, ze nie ma jakis
                  powaznych argumentow przeciw :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka