magda176 24.02.04, 22:27 mojego starego mieszkania. magda PS. Opis zdjęć pojawia się w momencie "najechania" myszą na zdjęcie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
barbarek6 Re: Nowe zdjęcia z 24.02 24.02.04, 23:13 Fajowo oglądało się zdjęcia tego wesołego mieszkanka :) - szczególnie łazienki. Fakt - "miłość" do czerwonej ściany pozostała, a i sentyment do aniołków w łazience też. Myślę, że warto system opisu zjęć powielić do wszystkich zamieszczonych już wcześniej zdjęć, dzięki temu strona nie będzie taka dłuuuuga. Ładnie nam się ona rozrasta, co? Ciepło pozdrawiam Ciebie i wszystkich kolorowo zakręconych. Barbarka Odpowiedz Link Zgłoś
izalil Re: Nowe zdjęcia z 24.02 25.02.04, 10:34 Fajna nowa galeryjka. Mam pewną propozycję, żebyś Magdo ułozyła zdjęcia nie wg daty nadesłania ale autora. Bo kilka osób nadesłało zdjęcia więcej niż raz i sa "rozsypane" po całej stronie. A jak by były obok siebie to by tworzyły pewną całość tym bardziej że nie ma juz opisów. ps Bradzo fajne skrzypeczki tylko czy nie szkoda ich było tak wieszać w łazience zamiast na nich grać? ;-))) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
magda176 Masz rację Izalil 26.02.04, 12:16 zrobię tak jak radziłaś, rzeczywiście te zdjęcia można troche pogrupować. Nie wiem tylko czy dam radę dziś, bo to wbrew pozorom, trochę roboty. Ale zdjęcia mojego dawnego mieszkania zostawię oddzielone bo to w sumie dwa różne mieszkania, choć na pierwszy rzut oka podobne. Ale gdybyś Ty np. chciała dosłać jeszcze jakieś zdjęcie swojego mieszkania to już podłączę je pod Twoje na stronie. Dzięki, że to zauważyłaś. pozdr. magda A jak idzie urządzanie "salonu"? Znalazłaś już coś fajnego? Czy jednak stolarz? Odpowiedz Link Zgłoś
czekolada72 Re: Nowe zdjęcia z 24.02 25.02.04, 12:21 o rany, a juz myslalam chwilami, ze bije rekordy w zagracaniu mieszkania :)) A powaznie - czy syfony, te z plastikowymi koncowkamy masz sprawne, dzialaja? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
monarch Re: Nowe zdjęcia z 24.02 26.02.04, 11:41 Ratunku!!! Jesli nie jestes stara pannną, to przepraszam. Ale dla mnie to typowe mieszkanie starej panny - pseudo-romantyczne baldachimy i artystycznie rozrzucone korale. Jeszcze tam brakuje pudla do kompletu. Kakofonia form i kolorow. Odpowiedz Link Zgłoś
magda176 Re: Nowe zdjęcia z 24.02 26.02.04, 12:57 monarch napisała: > Jeszcze tam brakuje pudla do kompletu. Pudel w komplecie jest, jak najbardziej. Jak się uważnie przyjrzysz zdjęciom to leży pod oknem balkonowym, nogi wystają mu spod firanek. Tylko niestety jest czarny. Powinien być biały, wiem i to tego różowe firanki. Kakofonia form i > kolorow. Jak najbardziej się zgadzam. To moje mieszkanko eksperymentalne. pozdrawiam ciepło magda - stara panna Odpowiedz Link Zgłoś
bartunio_o Re: Nowe zdjęcia z 24.02 26.02.04, 17:06 monarch napisała: > Ratunku!!! Tonąca a rzuca kołem ratunkowym, waląc prosto w łeb jak zbira. Zły dzionek mamy, humorek niedopisał, klient zdenerwowany? A na poważnie, niezłą sobie wystawiasz laurkę Pani dekoratorko.... Bartłomiej Odpowiedz Link Zgłoś
monarch Re: Nowe zdjęcia z 24.02 27.02.04, 16:52 > Tonąca a rzuca kołem ratunkowym, waląc prosto w łeb jak zbira. > > Zły dzionek mamy, humorek niedopisał, klient zdenerwowany? > > A na poważnie, niezłą sobie wystawiasz laurkę Pani dekoratorko.... Dzien wspanialy, humor dopisuje a klientow zdenerwowanych nie miewam. A na powaznie to to forum zaczynalo byc towarzystwem wzajemnej adoracji. Grunt to wywolywac emocje , niewazne jakie. Najgorsza jest obojetnosc, wiec ten post swiadczyl tylko dobrze o mieszkaniu opisanym. HMMM, a uwazasz drogi Bartlomieju, ze zawsze dekorator powinien chwalic to co widzi, zeby zdobyc klienta. Gusta nie podlegaja dyskusji, a zawod architekta jest po nauczycielu i lekarzu nastepny w szeregu w zawodach publicznego zaufania. Uwazasz wiec ze powinnam klamac? Choc pewnie tak. Jak kapitalizm to kapitalizm. Serdecznie pozrawiam i szczerze wole miec zmyta glowe niz byc pochlebcą. Odpowiedz Link Zgłoś
kasia_345 Re: Nowe zdjęcia z 24.02 27.02.04, 17:16 monarch napisała: > Dzien wspanialy, humor dopisuje a klientow zdenerwowanych nie miewam. A na > powaznie to to forum zaczynalo byc towarzystwem wzajemnej adoracji. Grunt to > wywolywac emocje , niewazne jakie. Witaj monarch, Jeszcze kilka szczerych zwierzeń i zacznę podejrzewać, że to Ty jesteś tą osobą która wywołała ostatnio emocje, "nieważne jakie", i trzeba było wycinać jej posty.... Jeśli nie zdążyłaś przeczytać tego rodzaju wywoływania emocji, poszukaj "górnych" wątków na forum DOM, zaraz pewnie zacznie się wulgarna bijatyka na forum Ikei... > Najgorsza jest obojetnosc, wiec ten post > swiadczyl tylko dobrze o mieszkaniu opisanym. Nie świadczył i dziwię się, że uparcie brniesz w tym kierunku. może chciałaś zażartować, ale Ci nie wyszło. Jeśli tak było w rzeczywistości to nie lepiej się do tego przyznać? Ja odebrałam Twój post jako wypowiedź o wydźwięku pejoratywnym, podobnie kilka innych osób, którym chciało się cokolwiek napisać w tej sprawie. > HMMM, a uwazasz drogi Bartlomieju, ze zawsze dekorator powinien chwalic to co > widzi, zeby zdobyc klienta. Gusta nie podlegaja dyskusji, a zawod architekta > jest po nauczycielu i lekarzu nastepny w szeregu w zawodach publicznego > zaufania. Uwazasz wiec ze powinnam klamac? Choc pewnie tak. Jak kapitalizm to > kapitalizm. bartłomiej pewnie odpisze Ci sam, ale ja zawsze wścibska stara baba też dodam swoje trzy grosze. Masz świętą rację, że trzeba krytykować, czasem opłaca się być szczerym (tu wychodzą niestety kuksańce, które dostałam od życia :(, kunszt w tym by robić to umiejętnie. Ty zachowałaś się jak słoń w składzie porcelany... Uraziłaś magdę a nie musiałaś. Pozdrawiam Cię pomimo Twojego uporu. kasia Odpowiedz Link Zgłoś
monarch Re: Nowe zdjęcia z 24.02 28.02.04, 11:55 Jeszcze kilka szczerych zwierzeń i zacznę podejrzewać, że to Ty jesteś tą osobą > > która wywołała ostatnio emocje, "nieważne jakie", i trzeba było wycinać jej > posty.... W zadnym wypadku to nie ja, ale chetnie przejrze te watki. Jesli byly wulgarne to popieram ich wycinanie. Jesli tylko szczere, to zakrawa to juz na Orwella. I mam nadzieje, ze ja nie zostane "wycieta". Post jak slusznie zauwazylas mial wydzwiek pejoratywny, ale w zadnym razie nie chcialam nikogo urazac. Ale z postow na forum zaczynam podejrzewac, ze tylko hymny pochwalne sa sluszne, bo nikogo nie urazaja. Jesli pozwolicie i wystawie zdjecia swojego mieszkania, takze bedziecie mieli prawo krytykowac czy wysmiewac. Bo tylko konstruktywna krytyka pozwala nam na cos spojrzec zupelnie z innej perspektywy. Powiem wiecej bylabym nawet dumna, bo architektura to jedna z dziedzin sztuki i powinna przede wszystkim poruszac. Odpowiedz Link Zgłoś
galena Re: Monarch 28.02.04, 12:41 Nikt nie obraża się za krytykę. Każdy kto pokazuje tu swoje wnętrza świadomie poddaje je ocenie i tej dobrej i tej złej. Twoja krytyka samego wnętrza nie uraziłaby nikogo, gdyby nie te przytyki o starych pannach. Byłaś zupełnie niepotrzebnie złośliwa nie tylko w stosunku do Magdy, ale i do wszystkich starych panien. Jeśli klasyfikujesz style wnętrzarskie na "styl starej panny", to pewnie jest w tej klasyfikacji również styl "młodej mężatki", starszej mężatki i starej mężatki, babci, dziadka, młodego kawalera, starego...itd. Pokaż nam zdjęcia Twoich wnętrz, może zgadniemy kim jesteś. galena staara mężatka Odpowiedz Link Zgłoś
miszka44 Re: Monarch 28.02.04, 14:18 Jak widac z powyzszych wypowiedzi, Magda ma wiecej poczucia humoru niz Jej samozwanczy obroncy. Nadwrazliwosc nie jest wskazana, jesli sie chce powaznie rozmawiac i wystawiac na publiczny osad. I jeszcze jedno, gdyby ktos nieuwaznie czytal: bylo tam slowo "przepraszam". Pzdr M44 Odpowiedz Link Zgłoś
bartunio_o Re: Nowe zdjęcia z 24.02 28.02.04, 15:09 monarch napisała: > W zadnym wypadku to nie ja, ale chetnie przejrze te watki. Jesli byly wulgarne > to popieram ich wycinanie. Jesli tylko szczere, to zakrawa to juz na Orwella. Szczera jesteś aż do bólu. Co ma piernik do wiatraka? Były wulgarnie szczere, też zakrawa na Orwela? I > > mam nadzieje, ze ja nie zostane "wycieta". Jakby zrobić regulamin na wycinanie postów osób, które delikatnie mówiąc 'nie jarzą bluesa' (ale to tak bardzo delikatnie mówiąc) to byś już się nie przeczytała :) > Post jak slusznie zauwazylas mial wydzwiek pejoratywny, ale w zadnym razie nie > chcialam nikogo urazac. Ale uraziłaś. Ale z postow na forum zaczynam podejrzewac, ze tylko > hymny pochwalne sa sluszne, bo nikogo nie urazaja. Zobacz monarch, tam na dole strony są takie cyferki: 123456, Tobie wyświetla się tylko to spod "1", jak klikniesz na "2" to wyświetlą się inne strony... poszukaj a znajdziesz. > Jesli pozwolicie i wystawie zdjecia swojego mieszkania, takze bedziecie mieli > prawo krytykowac czy wysmiewac. No tak, znowu dajesz dowód na to że jesteś bardzo szczera. Konstruktywna krytyka moja Pani dekoratorko nijak się ma do wyśmiewania. Wyśmianiem nie zmobilizujesz ludzi do zmiany. Co najwyżej sprowokujesz do walki. > Bo tylko konstruktywna krytyka pozwala nam na > cos spojrzec zupelnie z innej perspektywy. Brawo, wreszcie mądre zdanie. Wiemy gdzie dzwoni, co? > Powiem wiecej bylabym nawet dumna, > bo architektura to jedna z dziedzin sztuki i powinna przede wszystkim poruszac. Poruszyłaś mnie. Skrytykuję cię w Twoim stylu. Moim zdaniem jesteś głupia. .... No i co? Spojrzałaś na siebie z innej perspektywy? I teraz uważaj. Wiele zależy od rodzaju Twojej odpowiedzi. Fajnie jest? Bartłomiej Odpowiedz Link Zgłoś
monarch Re: Nowe zdjęcia z 24.02 01.03.04, 13:44 Moim zdaniem jesteś głupia. Bartłomiej Drogi Przyjacielu, pozwoliles mi spojrzec na siebie zupelnie inaczej. To wspaniale, ze sa tacy ludzie jak Ty, ktorzy w tak cudownie meski sposob wskazuja kobiecie jej miejsce. Podziwiam Cie za Twą elokwencje i umysl analityczny. Naprawde widze, ze starales sie zrozumiec kazde napisane przez ma podłą osobę zdanie. I te riposty... Dziekuje, ze pozostawiles mi choc cien nadziei, ze moge sie zmienic: "Brawo, wreszcie mądre zdanie. " Jesli bedziesz mial jeszcze ochote pomoc mi w samoksztalceniu, to moze juz nie na forum tylko przeslij na priva. O ile juz potrafisz go obslugiwac, bo jak pamietam ze stron oznaczonych cyferkami 2,3,4.5.... miewales z tym klopoty. Z wyrazami szacunku Monika Odpowiedz Link Zgłoś
kosda Re: Nowe zdjęcia z 24.02 01.03.04, 16:42 Monika, zajrzyj do watku " nowe zdjecia z 28.02'. Napisałam tam list do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
kiciun Do bartunia_a 01.03.04, 20:40 Bartunio_o napisał: <moim zdaniem jesteś głupia> Abstrahując od wypowiedzi monarch, sądzę, że przesadziłeś. Różne słowa tu padały, ale to.... Odpowiedz Link Zgłoś
bartunio_o Re: Do bartunia_a 02.03.04, 10:54 kiciun napisała: > Bartunio_o napisał: > <moim zdaniem jesteś głupia> > > Abstrahując od wypowiedzi monarch, sądzę, że przesadziłeś. Różne słowa tu > padały, ale to.... Co znaczy abstrahując od wypowiedzi monarch? Nie rób tego bo zacznę podejrzewać cię o złe intencje kiciun, a podoba mi się Twoje mieszkanie :) i to co piszesz. Przytoczę raz jeszcze to co monarch napisała: ........... Ratunku!!! Jesli nie jestes stara pannną, to przepraszam. Ale dla mnie to typowe mieszkanie starej panny - pseudo-romantyczne baldachimy i artystycznie rozrzucone korale. Jeszcze tam brakuje pudla do kompletu. Kakofonia form i kolorow. ............. No więc moim zdaniem monarch wyraziła się ostro i bez humoru. Chciała dowalić i dowaliła. Jestem przekonany, że Magdzie było przykro bo przykro by nie było chyba tylko słupowi. Kilka osób zwróciło monarch na ten temat uwagę. Ona jednak, zamiast wyjść z kiepskiego postu z honorem, wyraziła się mówiąc delikatnie głupio. Napisała, że nasze forum to kółko wzajemnej adoracji i że brakuje tu szczerej krytyki. Na dodatek w kolejnym poście zarzuciła magdzie, że ta wycina posty, które się do tego nie kwalifikowały, nie znając co tam jeden idiota napisał. To podłe. Na koniec napisała że nieważne są wulgaryzmy w krytyce gdy krytyka ta jest szczera. Kiciun, czy ty rozumiesz to zdanie? I co, wtedy nie raczyłaś się odezwać, a teraz to mnie atakujesz, tak? No więc ja postanowiłem odbić piłeczkę i wykonać test. Napisałem że moim zdaniem monarch jest głupia, choć tak wcale nie uważam. Chciałem by monarch sprawdziła jak miło jest usłyszeć coś szczerego o sobie z ust innej osoby, tak samo jak szczerze nazwała magdę starą panną. Ponownie stwierdzam, że "głupia" to złe określenie na monarch. Nie można jej zarzucić głupoty. Ma jeszcze szansę wyjść z tego z twarzą. Jak tego nie zrobi wyjdzie na to, że jest złośliwa. A i może i głupia. Ale nie wierzę w to do końca. Pozdrawiam cię ciepło kiciun - i monarch Ciebie też. Bartłomiej PS. Kosda wyciągnęła do monarch rękę. Zobaczymy jaka będzie reakcja. Na razie cisza w eterze. Odpowiedz Link Zgłoś
monarch Re: Do bartunia_a 02.03.04, 13:12 No więc ja postanowiłem odbić piłeczkę i wykonać test. > Napisałem że moim zdaniem monarch jest głupia, choć tak wcale nie uważam. Jak tego nie zrobi wyjdzie na to, że jest złośliwa. > A i może i głupia. Jeszcze raz ponawiam prosbe o kierowanie postow na temat mej osoby, a nie mieszkania na piva. Z gory dziekuje Monika Odpowiedz Link Zgłoś
kosda Re: Nowe zdjęcia z 24.02 26.02.04, 13:13 Oj Magda.Gdybym wtedy, przy tworzeniu " Wisniowego Sadu" miała z Tobą kontakt- zostałabyś sciagnięta do pomocy natychmiast. Musisz być pełną fantazji i wewnętrznego ciepła osóbka - tak widzę osoby lubiące otaczać sie kolorami..Myslę sobie tak- gdyby to wszystko z Twojego byłego mieszkania przenieść do większego, wrażenie zagracenia " rozeszłoby się". Mnie wszystko tam sie podoba, poza suszonymi roslinami.Wole sztuczne niz suszone, bo suszone to jakby cos umarło, zawsze suszona roslina kojarzyła mi się z czymś nieodwracalnym, mam tak od dziecka.Nie suszyłam np w szkole roślin do zielnika, nie mogłam sie przemóc i dostawałam dwóje. A gdy w wiązance kwiatów, która dostanę jest jakis suszony dodatek- natychmiast wyrzucam, bez zastanowienia. Wyzucam nie do kosza na śmieci w domu, tylko wynosze na dwór.To pewnie jakies schorzenie ale jest i już. Odpowiedz Link Zgłoś
galena Re: Nowe zdjęcia z 24.02 26.02.04, 13:59 Magdo niezmiennie podziwiam Cię za artystyczną duszę, odwagę,niebanalność i kulturę z jaką odpowiadasz na nie zawsze kulturalne posty. Tak trzymaj.Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pannda kosda - to intuicja! 26.02.04, 14:25 Jak najbardziej, instynktownie masz rację! Np wg feng shui zwiędłe czy zasuszone rośliny wprowadzają bardzo "toksyczną", trującą szkodliwą energię. Dokładnie tak jak piszesz - w uproszczeniu energię obumierania, gnicia, "schodzenia do ziemi". Uwaga na psujące się owoce, nadgniłe warzywa w lodówce, rośliny na balkonie etc Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
rosey Re: kosda - to intuicja! 26.02.04, 14:28 E tam. Ja tam lubię suche bukiety, zawsze je miałam, mam też teraz i dobrze mi :) Odpowiedz Link Zgłoś
pannda rosey... 26.02.04, 18:25 [złowrogim głosem]: ..tak Ci sie tylko wydaje... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rosey Re: rosey... 27.02.04, 17:18 pannda napisała: > [złowrogim głosem]: ..tak Ci sie tylko wydaje... ;) :))) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mirka17 Re: Nowe zdjęcia z 24.02 04.03.04, 09:00 chętnie bym zobaczyła te zdjęcia jeśli można, tylko gdzie ich szukać??? Odpowiedz Link Zgłoś