grzyby marynowane
(3 wyniki)
-
Miesiąc temu marynowałam grzyby. zauważyłam, że w niektórych słoikach tworzy się lekki biały nalot, nie na wierzchu, ale między grzybami. Otworzyłam jeden, w smaku normalne.Mam hipotezę, że za ciasno ułożyłam grzyby. Można jeść, wyrzucić, a może zalać świeżym octem? Proszę o radę.
-
wychodzi mi taka "śluzowata"... a to takie nieapetyczne... musi być na to
jakas metoda, bo nie raz jadłam "nieciągnące się" grzyby marynowane
-
Jako ,że nigdy nie robiłam sosu tatarskiego, i tym samym nie mam z nim;)
doświadczenia, proszę o info, jak długo można go przechowywać w lodówce. Dwa
dni wytrzyma? Tzn. moge zrobić dzisiaj, czy lepiej - jutro rano?
I jeszcze jedno pytanie - bedą pasować do środka marynowane maślaki?
Pozdrawiam